9 Aralık 2012 Pazar

Solotica Natural Colors Topazio

Yeni bir lens yazısıyla karşınızdayım. Bu seferki yazı konumuz yeni Solotica Natural Colors Topazio'larım.. Eski Topazio'larımı bu yazıda göstermiştim. Bu lensin tasarımı ve rengi aynı Quartzo'larda olduğu gibi değiştiğinden yeni bir yazı yazmayı uygun gördüm.

Lensimizin kabında görünümü. Eski Topazio solda, yeni Topazio sağda.. 


Yeni Topazio'ların eskilerden en belirgin farkı daha koyu, daha mavi, daha küçük ve daha az nokta nokta olması.. Ayrıca eski Topazio'larda ortadaki sarı kısım daha belirgin. Yeni Topazio'larda orta boşluk doğal gözle daha iyi karışıyor. Yeni Topazio'ların daha doğal durduğunu söylemeliyim ancak rengi biraz daha açık olsa daha güzel olurdu. Renk açısından yeni Quartzo'ları daha güzel buldum ancak Topazio'lar da orta/koyu mavi olarak bir seçenek olabilir.

Sol eski Topazio, Sağ yeni Topazio..


Eski Topazio..


Yeni Topazio..


Yeni Topazio ile makyajlı fotoğraflarım..





Kısaca Quartzo kadar bayılmasam da Topazio'ları kötü bulmadım. Gözlerimi daha koyu istediğim zamanlar kullanabilirim. 

Değinmek istediğim bir nokta da yeni Solotica'ların rahatlığı.. Maalesef bu konuda Solotica geriye gitmiş. Eski lenslerim gözümde saatlerce dursa da sorun yaşamıyordum ancak bu yeni lenslerle 5-6 saatten sonra gözlerimde kuruluk ve batma başlıyor. Bu, özellikle yeni Hidrocharme Mel'lerimde çok belirgin.. Bu durum beni üzüyor çünkü Solotica'lar kullandığım en doğal lensler..

Solotica'ların nereden satın alınabileceği ile ilgili yazımı burada bulabilirsiniz.

28 yorum :

  1. evet kesinlikle tercihim Quartzo artık :) Ayrıca eski tasarımı çok daha güzelmiş topazionunda, yenisi baya koyu, tekrar tekrar teşekkürler cansucum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Quartzo çok değişik bir renk.. Memnun kalacağını düşünüyorum.

      Sil
  2. çok güzellermiş... ama bu lensler neden bu kadar pahalı ya :( benim gözlerim numaralı... şeffaf lens kullanıyorum ve 60 liraya alıyorum... ama bu renkli lensler çok pahalı gerçekten :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden Solotica'ların fiyatı bu kadar pahalı değildi. Blogu ilk açtığım zamanlarda bedava gönderim ile 110TL'ye bir çift Hidrocharme alabiliyordum. :( Hem bedava gönderim kaldırıldı, hem de fiyatlar biraz arttı.

      Renkli lensler genelde pahalı oluyor. Neden bilmiyorum. Gerçi Freshlook gibileri ucuz ama onlar da yapay duruyor. Hele renkli astigmat lenslerinin yanına yaklaşılmıyor.

      Sil
  3. Ben de sizin gözlerde görüp quartzo aldım, bir de ice mı graphite mi alsam diye karar veremiyorum, renkler çok yakın gibi.bu arada güle güle ve içinize sinerek kullanın ben bu topazioları daha doğal ve güzel buldum eskilere göre.makyaj deseniz her zamanki gibi 10 numara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Ice'ın Graphite'den daha açık gri olması gerekir ama aynı Graphite gibi koyu çıkan Ice'lar da olabiliyor.

      Sil
  4. topazio almayı düşünürken aklımı karıştırdın :) quartzo çok güzel bir kaç kişiye sordum ve aldığım cevap en güzel quartzo oldu . bende mavi tutkusu vardır sizin gibi siyah saçlıyım mavi göz çok yakışıyor ama bu yeni topaziolar çok koyu geldi . bloguna bayılıyorum adres defterim gibi:) beni çok iyi yönlendiriyor herşey için teşekkürler yorumunu bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim gözlerim çok koyu kahve ve quartzo kullanıyorum, yeşilden çok mavimsi duruyor, bir fikir vermesi açısından arzu ederseniz size bir resim mail atayaım?

      Sil
    2. turkishdelight008@hotmail.com bekliyorum :)

      Sil
    3. Siyah saça Quartzo güzel olur gibime geliyor. :)

      Sil
  5. bir gözünüze topazio diğer gözünüze quartzo lenslerinden takıp resim koyabilir misiniz lütfen..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba.Ben bu marka lensleri hiç bir yerde bulamıyorum nasıl temin ederim.Birde merak ettiğim konu ücretleri.Bilgilendirirseniz sevinirim.Mutlu günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.lensmakyaj.com/2010/04/solotica-marka-lensler-nasl-alnr.html adresinde ayrıntılı anlatımı bulabilirsiniz. :)

      Sil
  7. Bende ya quartzo ya da topazio almayı düşünüyorum.rica etsem ikisini karşılaştırmak için bi gözüne topazio diğer gözüne quartzo takıp foto koyar mısın?
    daha önce topazio kullanmıstım severek,ama sende yeni quartzoları da çok beğendiimmm :) güle güle kullan cicilerini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım koyabilirim. Topazio daha koyu ve daha mavi diyebilirim.

      Sil
  8. Cok guzel ve dogallar bende hidrocor mel var ama cok rahatsiz ediiyor gozlerimii esmeraldalarim daha rahayt ama meller cok fena ne yapicam bilmiyorumm,bana rahat edebilecegim ve dogal duran bi marka var miii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desio'yu öneririm. Çok rahatlar ancak Solotica kadar doğal değiller.

      Sil
  9. mrblar,paranalentes sitesinden martın 18 inde lens sipariş ettim ancak şu vakit oldu elime ulaşmadı,sizin önerdiğiniz ve güvenli bi site olduğunu belirttiğiniz için ben de ordan sipariş ettim ancak 23 nisandan beri mail cekiyorum bana dönmüolar,ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz??bu arada 4nisanda shipped ettiklerini söyleidler ama yine gelmedi üstelik ben fast shipping kargosu ödedim ne yapmam gerekio bilmiorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana gelmesi 1 ay almıştı ancak hızlı shipping ödememiştim. Paypal'dan dispute açmışsınızdır umarım.

      Sil
  10. quartzoları fiyatı nedir ?

    YanıtlaSil
  11. Renk güzel ama hem natural colors hem hidrocharm hiç doğal görünmüyor. Fotoğrafta değil gerçekte gördüğünüzde, gözde tümsek gibi duruyor her iki lenste. Bakıldığı an doğal olmadığı anlaşılıyor, bir tek hidrocor doğal bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hidrocor gözleri küçük gösterdiğinden tercih etmiyorum. Hidrocor Mel vardı, hiç kullanamadım.

      Sil
  12. merabalar ben solotica sitesinden 250ye -2.75 numarali topazio aldım fakat kendı gozum cok koyu oldugu ıcın gozumde koyu yesıl etkısı yaptı degıstırmek ıstıyorum kendı gozum cok koyu daha carpıcı bebe mavısı gıbı duracak hanı solotıca rengı onerırsınız sımdıden teskkurler:)

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba ela gozluyum baxen hafif yeşilimsi.tenim koyu bugday ela goze quartz mi topazio mu biraz mavimsi istiyorum quartz cokmu yesil durur lutfen yardim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Quartzo aslında mavimsi bir lens değildir. Temelde gridir, 2012'de üretilenler mavimsiydi. Şimdi üretilenler biraz daha yeşilimsi duruyor. Topazio turkuaz-canlı mavi bir lenstir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...