10 Aralık 2012 Pazartesi

Hare Polish Electric Flame

Bugün göstereceğim ojem maalesef Türkiye'de satılmayan bir markadan: Hare Polish. Hare Polish Etsy'de satış yapan bir indie markası. Ojeleri çok tutuluyor, hatta bazı renklerin satışa sunulduktan sonra 2 dakika içinde tükendiğine şahidim.

Indie ojeler konusunda çok tecrübem yok. Sanırım bu ojeler için el yapımı demek doğru olur. Bu markaların sahipleri çeşitli oje/simleri karıştırarak ojeler hazırlıyor ve satıyorlar. Genelde normal oje markalarında bulunamayacak çok enteresan şeyler çıkıyor. Bugün göstereceğim Hare Polish Electric Flame de bunlardan biri..


Oje turuncu/şeftali jel zemin içinde ışığa göre mor-pembe-fuşya görünen orta boy simlerden oluşuyor. Şu ana kadar gördüğüm hiç bir oje rengine benzemiyor.


Ojenin rengi ne kadar güzelse yapısı da o kadar kötü.. Aşırı koyu kıvamlı ve fazla pigmentli olmayan bir oje.. Sanırım daha çok başka ojeler üzerine kat olarak düşünülmüş. Ben de mercan-turuncu renkli Flormar 376 üzerine sürerek denedim çünkü kalın yapısı dolayısıyla kat kat sürülmesi çok zordu. İki katta bile tırnakta kalın ve biraz kaba bir görünümü oldu, zaten resimlerden de görebilirsiniz. Başka bir sorun da üst cila uyguladıktan sonra ojenin uçlardan biraz çekilmesiydi. Bunu da ojeyi sürer sürmez, çekilme olmadan çektiğim son resim harici resimlerde görebilirsiniz. Ojenin simlerden dolayı pütürlü bir yapısı olduğunu da eklemeliyim.

Kullandıktan sonra ojenin içine biraz Kalyon oje çözücü koymak durumunda kaldım. Ayrıca bir dahaki sefere iki değil, tek kat uygularsam kaba görünümünün azalacağını umuyorum. Renk o kadar güzel ki biraz uğraşmaya değer gibime geliyor. Bu kadar kalın yapısına rağmen çabuk kuruması da olumlu bir özellik..

Aşağıdaki resimlerde iki kat Flormar 376, iki kat Hare Polish Electric Flame + Seche Vite Top Coat sürülmüş halini görmektesiniz:

İç mekan, pencereye doğru..


Dış mekan..


Dış mekan (fotoğraf makinesiyle)..


Florasan lamba altında (yeni sürüldüğü için uçlarda çekilme yok)..


Kısaca çok süper bir oje diyemem ama enteresan bir deneyim oldu. En azından piyasadaki ojelerden farklı bir şey. Bir dahakine tek kat uygularsam daha çok verim alacağımı düşünüyorum. 

2 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...