2 Mart 2011 Çarşamba

Kahve makyaj ve mavi lens uyumu


Uzun zamandır makyaj postlarına yer vermediğimin farkındayım. Bugün sade, kahve tonlarda, hafif smokey bir makyaj yaptım ve bloga koymaya karar verdim. Kaşlarımın müdahaleye ihtiyacı var maalesef. Bu hafta onlarla pek ilgilenemedim. O nedenle kusura bakmayın. Mavi lenslere de kahve tonlarda makyaj hoş oluyor. Zıtların uyumu denebilir.

Sophistic mavi lens

Sophistic mavi lens

Sophistic mavi lens

Makyajda kullandıklarım:

Ten:
Max Factor Pan Stick True Beige (Amerikan versiyonu)
Alix Avien Terracotta pudra No.1 (kabuki ile uyguladım)

Yanak:
Flormar Terracotta pudra No.23 (İki renk karışık olarak)

Göz:
L'Oreal HIP ikili far Foxy
Oriflame Giordani kahverengi göz kalemi (Süngeri ile bol bol dağıttım)
Maybelline Colossal rimel kahverengi

Dudak:
Oriflame Beauty Color Attraction ruj "Baby Beige" (Harika bir nude, kesinlikle tavsiye edilir.)

Lens:
Sophistic Mavi

Makyaj dolabım hala dağınık, bulabildiklerimle bir şeyler yapmaya çalışıyorum hala. O nedenle şimdilik idare edin, yakında daha güzellerini yapmaya çalışacağım. :)

36 yorum :

  1. cansu merhaba

    makyajın super olmus oncelıkle onu solemelıyım.ama kırpıklerın eskı halınemı dondu yoksa fotolarmı benu yanıltıyor???

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Evet maalesef kirpiklerim eski hallerine döndüler. Kürden sonra pek düzenli kullanamadım. Hatta bazı haftalar unuttum. Gerçi bu kadar çabuk kısalacaklarını da düşünmemiştim. Bayağı hızlı şekilde dökülüp yerine yenileri eski boylarında çıktılar.

    YanıtlaSil
  3. PEKI KURE HAFTADA BIR SEKLINDE DEVAM ETSEYDIN GENEDE ESKI HALINE DONERMIYDI? CUNKU KUR BITTIGINDE SUPER UZAMISTI SENIN. SIMDI BENDE KULLANIYRUM 3. AYIMDAYIM BAYAĞIDA UZADILAR. BEN KUR BITINCE HAFTADA BIR SURERSEM ESKI HALINE DONMEZ DEMI??

    YanıtlaSil
  4. Canım ya, lensin süpermiş bunun markası neydi?

    YanıtlaSil
  5. melek, dönmezdi sanıyorum ama bilemiyorum. Şimdi tekrar başladım bu sefer bittikten sonra atlatmadan haftada 1 kez süreceğim bakalım ne olacak.

    Aytül, teşekkürler.. lensimin markası Sophistic mavi. :)

    YanıtlaSil
  6. Canım kilo mu aldın yüzün hafif şişmiş sanki ama yakışmış:)makyaj mükemmel ama lensleri es geçmemek lazım tabi:)bu kadar opak olduklarını bilmiodum sophisticlerin.açık kahve gözde nasıl dururlar acaba??

    YanıtlaSil
  7. Evet bu kış bayağı kilo aldım. Herkes yakıştı diyor ama ben çok rahatsızım böyle, o yüzden kilo verme peşindeyim. Çok teşekkürler.. Sophistic'ler çok opak lensler. O nedenle her renk gözde aynı duracağını düşünüyorum, tek kötülüğü damarlı biraz..

    YanıtlaSil
  8. Göz makyajın dehşettt olmuşşş ^^

    YanıtlaSil
  9. makyajın çok güzel olmuş ve lenslerde çok yakışmış sevgiler :))

    YanıtlaSil
  10. bnm merak ettiğim terracotanın diğer ürünlerden farkı...mesela terracota pudranın normal bi pudradan ne gibi farkları var....almayı düşünüyorum da bende kullananlardan fikir almak istedim...ayrıca çok da güzel makyajınız ;)

    YanıtlaSil
  11. Terracotta denen ürünler sıkıştırıldıktan sonra fırınlanan ürünler. Şu ana kadar sadece Alix Avien terracotta pudra kullandım. (Flormar'ları saymıyorum onlar daha çok bronzer gibiler) Terracotta ürünler normal ürünlerden daha geç bitiyorlar, normal ürünler kadar toz toz olmuyorlar ve renk ve yapı daha yoğunlar. MAC'in Mineralize serisi de yapı olarak Terracotta'lara benzer diyebilirim.

    YanıtlaSil
  12. her taktığın lens kendi gözün gibi duruyor, ne şanslısın. Renk uyumuna da bayıldım.

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim Kozmo. :)

    YanıtlaSil
  14. seni bana Allah gönderdi ! (: 8 yasindan beri gözlük kullanan biriyim, 5 yil önce lens takmaya basladim ve o gün bu gündür hala kendi göz rengimle birlikte en dogal görünümü verecek lens markasi/rengi arayisi içindeyim. solotica lensleri hakkinda olumlu seyler duydum ama henüz almadim. iyice arastirayim dedim piyasada ne tür markalar var diye. iyiki senin bloguna rastladim ya ! süper paylasimlar var, özellikle lensler hakkinda ki paylasimlarina hayran kaldim. ve su söylemedende geçemicem: hangi lensi taksan çok dogal ve güzel duruyor sende. ssimdiye kadar 3 tane yazini okudum ve sanirim lens üzerine yazdigin herseyi okuyacagim ! :D unutmadan soruyum: burda paylastigin lensler derecelimi ? çünkü bazi renkli lens satan markalar ayni lenslerin derecelisini satmiyorlar - ki o durumda bende o lensleri kullanamiyorm maalesef :(

    YanıtlaSil
  15. Selam TurquAzria,

    Evet paylaştığım bütün renkli lensler numaralı. Maalesef miyobum olduğu için numaralı kullanmak zorundayım.

    YanıtlaSil
  16. Zewzeq do you speak English, right? I want to ask you if this lenses are the same (or similar) of waicon triKolor blue...they are sooo beautiful, really, and they are awesome on your eyes!! I'm Italian and I can't buy the "Sophistic" lens in my country, unfortunatly! I hope you ask me soon :).
    Thank you very much!
    Bye

    YanıtlaSil
  17. Yep, i do. Thank you for your comment. They should be the same as Waicon Trikolor Blues. Even they are not the same, they are very similar. I hope this helps. :)

    YanıtlaSil
  18. Lens süpper durmuş makyajla uyumuna bayıldım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. terracotta pudrayı neyle sürüyorsun.bana satıcı bayan süngerle sür dedi ama sanki sünger ürünü almak açısından pek uygun olmuyor.

    YanıtlaSil
  20. Evet bence de sünger bu ürün için pek uygun değil. Ben normal allık fırçası ile yanaklarıma uyguluyorum.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba cansu resimlerini paylaştığın tüm lensler gözünde muhteşem durmuş. Ayrıca makyajın hangi tonda olursa olsun yüzüne çok yakışıyor maşallah. Sophistic lovely grey kullandın mı hiç? Mavisi çok yakışmış flashsız görüntüsüde bu kadar açık duruyor mu? Bilgilendirirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler.. :) Lovely Grey kullanmadım ama almak istiyorum. Flaşsız olarakta gayet açık bir lens.. Bilgi için fotoğraf makinem flaşı fazla patlatmadığından doğal renge yakın çıkıyor.

      Sil
  22. Merhaba..keşke bende böyle makyaj yapabilsem :( çok hoş duruyor,çok yakışmış.Bir şey soracağım.Şimdiye kadar kullandığın en doğal mavi lens nedir? açık tenliyim ve solotica topazio ve sophistic blue çok hoş durmuş sende..önerin nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Şu ana kadar kullandıklarımın en doğalı Rainbow Fantasy Light Blue aslında ancak rengi çok koyu.. Onun dışında Topazio doğal, Sophistic biraz damarlı ama rengi çok güzel..

      Sil
  23. Bahsettiginiz kür ile ilgili Info verirseniz cok mutlu olcam :) simdiden sagol

    YanıtlaSil
  24. Merhaba cansu hanım ben sophisticated marka lensinize bayıldım yalnız amazon bu markanın aylık versiyonuymus doğru mu aynı rengi tutturqbilir miyim acaba

    YanıtlaSil
  25. Çok Yakışmış :) Maşallah...

    YanıtlaSil
  26. lens takarken canın acıdımı devamlı kullanınca gözünde bi sorun oluştuyor mu bilgi verir misin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lensler genelde gözlerimde herhangi bir sorun oluşturmuyor ancak bazı lens markalarında sorun olabiliyor. Mesela Solotica'lar ciddi anlamda gözlerimde kuruluk ve batma yapıyor. Bausch & Lomb'lar aynı şekilde gözlerimi rahatsız ediyor. Diğer markalarda bir sorunla karşılaşmadım.

      Sil
  27. Çok yakışmış gerçekten, ben de bal rengi gözlere takıntılı olduğum için, bi türlü beğenemiyorum, ama sophistic bu kadar opaksa, benim kahverengi gözlerime de istediğim bal rengini verebilir değil mi ? inan her markayı denedim diyebilirim :( sophisticalmalı mıyım sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sophistic oldukça opak bir lens ancak elasını kullanmadım, o yüzden tam bal rengi mi bilmiyorum. Bal rengi olarak Venus Amber var.

      Sil
  28. Bu lenslerin üretimi durdurulmuş mu? Aynı tonda benzer bir lens denediniz mi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sanırım artık Sophistic Türkiye'de satılmıyor ancak yurtdışında Waicon Trikolor ismiyle hala var. Ayrıca Brezilya markası olan Magic Top bu tasarıma çok benziyor.

      Sil
  29. Çok teşekkürler bakacağım dediğiniz lenslere

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...