14 Ekim 2010 Perşembe

Lumigan kullanım şekli


EDIT: Yazının üzerinden 4 yıl geçtiği halde hala Lumigan kullandım, yan etki yaşadım veya gözümü kaybediyordum tarzı yorumlar ve emailler geldiği için bu uyarıyı ekleme zorunluluğu duydum. Lütfen bu yazıyı okumadan önce LUMİGAN HAKKINDA UYARI! yazısını okuyun.

Lumigan'ın nasıl kullanılacağı ile ilgili pek çok soru alıyorum. Aslında video çekmek istiyordum ama elimde düzgün video çekebileceğim bir cihaz yok.

Eylül Amerikan Glamour dergisini gecikmeli olarak okurken (bu ara postalarıma bir hal oldu, aşırı gecikmeli geliyor yada hiç gelmiyor. O nedenle Eylül'ü daha yeni okuyabiliyorum.) Latisse reklamına denk geldim. Aslında bu reklam dergide her ay çıkıyor ama aklıma bloga koymak gelmemişti. Arkasında size faydalı olacağını düşündüğüm, nasıl kullanılacağını gösteren iki resim var. (Bilmeyenler için Lumigan ve Latisse aynı şey.. Sadece Latisse kirpikler için diye satılıyor ve yanında fırçalarıyla birlikte veriliyor. Tabi Lumigan'dan çok daha pahalı, Türkiye'de ise henüz yok.) Bu resmi yayınlıyorum.

Lumigan

Görüldüğü gibi fırçaya damlatılıyor ve eyeliner sürer gibi kirpik diplerine sürülüyor. Bu kadar basit.. Aslında reklama göre her göz için ayrı fırça kullanılmalı. Bir gözden diğer göze mikrop geçmesini önlemek içinmiş ama ben tek fırça ile iki gözümü de hallediyorum, bir sorun çıkmadı.

Kullan at fırçaları EBay'de bms*beauty-makeup-supply nickli satıcıdan alıyorum. İki kez aldım ve hiç sorun çıkmadı. Çok çabuk elime ulaştı, fiyat olarakta 100 adet fırçaya gönderim ücreti dahil 18$ gibi bir ücret ödedim.

Lumigan'ı nereden bulabilirim sorusunu da çok alıyorum. Lumigan'ı herhangi bir eczaneden 35tl'ye alabilirsiniz. Lumigan göz damlası istemeniz yeterli. Bir Lumigan şişesi 1 aydan fazla gidiyor. Yani bu kirpik uzatma işi bana bayağı ucuza maloldu denebilir. :)

İsteyen olursa Latisse'in reklamını bütünüyle scan edip yayınlayabilirim.

Yeni resmi bekleyenler için, 26 Ekim'de Lumigan ile 4 ayımı dolduruyorum. Yani kürüm sona eriyor. O zaman kesin sonuç resimlerimi yayınlayacağım, o zamana kadar resim yok. ;)

46 yorum :

  1. Senin blogunda gördükten sonra bende kullanmaya başladım 1 ay oldu ama uzama olmadı sadece kıvrıklık oluştu sence daha kullanıp sabırlımı olmalıyım 1. şişemin bitmesine 2-3 damla kaldı...

    YanıtlaSil
  2. İlk ayda bende de pek bir fark olmamıştı. Hatta kimse görünüşümde bir değişiklik farketmedi. 3. ayda bariz fark oldu. Kullanmaya devam edersen eminim fark göreceksin.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba. Bloğu yeni keşfettim ve çok beğendim. Harika fikirler ve paylaşımlar var.

    YanıtlaSil
  4. ay çok istiyorum alıp kullanmayı ama cesaret edemiyorum gözlerde renk değişikliğe neden oluyo diye kahve gözlerimde bi iki damla yeşillik var onuda kirpik sevdasında kaybetmek istemiyorum:)sende oyle bi problem oldumu?

    YanıtlaSil
  5. cnm bu kaşlarada uygulanırmı acaba

    YanıtlaSil
  6. Cansucum bu ilaci göz tansiyonu olanlar kullaniyor yanlismi biliyorum, bi sakincasi olmazmi, saglik problemi olan bi göze bunu uygulamak sorun yaratirmi? Bilgim olmadigi icin soruyorum, mazur gör.
    Ben kayinbabamdan biliyorum, göz tansiyonu var bu ilaci kullaniyor senelerdir, müthis uzun kivrik kirpikleri var.

    YanıtlaSil
  7. ya ben hep yanlış kullanmışım ya.damlatılarak oluyormuş demek.ben damlalığı atmıştım neyse artık faydası olmasa bile gecikmeli olarak 5 ay kullanacağım :)) bir de ben kullan at fırça almadım ancak her kullanımdan sonra fırçayı yıkıyorum bakalım ne olacak daha 2 hafta oldu.umarım işe yarar.:)

    YanıtlaSil
  8. bittikten sonra ömür boyu haftada bir kere olmak üzere sürmeye devam mı edeceksin peki lumiganI?öyle bir şey yazmıştın sanırım bi postunda...ben de yarın alıcam ilacı, bu yazıyı yayınlaman super olmuşşş! :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de kullanmayı çok istiyorum hatta verdiğin linkden fırçaları da aldım. Ama hala emziriyorum ve bu dönemde kullanılmaz sanırım değil mi?

    YanıtlaSil
  10. Evet. bittikten sonra aynı uzunluğu korumak için haftada bir kez sürmek gerekiyormuş.

    Missha, emzirme döneminde kullanmak sakıncalı olabilir. Nede olsa ilaç sonunda..

    YanıtlaSil
  11. ya kızlar bunlar tehlikeli işler. sonuçta görme yetinizide kaybedebilirsiniz 2 tane fazladan tüy uğruna. riskli biraz dimyata pirince giderken evdeki bulgurunuzdan olmayın. gözümüz en önemli organlarımızdan sonuçta...

    YanıtlaSil
  12. Ben o kadar ciddi yan etkiler doğuracağını hiç sanmıyorum. Bu ilaç zaten kirpik uzatma için Latisse adı altında FDA onaylı olarak ABD'de satılmakta. Üstelik dergilerde vb. reklamları çıkmakta. O kadar ciddi yan etkileri olsa tahminen FDA bu ilacı kirpik uzatma için onaylamazdı.

    YanıtlaSil
  13. Kesinlikle haklisin cok detayli bilgim olmadigi icin soruverdim öyle. Yan etki olarak gözlerde kizarma ve irisde renk degisikligi yasayanlar varmis glaukom hastalarinda, yani alerjik tepki gösterenler var, yok degil. Yine eger kirpikler yeteri kadar uzadiysa haftada bir kez kirpik diplerine sürmek yeterliymis, ilac birakildigi zamanda kirpikler eski uzunluguna kavusuyormus. :-(

    YanıtlaSil
  14. Kartopu ben seninkine değil Sevgi'nin yorumuna cevaben yazmıştım. :) Yani görme kaybı oluşturacak kadar ciddi yan etkileri olacağını düşünmüyorum demek istemiştim. Görme kaybı oluşturabilecek bir ilacı FDA onaylamaz diye düşünüyorum.

    Onun dışında tabi senin bahsettiğin yan etkiler olabiliyor. Özellikle gözde kızarıklık sorunu yaşayanlar varmış. Ben şanslıyım sanırım, bende hiç bir sorun oluşturmadı. İrisimde koyulaşma da olmadı. Tabi gözlerim zaten koyu kahve ama bir değişiklik görmedim.

    YanıtlaSil
  15. merhaba sonuc muthis olmus bugun bende alıp kullanmaya baslayacagım. yanlız gunde 1 kere mı yoksa sabah aksammı surmek gerekiyor bunu yazmamıssın :)

    YanıtlaSil
  16. Günde sadece 1 kez sürmek gerekiyor. Ben gece kullandım, bütün gece kirpik diplerimde kaldı. Sabahta yıkadım.

    YanıtlaSil
  17. bir soru daha soracaktım ben size sizin lumigan kaç ml benim aldığım 3 ml ve 35 milyona aldım 5 ml olanlarıda var onların fiyatı hakkında bilginiz varmı benmki çok küçük bakalım 1 ay idare edecekmi şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  18. Benimki 3ml. Başka bir ambalajı olduğunu sanmıyorum. Standarttır tahminen.. Küçük göründüğüne bakmayın, 1 aydan fazla idare ediyor.

    YanıtlaSil
  19. M2Beaute Kirpik uzatma ve kirpik gürleştirme ürünleri bana çok yardımcı oldu,gözlerim artık daha belirgin.

    YanıtlaSil
  20. Güzelim senden cesaret alarak ben de başlamayı düşünüyorum. Aplikatör olayı bana biraz mantıksız geldi ama. Zira rimellerimizi 3-4 ay fırça değiştirmeden kullanıyoruz. Neyse dert değil tabi. Benim esas sormak istediğim eyeliner fırçası ile uygularken hiç gözünün içine kaçtı mı? Çok teşekkür ederim şimdiden

    YanıtlaSil
  21. Aplikatör olayı aslında daha da abartılıydı, Latisse üzerinde her göze tek bir aplikatör kullanılması gerektiği yazıyordu. Yani tek göze uyguladığımız aplikatörü diğerine kullanmamalıymışız ama ben böyle yapmadım tabi. Ben de çok sorun olacağını sanmıyorum ama bu şekilde kullanmak daha güvenli.

    Eyeliner fırçası ile uygularken ilk başta acemilikten gözüme kaçırdığım oldu ama bir iki kereden sonra tam göz kapağıma sürüp gözüme kaçırmamayı öğrendim.

    YanıtlaSil
  22. yazıların tarihinden anladığım kadarıyla 4 ayı aşmış kullanma süreniz..şuan ne durumdasınız, yani hafta da bir kere sürmek kirpiklerinizin son halini koruyor mu?

    YanıtlaSil
  23. paylaşımınız için çok teşekkürler,

    ilacı gözden nasıl çıkarıyorsunuz acaba? sadece suyla mı? çünkü lens takarken lens ilaca değip gözde ilaç götürebilir gibi geldi..

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar, alman forumlarında bu ilaçla ilgili konuları okurken şunu keşfettim: Glokom hastalarında bir süre sonra bu ilaca kaşrı bağışıklık olmaya başlıyormuş.. o zaman da tedavisi kalmıyormuş çünkü bu zaten son aşamada verilen bir ilaçmış. Yani kör olunuyor ilaç etki etmemeye başlayınca. Allah korusun ileride bir gün glokoma yakalansak ve uzun süre bu ilacı sürdüğümüz için etki etmezse çok ama çok tehlikeli olabilir.. Bu bilgiyi de paylaşayımd edim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kozmetik amaçlı kirpiklere sürüldüğünde değil göz tansiyonu tedavisi için gözüne damlatanı ilgilendiren bir sorun o, yani doktor tansiyon tedavisi için reçetelerse. Kaldı ki o da kimbilir kaç kişide bir oluyordur, tıbbi araştırması var mı o bahsettiğin sorunun o bile belli değil. Herşeyi birbirine karıştırıyorsunuz, insanları yazdığına çizdiğine pişman ediyorsunuz..

      Sil
  25. Maalesef kirpiklerim ilacı bırakmam dolayısıyla eskiye döndü. 1 ay önce tekrar başladım.

    Rica ederim. İlaç gece göz kapağımda kalıyor. Sonra sabah yüzümü yıkama jeliyle yıkarken çıkıyor.

    Adsız, paylaşım için teşekkürler. Bu riski de bilmemiz iyi oldu.

    YanıtlaSil
  26. ilacı tamamen mi bırakmıştınız yoksa haftada bir sürerken mi eski hallerine döndüler? verdiğiniz bilgiler için ayrıca sağ olun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlacı tamamen bırakmamıştım ama 10 günde bir falan sürüyordum.

      Sil
  27. ya ben kullannmaya baslayali tam 50 gun.oldu ama bir milim bile degisme olmadi acaba sizindemi oyle oldu yani hic mi degismedi 50 gunde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende 50 günde bir miktar değişiklik olmuştu. http://www.lensmakyaj.com/2010/08/lumigan-son-durum.html adresinde 2 aydaki hallerini görebilirsiniz.

      Sil
  28. Ben kullanali tam 3 hafta oldu hafif degisiklik gördum ama gözümde kizariklik ve dis cevresinde yanma oldu.Ayriyeten göz cevremde kirisikliklar oldu :(

    YanıtlaSil
  29. Selam kizlar bana yardimci olan varmi ?su an emziriyorum bebegim 2 aylik ve Lumigani kullanmak istiyorum bir sakincasi varmi süte gecermi?Lütfen yazin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emzirirken sakıncası olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  30. http://gozegeldik.blogspot.com.tr/2014/03/hanmlar-kirpik-yapaym-derken-kas-yapmayn.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Latisse Amerika'da FDA tarafından kirpik uzatma için onaylanmış bir ilaçtır. Lumigan ile aynı içeriğe sahiptir, tek farkı fırçalarıyla birlikte verilmesidir. Yani Amerika'da doktorlar bu ilacı kirpik uzatma için yazmaktadırlar. Bu nedenle Glamour dergisinde reklamı çıkmıştır. Elbette her ilacın riskleri vardır, bu risklerin bilinerek kullanılması gerekir. Açıkçası Lumigan yazılarını yazdığım için pişmanım. Bir dolu gereksiz yorum aldım, okumadan etmeden alıp gözüne damlatanlar oldu. İnsan herkesi kendi gibi araştırmacı sanınca böyle oluyor maalesef.

      Sil
    2. Kirpiklerim eski haline döndü derken? Dökülerek mi ? Uzayan kirpik nasıl eski haline dönüyor ki anlamadım. Ayrıca hala kullanıyor musunuz?

      Sil
    3. Kılların büyüme evresi sona erdikten sonra dökülüyor ve yerine yenileri çıkıyor. İlacın kullanımı kesildiğinde yerine çıkan kirpikler normal boyuna kadar uzuyor. İlaç kullanımına devam edildiğinde ise tekrar uzun boyutuna geliyor. Tabi hepsi bir anda dökülme evresine girmiyor, yavaş yavaş oluyor.

      Sil
    4. Bir de artık kullanmıyorum. Kirpiklerime verdiği zayıf ama aşırı uzun görüntüyü sevmedim. Kirpiklerim daha dolgun görünseydi belki sevebilirdim. Ayrıca hayatım boyunca ilaç kullanma fikri hoşuma gitmedi.

      Sil
  31. teşekkürler verdiğin tüm bilgiler için :)

    YanıtlaSil
  32. magazin ve kadın neden hep iç içedir :)

    YanıtlaSil
  33. Merhaba, ben eczacıyım. Bu ilacı Almanlar ve Ruslar çok alıyor. Paylaşmak istedim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  34. Dün Dr bana sır verdi hastanedeki kızlara da tavsiye ediyormuş kirpik uzatmak için!!!!eşim kullanıyor sapsarisin bir adam kirpikler manyak uzun 😂bende başladım uç gün oldu

    YanıtlaSil
  35. Benimde kirpikleri uzadı ama göz çevrede de kullanma olmuş..az önce çöpe attım ilacı..şimdi o kulakların nasıl geçeceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlacı bıraktıysanız kendi kendine zamanla geçecektir.

      Sil
  36. Kaş içinde işe yarıyo mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaş çıkarmıyor maalesef, sıfırdan kıl çıkarmıyor sadece mevcut kılları uzatıp güçlendiriyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...