3 Ekim 2010 Pazar

Bir göz makyajı


Bir süredir güncelleme yapmadığımın farkındayım. Bu aralar kendimi iyi hissetmiyorum. Tamamen sonbaharın suçu. Kendimi bildim bileli Eylül-Ekim ayları beni bedensel olarak hep kötü etkilemiştir. Yaşım ilerledikçe durum daha da kötüleşiyor. Avuç avuç saçlarım dökülüyor, üşüyorum ve sürekli bitkinim, aylardır tek sivilcem çıkmamışken 1 hafta içinde iki koca sivilcem de oldu. Her sene aynı şey.. Neyseki kışa girince bütün bunların geçeceğini biliyorum.

Konumuza gelirsek, bugün yaptığım göz makyajını aşama aşama çektim. İleride iyi bir kamera alırsam bunu video olarakta çekmek istiyorum ama şimdilik bununla idare edin lütfen. Bu göz makyajını ilk olarak dün akşam işten geldiğimde denedim ve umduğumdan güzel oldu. Bu keşfin başka bir iyi tarafı daha var. Evde hiç sevmediğim renkli ve/veya simli eyelinerlarım var. Bu eyelinerları sevmememin nedeni yapı olarak opak olmamaları. Yani bunlarla kesinlikle düzgün bir çizgi çizilemiyor, çizilse bile kesik kesik görünüyorlar. Ancak keşfime göre bu eyelinerlar kendi başlarına güzel görünmeseler de siyah veya başka opak eyelinerların üzerinde harika görünebiliyorlar. Bu keşif sayesinde evdeki eyelinerları katmanlayarak farklı renkler ve görünümler elde edebileceğimi keşfettim. Bu keşif sayesinde de bu eyelinerlar çöpe gitmekten kurtuldular. Bu makyajda bu yöntemi de nasıl kullandığımı göreceksiniz.

Makyaj öncesi (Sadece kapatıcı ve pudra mevcut)
Göz makyajı

NYX Pearl pigment "Sky Pink Pearl"
NYX Sky Pink Pearl

Göz makyajı

Oriflame Eyeliner Stylo siyah (Şiddetle tavsiye edilir, Ekim kataloğunda indirimde sadece 6.90TL)
Oriflame Eyeliner Stylo

Göz makyajı

Pastel Glitter eyelinerlar 153, 157 ve 162 renkleri (Niyeyse bu tuhaf şeylerden gidip 3 renk birden almışım)
Pastel Glitter Eyeliner

Elde swatchları (şeffaf sıvı içinde bol sim, bu tür eyelinerlar ile düzgün çizgi çizmek imkansız)
Pastel Glitter Eyeliner

Ama siyah eyeliner üzerine sürüldüklerinde hiçte fena olmuyorlar, burada üç rengi karışık sürdüm ama her renk ayrı ayrı da kullanılabilir)
Göz makyajı

Clinique High Impact rimel (Resimdeki deneme boyu)
Clinique High Impact

Ve sonuç..
Göz makyajı

Göz makyajı

19 yorum :

  1. offf! süper olmuş cansu! bende de var bu simli eyeliner'lardan ne yapacağımı bilmiyodum çok iyi oldu bu fikir yoksa çürüyüp gidicekti :)

    şu oriflame'i nerden bulabilirim tam böyle bişey arıyodum.ben givenchy'nin eyeliner'ından çok memnun kalmıştım aynı bunun gibiydi ucu.Ama bitti ne yazık ki.Bi de bu çok ucuzmuş kaçırmamam lazım.

    Bu arada çok çok geçmiş olsun canım umarım çabucak iyileşirsin...öptüm.

    YanıtlaSil
  2. kaşlara ve kirpiklere maşallah diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. güzel olmuş canım..
    Bu kadar lens kullanıyoken sana bir soru sormak istiyorumda..
    Benm gözlerim açık kahve ve ben yapay durmasından nefret ederim lensin.. böyle doğal ve lensle göz arasında renk farkı yaratmayacak hangi lens rengini önerirsin bana?
    hidrocor mel uygunmudur?
    hidrocharme mel sanki biraz yapay duruyormuş gibi geldi gözü tam kapatmıyo gibi?
    Ne dersin?

    Bu arada adaşız bende cansuyum:)

    YanıtlaSil
  4. bende de var bu simli linerlardan. süper fikir teşekkürler:) bu arada lenslerin hangisi cansu? çok doğal durmuş

    YanıtlaSil
  5. makyaj güzel olmuş :) bir sorum olacak oriflame eyelinerin ucu fırça şeklinde mi yoksa marker kalemlerinki gibi mi?

    YanıtlaSil
  6. nefis olmuş yine cnm nyx pigmentin rengi harıkaymış cnm..Bu gözündeki lens solotica mı?

    YanıtlaSil
  7. Herkese çok teşekkürler..

    Oriflame'ı Oriflame temcilcilerinden bulabilirsin, çevrende temsilci kimse yoksa bende gönderebilirim.

    Açık kahve gözde Natural Colors yada Hidrocor Mel'i öneririm. Çok doğal duruyor.

    Resimdeki lensler Hidrocharme Ice ama siz grafite gibi düşünün çünkü grafite gibi duruyorlar, normalde ice bu kadar koyu olmaz.

    YanıtlaSil
  8. Canim makyaj super! Senin kirpikler, lensler daha suoer :)) Cok hos olmus!

    YanıtlaSil
  9. Çok teşekkür ederim Arzu. :)

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun cansu, ben de aksine sonbahar geldi mi bütün hastalıklıklarımı uyuşuklugumu üstümden atarım, kış çocuguyum ondan herhalde daha bi enerjik oluyorum:))

    makyajın harika olmuş, mavi göze pembe makyajı cok yakıstırıyorum barbie makyajı gibi duruyor..nyx pearl pigment hakkındaki görüşlerin neler??? renk veriyor mu, dagıtması falan kolay mı? ucup gidiyor mu hemen???

    YanıtlaSil
  11. Makyajın harika olmuş. Hazır indirim varken Oriflame Eyeliner'ın yeşilini denemek istiyorum ben de.
    Bir de renkli nemlendiricisini soracaktım kullanıyor musun diye. gördüğüm kadarıyla bayağı Oriflame ürünü kullanıyorsun da, acaba renkli nemlendiriciyi denedin mi?

    YanıtlaSil
  12. Çok sağolun.

    NYX pearlleri seviyorum. Özellikle bu pembeyi çok tuttum, çok sık kullanıyorum. Uçup gitmiyor,kolayca yoğunluğunu veriyor. Azıcık kullanmak yetiyor. Zaten şişeler minicik ama bitirmem çok zor. Dağıtması da bana kolay geliyor. Bir kaç fırça darbesi yetiyor. Fiyatına göre çok iyi bence.

    Oriflame renkli nemlendiriciden almadım henüz, belki 11. katalogdan ısmarlayabilirim. Kalemin yeşili ve kahvesini de aldım ve onları da kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  13. Bir deneyeyim ben de şu pigmentleri o halde pembe cok hosuma gitti cunku.bir de hidrocharm grafite sip. verdim gecen hafta.sabırsızlıkla beklıyorum.
    bu arada sen oriflame satıyor musun?? satıyorsan şu yukarıdaki eyeliner ı cok merak ettim..ve makyajlarında gördüğüm bi çok şeyi daha:)) hiç oriflame satan tanıdıgım yok, netten fln da alma şansım yok herhalde..?

    YanıtlaSil
  14. zewzeqcim o zaman senden yeşil eyelinerla yaptığın bir makyajı istesem, çok mu şey istemiş olurum acaba?=) ya da sadece yeşil eyelinerın swatchı da olur, rengini merak ediyorum da..

    YanıtlaSil
  15. Neslihan'cığım, pigmentleri denemeni tavsiye ederim. Heleki bu fiyata harikalar. Sanırım 1,5$'a almıştım tanesini. Hidrocharme Grafite'lerin resimlerini bekliyorum. Benim de Hidrocor'larda gözüm var ama kozmetiğe para vermekten lense para bırakmadım bu ara.

    Oriflame temsilcisiyim ama aslında sözde.. Çünkü sadece kendime ve çevreme indirimli ürün almak için üye oldum. Tabi temin etmeye yardımcı olabilirim seve seve. Bu arada bahsettiğim indirim sanıyorum 17 Ekime kadardı. 18 Ekim'den itibaren yeni katalog geçerli oluyor.

    Meltem, Pazartesi yeşil eyeliner ile makyajımı yayınlarım. Koyu bir yeşil ve gerçekten hoş..

    YanıtlaSil
  16. Eyelineri çok güzel surmuşsunuz , bu isin sırrı nedir? O kadar far paletleri ,makyaj fırçaları aldım ama ne yazikki beceremiyorum, hep tirtikli oluyor :((

    YanıtlaSil
  17. Begüm, ben eyeliner sürerken mutlaka dirseğimi bir yere sabitleyerek sürüyorum. Böylece kontrollu sürebiliyorum. Belki bu konuda bir video çekebilirim.

    YanıtlaSil
  18. merhaba ben sizi kadınlar kulubunden takıp ediyordum
    lens hakkında sorum olucaktı rainbow giallo kullanıyorum ccok memnunum ancak bırde mavı ıstıyorum sky blue yada ocean blue hangısını onerırsınız

    YanıtlaSil
  19. Ben Rainbow Fantasy açık mavi kullandım ve çok sevdiğim bir renk.. Önerebilirim ama rengi biraz koyu..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...