13 Ekim 2016 Perşembe

Urban Decay Electric Pressed Pigment Paleti


Yazılarıma ara vermeden devam etmek istiyorum çünkü çok fazla yazı birikti. Bu birikenleri bitirirsem yeni aldıklarımın yazılarına geçmek istiyorum. O yüzden bir süre benden hergün yazı görebilirsiniz.

Bugünkü yazımız uzun zaman önce çıkan ve halen satışta olan Urban Decay paletlerinden biriyle ilgili. Size capcanlı renklerden oluşan Electric Pressed Pigment paletini göstermek istiyorum.

Paletin ambalajı aşağıdaki gibi palet içeriğiyle orantılı olarak çok renkli:

Urban Decay Electric Palet

Palet içeriğinde toplamda 10 adet preslenmiş pigment bulunuyor. Bu pigmentlerin neredeyse hepsi canlı, neon renklerde.

Urban Decay Electric Palet

Urban Decay Electric Palet

Bu palete özellikle far paleti dememe nedenim bazı renklerin göz çevresinde kullanım için FDA onayı (ABD gıda ve ilaç dairesi) olmaması. Pakedin arkasında da bu konuda bir uyarı mevcut. Genelde neon pigmentler göz çevresinde kullanım için FDA tarafından uygun sayılmıyor. Aynı şekilde Sleek markasının Acid paletinin de Amerika'ya gönderimi yoktu mesela. Yine de ben bu paleti bir far paleti gibi değerlendireceğim ancak hassas gözlere sahipseniz benim gibi far olarak kullanmanızı tavsiye etmiyorum. 

Palette hem mat, hem de ışıltılı pigmentler bulunuyor. Renklerin geneli son derece pigmentli, karıştırılmaları kolay ancak göz altına biraz dökülme yapabiliyorlar. 

Yukarıda yazdığım gibi palet içinde 10 renk var. Bunlardan Revolt metalik gümüş, Gonzo içinde hafif ışıltıları olan orta koyulukta mat bir mavi:

Urban Decay Electric Palet

Swatch
(Soldan sağa: Revolt, Gonzo)

Urban Decay Electric Palet

Slowburn içinde hafif ışıltıları olan mat kırmızı, Savage mat neon pembe, Fringe metalik deniz yeşili, Chaos içinde hafif ışıltıları olan mat kobalt mavisi, Jilted ışıltılı pembe/mürdüm:

Urban Decay Electric Palet

Swatch
(Soldan sağa: Slowburn, Savage)

Urban Decay Electric Palet

Urban Decay Electric Palet

Swatch
(Soldan sağa: Fringe, Chaos)

Urban Decay Electric Palet

Swatch
(Soldan sağa: Jilted, Urban)

Urban Decay Electric Palet

Urban ışıltılı mor, Freak altın  ışıltılı canlı yeşil, Thrash içinde ince ışıltıları olan mat limon yeşili olarak tanımlanabilir.

Urban Decay Electric Palet

Swatch
(Soldan sağa: Freak, Thrash)

Urban Decay Electric Palet

Bence üründeki en gereksiz renk Revolt, yani metalik gümüş olmuş. Öncelikle paletin konseptine uygun değil. Bunun yerine pekala güzel bir neon sarı koyulabilirdi. Ayrıca paletin zayıf halkası da bu renk olmuş çünkü pigmentasyonu pek iyi değil ve göz altına dökülme yapıyor. Renklerin kalanları iyi performans veriyor. Normalde bu tarz renklerin altına beyaz bir baz gerekir ancak pigmentasyon iyi olduğundan ben buna gerek görmedim ama eminim beyaz baz üzerinde iyice patlıyorlardır.

Paletle yaptığım makyajı aşağıda görebilirsiniz. Bu makyajda crease bölgesinde Savage ve Jilted, gözün iç kısmında az miktarda Slowburn, ortasından dışına doğru Thrash ve Freak, gözün alt kısmında içten dışa doğru Fringe, Chaos ve Urban kullandım. Eyeliner ve takma kirpikle tamamladım

Urban Decay Electric Palet

Urban Decay Electric Palet

Neon, canlı renklerden oluşan bir palet istiyorsanız ve makyajınızda renk kullanmaktan çekinmiyorsanız alternatif olarak düşünebilirsiniz. Fiyatı 185TL. Urban Decay online satıştan alabilirsiniz.

8 yorum :

  1. çok çekici renkler ama hiç biri bana uygun değil maalesef sen harika kullanmışsın her zamanki gibi :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Renkler çok canlı, ben seviyorum bu tarz paletleri

      Sil
  2. Asla kullanabileceğim renkler değil fakat yaptığın makyaja bayıldım! Geçişler bir harika olmuş, eline sağlık! Ayrıca her gün okuruz, sıkılmayız demek istiyorum ^_^ sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. şaka gibisin!💕ben yapsam palyaço gibi olurum, kadın dergi kapağı fotoğrafi makyajı yapıyor😍 birde çooook önemli bir sorum olucak sevgili Cansu; zira bugünlerde herkes bunu merak ediyor. bir beyazlama kremi varmıs. yüze ve vücuda uygulanıyormus.hangi marka oldugunu bilmiyoruz. dizi starları kullaniyormus genelde. sette çok fondoten ve pudra kullanmamak için o beyazlama kremiye cilt tonlarını bir iki ton açıyorlarmış. o konuda bir bilgin varsa yayinlar misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Krem hakkında hiç bilgim yok, ilk kez duyuyorum.

      Sil
  4. Canım mükemmel makyajlar olmuş:) bayılıyorum bu paletime ama işte çok sevsem de sadece çok az zaman kullanabiliyorum. Bir de birşey merak ettim göz makyajların çok net duruyor fotoğraflarda hem renk hem de keskinlik olarak, hangi makinayla çekiyorsun(sakıncası yoksa)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, Öyle sık kullanılabilecek bir palet değil sahiden ama arada değişik makyaj için tutuyorum. Fotoğraf makinem Samsung NX Mini :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...