7 Ekim 2016 Cuma

Bite Beauty Matte Creme Lip Crayon Rujlar


Upuzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Biliyorum bloga sık sık ara veriyorum. İş, güç, tatil vs. derken bazen yazma alışkanlığımı kaybediyorum ancak blog yazmak sevdiğim bir hobim olduğundan zaman buldukça geri dönmeye çalışıyorum.

Bu yazının konusu Amerika Sephora mağazalarına özel bir marka olan Bite Beauty'nin Matte Creme Lip Crayon serisinden 4 rengi olacak. Bite Beauty her yılbaşı öncesi bu rujları mini boy olarak satışa sunuyor. Ben de bu yazıdaki ürünlerin tamamını geçen yıl mini boy olarak almıştım ancak bu yazıdaki renklerden iki tanesi tam boy olarak sürekli satıştalar. İki tanesi ise sınırlı sayıda üretilmişti.

Yılbaşı mini boyları aşağıdaki gibi çok hoş hediyelik kutularda satılıyor.

Bite Beauty Matte Creme Lip Crayon

Rujlar normal boylarının yarısı kadarlar ve 0.03oz/0.91ml ürün içeriyorlar. İçlerinde defalarca kullanılabilecek miktarda ürün var, dolayısıyla benim gibi bitiremeyeceği tam boya yüksek fiyat vermek istemeyenler için idealler. 

Bite Beauty Matte Creme Lip Crayon

Bite Beauty Matte Creme Lip Crayon rujların şekilleri kendine özgü ve dudak kalemini andırıyor. Alttan çevrilerek açılıyorlar. İlk bir kaç kez kullanıldıklarında sivri uçlu olmaları dolayısıyla çok keskin bir şekilde sürülebiliyor ancak zamanla uçları kütleşiyor. Yine de bu durum sürerken çok büyük bir problem yaşatmıyor.

Bite Beauty Matte Creme Lip Crayon

Sephora sitesinde yazdığına göre bu ruj serisinin özelliği suda çıkmaması, kalıcı olması ve içeriğindeki portakal kabuğu yağı ile dudakları nemlendirmesi ve resveratrol ile antioksidan özelliklere sahip olmasıymış. Benim deneyimime göre dudakları kurutmuyorlar ama nemlendirmiyorlar da. Kalıcılıkları gayet iyi, 5-6 saat dudakta sabit kalabiliyorlar, içecek tüketirken çıkmıyorlar ancak yemeğe dayanmıyorlar. Bardaklarda vb. iz bırakıyorlar. Hafif limonumsu bir kokuları var. Pigmentasyonları çok iyi ve genel olarak tam renklerini veriyorlar. Bu rujlar için tam olarak mat diyemem çünkü hafif bir parlaklıkları yok değil.

Benim aldığım renklerin isimleri Glacé, Gavi, Maraschino ve Aubergine. Aşağıda gördüğünüz Glacé rengi gül kurusu/nude tonlarında, günlük kullanılabilir bir renge sahip. Sevdiğim bir renk oldu ama muadillerinin bol olduğuna eminim.

Bite Beauty Glacé

Bite Beauty Glacé

Bite Beauty Glacé

Aşağıda gördüğünüz Gavi şeftali tonlu, sıcak bir nude tonuna sahip. Günlük kullanılabilir başka bir renk. Cilt tonumda Glacé kadar iyi durmadı maalesef, beni biraz soluk gösterdi.

Bite Beauty Gavi

Bite Beauty Gavi

Bite Beauty Gavi

Aşağıda gördüğünüz Maraschino klasik bir kırmızı tonu. İçinde çok hafif soğuk tonlar var ama temelde naturel bir kırmızı olduğunu söyleyebilirim. Güzel bir kırmızı ancak eminim bunun da muadili boldur.

Bite Beauty Maraschino

Bite Beauty Maraschino

Bite Beauty Maraschino

Son olarak Aubergine ambalajında koyu mor görünürken dudaklarda mürdüm tonlarına bürünüyor. Bence ismiyle yani dolayısıyla patlıcan moruyla alakası olmayan, hoş ve tam sonbaharlık bir renk. 

Bite Beauty Aubergine

Bite Beauty Aubergine

Bite Beauty Aubergine

Swatch
(Soldan sağa: Glacé, Gavi, Maraschino, Aubergine)

Bite Beauty Matte Creme Lip Crayon

Glacé ve Aubergine tam boy olarak daimi satışta, diğer iki renk sınırlı üretimdi. Sonuç olarak yapı olarak memnun kaldım ancak renkler her markada bulunabilen cinsten diyebilirim. Bu mini rujların tanesi 12$'dı ve bence gayet makul bir fiyattı. Bu sene henüz bu tarz mini ürünler çıkarmadılar ancak yine bu rujların minilerden oluşan dörtlü bir setini çıkardılar. Onu da aldım, gelince yorumlayacağım.

Bite Beauty Türkiye'de satılan bir marka değil ancak Amerika'dan ürün getiren Instagram satıcılarında bulabilirsiniz.

Şimdiden iyi hafta sonları..

8 yorum :

  1. İlk iki rengi çok çok beğendim. Benim bloguma da sizi bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. off sanırım kalbim durdu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değişik renkler değil, eminim muadilleri vardır.

      Sil
  3. Glacé'ye hayran oldum; bu tonlara hayır diyemiyorum nedense... Güle güle kullan ^_^

    YanıtlaSil
  4. Canım dişlerini yaptırmayı düşünüyorsundur umarım.

    YanıtlaSil
  5. Canım inşallah dişlerini yaptırmayı düşünüyorsundur

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...