15 Şubat 2016 Pazartesi

Renkli Lens: Solotica Natural Colors Ambar


Cuma günkü Solotica Natural Colors Avela yazımdan sonra bugün de sizlere Solotica'nın yeni diğer bir rengi olan Ambar'ı göstereceğim. Önce lensin kabında nasıl göründüğüne bakalım:

Solotica Natural Colors Ambar

Yukarıda da görüldüğü gibi sapsarı bir lens olan Mel'den farklı olarak biraz daha kehribara çalan bir rengi var. Bu da isminin neden Ambar olduğunu açıklıyor zaten. Yine de Mel ile benzer denebilir. Aşağıda Hidrocharme Mel ile karşılaştırmasını görmektesiniz. Mel sağda, Ambar solda..

Solotica Natural Colors Ambar

Ambar benim gözlerimde orta koyulukta, sarımtrak, elaya çalan bir yeşil renginde durdu. Sonucu oldukça doğal buldum. Limon yeşili duran Mel'e oranla daha zeytin yeşili tonlarında bir lens ve ben şahsen tonunu Mel renginden daha çok beğendim. 

Solotica Natural Colors Ambar

Aşağıda Hidrocharme Mel ile karşılaştırmasını görmektesiniz. Solda Mel, sağda Ambar bulunuyor.

Solotica Natural Colors Ambar

Ve lensin makyajla resimleri:

Solotica Natural Colors Ambar

Solotica Natural Colors Ambar

Solotica Natural Colors Ambar

Solotica Natural Colors Ambar

Solotica Natural Colors Ambar

Solotica Natural Colors Ambar

Avela renginden sonra Ambarı da çok beğendiğimi söyleyebilirim. Şahsen eski Mel rengine benzer olacağını düşünmüştüm ama o kadar da benzemiyor. Yine de bence Mel'e tercih edilebilecek bir renk. Özellikle de son zamanlarda Mel rengi iyice yeşilleşmişken iyi bir alternatif olmuş.

Solotica nereden alınır başlıklı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

30 yorum :

  1. Lensi çok beğendim, rujun rengini de.. Markası rengi nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Lime Crime Cashmere Velvetine

      Sil
  2. sol gözünüzdeki mel hangi yılın cansu hanım? ambar ve melden hangisi daha doğal duruyor sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2014 Hidrocharme Mel.. Ambar renk olarak daha doğal

      Sil
  3. 2016 serisinden natural color cyristal hakkinda fikir alabilir miyim? Quartzo aldm fakat renkler degismis sanrm ve cok yapay durdu benm koyu kahve gozlerimde. Paran bosuna gitti anlayacaginiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son Cristaller eskilerinden daha açık renkte ama Quartzo'dan daha doğal duruyor. Yakında blogda yazısı gelecek.

      Sil
  4. Merhaba Cansu abla, bende lenslerimi lensoptik.com dan sipariş vericem fakat sana bir kaç sorum olucak cevaplarsan çok sevinirim. Şimdi ben okula gidip geliyorum ve erkek olduğum için çok sırıtmayan kendi göz rengimden de(kahverengi) çok uzaklaşmayan ama güzel duran bir lens istiyorum ambar ve avela güzel geldi nedense. Diğer bi sorum bazı kişilerde lens kayması denen olay oluyo gözler farklı yerlere bakıyormuşçasına. Sizde öyle değil mesela tam oturuyor.Bende de diğer insanlar gibi kayma sorunu olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gözüm temel eğri ölçüsüne göre değişir. Benim şansım Solotica lenslerin 8.7 ölçüsünde olması, bu benim tam ölçüm. 8.6 lenslerde bende de bu sorun olabiliyor. Tavsiyem bir göz doktorundan lens ölçüsü almanız, bu şekilde tam ölçünüzü öğrenebilirsiniz. Avela sizin isteklerinize Ambar'dan daha fazla uyacaktır. Daha belli belirsiz bir renktir. Ambar daha belirgin duruyor.

      Sil
    2. Çok teşekkürler.

      Sil
  5. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Harika gözleriniz var masallah ne taksaniz yakışıyor

    YanıtlaSil
  7. merhaba lensleri nereden sipariş veryorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brezilya'dan alacaksam lentedecontato.net Türkiye'den alacaksam Türkiye distribütöründen alıyorum.

      Sil
  8. Merhaba bende hidrocor ambar istiyorum fakat doğallık,bombelik konusunda şüphelerim var gözlerim koyu kahve rengi ve böle içinde yeşşillk barındıran doğal Bi lens istiyorum sizce doğru bir tercih mi? Bide daha önce nc mel almıştım ve o kdr kötüydü ki böle pupili çok küçük durdu gözlerim Bi farklı oldu lens sürekli oynadı. Bu yeni seri de pupilasını genişletmişler mi yoksa aynı darlıkta mı (bana çok küçük geliyolar) yardımınız için teşekkürler Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hidrocor sersinin orta boşluğu Natural Colors serisinden daha küçüktür. En geniş orta boşluğa sahip seri Natural Colors'tır. Ambar Mel'in daha sarı tonlusudur diyebilirim. Renk olarak aralarında büyük fark yoktur. Eğer daha önce Solotica sizde kayma yaptıysa yeni lensler de yapabilir. Temel eğrisi gözünüz ile aynı olamayabilir. Bir göz doktorundan lens ölçülerinizi öğrenebilirsiniz.

      Sil
  9. Merhaba Cansu Hanım :) Doğruyu söylemek gerekirse hangi lensi kullansanız yakışıyor. Koyu kahverengi gözlü birisiyim.Bal rengi tonlarda lenslere merakım var. Daha önce Freshlook'un Honey rengini kullanıp çok büyük bir hayal kırıklığına uğramıştım. Ama Solotica çok doğal duruyor. Ambar ve avela arasında takılı kaldım siz hangisini önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Freshlook Honey çok turuncu bir lenstir. O bakımda hayakırıklığı yaşamanız normal. Ambar yeşilimsi, Avela daha kahverengimsidir. Bal rengine Avela bence daha yakın.

      Sil
  10. Birde Desio Espresso ile Cherry Coffee hakkında fikirlerinizi alabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki rengi de henüz denemedim ama Cherry Coffee aklımda. Kısa zamanda almak istiyorum.

      Sil
  11. merhaba cansu hanım.. Fotoğraflardaki ambar acaba natural colors serisi mi yoksa hidrocharme serisinden mi? başlık natural colors ama hidrocharme a benzettim sizin gözlerinizdeki duruşunu referans alarak gidip alacağım o yüzden mazur görün emin olmak istedim :) cevap verirseniz çok sevinirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natural Colors serisinden. Hidrocharme serisinde Ambar rengi bulunmuyor.

      Sil
  12. merhaba, resminizi başka bir lens satılan sitede gördüm. bilginiz dahilinde mi bilmiyorum ama linki aşağıda veriyorum.

    https://www.softlensqueen.com/shop/softlens-batis/batis-spartax-graphite/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Softlens Queen sık alışveriş yaptığım bir site, muhabettim de olduğu için kullanmalarına ben izin verdim ama Softlens Queen dışındakilerin hiç birine ben izin vermiyorum, yine de kullanılıyor maalesef.

      Sil
  13. Merhaba cansu hanım önceden freshlook green kullanıyordum fakat bu sene siyah boyaması çok fazla gibi geldi gözümde bir farklılık yaratmadı bu yüzden gözümde yeşil duracak doğal görünümlü bir lens arıyorum sizce solotica ambar doğru tercih midir doğallık olarak hidrocor serisini mi önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, ben de uzun yıllardır Hcharm Mel kullanıcısıyım ve yeni meller tam bir hayal kırıklığı. Hala bir kaç renk arasında kararsızdım şimdi sizde amberi de gördükten sonra daha da karıştı aklım. 2011 charm mellere alternatif alıyorum. Bu sefer NC serisine dönmeye kararlıyım. Ama ah işte hangi renk. NC mellerde benekler sanki rengi biraz daha koyulaştırmış mı ne dersiniz? Yoksa amber gerçekten iyi bir alternatif mi? Ek olarak desio yazınızı da okudum ve desert dream de seçeneklerim arasında, fakat fotolardan bana fresh look u anımsattı çok damarlı göründü. Çok kararsızım ne önerirsiniz. Charm mellerimin süresi bitmek üzere ve gözlükle gezmek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, ben de uzun yıllardır Hcharm Mel kullanıcısıyım ve yeni meller tam bir hayal kırıklığı. Hala bir kaç renk arasında kararsızdım şimdi sizde amberi de gördükten sonra daha da karıştı aklım. 2011 charm mellere alternatif alıyorum. Bu sefer NC serisine dönmeye kararlıyım. Ama ah işte hangi renk. NC mellerde benekler sanki rengi biraz daha koyulaştırmış mı ne dersiniz? Yoksa amber gerçekten iyi bir alternatif mi? Ek olarak desio yazınızı da okudum ve desert dream de seçeneklerim arasında, fakat fotolardan bana fresh look u anımsattı çok damarlı göründü. Çok kararsızım ne önerirsiniz. Charm mellerimin süresi bitmek üzere ve gözlükle gezmek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, ben de uzun yıllardır Hcharm Mel kullanıcısıyım ve yeni meller tam bir hayal kırıklığı. Hala bir kaç renk arasında kararsızdım şimdi sizde amberi de gördükten sonra daha da karıştı aklım. 2011 charm mellere alternatif alıyorum. Bu sefer NC serisine dönmeye kararlıyım. Ama ah işte hangi renk. NC mellerde benekler sanki rengi biraz daha koyulaştırmış mı ne dersiniz? Yoksa amber gerçekten iyi bir alternatif mi? Ek olarak desio yazınızı da okudum ve desert dream de seçeneklerim arasında, fakat fotolardan bana fresh look u anımsattı çok damarlı göründü. Çok kararsızım ne önerirsiniz. Charm mellerimin süresi bitmek üzere ve gözlükle gezmek istemiyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...