30 Mart 2015 Pazartesi

MAC Toledo Koleksiyon Allıkları


Bu yazıda geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen MAC Toledo koleksiyonundan aldığım iki allığı yorumlamak istiyorum.

Bu koleksiyondan çıkan allıklardan ikisi olan Ripe Peach ve Azalea Blossom ilk 2010'da Spring Colour Forecast koleksiyonundan çıkmışlardı. O zamanlar ben MAC'e henüz sarmadığımdan bu allıkları kaçırmıştım ama eBay'de zaman zaman astronomik fiyatlarda satılan Ripe Peach rengine denk gelip iç geçiriyordum. Toledo koleksiyonundan çıkacağını duyduğumda hiç düşünmeden aldım. Yanına da Azalea Blossom'ı ekledim.

2010'da çıkan allıkların siyah, sade bir ambalajları vardı. Toledo koleksiyonundan çıkanlar 2010'dakiler ile aşağı yukarı aynı miktarda ürün içeriyor. Ambalaj tasarımları ise aşağıdaki gibi çok farklı ve modern çizgilere sahip:

MAC Toledo Allık

MAC Toledo Allık

Bu allıkların en önemli özellikleri tek renk olmayıp bir renkten diğer renge geçiş yapması, yani "ombre" bir görüntüye sahip olması.

MAC Toledo Allık

Ripe Peach, pembe tonlu mercandan sarımsı turuncuya geçişli, ince altın ışıltılara sahip bir allık. İki renk karıştırıldığında turuncumsu şeftali bir görüntüsü oluyor. Yumuşak yapılı, kolay karıştırılır bir allık ancak fazla pigmentli değil. Rengi tende biraz görebilmek için en az 2-3 kat gerektiriyor. Fazla tozutmaması da iyi taraflarından biri..

Ripe Peach:

MAC Ripe Peach

Swatch
(Soldan sağa: Turuncu bölüm, pembe/mercan bölüm, ikisinin karışımı yoğun sürülmüş, ikisinin karışımı dağıtılmış)

MAC Ripe Peach

Yanakta 2 kat uygulanmış hali:

MAC Ripe Peach

MAC Ripe Peach

Azalea Blossom ise pembeden lilaya geçişli, içinde belirgin bir ışıltı olmayan soğuk tonlu bir allık. İki renk karıştırıldığında ortaya soğuk tonlu bir pembe çıkıyor. Bu allığın yapısı Ripe Peach ile benzer olmakla beraber pigmentasyon açısından biraz daha zayıf. 

MAC Azalea Blossom

Swatch
(Soldan sağa: Pembe bölüm, lila bölüm, ikisinin karışımı yoğun sürülmüş, ikisinin karışımı dağıtılmış)

MAC Azalea Blossom

Yanakta 3-4 kat uygulanmış hali:

MAC Azalea Blossom

MAC Azalea Blossom

Allıkları sürerken Real Techinques allık fırçası kullandığımı da belirtmek istiyorum. Belki başka allık fırçalarıyla daha iyi sonuç alınabilir.

Koleksiyonda bu ikisi dışında bir de Kindergarten Red diye açık bejden koyu pembeye geçişli bir renk daha bulunuyor. 2010'daki koleksiyonda ise onun yerinde Vintage Grape diye morumsu bir renk vardı. (Kendisi bende mevcut, eBay'den zamanında açık arttırmada 7$'a düşürmüştüm ama pek elimi sürmedim. )

Allıkların fiyatları 93TL.. Bu tabi ki bir allık için çok yüksek bir fiyat. Görüntüleri güzel ama pigmentasyonu zayıf allıklar için değmez diye düşünüyorum ama çarçur edecek parası olup sadece bakmak veya koleksiyonuna katmak için almak isteyecekler olabilir.

2 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...