15 Eylül 2014 Pazartesi

Frontcover Party Queen Set


Bloga ara vermeden önce Sephora'larda satılan Frontcover markasının Smoulder Eyes setini yorumlamıştım. (Yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.) Bu yazımda da Party Queen setini göstermek istiyorum. Set aşağıdaki şekilde kocaman bir kutuda geliyor.

Frontcover Party Queen

İsminden de anlaşılacağı gibi setin konsepti parti makyajı.. Bu nedenle içeriğinde bol miktarda canlı renk ve ışıltı bulunuyor. Sette 12 adet far, 2 toz far/pigment, 1 adet sim, makyaj süslemede kullanılmak üzere taşlar, 1 oje, 2 krem allık, taşları yapıştırmak için 1 adet yapıştırıcı, 1 lipgloss, 1 far bazı, 1 siyah göz kalemi ve 1 çift taraflı far fırçası mevcut.

Frontcover Party Queen

Frontcover Party Queen

Setteki 12 farın 6'sı baked/fırınlanmış tarzda, 6 tanesi ise kuru veya ıslak kullanılabilen metalik tarzdalar. Renk seçenekleri için oldukça canlı diyebilirim.

Frontcover Party Queen

Baked farlardan Black Spark deniz mavisi yansımalara sahip koyu gri, Purple Frost lila, Midnight Sparkler lacivert ışıltılı siyah, Nautical Nymph deniz mavisi, Silverbell açık gümüş, Panko açık altın, Wet to Dry Metallic farlardan Mosaic Lilac şeftali/pembe, Plum Raisin kızıl alt tonlu mor, Limesoda açık yeşil, Old Lace açık bej, Bold Brass turuncu bakır, Tawny bakır/kahve olarak tanımlanabilir. 

Baked farların yapıları daha önce yorumladığım Smoulder Eyes setindeki ile aynı. Kuru kullanımda pigmentasyon zayıf. Islak kullanım veya yapışkan baz üzerine sonuç daha iyi oluyor. Yoğun ışıltılı olduklarından göz altına biraz dökülme yapabiliyorlar.

Wet to Dry farlar nedense kuru, bazsız swatchlarken çok başarılı olamadılar ancak göz kapağında kullanıldıklarında setin içinden çıkan far bazı üzerine gayet güzel sonuç verdiklerini söyleyebilirim. Far bazı üzerinde hem güzel renk veriyorlar, hem de göz altına dökülme yapmıyorlar. Severek kullanıyorum.

Frontcover Party Queen

Swatch
(Soldan sağa: Black Spark kuru, Black Spark Too Faced Glitter Glue üzerine, Purple Frost kuru, Purple Frost Too Faced Glitter Glue üzerine, Midnight Sparkler kuru, Midnight Sparkler Too Faced Glitter Glue üzerine)

Frontcover Party Queen

Swatch
(Soldan sağa: Mosaic Lilac kuru, Mosaic Lilac Too Faced Glitter Glue üzerine, Plum Raisin kuru, Plum Raisin Too Faced Glitter Glue üzerine, Limesoda kuru, Limesoda Too Faced Glitter Glue üzerine)

Frontcover Party Queen

Frontcover Party Queen

Swatch
(Soldan sağa: Nautical Nymph kuru, Nautical Nymph Too Faced Glitter Glue üzerine, Silverbell kuru, Silverbell Too Faced Glitter Glue üzerine, Panko kuru, Panko Too Faced Glitter Glue üzerine)

Frontcover Party Queen

 Swatch
(Soldan sağa: Old Lace kuru, Old Lace Too Faced Glitter Glue üzerine, Bold Brass kuru, Bold Brass Too Faced Glitter Glue üzerine, Tawny kuru, Tawny Too Faced Glitter Glue üzerine)

Frontcover Party Queen

Too Faced Glitter Glue üzerine gözün iç tarafından dış tarafına doğru sırayla Panko, Nautical Nymph, Purple Frost ve Midnight Sparkler (crease bölgesine doğru doğru uzatılmış) kullanılmış, kaş altına hafifçe Silverbell uygulanmış makyaj örneği:

Frontcover Party Queen

Setten çıkan Shadowbase üzerine içten dışa Limesoda, Mosaic Lilac ve Plum Raisin (crease bölgesine doğru uzatılmış) ve kaş alttına Old Lace uygulanmış makyaj örneği:

Frontcover Party Queen

Setteki toz farlar ve simler aşağıdaki gibi ufak plastik kutularda bulunuyor. Açık renkli pigment olan Arctic Ice pembe yansımalı beyaz, koyu renkli pigment olan Cinder D'Lite yoğun gümüş ışıltılı siyah renkliler. Pigmentasyonları güzel, setten çıkan Shadowbase üzerinde de gayet güzel renk veriyorlar.

Chara's Moon Glitter için gümüş sim diyebilirim. Parçaları ne çok küçük, ne de çok büyük. Hafif ve her yere uçuşan bir yapısı olduğundan Too Faced Glitter Glue tarzı yapışkan baz üzerine kullanılması daha iyi olacak, göz kapağına daha iyi sabitlenecektir. Mixed Face Jewels isimli taşları kullanmadım. Sette ayrıca bu taşları sabitlemek için Eye Effects Glue isimli bir de yapıştırıcı mevcut. 

Frontcover Party Queen

Swatch
(Soldan sağa: Arctic Ice, Cinder D'Lite, Chara's Moon Glitter)

Frontcover Party Queen

Eye Effects Glue aplikatörü:

Frontcover Party Queen

Göz kapağının iç kısmında Arctic Ice, ortasında Too Faced Glitter Glue üzerine Chara's Moon Glitter, crease ve gözün dış kısmında Cinder D'lite kullandığım makyaj örneği:

Frontcover Party Queen

Setteki iki krem fardan Hackberry deniz yeşili, Pansy mor renginde. İkisi de metalik yapılı farlar..

Frontcover Party Queen

Her iki far da kremsi yapıda ve pigmentliler. Kolay sürülüp, kolay karıştırılmakla beraber tek başlarına kullanıldıklarında göz kapağında birikme yapabiliyorlar. Bu nedenle baz üzerine kullanılmaları daha iyi olur.

Swatch
(Sol Hackberry, Sağ Pansy)

Frontcover Party Queen

İç tarafta Hackberry, dış tarafta Pansy kullandığım makyaj örneği:

Frontcover Party Queen

Snow Lady isimli lipgloss içinde bol miktarda sarı/altınımsı yansımalı ışıltılar olan şeffaf yapılı bir ürün. Başka lipglosslar gibi biraz yapış yapış bir yapısı var. Ruj üzerinde enteresan etkiler oluşturabilecek bir ürün..

Frontcover Party Queen

Frontcover Party Queen

Frontcover Party Queen

Son olarak setteki Frosty Snowman isimli ojeyle yazımı bitirmek istiyorum. Bu oje şeffaf zemin içinde ışığa göre mavi/mor renkler arasında değişen ışıltılara sahip.. Başka ojeler üzerine sürmek için tasarlanmış ve özellikle siyah oje üzerinde harika sonuç veriyor. Yapısı biraz ince ama sorunsuz.. Kuruma hızı orta.. Işıltılar sim gibi değil, dolayısıyla tırnaktan kolay çıkıyor. Aşağıda siyah oje üzerine iki kat uygulanmış halini görmektesiniz.

Frontcover Party Queen

Frontcover Party Queen

Frontcover Party Queen

Frontcover Party Queen

Setteki göz kalemi ve far bazını daha önceki Smoulder Eyes yazısında yorumlamış olduğumdan bu yazıda pas geçiyorum.

Bu ürünün de kutusu çok büyük ancak Smoulder Eyes'taki gibi ürünler kutudan ayrılıp tek tek kullanılabiliyorlar. Party Queen seti son indirim döneminde Sephora'da %50 indirimle 50 küsür TL fiyata satılıyordu ancak ben daha önceden %20 Black Card indirimimle 70 küsür TL'ye almıştım. (Fiyatını net hatırlamıyorum) Bence içindeki ürün sayısı göz önüne alındığında 70 küsürlük fiyatı da hiç fena değil. Hala indirimde bulunabiliyorsa bakmanızı tavsiye ederim. 

20 yorum :

  1. Senin yaptığım makyajları gerçekten ayrı bir seviyorum. Harikasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Beğendiğine sevindim.

      Sil
  2. Makyajların çok güzel olmuş.Zaten her zaman güzel :) partiden partiye koşmadığım için benim ihtiyacım olmayan bir palet ama renkli makyaj severler ve parti kızları için güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Benim de gece hayatım yok aslında ama ışıltılı şeylere zaafım var. Daha çok evde deneme makyajları yapmak için aldım.

      Sil
  3. Makyajlarin goz kamastiriyor Cansucugum. Front cover paletlere ben de bayildim ama sadece 1 tanesini aldim. Keske daha fazla alsaymisim diye hayiflaniyorum simdi . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Sorma, ben de indirimde bir tane daha alsaydım diyorum ama indirim zamanı Taksim Sephora'da pek fazla çeşit kalmamıştı.

      Sil
  4. bütün makyajlar süper ama özellikle krem farlarla yaptığına bayıldım.. bir de şu taşları da kullansaydın keşke :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol :) Taşlar abartı olur diye düşündüm ama ileride bir makyajda mutlaka kullanacağım.

      Sil
  5. Yine herzaman ki gibi harika goz makyajlari, bir tanesin sevgil Cansu,, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Mükemmelsin ! Özellikle mavi mor uyumuna bayıldım, gerçekten özel bir yeteneğin var çok uyumlu ve değiişik renk geçişleri yakalayabiliyorsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Farlar iyi karıştırılabildiği sürece bir şeyler yapabiliyorum. Bu farlar da o konuda başarılı..

      Sil
  7. resmen göz makyajı kraliçesisin :D hepsi süper yaa!! biz yapsak çingeneye döneriz :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Göz şekline göre yapıldığında güzel olur bence.. Tabi renk seçimleri de önemli.

      Sil
  8. Set inanılmaz güzel yaptığın göz makyajları da harika olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. FrontCover'ları görüyordum, ama almaya hep çekiniyordum. Birkaç olumsuz yorum okumuştum, sanırım onların etkisinde kaldım. Ama bu set süpermiş gerçekten! Özellikle Hackberry'nin duruşuna bayıldım *-*

    Güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İndirimdeki fiyatına bedava bile sayılabilir. :) Kalitesini kötü bulmadım.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...