11 Eylül 2014 Perşembe

Renkli Lens: Solotica Hidrocharme Ocre (2014 üretimi)


Dünkü Solotica Hidrocharme Mel yazısından sonra arayı fazla açmadan yeni aldığım Hidrocharme Ocre'leri de yazmak istedim.

Solotica Hidrocharme Ocre

2012'de aldığım Ocre'leri hiç yazmadım çünkü Mel gibi onlar da gözümde çok koyu duruyorlardı. Zaten denemek için sadece tekini açtım, diğer tekini açmadım. Aşağıda solda 2012 Ocre'yi, solda yeni Ocre'yi görmektesiniz. 

Solotica Hidrocharme Ocre

Doğal gözüm ve yeni Hidrocharme Ocre karşılaştırması da aşağıda görülmekte.

Solotica Hidrocharme Ocre

Yeni Ocre'lerin rengi oldukça belirgin. Gözde gri/açık kahve/ela arası bir renk alıyorlar. Çok sevdiğim eski 2009 Ocre'lerime oranla daha açıklar ancak renk olarak benzerler. Orta boşluk dün yazdığım Mel gibi küçük ancak haresi Mel'den daha kalın geldi. Mel kadar ince hareli olsa daha güzel olurdu ama bu hali de gayet güzel. 

Solotica Hidrocharme Ocre

Solotica Hidrocharme Ocre

Solotica Hidrocharme Ocre

Solotica Hidrocharme Ocre

Bu lensler de Hidrocharme Mel'ler gibi göze rahatsızlık vermiyorlar. Sadece 12-13 saat sonra kuruluk yapmaya başlıyorlar ancak sorun oluşturacak derecede değil. Bu seferki Solotica'larımdan gerçekten memnun kaldım.

Yukarıda karşılaştırma resminde gördüğünüz soldaki koyu renkli Ocre'leri isterseniz bana email gönderebilirsiniz. Kargoyu siz karşılamayı kabul ederseniz ücretsiz gönderebilirim. Teki açılmış, teki açılmamış şekilde duruyor ve kullanmayacağımdan boşuna durmasın diyorum. -1.50 numaralıdır. Yeni sahibine gitti. :)

45 yorum :

  1. ahh ah ben lens kullanırken neredeydi bunlar o kadar az seçenek vardı ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 6-7 senedir bayağı lens markası çıktı. :) Git gide daha güzellerini yapıyorlar

      Sil
  2. Lensten çok yaptığın makyaj ilgimi çekti :) Onunla ilgili de ufak bilgiler versen güzel olur aslında, hangi farı kullandın merak ettim :) Lens ve makyaj gayet uyumlu olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Urban Decay Vice paletinden Vice, Rapture ve Blackmarket renklerini kullandım. İçten dışa sırayla Vice, Rapture ve çok miktarda Blackmarket, dağıtılmış siyah göz kalemi ve rimel var.

      Sil
  3. canım düşünüyorum ben..kaç aylık lensler? fiyatı ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lensler yıllık.. Fiyatları 69$ ama %15 indirim kodlarıyla daha ucuza geliyor. Paranalentes düzenli olarak indirim kodu gönderiyor.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Email gönderirseniz sevinirim.

      Sil
    2. Benim mailim nehir.elif@hotmail.com size mail gonderemedim

      Sil
  5. Ayy bayildim lenslereee yaaa . Cok harika ve dogal duruyorlar. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, gerçekten yeni seri daha güzel duruyor. Solotica'ları nereden sipariş ediyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları Paranalentes'ten almıştım ama son siparişimi Lentes de Contato'dan verdim.

      Sil
  7. cansu cahrm ocreler çok dogal ve güzel görünüyor dogallık olarak cahm meli mi ocreyi mi tercih ediyorsun fahriye gözlerim koyu kahverengi tugba büyüksütün yada fahriye evcenin göz renginden birine yakın olsun istiyorum nc mel ile cahrm meli bir arada gösteren foto çekmen mümkün mü sanırım nc mel serisinden hiç kullanmadın yeni seri cahrm meli mi beğeniyorsun ocreyi mi? tekrardan cahrm ocreli foto koymananız mümkünmü paylaşımlar için sonsuz tşkrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğallık açısından Ocre'yi tercih ederim çünkü Mel'ler oldukça açık renge sahip. Mel ve Ocre'yi Instagram'da yan yana gösterebilirim sanıyorum. Fahriye Evcen'in göz rengine Ocre daha yakın. Mel eskiden Tuba Büyüküstün'ün göz rengine benziyordu ancak şimdi rengi çok açıldı.

      Sil
  8. cansu hanım paylaşımlar için öncelikle sonsuz tşklercahrm ocreleri kullanıyor musunuz yoksa satıyor musunuz çok dogal görünyor .favoriniz yeni seri ocrelermi yoksa yeni meller mi en çok begendiğiniz?

    YanıtlaSil
  9. cansu hanım 2014 seri cahrm ocre sizde bir farklı bu videoda ise çok farklı duruyor bu kadar fark nasıl olabilir ben sizdeki bu duruşunu çok beğendim fakat karar veremiyorum cahrm ocrenin bu videodaki görünüşü bambaşka http://www.youtube.com/watch?v=uFYpUlWjY4Qz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu videodaki Hidrocharme Ocre'ye benzemiyor. Öncelikle Hidrocharme değil kesinlikle çünkü haresi belirgin değil. Hidrocharme'ların haresi belirgindir. Renk olarakta Ocre'ye benzetemedim. Natural Colors Cristal'e benziyor. Bence videoda bir yanlışlık var.

      Sil
  10. Bende bu lensi(ocre)yi çok beğeniyorum. Hidrocor ocre siparişi verdim 1 ay önce .fakat renk çok açıktı.. Yeşil renkliydi ama sönük bi yeşil. Çok üzüldüm ,kullanamıyorum şimdi lenslerimi. Sahte olması muhtemelmi? Bana sipariş edebileceğim türk bir site önerebilirmisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Ocre'ler açık renkli ancak açık kahve/ela gibi bir renk. Solotica'ların sahteleri yok bildiğim kadarıyla, o yüzden sahte olduğunu sanmıyorum. Sağda Solotica nereden alınır etiketi altında Türkler dahil tüm siteler bulunuyor.

      Sil
  11. Aradan 9 ay geçmiş ama şimdi bu lensi sipariş versem aynı renk denk gelir mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin değilim, Solotica bu konuda hiç güven vermeyen bir firma, renk üretimden üretime bile değişebiliyor.

      Sil
  12. Bende aynı şeyi sormak istiyorum acaba rengi değişmiş midir? Aslında hidrocor ve hidrocharm arasında kaldım sizce hangisi daha doğal?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi şu an ne durumda bilmiyorum. Solotica'da bir üretim diğerini tutmuyor. Aslında ince haresinden dolayı en doğalı Natural Colors ama ben kalın hare sevdiğimden Hidrocharme tercih ediyorum. Hidrocor haresiz olduğundan gözleri küçük gösteriyor. Büyük irisli gözlerde güzel durabilir ama bana uymuyor.

      Sil
  13. Gorgeous it suits you well

    YanıtlaSil
  14. Merhaba blogunuzu bir kaç gündür takip ediyorum. Rainbow Fantasy light hazel yazınızi da incelemistim. Sizce doğallık acısından hangisi daha iyidir? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Solotica'yı tercih ederim. Rainbow'un orta boşluğu biraz büyük.

      Sil
  15. Iyi gunler bende almak istiyorum rengini cok begendim ama nerden siparis edebilirim acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağdaki etiketler altında Solotica nereden alınır başlığına bakabilirsiniz.

      Sil
  16. Bu harelimi haresiz mi siparis ederken tam olarak ne diye siparis etmeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica'da Hidrocor serisi haresiz, Natural Colors serisi ince hareli, Hidrocharme serisi kalın harelidir. Bu kalın hareli olanı.

      Sil
  17. Iyi gunler cok begendim yalniz optikcilerde satilmazmi illa siparis mi etmem lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. solotica.com.tr adresinde Solotica'nın resmi Türkiye disitribütörünün bilgileri var. Oradan hangi optikçilerle çalıştıklarını sorabilirsiniz.

      Sil
  18. merhaba blogunuzu bayadir takip ediyorum ;)
    sizde ocre charme masallah cok güzel durmus benimkidie iki sene önce öyleydi
    gecen sene kasimda birdaha siparis verdim cok farkli geldi haresi cok acilmisdi gözümde gözükmüyordu bile
    sizinkide öylemi yoksa banami denk geldi sanki haresi siyah bile degildi böyle acik silik bir kahve rengine benziyor. Sizce birdaha siparis versem degismis olabilirmi yoksa bunlarin beli bir zamanimi var yeni seri icin ?
    cok soru sordum :) ama lensden anliyan birinden bu bilgileri ögrenmek isterim .. Tesekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son serilerde hare önceki oranla daha hafif.. Bir sonraki siparişte de aynı gelme ihtimali var. Şu an tasarım nasıl bilmiyorum maalesef. Tasarımı ve rengi sürekli değiştiriyorlar, takip etmek çok zor

      Sil
  19. Ben ocre siparişimi geçen hafta verdim lenslerim elime dün ulaştı. Renk harika, çok doğal ama sanırım benim göz bebeğimin çapına uygun değil, lens gözümden taştı ve hareleri belli değil😓 lensin 2. Eli olur mu bilmiyorum ama satmayı düşünüyorum 😓

    YanıtlaSil
  20. Cansu hanım çapı en küçük ve ocre gibi doğal bi lens önerir misiniz. Ocre bana olmadı ama gözleri iri bir arkadaşımda denedik muhteşem oldu. Yeni aldım bide acayip üzüldüm olmadığı içiiiin :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desio'ların boyalı alanı küçük ancak doğallık açısından Solotica'ya kıyasla daha yapay duruyor. Rainbow Light Hazel de boyalı alan olarak daha küçük ama rengi Ocre'den daha koyudur. Blogda bu lensin yazısını yazmıştım.

      Sil
  21. Cansu hanim merhaba ben solotica ocrenin eski surumunu cok sevmistim ama su an bulamiyorum ona denk bir lens onerir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rainbow Light Hazel lensin rengi eski Ocre'ye yakın ancak hareli haresiz gibi seçenekleri yok. Hafif hareli bir lenstir. Blogumda Rainbow etiketi altında görebilirsiniz.

      Sil
  22. Merhabalar tecrubenizden yararlanmak isterim,sizce solatica hidrocharm ocre mı doğal bir lens?yoksa rainbow Fantasy light hazel mi?şimdiden çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica Hidrocharme Ocre daha doğal diyebilirim ancak bu yıl üretilenler ne renk üretiliyor bilmiyorum.

      Sil
  23. Merhabalar ben solotica lens almak istiyorum ama Türkiyedeki optikçilerde kalitesiz ve saģlıksız olduğu için satïlmadığini söylediler sizce kalitesiz mi gòzüme bir zararı olur mu birde kayma yapïyor demissiniz batma kayma gibi negatif yőnleri nelerdir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica'nın Türkiye distribütörü mevcut. Sağlık bakanlığından izni olmasa satamazlardı diye düşünsem de burası Türkiye, bazen işler tuhaf yürüyebiliyor. O yüzden kesin onaylı diyemiyorum. Kendi tecrübelerime göre çok rahat lensler değiller ve uzun saatler kullanmanızı tavsiye etmem çünkü gözde kuruluk yapıyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...