25 Haziran 2014 Çarşamba

Farmasi Ojeler


Dünkü Farmasi göz makyajı ürünleri yazımdan sonra bugün de Farmasi'nin beş ojesini göstermek istiyorum. Bu ojelerin 4'ü Farmasi tarafından denemem için gönderildi, No 84'ü ise geçen yıl almıştım ancak bir türlü sıra gelmemişti. Bu vesileyle onu da denedim. Ojelerin ikisi normal seriden, ikisi Shimmer serisinden, bir tanesi de Pretty Dots serisinden..

İlk olarak normal serideki ojelerle başlamak istiyorum. No. 71 krem yapılı, ışıltısız, hoş bir gül kurusu/pembe rengine sahip. Yapısı güzel, iki kat tam kapatıcılık için yetiyor. Kuruma hızı iyi.. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Farmasi Oje 71

Farmasi Oje 71

Farmasi Oje 71

Farmasi Oje 71

Kendi aldığım oje olan No. 84 gece mavisi/lacivert renkli, içinde gümüş simler bulunan bir oje. Şişede görüntüsünü enteresan bulduğumdan almıştım Pek fazla da beklentim yoktu ancak beni çok şaşırttı. Yapısı harika. İçindeki gümüş simler hem fazla uğraşmadan eşit dağılıyor, hem de tırnakta net görünüyorlar. Ayrıca iki katta simleri örtmeden tam kapatıcılık sağlıyor. Çıkartırken de simler bir problem oluşturmuyor. Görüntüsünü de ayrıca sevdim. bana gece gökyüzünü çağrıştırıyor. Sanıyorum bu ojeyi Farmasi artık üretmiyormuş ancak bulabilirseniz ve bu tarz renklerden hoşlanıyorsanız mutlaka alın derim. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Farmasi Oje 84

Farmasi Oje 84

Farmasi Oje 84

Farmasi Oje 84

Pretty Dots serisinden No. 301, şeffaf zemin içinde çeşitli boyutlarda siyah ve beyaz mat altıgenler içeriyor. Altıgen pullar fırçaya kolayca geliyor ancak sürmeden önce bir süre ojeyi baş aşağı tuttuğumda çok daha iyi sonuç aldım. Sürerken pulları tırnağa yerleştirmek gerekiyor. Zemindeki şeffaf oje biraz mat gibi duruyor. Açıkçası bu görüntüsünü sevdiğimden üst cila kullanmadım. Çok pütürlü bir hissi de olmadı. Çıkartması çoğu pullu oje gibi biraz problemli. Aşağıda No. 71 üzerine tek kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Farmasi Pretty Dots Oje 301

Farmasi Pretty Dots Oje 301


Farmasi Pretty Dots Oje 301

Shimmer oje serisinden No. 204, mavi jel zemin içinde bol miktarda gümüş/açık mavi simlerden oluşuyor. Zemin rengi mavi olmasına karşın jel yapılı olmasından dolayı çok örtücü değil. Tam örtücülük için en az 4 kat gerekiyor ki, bu yoğun pullarla birleşince tırnakta ağır bir his ve görüntü oluşturuyor. Bu açıdan başka ojeler üzerinde daha iyi sonuç veriyor. Sürümü kolay, simler tırnağa kolayca geliyor ve yerleştirme gerekmiyor. Çabuk kuruyor. Aşağıda daha önce burada yorumladığım Golden Rose Rich Color No. 15 (tek kat) üzerine iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Farmasi Shimmer Oje 204

Farmasi Shimmer Oje 204

Farmasi Shimmer Oje 204

Farmasi Shimmer Oje 204

Yine Shimmer serisinden No. 209 fuşya/pembe jel zemin içinde bol miktarda gümüş ve pembe simden oluşuyor. No. 204 gibi bu ojenin de zemini fuşya/pembe olmasına rağmen tek başına kullanmak için fazla şeffaf. Yapısı 209 ile aynı.. Bu ojeyi zemin rengini daha iyi anlamak için daha önce burada yorumladığım Pastel No. 04 beyaz üzerine kullandım. Beyaz oje üzerinde ilk katta biraz alacalı bulacalı durdu ancak 2. katta renk daha iyi eşitlendi. Yine de bence pembe ojeler üzerinde daha iyi sonuç verecektir. Aşağıda tek kat Pastel No. 04 üzerine iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Farmasi Shimmer Oje 209

Farmasi Shimmer Oje 209

Farmasi Shimmer Oje 209

Farmasi Shimmer Oje 209

Ojelerin yapıları genel olarak güzel. Kokuları sanki normal ojelerden biraz daha ağır gibi ancak bence büyük bir sorun değil. Normal, klasik, ince oje fırçalarına sahipler. 

Haziran kataloğunda Shimmer ojeler 3,60TL, Pretty Dots ve klasik ojeler 3,99TL görünüyor. Bence fiyat olarak gayet iyi.

Farmasi Haziran katalogunu buradan görüntüleyebilirsiniz.

* Basın ürünleridir. Görüşlerim tarafsız ve objektiftir. No. 84 tarafımdan alınmıştır.

8 yorum :

  1. Farmasi No:71'in rengi Flormar Jelly Look Amaranth'ı anımsattı bende, kesinlikle harika bir renk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Amaranth'a benziyor, alternatif olabilir. :)

      Sil
  2. Bana da onu anımsattı sevgi gördüğüm gibi o geldi aklıma:)
    Bu arada Simli lacivert çok güzelmiş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simli lacivert maalesef artık yokmuş. En güzel ojeyi kaldırmışlar :(

      Sil
  3. 84 numaraya bayıldım öldüm hatta üretimden kaldırılması çok kötü olmuş :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya, maalesef.. Bunun bir de siyahı var sanırım, bulursam alacağım

      Sil
  4. Hepsine bayıldım yalnız. Senin tırnaklarına ne sürülse güzel duruyor ama maşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Ojelerin kodlarıni yazabilirmisiniz rica etsem ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...