14 Şubat 2014 Cuma

Too Faced Be Merry Be Bright Paletler ve Lash Injection Rimel


Geçen hafta yazdığım Too Faced A Few of My Favorite Things paletinden sonra elimdeki başka Too Faced yılbaşı paletleri ile devam etmek istiyorum. Bu seferki görünüş olarak A Few of My Favorite Things ile benzerlik taşıyan ama içeriği farklı olan Be Merry, Be Bright paletler..

Bu iki palet, tam boy Too Faced Lash Injection rimel ile birlikte bir çanta içinde set olarak satılıyor. (Kutusu da vardı ama yolda zarar gördüğü için fotoğraflamadım) Çanta aşağıda da görebileceğiniz gibi basit, ön tarafı şeffaf bir çanta. Yani çok fazla özelliği olan bir görüntüsü yok.



Paletlerin ambalajındaki desenler görüldüğü gibi A Few of My Favorite Things ile benzer sayılır. Farkları ise bütün ürünlerin tek palette değil iki palette toplanması ve palet boyutlarının çok daha ufak olması. 

Be Merry kahve ve yeşil ağırlıklı altı fardan, bir bronzer ve pembe/mercan renkli bir allıktan oluşuyor. Paletin kapağında ayrıca paletle yapılabilecek makyajlar anlatılıyor.



Farlardan Egg Nog mat beyaza yakın bej, Very Merry ışıltılı çimen yeşili, Buttered Rum ışıltılı altın tonlarında kahve, Bubbly altın simli açık şeftali, Brown Sugar ışıltılı kızıl kahverengi ve Chocolate Moon gümüş simli koyu gri olarak tanımlanabilir. Farların genelinin yapısını beğendim. Pigmentliler, yumuşak ve kolay sürülür yapıya sahipler. Göz altlarına biraz dökülüyorlar ancak sorun olacak kadar değil.

Swatch
(Üst sıra, soldan sağa: Egg Nog, Very Merry, Buttered Rum)
(Alt sıra, soldan sağa: Bubbly, Brown Sugar, Chocolate Moon)


Be Merry paletindeki tek bronzer olan Spice altın ışıltılı açık kahve, tek allık olan Peachy Keen altın ışıltılı mercan pembe renklere sahipler. Spice'ın yapısı biraz sert ama yine de büyük bir pigmentasyon sorunu yok. Peachy Keen de yumuşak yapılı ve ortalama bir pigmentasyonu var. Biraz tozutma sorunu olduğunu da eklemeliyim.

Spice
(Solda yoğun sürülmüş, sağda dağıtılmış)


Peachy Keen
(Solda yoğun sürülmüş, sağda dağıtılmış)


Be Bright, geneli canlı renklerde altı far, bir aydınlatıcı ve bir pembe tonda bir allıktan oluşuyor. Bu paletteki renkler daha soğuk tonlu görünüyor. Be Merry'deki gibi paletin kapağında ayrıca paletle yapılabilecek makyajlar anlatılıyor.



Farlardan Wish ışıltılı açık kahve, Bright Eyes ışıltılı fuşya, Sequin ışıltılı deniz yeşili, Marshmallow ışıltılı soluk pembe, Mauvelous bakır simli morumsu gri ve Starry Night gümüş simli mat siyah olarak tanımlanabilir. Farlarının genelinin pigmentasyonları iyi ve yapıları güzel. Göz altlarına biraz dökülüyorlar ancak sorun olacak kadar değil. Bir tek Mauvelous pigmentasyon olarak diğerlerinden daha zayıf ama yine de çok problem bir renk değil.

Swatch
(Üst sıra, soldan sağa: Wish, Bright Eyes, Sequin)
(Alt sıra, soldan sağa: Marshmallow, Mauvelous, Starry Night)


Paletin aydınlatıcısı olan Inner Light altın ışıltılı açık şeftali bir renge sahip. Uygulandığında altın/bej duruyor. Pigmentasyonu orta. Paletin allığı olan Lollipop ise soğuk tonlu ışıltılı bir pembe. Yapısı yumuşak, pigmentasyonu iyi. Bu allıkta da tozutma sorunu var ama sorun oluşturacak kadar ciddi değil.

Inner Light
(Solda yoğun sürülmüş, sağda dağıtılmış)


Lollipop
(Solda yoğun sürülmüş, sağda dağıtılmış)


Setin içinden ayrıca tam boy Lash Injection çıktı. Bu rimel klasik fırça yapısına sahip.. Bu yazıda kirpiklerde nasıl durduğunu göstermeyeceğim ama pek beğendiğimi söyleyemem. Fazla uzatmıyor, fazla dolgunlaştırmıyor, bir de kirpikleri yapıştırmaya yatkın.



Bu paletlerle yaptığım iki makyaj bir sonraki yazının konusu olacak. Özellikle Be Bright'tan entersan bir makyaj çıktığını söyleyebilirim.

Açıkçası Be Merry Be Bright'ı A Few of My Favorite Things paletten daha çok sevdiğimi itiraf etmeliyim. Farlar özellikle daha kaliteli gibi geldi. Tek şikayetim allıklarla farların çok içiçe olmasından ve allıkların tozutmasından dolayı allıkların tozlarının farların üzerine uçuşması ama bir üflemeyle bu sorun hallediliyor. Tabi bir de yukarıda da yazdığım gibi rimeli pek tutmadım ama setle birlikte geldiğinden pek sorun etmiyorum.

Bu set yanılmıyorsam Amerika'da 45$'a satılıyordu. Maalesef Türkiye'ye gelmedi. Keşke gelseydi.. Alma imkanı olanlar baksın derim.

2 yorum :

  1. Too Faced'in her ürününe bayılıyorum Türkiye pazarından çekilecekler diye bir söylenti var umarım doğru değildir :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle umuyorum ama Sephora'lara bir süredir hiç yeni Too Faced gelmiyor. Eski stoğu bitenler de gelmiyor. :(

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...