27 Şubat 2014 Perşembe

Son Elca Alışverişim 2


Bu aralar sık yazı yazamadığım ve yorumları/emailleri yanıtlayamadığım için üzgünüm. Bir depresif durumlar içerisindeyim. Umarım bahar elince bu ruh halinden sıyrılacağım. Emailleri ve yorumları da bu hafta sonu yanıtlamayı düşünüyorum.

Seyrek yazdığım alışveriş yazılarından biriyle karşınızdayım. Gerçi aldıklarımı Instagram hesabımda paylaşmıştım ama bu alışveriş ayrıntılı bir yazıyı hakediyor diye düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Elca'dan aldığım emaille soluğu Ayazağa'daki Sun Plaza'da bulunan outlet mağazalarında aldım. Yeni MAC sevkiyatı olmuştu ve bu yılın holiday/yılbaşı ürünleri/setleri gelmişti. Geçen yıl Elca'ya pek fazla holiday seti gelmediğinden beklentim fazla değildi ancak bu sefer bayağı ürün düşmüştü. Öncelikle neler aldığımı toplu bir şekilde görelim:

Elca alışverişi

Görüldüğü gibi holiday koleksiyonundan sadece iki far paleti, bir de oje aldım. Diğer aldıklarım başka koleksiyonlardandı. Öncelikle far paletleriyle başlamak istiyorum. Stroke of Midnight koleksiyonundan Warm ve Cool far paletlerini aldım. Bu paletlerin siyah/altın, parlak ambalajları çok hoş..

MAC Stroke of Midnight palet

Paletlerin içinde ayrıca çift taraflı fırça mevcut. Warm palet adı üstünde sıcak renklerden oluşuyor. İçinde bronz ve sıcak tonlu kahve ağırlıklı renkler bulunuyor. Cool palette ise soğuk tonlu nude/kahve tonlar var.

MAC Stroke of Midnight palet

Warm paletinde bulunan renklerin isimleri Femme Fi, Amber Lights, Mulch, Socialite ve Midnight Hour. Amber Lights ve Mulch renkleri ayrıca tekli far olarak daimi koleksiyonda mevcut. Paleti genel olarak iyi buldum. Renklerin pigmentasyon sorunu yok diyebilirim. Bronz/sıcak kahve renklerden hoşlanıyorsanız tavsiye ederim.

MAC Stroke of Midnight Warm palet

Swatch
(Soldan sağa: Femme Fi, Amber Lights, Mulch, Socialite, Midnight Hour)

MAC Stroke of Midnight Warm palet

Cool paletinde bulunan farların isimleri Fair Sex, Deception, Romance Me, Frisco ve Shadowy Lady. Bu palette sadece Shadowy Lady tekli far olarak daimi koleksiyonda mevcut. Bu paleti de beğendim denebilir. Pigmentasyon açısından çok büyük bir sorunları yok ancak Deception biraz göz altına dökülüyor.

MAC Stroke of Midnight Cool palet

Swatch
(Soldan sağa: Fair Sex, Deception, Romance Me, Frisco, Shadowy Lady)

MAC Stroke of Midnight Cool palet

MAC'in holiday koleksiyonlarından biri olan Divine Night'tan da tek parça ürün aldım. Bu koleksiyondan istediklerimi zaten zamanında almıştım ama ojelerde aklım kalmıştı. Military isimli ojeyi bulunca kaçırmak istemedim. Bu oje içinde bol miktarda gümüş sim olan, mat koyu gri bir renge sahip. Görünüşü gerçekten harika.. Yapısı da öyle. Son derece kolay sürülüyor, çabuk kuruyor, üstelik tek kat tam kapatıcılık için yetiyor. Simli olmasına rağmen çıkartırken sorun yaşatmıyor. Aşağıda tek kat sürülmüş halini görmektesiniz.

MAC Military

Holiday koleksiyonları dışında Tropical Taboo koleksiyonundan geçen sefer Elca'ya gittiğimde nedense gözüme çarpmayan  Bossa Blue ve Tropica Mineralize farları aldım.

MAC Tropical Taboo

Bossa Blue mavi/kahverengi renklerden oluşan, gerçekten enteresan görünen bir far. İki renk karıştırıldığında gri bir hal alıyor. Tropica ise gümüş/soğuk tonlu pembe renklerden oluşuyor. İki renk karıştırıldığında uçuk lila bir renge dönüşüyor. İki farın da tek başına, kuru performansı pigmentasyon açısından zayıf. Islak kullanımda veya Too Faced Glitter Glue tarzı bir far bazı üzerinde iyi renk veriyorlar.

Swatch
(Soldan sağa: Bossa Blue kuru, Bossa Blue Too Faced Glitter Glue ile, Tropica kuru, Tropica Too Faced Glitter Glue ile)

MAC Tropical Taboo

Son olarak aldığım iki Sheen Supreme ruju göstermek istiyorum. Bu rujlar yanılmıyorsam geçen yaz çıkan So Supreme koleksiyonuna ait. 

MAC Sheen Supreme

Bu rujlar için pek fazla renk seçeneği yoktu. Ben Playtime ve Pleasurefruit renklerini aldım. Playtime soğuk tonlu, açık bir pembe, Pleasurefruit ise canlı, orta koyulukta bir pembe.

Playtime

MAC Playtime

Pleasurefruit

MAC Pleasurefruit

Rujların yumuşak, dudakta kayan bir yapıları var. Kurutucu bir yapıları yok ancak dudakları nemlendirdikleri de söylenemez. Çok pigmentli rujlar değiller. Pigmentasyonları için orta karar denebilir. Hafif parlak bir görünüşe sahipler. İki renkte de çok ince ışıltılar mevcut ancak dudakta bu ışıltılar bariz görünmüyor.

Swatch
(Sol Pleasurefruit, Sağ Playtime)

MAC Sheen Supreme

Playtime

MAC Playtime

Pleasurefruit

MAC Pleasurefruit

Sonuç itibariyle aldıklarım beni memnun etti. Fiyatlarını merak edenler için far paletleri 45TL, oje 10TL, Mineralize farlar 20TL, rujlar 15TL'ydi. Her ne kadar memnun olsam da muhtemelen tam fiyatlarından almazdım ama bu fiyatlara gayet güzeller diyebilirim.

Son olarak bu ziyaretimde Elca'da neler gördüğümden kısaca bahsedeyim. Son holiday/yılbaşı koleksiyonundan pek çok set vardı. Hatırladıklarım 3 çeşit 5'li far paleti, yüz ve göz için ayrı ayrı çantalı fırça setleri, dudak ve yüz setleri ve yüz paletleri. Ayrıca yine holiday koleksiyonundan farlar, bir adet MSF (Centre of Attention), açık renkli bir ruj ve ojeler bulunuyordu.

Elca İstanbul Ayazağa Sun Plaza'da bulunuyor. M2 metro hattında İTÜ Ayazağa durağında inerek buraya kolayca ulaşabilirsiniz.

12 yorum :

  1. Elca cumartesi günleri açık oluyormu acaba bilgin varmı? çok istiyorum ama bir türlü hafta içi ayarlayıp da gidemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Elca cumartesi günleri maalesef açık olmuyor. Plaza içerisinde olduğu için hafta içi mesai saatlerinde açık sadece. :(

      Sil
  2. merhaba
    güle güle kullanın:))
    gerçekten çok imrendim çok güzeller:) ama ist. değilim alamıyorum keşke orada olsaydım:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Keşke online satışları olsa..

      Sil
  3. Pleasurefruit çok güzelmiş! :)
    Çok teşekkür ederim sana tekrardan,Elca'ya sayende gittim. :)
    Güle güle kullan hepsini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Sen de güle güle kullan aldıklarını :)

      Sil
  4. Farlar falanda güzel ama pembe ruj varsa benim için olay bitiyo :D Ne güzelmiş onlar öyle, sanki aynı tona sahip 5536663 tane rujum yokmuş gibi bunları da pek sevdim ♥ Güle güle kullan canım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Rujlar tam baharlık, pembe pembe gerçekten :)

      Sil
  5. Mac sırf adı var,herkes akın ediyor diye alınan bir marka bence :) O far paletlerinin pigmentasyonları hiç de hoşuma gitmedi yahu,bunlardan kat kat iyi renk veren ama çok uygun fiyata drugstore ürünler varken yaniiii ... :)) Güle güle kullan Cansucum !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Far setleri konusunda sana katılıyorum Özge. Özellikle bu koleksiyon far setleri konusunda MAC'ten daha beterini görmedim. Tebeşir gibi, kaskatı, renk vermeyen kötü farlar. Sadece RİRİ koleksiyonununki güzelmiş o da setlerdeki farların normal seride de bulunuyor olması. Benim 5 dolarlık Makeupgeek farların MAC'e fark atar. rujlarını seviyorum ama:)

      Sil
    2. Geçen yılkiler kötüydü ama bu senekiler o kadar kötü değil. Tam fiyatını asla vermezdim. (135TL bu farlar için fazla) ama 45TL'ye gayet iyiler.

      Sil
  6. hepsi ayrı harikaa:) rujlara ayrı baaaayıılldımmm <3 gülerek güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...