24 Aralık 2013 Salı

Urban Decay Moondust Zodiac Far

Urban Decay en favori markalarımdan biridir. Özellikle de far konusunda.. Ancak genelde tekli farlarını almam, palet şeklinde almak bana daha mantıklı gelir. Bu yazıda anlatacağım farın internette swatchlarını gördükten sonra bir istisna yaptım ve ilk kez Urban Decay'den tekli bir far aldım: Moondust far serisinden Zodiac rengi.


Zodiac tek kelimeyle tanımlanabilir bir renk değil. Öncelikle zemin rengi koyu orman yeşili olsa da ışığa göre mavimsi bir görünüm alıyor. İçinde yeşil ve deniz mavisi renklerinde çok yoğun ışıltılar var. Ayrıca altınımsı yansımalar da görüyorum. Bütün bunlar birleşince çok değişik ve farklı bir görüntü oluşturuyor. İnsan gözlerini alamıyor. Ne demek istediğimi aşağıdaki resimlere bakarak daha iyi anlayabilirsiniz.




Zodiac kuru veya ıslak kullanılabiliyor ancak ben bu tür renkleri Too Faced Glitter Glue tarzı yapışkan bir baz üzerine uygulamayı tercih ediyorum. Böylece hem daha kalıcı oluyor, hem de ıslak kullanmaya gerek kalmadan yoğunluğu ve ışıltıları arttırılabiliyor. Islak veya Glitter Glue üzerine kullanıldığında metalik/ıslak bir görünüm elde ediliyor. Kuru kullanıldığında ise yoğunluğu ve metalik etkisi daha az görünüyor. Simli bir far olduğundan uygularken fazlaca göz altına simlerin dökülme sorunu var ancak Glitter Glue ile bu sorun nispeten biraz daha azdı. Kuru kullanırken bu sorun daha yoğun görülecektir. Farın yapısında bir sorun yaşamadım ancak fırçaya alıp nokta nokta hareketlerle uygulamak daha az sorun yaşanmasını sağlıyor. Bu kadar sime rağmen öyle kum gibi pütür pütür bir yapısı da yok.

Aşağıdaki swatchta solda farın kuru kullanılmış, sağda Too Faced Glitter Glue baz üzerine sürülmüş halini görmektesiniz.


Ve Glitter Glue üzerine Zodiac uygulanarak yapılmış basit bir göz makyajı.. Zodiac kendi başına gayet güzel göründüğünden başka far kullanmadım. sadece kirli bir crease blending fırçası kullandığımdan crease bölgesine biraz kahverengi far karıştı ama efekt güzel olduğundan öylece bıraktım. :) Tabi göz çevresinde hafif, siyah, dağıtılmış göz kalemi ve rimel var.



Aşağıdaki resim çok net çıkmadı ama bu ışıkta farın görünüşünü beğendiğimden eklemek istedim.


Ne diyebilirim ki? Bayıldım. Kendisi yılbaşı gecesi farım olacak. :) Bunun dışında yüksek oranda sim/ışıltı içerdiğinden gündüz kullanılabilmesi neredeyse imkansız gibi..
 
Ürünü yurtdışından %20 indirimli almıştım. Sanırım 16$ civarına gelmişti. Normal fiyatı 20$.. Küçücük bir far için fazla gibi görünebilir ama bu rengi başka markada bulabileceğimi hiç sanmıyorum. O yüzden pişman olmadım.

Nereden alınır diye soran izleyicilerim varsa, Türkiye'de maalesef Urban Decay henüz satılmıyor. Gittigidiyor ve Instagram'da yurtdışından getirip satan kişiler bulabilirsiniz.

14 yorum :

  1. harikaymış sizede çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
  2. Adının hakkını veren far diye ben buna derim. Duochrome'luk da var sanki...simli far sevmem ama bu baya iddalı bişiy yaaa... Urban Decay bu farları nasıl üretiyor bu nasıl iş aklım almıyor sayın seyirciler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir duochrome'luk var, böyle bazen mavimsi görünüyor, bazen yeşil.. :) Valla Urban Decay far konusunda aşmış. Tek sorunları simli farları dökülme yapıyor.

      Sil
  3. Çok güzel bir renkmiş :)

    YanıtlaSil
  4. Woooww diyorum renk şahane! Gece makyajı için harika bir renk :) Güle güle kullan :*

    YanıtlaSil
  5. wuhuuu ne kadar derin gözüküyor renk dönüp dönüp tekrar baktım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok derin ve güzel bir renk, çok sevdim. :)

      Sil
  6. Çok değişikmiş buuu !! Resmen içinde mavi ışıltılar var :)) Güle güle kullan valla fiyatını hakediyor kesinlikle !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, sahiden verdiğim paraya acımadım bu sefer :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...