11 Aralık 2013 Çarşamba

MAC Divine Night Koleksiyonundan Seçtiklerim


MAC'in bu yıl çıkardığı yılbaşı koleksiyonlarından Divine Night şık siyah/altın renkli ambalajlara sahip ürünlerden oluşuyor. Ben de bu koleksiyondan dört tane ürün aldım. Bu yazıda size bu ürünlerin üçünü göstermek istiyorum.

Mineralize Skinfinish bağımlısı biri olarak koleksiyondan bütün MSF'leri topladım. 3 adet MSF vardı ancak Perfectly Poised rengini sonradan sipariş ettiğimden ve daha sonra elime ulaştığından bu yazıda yer veremiyorum. Bu yazının konusu Scene to be Seen ve Centre of Attention MSF'ler ve You've Got It ruj olacak. Kendilerini toplu halde aşağıda görmektesiniz.



Öncelikle koleksiyondan aldığım tek ruj olan You've Got It ile başlayalım. Frost yapılı bu ruj açık renkli, altın sedefli, değişik bir renge sahip. Pigmentli bir ruj değil.. Renk vermesi için 4-5 kat geçmek gerekiyor. O zaman bile tam kapatıcılık sağlamıyor. Kabul etmeliyim ki ruju görmeden online sipariş vermiştim. Geldiğinde her ne kadar renk çok hoşuma gitse de çok açık bulmuş ve bana uymaz demiştim ama çok pigmentli olmaması nedeniyle kötü durmadı. Hatta duruşunu sevdim diyebilirim. Biraz kurutucu bir yapısı olduğunu da eklemeliyim.




Swatch


Dudakta duruşu


Koleksiyon MSF'leri aşağıda görüldüğü gibi iki ayrı renkten oluşuyor. Bu renkler tek başlarına veya ayrı ayrı kullanılabilecek şekilde tasarlanmışlar.


Centre of Attention (aşağıda görmektesiniz) iri ışıltılı/simli altın ve inci ışıltılı açık pembe renklerden oluşuyor.


Bu MSF için daha çok aydınlatıcı amaçlı kullanılabilecek bir ürün tanımlaması yapabilirim çünkü yanaklara fazla renk vermiyor. Pembe kısmı gerçekten hoş ve hafif bir ışıltı veriyor ama altın kısmı işi bozuyor desem yalan olmaz. Bu bölümdeki simler çok iri taneli. İki renk karıştırıldığında pembeyi adeta yutuyor ve koca simleri her yere uçuşuyor. Sürdüğümde yüzüm gözüm her yer sim oldu ve bu durumdan normalde ışıltıyı seven ben bile nefret ettim. Pembe kısmını kullanabilirim ama altın kısma bir daha bulaşacağımı düşünmüyorum.

Centre of Attention swatch
Soldan sağa: Altın kısım, pembe kısım, ikisinin karışımı


Centre of Attention
(Karıştırılarak yanağa uygulanmış hali, dudakta yukarıda gösterdiğim You've Got It ruj var)



Bu üç ürün arasındaki favorimi sona bıraktım: Aşağıda gördüğünüz Scene to be Seen MSF! Bu MSF kızıl/gül kurusu ve mor alt tonlu pembe renklerinden oluşuyor.


Öncelikle bu Scene to be Seen'in ışıltıları daha ince ve oraya buraya uçuşmuyor. Üstelik oldukça pigmentli ve rahatlıkla allık olarak kullanılabiliyor. Karıştırılarak uygulandığında yanaklarda çok hoş, ışıltılı bir gül kurusu/pembe gibi duruyor. 


Scene to be Seen
(Karıştırılarak yanağa uygulanmış hali)




Özellikle Scene to be Seen'i yanaklarında benim gibi ışıltı sevenlere tavsiye edebilirim.

Koleksiyondaki MSF'ler 84TL, rujlar 55TL. MAC mağazalarından ve maccosmetics.com.tr'den satın alabilirsiniz.

16 yorum :

  1. Nasıl şekersin sen yaaa :)) Ben bu ürünleri çok beğenmedim. Asıl beğendiğim göz makyajın oldu. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ruju sevdim çok açık renk ama ilginç durmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, gerçekten ilginç bir görüntüsü var. Sürdüğümde herkes çok değişik yorumunu yaptı. İyi mi kötü mü bilemedim. :)

      Sil
  3. Scene to be Seen çok hoş durmuş!! Ben ışıltıya bayılırım ama nedense allık kullanma konusunda iyi değilim :)
    Rujun rengi çok eskiden moda olan hafif pembemsi sedefli rujları hatırlattı ama bu çok daha tatliş ;)

    YanıtlaSil
  4. cansucum selam.
    tropical taboo koleksiyonundaki msf lerden rio lust ve adored almıştım. sende de rio ve lust olduğunu biliyorum. bu koleksiyonda scene to be seen bana lust ı anumsattı ben perfectly poised aldım ve mineral allıklarını aldım. lust ile scene to be seen i karşılaştırma fırsatın oldu mu? çok beziyorlar mı sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki renk oldukça benzer denebilir. Lust'ın rengi biraz daha açık ve Seen to be Seen içindeki mürdüm tonları biraz daha fazla ama ikisine birden sahip olmanın pek anlamı yok.

      Sil
  5. ilk goz makyajına bayıldım! nasıl yaptıgını anlatmanı rica ediyoruz :)
    bu arada harika urunler almıssın, guzel gunlerde kullan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Adım adım göz makyajını anlatabilirim sanıyorum.

      Sil
  6. Ay ilk makyajın harika harika! çok yakışmış!

    YanıtlaSil
  7. O altın rekli çok hoşuma gitmişti ama sen böyle diyince vazgeçtim, ruj gerçekten değişik swatch görmeden ee bu rujdan heryerden bulunur dedim ama sürülünce değişik duruyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten altın renkli bölüm çok gereksiz olmuş. :) Yorum için teşekkürler

      Sil
  8. ya konuyla alakasiz ama bisey sormak istiyorum lumigani haftada bir e dusurdugun zamanda kirpiklerin uzunluklarini koruyormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada ki kez uzunluklarını koruma açısından daha garanti olur bence..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...