28 Haziran 2012 Perşembe

Garnier BB Krem

Firmanın denemem için gönderdiği Garnier BB kremi bir süredir kullanıyorum. Artık yorumlama vakti geldiğini düşünüyorum.

Uzak Doğu markalarından BB krem (Blemish Balm) deneyimim olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Geçmişte Missha ve Skin79 markalarını kullanmıştım ve halen kullanmaktayım. Bilindiği gibi bu kremler güneş korumasına sahip, bir miktar kapatıcılığı olan, renkli nemlendirici ile fondöten arası, uzun vadede kullanıldığında cildi düzgünleştirici ürünler.. Garnier ile ilk kez Batılı bir firmanın BB kremini kullanmış oluyorum.

Bu kremi aslında ilk olarak Gratis'te görmüştüm ve Light rengini elimde denemiştim. Tester'ından elime sıktığında rengini çok koyu bulmuş ve almamıştım. Firma tarafından da bana Light rengi gönderildi. (Kremin Türkiye'de satılan iki rengi mevcut, Light ve Medium) 



Açıkçası hem başka bloglardaki kötü yorumlara bakarak, hem de renginin koyu geldiğini düşünerek kremi beğenmeyeceğimi düşünmüştüm ancak hiçte fena bulmadım. Renk gerçekten ilk önce biraz koyu gibi geldi ancak cilde yedirdiğimde cildimle bütünleşti.


Cilde yedirilmiş:


Kremin kapatıcılığı daha önce kullandığım Uzak Doğu kremlerinden az.. Buna karşılık Uzak Doğu kremleri bazen cildimde ağırlık yapabiliyor, bu kremde öyle bir sorun yaşamadım. Ayrıca Uzak Doğu kremlerinden farklı olarak biraz parlak bir bitişi var. Yukarıdaki cilde yedirilmiş swatchta bu parlaklığını görebilirsiniz. Parlak bitişli olmasına rağmen sürüldüğünde ciltte yağlı, ağır bir görünüm oluşturmuyor, hoş bir ışıltı katıyor. Bunun yanında güzel de nemlendiriyor. Bu kremi kullandığım günlerde yüzümü yıkadıktan sonra göz çevresi kremi dışında ayrıca nemlendirici kullanmama gerek kalmıyor. 

Makyajsız


Garnier BB krem ile


Uzak Doğu BB kremlerine yaptığım gibi bu krem üzerine de kalıcılığını arttırmak için biraz transparan pudra uyguluyorum. Resimlerde ciltte tek başına duruşunu göstermek için pudra geçmedim. Kullanan bazı kişiler sivilce yaptığını söylemişler ancak benim sivilceye yatkın cildimde öyle bir sorun oluşturmadı.

Makyajsız (Görüldüğü gibi cildim makyajsız o kadar da harika değil)


Garnier BB krem ile


Krem 15 faktörlü güneş korumasına sahip. Uzak Doğu'daki kremler çok daha yüksek güneş koruması sunuyorlar. Mesela Missha BB kremim 42, Skin79 kremim 37 güneş koruması içeriyor. Bu bakımdan keşke daha yüksek güneş koruması olsaymış diyorum.

Ben şahsen ürünü beğendim ama bana BB kremden çok renkli nemlendirici gibi geldi. Cildi güzel nemlendiriyor ve sağlıklı bir görünüm sunuyor. Fazla sorunu olmayan ciltler için harika ancak cildinizde kapatılması gereken fazla pürüz varsa yeterli olmayacaktır. Fazla yağlı ciltlerde de parlak görünümlü olması sorun oluşturabilir ancak biraz transparan pudrayla bu sorun ortadan kalkacaktır. 

Krem sanıyorum 17-18TL gibi bir fiyata satılıyor. Hafif yapısını beğendiğimden bitince yenisini alacağım bir ürün olacak.

18 yorum :

  1. Güle güle kullann canım :) benim karma cildime hiç olmadı Garnier kullanamıyorum maalesef. Kapatıcılığı sende sanki daha çok olmuş gibi görünüyor :) Görüntü kalitesine bayıldım çok gerçekçi çıkmış resimler ellerine emeğine sağlıkkkk:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım :) benim de cildim karma, sevmeyeceğimi düşünmüştüm ama sevdim. Ben biraz yoğun sürüyorum, yine de kapatıcılığı nemlendirici krem ayarında. Yorum için de ayrıca teşekkürler, öptüm :)

      Sil
    2. Rica ederim canım :) Nemlendirici sürmeden sadece Garnier i sürüp bir deneyeceğim öyle hiç kullanmadım. Öyle bir alışkanlık olmuş ki bende asla nemlendiricisiz bir şey yapamıyorum :))

      Sil
    3. Nemlendirici ile pek olmuyor, nemlendirici üstüne nemlendirici gibi oluyor biraz, cilde ağır geliyor o zaman..

      Sil
  2. Bende kullanıp fena bulmayanlardanım, hatta bu yaz sıcaklarında cildime sadece bunu ve biraz allık sürüp geçiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu yaz sıcaklarında iyi oluyor, hafif hafif :)

      Sil
  3. Bende bir kez deneyip begenmistim, sanada yakismis ; )

    YanıtlaSil
  4. sanki biraz cıvık gibi gelmişti bana elime sürdüğümde.
    amway'in artistry serisinden buna benzer bir ürün kullanıyorum, 30 faktörlü. memnunum ama o da fazla mat duruyor sanki. hiç kullandınız mı? karşılaştırma yapabilir misiniz?

    bir de transparan pudra nasıl bir üründür? renksiz midir? transparan deyince öyle bir şey geliyor aklıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amway'in ürününü denemedim, normalde BB kremler mat gibi olur ama bunun yapısı BB kreme benzemiyor.

      Transparan pudra renksiz bir üründür. Renk vermez, tek işlevi makyajı sabitlemek ve matlaştırmaktır.

      Sil
    2. hangi markanın transparan pudrasını kullanıyorsunuz, öğrenebilir miyim?

      Sil
    3. MAC Prep + Prime Transparent Pressed Powder kullanıyorum. Beyaz bir pudra..

      Sil
  5. Merhaba canım
    garnier ile ilgili son dönemde okuduğum yazılarda markaya karşı biraz ön yargı oluşturmuştum.Geçtiğimiz günlerde mağazada deneyince benimde hoşuma gitmişti.Senin cildinede tam anlamıyla oturmuş bu renk.Işıltısıda çok hoş görünüyor.Güzel günlerde kullanman dileğimle

    http://cosmo-trend.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, bu ürünü kimisi beğeniyor kimisi beğenmiyor. Ben beğenen kesimdenim. :)

      Sil
  6. Missha bb kremle ilgili bir sorun yasadin mi ben almayi dusunuyorum ondan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir sorun yaşamadım. Çok sevdiğim bir üründür kendisi

      Sil
  7. Garnier bb light renk olarak bana tam oluyor ama missha'yı denemek istiyorum.Bana missha'nın hangi rengi uyar,cildim sari alt tonlu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. No.23 olur diye düşünüyorum. 21 açık kaçabilir. Missha BB kremler renk olarak Garnier'e göre daha natüreldir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...