24 Ocak 2012 Salı

Oriflame 2012 1. Katalogdan seçtiklerim

Bu bol resimli bir yazıdır. Ayrıca bu yazıda yaklaşık 4 yazılık malzeme var görüleceği gibi. Hatta biraz daha sıksam 5 yazılık malzeme de çıkabilirdi.  :)  Bunları tek tek ele almak istemedim çünkü son bir aydır aldıklarımın bloga koyulması işlemini bitirmeye çalışıyorum. Ne kadar çabuk biterse o kadar iyi, çünkü bu ürünleri bloga koyma işlemi bittikten sonra bir süre bloga ve yazılarıma ara vereceğim.

Oriflame'in 1. katalogundan seçtiklerim:


Aldıklarım: Blue Lagoon Turquoise Island ve Beach Bronze göz kalemleri, Triple Core Love Red ruj, Oasis Kajal, Oasis Earthy Tangerine ruj, Power Shine Crystals Quartz Crystal gloss

Blue Lagoon kalemleri şekil olarak pek çok markadan, hatta ucuzculardan alınabilen, far olarak kullanılan kalın kalemlere benziyor. Bu tür kalemleri göz kalemi olarak kullanmak bana pek pratik gelmiyor çünkü kalın uçlu olduklarından ince çizgi çekilemiyor, o yüzden ya far olarak ya da far altına kullanıyorum. Tabi göz kalemi olarakta kullanılabilir. Yapı olarak NYX jumbo kalemlere benziyorlar. Kremsiler, yumuşaklar ve iyi renk veriyorlar ancak NYX kalemlerindeki göz kapağında toplanma hastalığı bu kalemlerde de mevcut. Bu nedenle bu tür ürünleri tamamen far olarak kullanmak beni ürkütüyor. Zaten far altına sürmek için aldım. Planım far bazı üzerine bu ürünleri hafifçe uygulayıp üzerine uygun renklerde farlarımı uygulamak. Ancak aşağıdaki swatchlarda rengini iyice göstermesi açısından göz kapağı üzerinde bolca kullandım. Özellikle turkuaz olanın rengini çok beğendiğimi belirtmem gerek. Altın/bronz tonlarında olan da fena değil ama renk olarak turkuaz kadar enteresan değil.


Sol flaşsız, Sağ flaşlı

Beach Bronze

Turquoise Island

Oriflame'in özel ambalajlı ürünlerine karşı zaafım var. Bu nedenle Oasis ürünlerini görünce bunlardan kesin almalıyım dedim. Oasis ürünleri 2 ruj, 2 oje ve bir kajal'dan ibaretti. Ben rujlardan Earthy Tangerine rengini ve kajalı aldım. Oriflame'in kajallarını genelde beğenirim. Özellikle siyah olandan makyajlarımda sıkça kullanmış ve blogumda bahsetmiştim. Kızıl/bronz olan Oasis'i siyah kajal kadar sevemedim. Sanki rengini çok iyi vermiyor gibi geldi. Aşağıda göz kapağımdaki görüntüyü elde edene kadar bir kaç kat uyguladım. Ayrıca renk olarak belki kızıllığı biraz daha az olsa daha iyi olabilirmiş gibi geldi. Öte yandan yumuşak ve yağ gibi kayan bir yapıya sahip olması ürünün artı yönleri. Gelelim ruja.. Oasis Earthy Tangerine rujun ambalajının şekli ve kokusu Power Shine rujları ile tamamen aynı. Bu nedenle yapısı da aynı olur zannetmiştim ama bu ruj oldukça opak ve hafif ışıltılı bir yapıya sahip. Rengi kırmızıya çalan, içinde turuncumsu etkiler olan bir mercan olarak tanımlayabilirim. nemlendirici bir yapıya sahip, dudakları kurutmuyor. Ben bu ruju çok sevdim.



Sol flaşsız, Sağ flaşlı

Oasis Kajal

Oasis Earthy Tangerine

Oriflame Triple Core rujlarını ilk kez denediğim söylenemez ama kalpli olan versiyonunu deneme fırsatım olmamıştı. 1. katalogda fiyatını bir hayli inmiş görünce hemen bir tane kırmızısından kaptım. Aldığım Love Red rengi çok güzel bir kırmızı. Ne fazla koyu, ne fazla açık.. Işıltılı diyemem ama parlak bir görüntüsü var, yani kesinlikle mat değil. Rengini güzel veriyor ve dudakları nemlendiriyor. Tek sorunu var, normal Triple Core'larda olduğu gibi rujun biraz kaba bir şekli var. Fırçasız sürülürken iri bir şekli olduğundan zorlanılıyor, taşma yapabiliyor.


Sol flaşsız, Sağ flaşlı

Triple Core Love Red

Power Shine serisi rujlara ve glosslara da zaafım var. Daha önce normal gloss serisinden üç renk denemiştim. Şimdi bir de Crystals serisine bakalım diyerek, ruj üzerine kullanmak üzere renksiz, sadece ışıltıdan ibaret olan Quartz Crystal'i aldım. Normal Power Shine glosslar gibi bu da yapış yapış olmayan, kolay sürülür bir yapıya sahip. Diğer renklerinden de alabilirim.




Power Shine Crystals Quartz Crystal

Triple Core Love Red üzerine Power Shine Crystals Quartz Crystal gloss

İşte 1. katalogdan aldıklarım bunlardı. Umarım yazım faydalı olmuştur. Yazacak daha çok ürün var. 1-2 haftaya bunları da bitirmeyi düşünüyorum. Gelecek yazılarda Elca, theBalm alışverişlerimi görebilirsiniz.  :)


12 yorum :

  1. bayıldım rujlar özellikle çok güzelmiş canım...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler canım, daha güzelleri senin olsun. :)

    YanıtlaSil
  3. Neden ara veriyorsunki? Verme,ben çok seviyorum seni okumayı.

    YanıtlaSil
  4. Ürünler şahaneymiş,oriflame özellikle ruj konusunda çok başarılı!

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullan. Özellikle love red rujuna bayıldım.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş hep merak ettiğim ürünler canım,şu kalpli ruju ben kaçırdım birdaha çıksa hemen alıcam,ben uyduruk bişeydir demiştim ama hiç öyle değil arkaaşımda gördüm,sanada çok yakışmış canım güzel günlerde kullan...

    YanıtlaSil
  7. Güzel günlerde kullan tatlım.
    ama neden ara veriyorsun ?

    YanıtlaSil
  8. Yorumlarınız için teşekkürler.

    Makyaj Güncem, Oriflame'ın rujları gerçekten güzel. Fiyatları da uygun, ben seviyorum. :)

    Hilal, katalogdan tekrar çıkarsa Love Red'i tavsiye ederim.

    Özge, genelde böyle kalpli şekilli vs. şeyler uyduruk oluyor ama bu ruj gerçekten güzel. :)

    Chichom, çok teşekkürler. :)

    Chichom ve Kozmo, full time iş, 3 kedi, bir de feci derecede dağınık bir eşim var. Durum böyle olunca bloga ancak zaman ayırabiliyorum. Bir de biraz soğudum sanırım, bir süre uzak kalırsam tekrar hevesle yazmaya başlarım diye düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
  9. mac jel eyeliner ihtiyacım var arkadaşlar..lütfen biri yardım etsin..ç.kalede yaşıyorum ve burda mac yok:( elinde olup satmak isteyen yada sipariş verebileceğim bir site bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum. iletişim kurmak isteyenler için fisunca@hotmail.com teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Bende de oriflame'in turkuaz renkli göz kalemi var,benim gözlerim yeşil ama onu sürünce mavimsi turkuaz gibi görünüyor onun rengine bayılıyorum,rengini de güzel veriyor ama sınırlı sayıda yazın satılıyordu şimdi satılmıyor sanırım :(

    YanıtlaSil
  11. Füsun, MAC mağazaları telefon ile sipariş alıp başka şehirlere gönderim yapıyor diye biliyorum. www.maccosmetics.com.tr adresinde MAC şube telefonları var.

    kozmetikas, Oriflame'in bazı ürünleri sezonluk oluyor maalesef. Bu kalemler de öyle sanıyorum. :(

    YanıtlaSil
  12. Tamam cansu,çok teşekkür ederim. o yolu deneyeceğim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...