27 Ağustos 2011 Cumartesi

Bitirdiklerim..


Eveet.. İlk "Bitirdiklerim" yazımı yazıyorum. Normalde bitirdiğim şeyleri evde tutmam, hemen atarım ama bu sefer sizin için bu son 1,5-2 ayda bitirdiklerimi yorumlamak üzere sakladım. Bundan sonrakileri de saklayıp yorumlamayı düşünüyorum.

Bitirdiklerim

1. John Freida Volume saç spreyi: Saç spreyi benim vazgeçilmezlerimden biri. Saçlarım çok ince telli ve kendi haline bırakıldığında saçma sapan şekillere giren türden. Üstelik sürekli saç döküp oradan buradan yeni saçlar çıkarıyorum ve bu yeni saçlar pek söz dinlemekten hoşlanmıyor. O nedenle her zaman saç spreyim vardır, bitince de mutlaka yenisini alırım. Bu ürünü ilk kez kullandım. Bundan önce ucuz spreyler kullanıyordum, bu sefer kaliteli bir şey olsun dedim. Peki bir fark gördüm mü? Hayır.. İlk kullandığımda biraz yadırgadım çünkü spreyi çok yoğun püskürtüyordu ama sonra alıştım. Saçı tutuşu iyi. Vapurda dışarıda giderken bile bozulma yapmadı. Ama genelde kullandığım spreylerden farkı yok. O yüzden sanırım bir daha almayacağım.

2. Clinique Superpowder Matte Cream: Elca alışverişimde iki adet aldığım pudralardan birini bitirdim. Superpowder kuru ciltlere daha uygun olan, kapatıcılığı ve yoğunluğu yüksek bir pudra. Bu pudrayı çok kalın yapılı fondöten üzerine kullanmamak lazım çünkü maske gibi duruyor. Bunun yanında hafif yapılı fondötenler üzerine yada tek başına harika oluyor. Matte Cream çok açık, biraz pembeye kaçan bir renk. Bu pudraların daha önce de başka renklerini kullandım ve yapısını sevmemin yanında, renk skalası özellikle açık tenliler için biraz hayal kırıklığı yaratacak cinsten. Ben çok beyaz değilim, ona rağmen renklerinin hemen hepsi bana çok koyu kalıyordu. Matte Cream açık ama pembemsi.. Natürel bir renk olsa çok daha iyi olurdu. Elimde bir tane daha var. Şu an rengim koyulaştığından kullanamıyorum ama kışın tenim açılınca kullanacağım.

3. Oriflame Optimals Cleansing Milk: Sürekli aldığım ürünlerden biri. Kuru ciltler için ideal bir temizleyici ancak ben daha çok tonik gibi kullanıyorum. Yani yüzümü yıkama jeli ile yıkadıktan sonra bunu bir pamuğa dökerek siliyorum. Böylece glikolik asitin soyduğu burnumun pullarını alıyor ve cildimi nemlendiriciye hazırlıyor. Şu ara yazın cildim yağlandığından normal toniğe döndüm ama kışın yine bunu kullanmaya başlayacağım.

4.  Garnier Kafeinli Göz Roll On: Fiyatının ucuz olması dolayısıyla çok fazla beklentim olmayan bir üründü. Göz altı halkalarıma bir faydası olmadı ama nemlendirmesi fena değildi. Yine de benim göz altlarımda daha nemlendirici bir ürüne ihtiyacım olduğundan yenisini almadım. Bereketli bir üründü, sadece gündüzleri kullandım ve bitmesi çok uzun zaman aldı.

5. L'Oreal Gençlik Şifresi Göz Kremi: Memnun kaldığım bir ürün oldu. Göz altlarımı çok güzel nemlendirdi. Pek çizgim olmadığından çizgilere faydası ne kadar oluyor bilemiyorum ama ileride tekrar alabileceğim bir ürün.

6. L'Oreal Gençlik Şifresi Gündüz Kremi: İyi nemlendiren bir ürün ancak benim için önemli olan bir özellik olan SPF olmadığından tekrar alacağımı sanmıyorum.

7. Max Factor Pan Stick True Beige: Bu bitirdiğim 2. Max Factor Pan Stick. Logosunun ve ambalajının farklılığı Amerikan versiyonu olmasından kaynaklanıyor. Bunun yanında içindeki ürün de biraz farklı. Bu, Türkiye'dekiler gibi yağlı bir yapıya sahip değil. Rengi son derece natürel bir bej. Kapatıcılığı çok yüksek, hatta hayatımda kullandığım en kapatıcı ürünlerden biri. Çok yoğun sürülürse maske gibi durma riski mevcut. Ben daha çok göz altı kapatıcısı olarak kullanıyorum, göz altı halkalarımı bundan iyi kapatan yok dersem abartı olmaz. Gece makyajı yapacağım zaman da tüm yüzüme sünger ile uyguluyorum ve gayet doğal bir görünüm elde ediyordum. Pudra ile sabitlenmediğinde çizgilere dolma ve çabuk bozulma riskine sahip bir ürün. Max Factor Amerika'dan çekilme kararı aldığında 5 tane birden alıp stok yapmıştım. Yani vazgeçilmezlerimden biri.

9 yorum :

  1. ohhh nee güzel yenilere yer açılmış canım:)

    YanıtlaSil
  2. Evet ben de ürün bitirebiliyormuşum onu anladım. :)

    YanıtlaSil
  3. aslında bende iyi bi kapatıcı arıyorum , göz altlarım için ... Keşke burda da olsaymış aynı ürün , hiç düşünmeden alırdım.. :(

    YanıtlaSil
  4. Irmak, bu ürün artık yurtdışında da yok. Max Factor Amerika'dan çekildiği için orada da artık yok. Elimdekiler bitince ne yapacağım bilemiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten mi , çok kötü olmuş.. Bu kadar iyi bi ürünün devamının olmamasını anlamıyorum.. Çoğu marka bunu yapıyor..

    YanıtlaSil
  6. canim blogunu yeni gördüm ve inanilmaz keyif aldim okurken. Bütün yazilarini okudum. Bir yazinda bayagi kilo verdigini yazmmistin rica etsem nasil verdigini de anlatiir misin ? Lenslerle aram yok ama makyajlarinin hepsi bir harika.

    YanıtlaSil
  7. önceki yorumum kaydedildi mi bilmiyorum o yüzden tekrar yazayim dedim. Canm bir yazinda kilo verdiginden bahsetmissin. Nasil yaptigini anlatabilir misin?

    YanıtlaSil
  8. Selam Işıl, evet o dönüm kilo vermiştim ama şimdi yine bütün kiloları geri aldım. Genelde eski yöntem kalori hesabıyla zayıflıyorum ama tatlılarla aram çok iyi olduğundan, biraz da canım sıkıldığında kendimi yemeğe verdiğimden geri alıyorum hep. Şimdi yine rejime başlayacağım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...