22 Ağustos 2010 Pazar

Lumigan - Son Durum


EDIT: Yazının üzerinden 4 yıl geçtiği halde hala Lumigan kullandım, yan etki yaşadım veya gözümü kaybediyordum tarzı yorumlar ve emailler geldiği için bu uyarıyı ekleme zorunluluğu duydum. Lütfen bu yazıyı okumadan önce LUMİGAN HAKKINDA UYARI! yazısını okuyun.

Lumigan kullanmaya başlayalı neredeyse 2 ay olmuş. Son durumu sizinle paylaşmak istedim. Kesin sonuç 4 ayda ortaya çıkıyor, onu hatırlatmak istiyorum ancak şu andaki durum da hiç fena değil. Hele rimel sürünce takma kirpik takmış gibi oluyorum. :)

İlk başlangıcı hatırlayalım
Lumigan

Ve son durum
Lumigan

47 yorum :

  1. Gerçekten fark belli oluyor.
    E-mailinizi kontrol edersiniz sevinirim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. aaaaaaaaa şoookk oldum yaa şimdiden süperr.bide 2 ay sorasınııı dahada merak ediyorum

    YanıtlaSil
  3. waayyy harika olmuş cansu!! süper görünüyor kirpiklerin..

    YanıtlaSil
  4. e bu baya farkettirmiş zewzeq :)

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim. Evet, bayağı farketti, beni de çok mutlu etti. Özellikle rimelle harika görünüyorlar. Kullanmaya devam ediyorum bakalım, gelişmelerden haberdar edeceğim. :)

    YanıtlaSil
  6. ya nedir bu:)bende uzatmak istiyorum kirpiklerimi. bu arada blogunuz harikaymış izleyiciniz oldum bana da beklerim:)
    http://hellianthusannuus.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. oncelikle hosgeldin zewzeq:) ozlemiştim yazılarını. cidden cok uzamışlar inanılmaz. benim kirpiklerim hem kısa hemde çok seyrek:( bende kullanmayı düşünüyorum fakat sanki kirpiklerin seyrelmiş gibi geldi bana. sen ne düşünüyosun? benim zaten üc tel kirpigim var onlarda giderse yandım.

    YanıtlaSil
  8. hellianthusannuus, Lumigan normalde göz tansiyonu için kullanılan bir göz damlası ama kirpikleri de uzattığı keşfedilmiş ve Latisse adıyla kirpik uzatıcı olarak piyasaya sürülmüş. Latisse Türkiye'de olmdığı için Lumigan'ı eyeliner fırçası ile kirpiklerime uyguluyorum. Bu göz damlası eczanelerde bulunabiliyor. Bu arada blogunu izlemeye aldım. ;)

    Emel, belki uzadıkları için biraz seyrelmiş gibi görünüyor olabilir çünkü kirpiklerim uzadıkça tel tel ayrılmaya başladı. Onun dışında ben pek seyrelme görmedim aslında..

    YanıtlaSil
  9. merhaba zewzeq ben de denemek istiyorum ama kullanımında gözde leke bırakabilceği yazıyor.sen bundan nsıl korunuyorsun ve biz bu damlayı aldıgımızda alternatif olarak nasıl bir aparatla sürmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kulak temizleme çöpüyle sürebilrsiniz

      Sil
  10. Ben damlayı kesinlikle gözümün içine kaçırmamaya özen gösteriyorum. Sadece üst kirpik diplerime uyguluyorum.

    Alternatif olarak başka nasıl sürülür bilmiyorum. Ben EBay'den aldığım kullan at eyeliner fırçaları ile sürüyorum. Belki tek bir eyeliner fırası da sürekli yıkanarak kullanılabilir ama çok güvenli olmaz bana göre..

    YanıtlaSil
  11. canım gerçekten uzamıs kirpiklerin ancak seyrelmiş gibi geldi bana ilk durumda daha sıkı kirpik aralıkların bunda uzun fakat ayrık duruyorlar bana mı öyle geldi acaba endişelendirmek istemem boşyere:/

    YanıtlaSil
  12. Aslında kirpiklerim incelmedi çünkü hiç dökülme yok ama uzadıkça biraz başlarına buyruk olmaya başladılar. Dip kısımlarına bakıldığında ince durmuyor ama uçlara doğru tel tel ayrıldığından inceymiş gibi duruyor.

    Kaşlarımda ise pek işe yaradığını söyleyemem. Anladım ki bu ilaç olmayan tüyü çıkarmıyor, sadece olanı uzatıyor.

    YanıtlaSil
  13. cansu gerçekten takma kirpik gibi olmuş,akşamları yatarkenmi sürüyorsun ? günde bir kez mi ?

    YanıtlaSil
  14. Evet, günde bir kez sadece akşamları yatmadan önce sürüyorum, gece kalıyor, sabah yıkıyorum.

    YanıtlaSil
  15. ltf birtane resim daha cekermisin .. cok merak ediyorum ..

    YanıtlaSil
  16. Yarın çekebilirim. Çevrem bırak artık daha ne kadar uzatacaksın diyor ama ben hala kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  17. cnm nerden aldın bu ürünü yani eczanelerde fln satılıyor mu

    YanıtlaSil
  18. neden son durum resmi yok

    YanıtlaSil
  19. Final resmi dün yayınlamıştım.

    YanıtlaSil
  20. zewzeq slm,, seni lens uzmanı olarak tanıyordum ama anlaşılan sen makyaj üzerine oldukça ün yapmışsın x)
    bu lumigan dediğin şeyin yan etkileri var mı acaba?
    yani ileride kirpikleri dökmesin sakın :S
    ya da kopan kirpik tekrardan bu kadar uzun u çıkacak biliormusun?

    YanıtlaSil
  21. Yan etkileri olabiliyor. http://zewzeq.blogspot.com/2010/11/tekrar-lumigan-hakknda-uyar.html adresinde de yazmıştım. Bende yan etkisi olmadı ama başkalarında olmayacağı anlamına gelmiyor.

    Şu anda kirpik dökülmesi gibi bir durum yok. Söylendiğine göre doğal sürecinde çıkan kirpikler ilaç haftada 1 kez kullanılmaya devam ettikçe uzun çıkmaya devam ediyorlarmış. Sahiden öyle mi bekleyip göreceğim.

    YanıtlaSil
  22. Ben bu senenin Nisan Mayıs Haziran ve Temmuz ayLarında Latisse kuLLandım. Muhteşem kirpikLere sahip oLdum ancak bu ay başında kirpikLerim eski haLine döndü. Latisse'e döktüğüm paraLara yandığımLa kaLdım ... Şimdi Lumigan kuLLanıyorum 1 haftadır. Latisse'in aynıymış zaten, tek farkı 10/1 fiyatı şaka gibi.
    Şimdi diyeceğim o ki 3-4 ay sonra kirpikLeriniz eski haLini aLıyor. DöküLdükçe Latisse'Li veya Lumigan'Lı kirpik değiL kendi orjinaL kirpiğiniz çıkıyor ne de oLsa :) Bende her sık kuLLanımdan sonra en azından bir 3 ay kadar ara vermeLi ...

    YanıtlaSil
  23. Adsız, merak ettim şimdi. Peki önerdikleri gibi 16 haftadan sonra haftada bir kez kullandın mı? Bana ilk önce bu önerileri biraz pazarlama taktiği gibi gelmişti aslında ama şimdi korktum kirpiklerim eski hallerine döner diye.

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar selam sitenizi tsadüfen buldum, göz tansiyonu ilacım olan lumigan ı incelemek için arama yaparken, ben daha 2 gündür kullanıyorum ama doktorum kirpik uzatma ve siyahlaştırma etkisinden özellikle bahsetti ve ben ömür boyu her akşam bu damlayı kullanmak zorunda kaldığıma bitek bunun için sevindim :D ama size tavsiyem kesinlikle gözünüzün içine değdirmeyin ...

    YanıtlaSil
  25. bayanlar glokom çok önemli bir hastalık bildiğiniz üzere. göze kaçırmadığınızı iddia etsenizde muhakkak gözleriniz kirpikleinize sürdüğünüz ilaçtan nasibini alıyordur. göz tansiyonunuz normal iken ilaç ile dengesini bozmayın derim ben şakaya gelmez çünkü

    YanıtlaSil
  26. özlem, geçmiş olsun diyorum. Ailemizde göz tansiyonu var ve ne kadar önemli bir hastalık olduğunu biliyorum.

    YanıtlaSil
  27. COK TESEKKURLER ARASTIRIP HERKESLE PAYLASTIN, LATISSE 300 US VERMEK HOSUMA GITMEDI ETKISINI GORMEYE BASLADIM.

    YanıtlaSil
  28. ZEWZEQ SEN HALA DEVAM EDIYORMUSUN?

    YanıtlaSil
  29. Cansu öncelikle sıkı takipçilerindenim :) ben dün aldım lumiganı ama senin biraz yardımına ihtiyacım var her gece uyumadan kulak temizleme pamuğuna bir damla sıkıp üst kirpiklerime uyguluyorum diymi benim kirpiklerim çok kısa ve artık kat kat rimel sürmekten çok sıkıldım beni aydınlatırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  30. Devam etmiyorum ve maalesef kirpiklerim kısaldı. Keşke haftada bir tavsiye edildiği gibi sürseymişim diyorum şimdi ama tekrar başlayacağım sanırım. :)

    yelis, ben fırça tavsiye ediyorum aslında. Kulak çubuğuyla nasıl olur bilmiyorum. Eyeliner fırçasıyla eyeliner sürer gibi sürüyordum ben..

    YanıtlaSil
  31. Ben latisse kullaniyorum ve icerikleri ayni, her gece surulmesi gerekiyor bir firca yardimiyla sadece ust kirpiklere bu arada

    YanıtlaSil
  32. benim kaşlarımda bosluklar var , lumigan kaş da cıkarır mı acaba?

    YanıtlaSil
  33. Kaşlardaki boşluklar için pek uygun olmayabilir çünkü yeni kaş çıkarmıyor sadece olanı uzatıyor. Belki boşluk kenarlarındaki kaşlara sürülüp uzayan kaşlarla boşluğun kapatılması denenebilir.

    YanıtlaSil
  34. KİRPİKLERINIZE RAHATLIKLA UYGULAYABILIRSINIZ BEN 15 YILDIR GÖZ TANSIYONU HASTASIYIM VE BU DAMLA YUZUNDEN KIRPIKLERIM COK UZUN HATTA BAZEN KESİYORUM.YAN ETKISI YOK DÖKÜLME FALAN DA YAPMIYOR RAHATLIKLA KULLANABILIRSINIZ..

    YanıtlaSil
  35. merhaba size iki sorum olucak, inşallah yanıt alabilirim.

    1. ekşi sözlükte 1/10 oranında distile su ile seyreltilerek lumigan kullanıldığı yazılmış, siz de böyle mi kullandınız?

    2. ilacı kullanmayı bıraktığınızda dökülen uzun kirpikleriniz, eski kısa boyu ile geri geldi mi? yoksa giden kirpik kökünün üstüne bir bardak soğuk su mu içmek gerekiyor :(

    3. lumigan sadece olan kirpikleri mi uzatıyor, yoksa rimel yüzünden dökülmüş olanları da çıkarıyor mu?

    iki dedim üç tane sorum varmış :)
    tez cevap lütfen :))

    İşkilli Dağ Gelinciği Malfoy

    YanıtlaSil
  36. iyi de bu damlanın bayağı bi yan etkisi varmış sorun değil mi bunlar

    YanıtlaSil
  37. Adsız, herkeste yan etkileri olmuyor, mesela bende hiç yan etki olmadı ama tabi ki dikkatli olmakta fayda var.

    YanıtlaSil
  38. merhaba,peki kirpiklerde kalınlaşma oluyormu?

    YanıtlaSil
  39. Kalınlaşma olduğunu söyleyemem, sadece uzuyor.

    YanıtlaSil
  40. merhaba cansu bende kullanıyorum 1 ay 10 gün kadar oldu fakat çok bariz bir uzama yok çok az bir fark görüyorum ve birde sanırım sağ gözüm sol gözümden daha uzun :/ sol gözümdeki kirpiklerim daha kısa acaba sende de böyle bişey oldumu? ve bi kaç günde tek tük dökülmeler oluyor buda normal mi ? cvp verirsen çok sevinicem.. Dila

    YanıtlaSil
  41. cansu merhaba, bunu bizlerle paylastıgın için cok tesekkürler, Benimde bir sorum var bıraktıktan sonra eski haline dondu mu? dondu ise ne kadar zamanda ?

    Cok tesekkürler,

    Ela

    YanıtlaSil
  42. merhaba arkadaşlar, bende lumigan kullanmak istiyorum fakat kullanmayı bırakınca kirpiklerim dökülürmü acaba merak ediyorum?

    YanıtlaSil
  43. Merhaba,

    Bırakınca maalesef kirpikler dökülüp yerine yenileri eski boyunda çıkıyor. Sonucu korumak için haftada bir kullanmak gerek..

    YanıtlaSil
  44. Bende de tek tük dökülmeler sürekli oluyor ancak endişe verici boyutta değil. 1 ayda bende de çok bariz bir fark olmamıştı. 2. ay sonunda bariz farkı gördüm. 16 hafta sonunda ise harika oldular. Benim de şu an sağ gözümdeki kirpikler sol gözümden daha uzun ama çok büyük bir fark yok. Fark büyükse eşitlemek için uzun olanlara sürmeyip kısa olanlara sürerek eşitlenebilir sanıyorum. Eşitlenince her ikisine birden devam edilir.

    YanıtlaSil
  45. bende kullanıyorum yaklaşık 5 ay oldu ama hafta bir sürüyordum ilk gözün etrafında haif morluk yada kırmızılık yaratıyor ama kullanmaynca geçiyor ayrıca çok fazla kullanıma ara verildiğinde kirpikler kendi haline dönüyor . kirpiklerim kısacıktı şimdi ise arkadaşlarım çok şaşırıyor çok etkili gerçekten ama göze kaçırmadan sürülmesi gerekli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyiminizi paylaştığınız için çok teşekkürler. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...