7 Kasım 2016 Pazartesi

Renkli Lens: Batis Spartax Honey Mel


Bir başka Batis Spartax yazısı ile sizlerleyim. Bugün size Mel Honey rengini göstermek istiyorum.

Batis Spartax Mel

Mel Honey'nin tasarımı kabında aşağıdaki gibi görünüyor. Daha önce gösterdiğim Batis Spartax lenslerin çoğunda olduğu gibi bu lenste de orta kısımda siyah noktalar var. Tasarım olarak Ice ile aynı, sadece renk farkı var.

Batis Spartax Mel

Ice ile ilgili söylediklerim aynen bu lens için de geçerli. Siyah noktalar gerçek hayatta pek seçilmiyor ancak özellikle yakın çekimlerde bariz görünüyor. Bu da pek hoş değil. Ayrıca çapının büyük olmasından dolayı kenarlardan biraz taşma yapıyor.

Rengi sarı, gözde sarımtrak açık yeşil oluyor. Renk olarak Solotica Mel'den çok Solotica Ambar'a daha yakın ama daha fazla sarıya kaçıyor. Bence Ambar daha doğal çünkü rengi çok sarı değil ve Batis Spartax Mel Honey kadar taşma yapmıyor. Solotica Mel renk olarak daha yeşil kalıyor. Elimdeki benzer bazı lenslerle karşılaştırma resimlerini aşağıda görebilirsiniz.

Sol Solotica Hidrocor Ambar, Sağ Batis Spartax Honey Mel

Batis Spartax Mel

Sol Solotica Natural Colors Mel, Sağ Batis Spartax Honey Mel

Batis Spartax Mel

Sol Solotica Natural Colors Ambar, Sağ Batis Spartax Honey Mel


Sol Solotica Hidrocharme Mel (2014), Sağ Batis Spartax Honey Mel

Batis Spartax Mel

Sol AQColors Giallo, Sağ Batis Spartax Honey Mel

Batis Spartax Mel

Ve resimler..

Batis Spartax Mel

Batis Spartax Mel

Batis Spartax Mel

Batis Spartax Mel

Batis Spartax Mel

Batis Spartax Mel

Solotica Ambar'a ucuz alternatif olarak denenebilir. Rahatlık konusunda Solotica'dan üstün olduklarını tekrar belirtmeliyim.

Batis Spartax lenslerle ilgili bilgileri (fiyat, nereden satın alınabileceği vb.) ilk yazdığım Graphite yazısında bulabilirsiniz. Ayrıca aynı markanın MarineAzul, Ice renklerinin yazılarını da inceleyebilirsiniz. Şimdilik hoşçakalın. ;)

12 yorum :

  1. Merhaba Cansu hanım bende batis lens almayı düşünüyorum ama sizce sweety batis Grey mi yoksa batis spartax azul mu daha iyidir?Rahatlık acısından hangisini önerirsiniz acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de rahatlık açısından eşit. Batis Gray renk olarak daha grimsi.

      Sil
  2. cansu hanım solotica "hidrocor" amber ile karşılaştırmasını fotoğraflı şekilde yazabilir misiniz post olarak? renkleri birbirine çok yakın sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yazıda zaten karşılaştırma fotoğrafı ve açıklaması mevcut

      Sil
  3. kim ne derse desin Solotica 1numara💚

    YanıtlaSil
  4. Cansu Hanim bende amber rengi aldım ama böyle durmadı,çok açık durdu. göz rengim kahverengi olmasına rağmen neden bu kadar açık durduğunu anlayamadim. böyle gözler için tavsiye edebileceğiniz bir renk varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bende mel aldım ama zombi gibi oldum,yeşille hiçbir alakası yok beyaza yakın kristal gibi durdu gözümde. cok mutsuz oldum.benim de gözüm kahverengi.arastırmalarım sonucunda hidrocor grafite tam istediğim gibi olur diye tahmin ettim ve sipariş ettim,geldi denedim ve inanılmaz mutlu oldum.gri-mavi hatta biraz da yeşile kaçan bir renk gibi durdu gözümde. size de tavsiye ederim kesinlikle pisman olmazsınız,sevgiler

      Sil
    2. Üretimden üretime renk farkedebiliyor maalesef Solotica için. Bazı lensler de fazla koyu çıkabiliyor. Hidrocor Grafite gerçekten güzel bir renk. Tabi doğru boyamalı denk gelirse.

      Sil
  5. Selamlar
    Sizce en rahat ve doğal lens markası hangisi ne dersiniz???ona göre bir tercih yapmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica en doğal renk markası olmakla beraber çok rahat değildir. Sweety Hydrocor lensler hem doğallık hem rahatlık açısından fena değil bence. Solotica Hidrocor'a tasarım olarak benziyor ama Solotica kadar renk seçeneği yok maalesef

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...