8 Ekim 2016 Cumartesi

Renkli Lens: Solotica Hidrocor Avela


İyi haftasonları! Renkli lens yazılarıma kaldığım yerden devam ediyorum. Bugün size Solotica'nın Hidrocor serisinden Avela'yı göstermek istiyorum. Daha önce yazısını yazdığım Natural Colors Avela'dan farklı olarak bu lens hareli ve siyah noktaları yok.

Lenslerin şişeleri aşağıdaki gibi:

Solotica Hidrocor Avela

Kabında ise aşağıdaki gibi görünüyor:

Solotica Hidrocor Avela

Hidrocor Avela açık kahverengi/ela bir lens. Biraz bal rengine de yaklaşıyor. Hoş, doğal bir rengi var. Haresiz olduğundan ve ortada siyah noktaları olmadığından gözde Natural Colors versiyonundan daha açık renk duruyor. Hangisini tercih etmeliyim diye soranlara gözde hafif bir değişiklik ve göz büyütme efekti için Natural Colors, daha radikal bir değişiklik için Hidrocor diye cevap verebilirim. Şimdi karşılaştırma resimlerine geçelim.

Sol Hidrocor Avela, sağ doğal göz rengim:

Solotica Hidrocor Avela

Sol Hidrocor Avela, sağ Natural Colors Avela

Solotica Hidrocor Avela

Hidrocor Avela resimleri:

Solotica Hidrocor Avela

Solotica Hidrocor Avela

Solotica Hidrocor Avela

Solotica Hidrocor Avela

Solotica Hidrocor Avela

Solotica Hidrocor Avela

Sonuç olarak doğal, güzel bir lens diyebilirim. Rahatlık açısından da Natural Colors Topazio vb. ile karşılaştırıldığında nispeten daha iyi ama yine de bana Natural Colors versiyonu kadar rahat gelmedi. 5-6 saat sonra kuruluk yapmaya başlıyor.

Satın alma bilgisi için Solotica nereden alınır başlıklı yazıma bakabilirsiniz.

12 yorum :

  1. Merhaba Cansu hanım, rahatlık açısından adore pure serisi ve air optix colorsla çok rahatım. Daha ònce aldığım solotica hidrocor,freshlook,solotica gold,b&l larda hiç rahat edemediğim için attım.İnstagramda tanıttığınız rainbow vane green çok hoş duruyor. Merak ettiğim bu lenslere gòre rahatlık, batma, kızarma olarak karşılaştırabilir misiniz özellikle air optix colorsla. Birde pupilde kayma, bulanık gòrme gibi sorunlarla karşılaştınz mı vane greende? (Gözümün diası:14.00 , bc:8.6,numaralı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vane Green bana rahat geldi. 12-13 saat gözümde kaldığı halde sonlara doğru hafif kuruluk dışında sorun yaşamadım. Air Optix kadar rahat olmayabilir ancak Solotica ve saydığınız diğer lensler kadar rahatsız değil.

      Sil
    2. Siparişi verdim bekliyorum,açıklama çok teşekkürler.:)

      Sil
  2. Fakat bu çok doğal durmuş! Bende de lens doğal dursun takıntısı var; üniversitedeyken sırf doğal olsun diye bal rengi lens almıştım; hiç belli olmamıştı sonra :))) Ondan beridir renkli lens falan almıyorum ama sende gördükçe canım çekmiyor değil! Bunlar çok aklıma yattı mesela, not alıyorum! Güle güle kullan!

    YanıtlaSil
  3. cansu abla bu avela rengi youtube'dan izlediğim ve araştırdıgım kadarıyla zencilerde acayip açık bi renk olarak görünüyo. resmen sarı-kahve gibi. bütün siyahilerin favorisiymis hatta.burdaysa normal bildiğin kahve, hatta nerdeyse koyu kahve gibi durmus neden öyle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lensin rengi açık kahverengi, benim ekranımda da öyle görünüyor. Bilmiyorum monitör farkı mı ama kesinlikle koyu kahverengi bir lens değil.

      Siyahlarda lensler normalden daha açık duracaktır çünkü ten renkleriyle kontrast olacaktır.

      Sil
  4. Ben Dogalliktan yanayim gozumden lens var diye bagiran bir lens istemiyorum ve gozum kahverengi bir tik daha acik dursun istiyorum. Sizce Natural Colors Avela mi yoksa Hidrocor Avelami almaliym? Haresiz daha dogal duruyor sanki ama rengide cok acik durmus resimde. Tek istedigim gozumde dogal dursun ve birsey daha sormak istiyorum turkiyede satan bir yer buldum ayni gelir degil mi siparis edersem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinin de eksileri var. Natural Colors Avela'nın rengi daha doğal ama orta boşluğu büyük ve bazılarına hare çok doğal gelmeyebiliyor. Hidrocor Avela biraz daha açık ama orta boşluk küçük ve haresiz. Ben şahsen koyu gözler için Hidrocor, daha ela, açık kahve gibi gözler için Natural Colors Avela derim. (Gerçi NC Avela bu tarz gözlerde çok büyük değişiklik yapmayabilir.)

      Sil
    2. Bir de nereden alırsanız alın aynı fabrikadan çıktığından benzer geleceklerdir. Belki üretimden üretime renkte hafif değişiklikler olabilir.

      Sil
  5. Merhaba Cansu Hanim, daha acik kahverengi gözlerde bu lens kendini daha belirgin bir bal rengi olarak gösterir mi? Yoksa acik kahverengi gözlerde hiç fark yaratmaz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal gözün tonuna bağlı . Eğer lens ile doğal göz rengi aşağı yukarı aynı renkse fazla değişiklik yapmayabilir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...