14 Haziran 2016 Salı

Renkli Lens: Solotica Hidrocor Topazio


Selamlar.. Yeni bir renkli lens yazısı ile karşınızdayım. Daha önce 2015 Solotica Natural Colors Topazio rengini yazmıştım. Bu sefer Hidrocor Topazio'yu yazmak istiyorum.

Bu lensleri diğer Solotica lenslerimden farklı olarak Türkiye distribütöründen aldım. Hidrocor Topazio'da uzun zamandır gözüm vardı ama yurtdışında tek kaynakta satılıyorlardı ve numaralıları yoktu. Türkiye distribütörü numaralı geleceğini söyleyince Topazio ve Quartzo renklerini aldım. (Quartzo'yu sonraya bırakıyorum)

Lensler aşağıdaki kutuda elime ulaştılar. İçinde lensler yanında bir de lens kutusu bulunuyordu.

Solotica Hidrocor Topazio

Hidrocor Topazio kabında aşağıdaki gibi görünüyor:

Solotica Hidrocor Topazio

Lensin tasarımı için Natural Colors Topazio'nun haresizi diyebiliriz. Gerçekten hare dışında herşeyi Natural Colors Topazio ile aynı. Rengi haresiz olduğundan dolayı biraz daha açık ve canlı duruyor. Turkuaz/mavi bir renk. Yeşil tonları tamamen ortasındaki sarımtrak bölümden kaynaklanıyor.

Fazla uzatmadan resimlere geçmek istiyorum. Öncelikle karşılaştırma resimleriyle başlayalım. Aşağıda solda doğal gözümü, sağda Solotica Hidrocor Topazio'yu görmektesiniz.

Solotica Hidrocor Topazio

Aşağıda solda Solotica Natural Colors Topazio, sağda Hidrocor Topazio

Solotica Hidrocor Topazio

Aşağıda solda Solotica Hidrocor Grafite, sağda Hidrocor Topazio

Solotica Hidrocor Topazio

Ve Hidrocor Topazio resimleri:

Solotica Hidrocor Topazio

Solotica Hidrocor Topazio

Solotica Hidrocor Topazio

Solotica Hidrocor Topazio

Solotica Hidrocor Topazio

Solotica Hidrocor Topazio

Görüntüsü gerçekten çok güzel ancak rahatlık açısından Natural Colors Topazio'da olduğu gibi çok rahat değiller. Uzun vadede gözde kuruluk, batma yapıyorlar. Sanırım bu problem boyamadan kaynaklanıyor çünkü her Solotica lens ile problem yaşamıyorum. Eğer daha rahat bir muadilini isterseniz yakında blogda tanıtacağım lensleri beklemenizi tavsiye ederim. Instagram hesabımı takip edenler hangi lensten bahsettiğimi biliyorlar ancak biriken çok yazı olduğundan blogda yayınlamam biraz zaman alabilir. 

Solotica lensler Türkiye'de 250-350TL arası bir fiyata satılıyorlar. Distrübütöründe yanılmıyorsam numaralı stoğu da bulunuyor.

Renkli lens yazılarımın devamı gelecek. :) Sevgiler..

65 yorum :

  1. Batis spartax azul ve marineyi bekliyorum sabırsızlıkla. Türkiye'de batis bulamayacağız sanırım. Keşke benim gibi yurt dışından alamayacaklar için Türkiye de satılan bi yer olsaymış. Sizi sürekli takip ediyorum özellikle lens konusunda. Emeğinize yürepinize sağlık. Paylaşımlarınız çok yararlı oluyor. Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloga kesin dönüş yaptım, yavaş yavaş hepsini blogda yayınlayacağım. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Renk çok tatlıymış ama asla cesaret edebileceğim bir ton değil :)) En fazla bal rengi renkli lens alıyorum; onlar da hiç belli olmuyor :)))) Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süredir blogdan ayrıyım. Henüz yeni döndüm. Emailleri de cevaplandıracağım.

      Sil
  4. Merhaba, ben gri-mavi yada gri-yeşil tonunda bir lens arıyorum sizin kullandıklarınizdan en dogal duran lensin markası ve ismini soylerseniz çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gri mavi olarak Solotica Solflex Topazio, gri yeşil olarak Solotica NC Cristal önerebilirim.

      Sil
  5. Merhaba lensi hangi distribütörden aldın acaba ? Ve bazı lensler fotoda doğal duruyor ama gerçekte çok patlak korkunç bir renk oluyor :) hidrocor mel gibi ;) ya da hidrocor quartzo :) topazio da öyle mi ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica Türkiye, yani resmi Türkiye distribütöründen aldım. Topazio renk açısından çok canlı bir mavi, o bakımdan %100 doğal değil ama duruşunu patlak bulmadım.

      Sil
  6. Doğallığı, profilden duruşu ile ilgili bir şeyler de yazsaydınız keşke. Ama çok yakışmış ben de almak üzereyim yalnız flüoresan ışıkta lens olduğu çok belli oluyor diye söylemişti bir youtuber bilemiyorum doğru mu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk açısından %100 doğal değil tabi ki çünkü çok canlı bir mavi. Florasan lambayı bilmiyorum ama göz rengini kökünden değiştiren lenslerin hepsi yandan ışık vurduğunda kendini belli eder çünkü doğal göz derinliği yoktur.

      Sil
  7. Merhaba Cansu abla,ben gözümün çapını ölçtürdüm ve 8.9 çıktı,fakat 8.9'a göre renkli-numaralı lens neredeyse yok.Ciba vision var ve o da çok yapay açıkçası.
    Sana sorum ben soloticanın solflex serisini kullanmak istiyorum fakat 0.2 mm daha kavisli kalıyor Solotica.Alsam çok fark eder mi? Bazı forumlarda hayır falan demişler ama ben yinede bir bilene -size- danışmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, benim gözüm 8.7, daha önce 8.6 ve 8.8 lens kullandım. Kayma veya herhangi bir sorun olmadı ama yine de kesin bir şey söyleyemiyorum.

      Sil
  8. merhabalar bende nc quartzo ve hidricor quartzo arasında kaldım göz rengim sizinkiyle aynı ne tavsiye edersiniz hangisi sizce daha doğal ve rahat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hidrocor Quartzo'yu tavsiye etmem, çok açık bir renk ve zombi gibi duruyor.

      Sil
    2. bende hidrocor mel aldım zombi gibi oldum:( zeytin yeşili istiyordum,beren saat gibi doğal bir yeşildi hayalim ama kendimi ölmüş gibi görünce o kadar üzüldüm ki. paramın çöpe gitmiş olmasını bile düşünmüyorum bütün gün ağladım cansu abla. nolur bana taktığımda senin gibi,beren saat gibi görünebileceğim güzel bir yeşil rengi tavsiye et:'(

      Sil
  9. 10 numara bir blog ya sürekli takip ediyorum:)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba mersinde satılan bi yer buldum da aylık ve yıllık olarak değişiyomuş aylık almaya karar verdim aralarında bi fark var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aralarinda renk ve hare farki var.

      Sil
    2. Evet aylıkların renk ve tasarımları farklı

      Sil
  11. Cansucum arkadaşım solflex mel almış,yeni seri.Hiç beklemediğim kadar doğaldı,seninde denemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocre ve Topazio denedim ve güzel buldum. Mel'i de ileride denemeyi düşünüyorum. :)

      Sil
  12. Hafiften korkuyorum lens olayında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkacak bir şey yok aslında, alışınca rahat takılıp çıkarılıyor. :) Bazılarının görüntüleri de korkutucu olabiliyor.

      Sil
  13. Wow, these lenses can really change your look. But I am still wearing my spectacles. Ha ha ha!

    YanıtlaSil
  14. Cansu ablacim harika görünüyorsun 2016 nc crystal hakkında bilgi verir misin nasil duruyor doğal mı?????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2015 sonu Cristal lenslerim var. Renkleri eskisinden çok daha açık ama yine de beğendim. Yakında yazısı gelecek. :)

      Sil
    2. Gelsin Cansu Abla bu konuda senin üstüne tanimiyoruz:) seni bunaltmazsam bir sorum daha olucak<:) yıllık seri senenin başında mı çıkıyor? yani diyelim ki şimdi bu hafta yıllık lens aldım, 3 ay sonra çöpe mi aticam? yoksa her ay mı üretiliyor kafam çok karıştı:s bu konuda detaylı bilgi verirsen çoooook sevinirim:)

      Sil
    3. Yıllık lensler açıldıktan sonra 1 yıl kullanılabilir. Son kullanma tarihi şişe üzerinde yazar, o tarihe kadar açılırsa açma zamanından itibaren 1 yıl kullanılır.

      Sil
  15. cansu ablacim çok kararsız kaldim lütfen yardim et nc quartzo mu yoksa nc crystal mı?? doğal dursun çok cart durmasın istiyorum çok açık istemiyorum ama çok da koyu olmasın hangi renk doğal gri yeşil gibi durur çok cart görünmeden nolur yardimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi arasından ben Cristal'i tercih ederim. Quartzo'dan biraz daha koyu olduğundan daha doğal duruyor.

      Sil
    2. Çok haklisin herkes quartzo istiyormuş ama araştırdığımda aşırı açık bir su rengi görüyorum ve baya sahte duruyor komutan logar gibi. Sen göz renklerini teninle çok iyi uyumlayabilen birisin, cristal konusunda katılıyorum:) ama grafite'yi de cristal'e tercih ediyorum sende gördükten sonra. tesekkur ederim cevabın içinn, sevgiler ablacim💕

      Sil
  16. cansu abla hidrocor topazio mu hidrocor cristal mı daha güzel???? pazartesi alicam karar veremedim ikisini karşılaştırır mısın mümkünse????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hidrocor Cristal denemedim. O yüzden karşılaştırma yapamıyorum.

      Sil
  17. hidrocor ambar hakkında fikirlerinizi alabilir miyiz cansu hanim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mel ile tek farkı biraz daha sarımsı olması. Güzel bir rengi var ama biraz açık. NC Ambar bana daha güzel geliyor.

      Sil
    2. zaten sizin bakışlarınızı çok beğeniyorum, lens takan herkes boş boş ölü gibi bakıyor ama siz takınca hangi renk olursa olsun sanki o gözle doğmuşsunuz gibi görünüyor:) solotica'nın yüzü olmalısınız bence. ben bu markayi sizinle tanıdım ve sevdim, çevreme de tavsiye ettim:)) yeni yazılarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz:)

      Sil
  18. solotica lenslerin her yıl yenileri mi çıkıyor? örneğin 3 ay sonra 2017 ler mi çıkıcak? 2016 lardan bulmak istersek ne yapacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica aslında normal üretimini yapıyor. Yani sürekli yeni lens üretiyor ancak üretimde belli bir boyama standardı tutturamadıklarından her üretim farklı çıkıyor. Bu yüzden bazı yılların boyaması güzelken bazı yıllar kötü oluyor.

      Eski üretimlerden birinin boyamasını beğenirseniz alacağınız yerden mümkünse o yılın lenslerinden vermelerini isteyebilirsiniz.

      Sil
  19. Cansu Hanım hidrocor Mel koyu mu? youtube dan baktigimda herkesde su gibi durmuş çok güzel ama bi kaç kişi de koyu demiş. Sizce açık kahve gözde nasil durur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hidrocor Mel açık bir renk. Eski üretimler koyuydu. Solotica'nın renkleri üretimden üretime çok farkediyor ancak şu an Mel açık renk diyebilirim. Açık kahve gözde açık yeşil gibi duracaktır.

      Sil
  20. Cansu ablacim lenslerin harika, seni de keyifle takip ediyorum. ben lens optik'in sitesinden solotica lens alıcam, paranalentes'den ya da onun gibi baska bir yabancı siteden mi aliyim yoksa lens optikten mi? Bir fark yoktur değil mi? acil cevap yazarsan çok mutlu olurummm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradakilerle Brezilya'dakiler arasında fark yoktur. Hepsi aynı fabrikadan geliyor.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Cansu Ablacim☺️

      Sil
  21. merhaba öncelikle blogunuzu yeniş keşfettim çok faydalı teşekkürler
    sipariş vermeden önce size kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum. Vermiş olduğunuz solatica türkiye distribütorö sitesi kullanılmıyor. BEnde googleda araştırma yaptım ve türkiye distrübütörü bu site çıktı http://www.soloticaturkiye.com/
    Ancak kendileri eve gönderim yapmıyormuş.. bana eve gönderim yapaan bir bayilik adresi verdiler onun siteside şu http://www.lensoptik.com.tr/solotica-numarasiz/509/solotica-hidrocor-renkli-lens689/

    Benim merak ettiğim 1.şey şu bu siteler güvenilir mi?
    Diğeri ise Bilirsinizki yıldan yıla üretimlerde renk farklılıkları oluyor. Sizin gözünüzdeki bu topazio rengi çok beğendim ben. Kullandığınız bu lensin üretimi 2016 yılına mı ait yoksa 2015 yılına mı? Ayrıca bu siteden hidrocor topazio sipariş verirsem aynen sizin kullandığınız lens mi gelir tahmininizce? Lütfen cevap verin benim için çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lens Optik'ten yıllardır alışveriş yaparım. Hiç sorun yaşamadım. Distribütörü stoklu çalıştığından aşağı yukarı aynı lens gelecektir. Bu lens 2016 başı 2015 sonu gibi üretildi.

      Sil
  22. cansu abla koyu renk göz sana hiç gitmiyor. instagram hesabım olmadıgı icin burdan yazmak zorunda kaldim. sen böyle beyaz tenlisin ya, acık renk gözler daha iyi duruyor lütfen koyu lens takma yaa:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Değişiklik olsun diye arada koyu lensler de takıyorum.

      Sil
    2. sen ruslara benziyorsun cansu ablacim o yüzden açık renk çok yakışıyor ondan dedim😇

      Sil
  23. http://sukranceliker.blogspot.com/
    Yeni katildim bloguma davet ediyorum

    YanıtlaSil

  24. Merhaba sizi çok beğenerek takip ediyorum bende topazio almak istiyorum iki aydır araştırıyorum ama o kadar tereddütte kaldım ki bazı youtube videolarında natural colors topazio çok doğal bazılarında da hidrocor siz hangisini önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle hidrocor topazio diyorum. natural colors canavar gibi gösteriyor insanı. hidrocorun bütün renkleri aşırı doğal ve gözle çok iyi karışıyor

      Sil
    2. Natural Colors Topazio'nun haresi biraz kalın ve siyah. Şahsen ben hareli lensleri tercih ediyorum çünkü gözü büyütme özellikleri var ancak gözüm büyük görünsün istemezseniz Hidrocor tercih edebilirsiniz. Tamamen tercih meselesi.

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim, gözüm büyük görünmesini isterim tabiki ama bundan daha öncelikli olarak doğal durmasını isterim natural colors daki hare göze bombe yapıyormu yoksa hidrocor gibi aynı mı acaba ve bu hare daha mı hidrocora göre sahte gösteriyor lensi bunada cevap verirseniz objektif olarak hangisinin doğal durduğunu gözde ki yapısı olarak yemin ederim çok mutlu olurum

      Sil
  25. Ve bunlar gibi mi duruyor bu seri Valla böyleyse koşa koşa sipariş edicem simdi

    Revisión de pupilentes: Solotica Natural Colors T…: http://youtu.be/m9GPbLDt9AY

    Solotica Natural Colors Topazio Contacts: http://youtu.be/Znce-m1iMAE

    YanıtlaSil
  26. Hidrocor Qartzo yıllık lenslerim (numarasiz) elime dün ulasti. Uygun bir fiyata almak isteyen arkadaslara yardimci olabilirim. Rengi doğal ve kullanimi cok rahatti. Fakat benim gözlerim acik renk oldugu icin sanirim yanlis türü tercih ettim :)

    YanıtlaSil
  27. dünyanın en anlamsız en yapay lensi bile harika duruyor kadında yahu:) ne göz var maşallah❤️

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...