12 Ocak 2016 Salı

Orly Ojeler


Biraz nostaljik bir oje yazısıyla karşınızdayım. Nostaljik diyorum çünkü yazıma konu olan ojeler artık pek bulunabilir değil. Orly eskiden eczanelerde satılan bir oje/tırnak bakım markasıydı. Belki hala kıyıda köşede kalmış eczanelerde bulunabilir ancak bildiğim kadarıyla artık Türkiye'de satılan bir marka değil. Bu yazıda göreceğiniz ojeler markanın eski koleksiyonlarından zamanında Gittigidiyor satıcılarından edindiğim renkler.

İlk göstereceğim oje olan Space Cadet belki de Orly'nin en meşhur ojesi diyebilirim. 2010'da Cosmic FX koleksiyonundan çıkan, yeşil/altın/kızıl yansımalı yanar dönerli bir renk. (5 senelik bir oje olmasına rağmen zerre bozulmadı ve kurumadı bu arada) Biraz şeffaf bir yapısı var. Hatta ilk katta keşke başka oje üzerine kullansaydım dediğim ojelerden ama 3 kat tam kapatıcılık için yetiyor. Aşağıda üç kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Orly Space Cadet

Orly Space Cadet

Orly Space Cadet

Orly Space Cadet

İkinci göstereceğim Hayley's Comet yine Cosmic FX koleksiyonundan. İçinde altın/yeşil yansımalar olan deniz yeşili bir oje. Bunun da tam örtücülük sağlaması için üç kat gerekiyor. Aşağıda üç kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Orly Hayley's Comet

Orly Hayley's Comet

Orly Hayley's Comet

Orly Hayley's Comet

Sıradaki ojemiz Sea Gurl 2011 Birds of a Feather koleksiyonundan koyu gri, hafif metalik etkili bir oje. İki kat tam kapatıcılık için yetiyor. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Orly Sea Gurl

Orly Sea Gurl

Orly Sea Gurl

Orly Sea Gurl

Aşağıda gördüğünüz Fowl Play yine Birds of a Feather koleksiyonundan. Koyu patlıcan moru zemin içinde kızıl/sarı yanar dönerli flaky pullar ve mavi ışıltıları olan bir oje. İlk katta şeffaf gibi duruyor ama iki katta kendini eşitliyor. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Orly Nite Owl

Orly Nite Owl

Orly Nite Owl

Orly Nite Owl

Son ojemiz Androgynie 2011 Holiday Soiree koleksiyonundan siyah zeminli içinde çeşitli renklerde altıgenler ve gümüş simler içeren bir oje. Zemin rengi biraz şeffaf ama iki kalın kat sürerek tam kapatıcılık elde edebildim. Aşağıda iki kat sürülmüş ve üst cila uygulanmış halini görmektesiniz.

Orly Androgynie

Orly Androgynie

Orly Androgynie

Orly Androgynie

Ojelerin yapıları biraz sıvı ama güzel. En fazla sorun yaşadığım Fowl Play, sürerken içindeki pullar topak halinde geliyor ve tırnağa dağıtmak gerekiyordu. Ayrıca Androgynie'nin içindeki renkli pullar fırçaya gelsin diye bayağı çalkalamam gerekti ancak unutmayalım bunların hepsi nereden baksan 4-5 yıllık ojeler. Orly'nin hakkını vermek gerek, zira bunlardan çok daha sonra aldığım bazı ojeler kururken bunlara hiç bir şey olmadı. 

Orly ojeleri yukarıda da yazdığım gibi artık bulmak mümkün değil ancak bazı eczanelerde hala kenarda köşede kalmış ojeler olabilir. Bu şekilde bulursanız mutlaka bakmanızı tavsiye ederim. Ayrıca diğer eski Orly oje yazılarımı bu linkte bulabilirsiniz.

12 yorum :

  1. hepsi de birbirinden güzel olmak zorundalar mı :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel ojeler iyi ki ben de zamanında almışım GG2dan o çok meşhur birkaç rengi yoksa bulamayacaktım bir daha.. çok güzel olmuş her zamanki gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Artık bulunmuyor maalesef

      Sil
  3. Rival de Loop'un Space Cadet'e çok benzer bir rengi var, yalnız o kadar zor kuruyor ve o kadar dayanıksız ki… Orly'ye muadil olacağını sanmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki kurutucu üst cilalarla kullanılabilir. Bakmak lazım. Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Cansucum,Nite owl yazdığın Fowl play olacak.Yanlış olmuş :) Nite owl başka açık bir renkmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, kafam niyeyse Nite Owl'a gitmiş. Hatta o ojenin yazısını çok eskiden yazmıştım. Düzelttim :)

      Sil
  5. Canım paylaşım için teşekkürler bloğunu takipteyim ben de bloğuma beklerim sevgiler :)
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...