16 Ağustos 2015 Pazar

MAC Le Disko Dazzleshadow Farlar


Selamlar.. Bu aralar bazı özel işlerim nedeniyle oldukça yoğunum, dolayısıyla blog için fotoğraf çekmekle pek uğraşamıyorum. Hatta makyaj bile yapmıyorum ancak yine de blogu boş bırakmak istemedim. Bu yazının fotoğraflarını bir süre önce çekmiş, hatta bir kısmını Instagram hesabımda yayınlamıştım. Konumuz MAC Le Disko koleksiyonundan çıkan, sınırlı sayıda üretilen bir far serisi olan Dazzleshadow.. Yanılmıyorsam bu farlarda isim olarak MAC Dazzleglass'lardan esinlenilmiş. Dazzleglass serisi bildiğiniz gibi MAC'in bol simli-ışıltılı dudak parlatıcılarını içeriyor. Bu farlar da bol simli-ışıltılı..

Işıltılı/simli farları çok seven biri olarak bu koleksiyondan üç adet far aldım. Tercih ettiğim renkler Let's Roll, I Like 2 Watch ve Say Isn't So oldu.

MAC Dazzleshadow

MAC Dazzleshadow

MAC Dazzleshadow

Yukarıda da yazdığım gibi bu seri farların hepsi yoğun ışıltılı/simli.. Ayrıca yanar dönerliler, yani ışığa göre renk yansımaları değişiyor. Bu açıdan oldukça karmaşık renklere sahip olduklarını söyleyebilirim.

Aşağıda görülen Let's Roll ışığa göre pembe tonlu kırmızı veya bakır tonlu altın görünen bir far:

MAC Let's Roll

MAC Let's Roll

Aşağıda görülen I Like 2 Watch yeşil tonlu altın bir far:

MAC I Like 2 Watch

Aşağıda görülen Say Isn't So ise pembe ve gümüş ışıltılı gri bir far:

MAC Say Isn't So

Farların yapılarının krem/toz arası olduklarını söyleyebiliriz. Pigmentasyonları kuru kullanımda oldukça iyi olmakla beraber ben bu tarz yoğun simli farları Too Faced Glitter Glue tarzı yapışkan bir far bazı üzerine kullanmayı tercih ediyorum. Bu tarz bazlar simleri göz kapağına yapıştırıp uçuşma sorununu en aza indiriyor ve daha yoğun, metalik bir görüntü veriyorlar. Bu tarz baz bulamayanlar aynı etkiyi ıslak kullanımla elde edebilirler. (Bazla far çok daha kalıcı olacaktır.) Simleri dökülme yapıyor mu sorusuna evet diye cevap vermek durumundayım. Pek çok simli fardan az olsa da yine de simler ortalığa dağılıyor. Göz makyajını ten makyajından önce yaparak bu sorun aşılabilir.

Kuru kullanım Swatchları
(Soldan sağa: I Like 2 Watch, Say Isn't So, Let's Roll)

MAC Dazzleshadow

Yapışkan baz üzerine Swatch
(Soldan sağa: I Like 2 Watch, Say Isn't So, Let's Roll)

MAC Dazzleshadow

Aşağıdaki resimde farların yansımalarının ışığa göre nasıl değiştiğini görebilirsiniz. Özellikle Let's Roll ışığa göre bayağı renk değiştiriyor.

MAC Dazzleshadow

Farların yapıları daha önce burada Zodiac rengini gösterdiğim Urban Decay'in Moondust far serisine bir hayli benziyor. Hatta sanırım Dazzleshadow'lar içinde Urban Decay muadilleri de mevcut. (Dazzleshadow'lardan Boom Boom Room'un muadilinin Urban Decay Moondust Solstice olduğunu biliyorum ama diğerlerinden emin değilim)

Bu farlarla bir de makyaj yaptım. Aşağıdaki makyajda gözün iç tarafında I Like 2 Watch, ortasında Let's Roll, alt göz kapağında siyah kalem üzerine Say Isn't So kullandım. Gözün dış tarafında Lorac Pro paletten Espresso rengi var. Bu mat bir far ancak Let's Roll ile karıştırınca ışıltılı gibi oldu.

MAC Dazzleshadow

MAC Dazzleshadow

Simli, ışıltılı far delisi olarak çok beğendim. Günlük kullanım için biraz iddialılar ama yine de koleksiyonuma katmaktan mutlu oldum çünkü çok özel ve karmaşık renklere sahipler. Performans olarakta memnun kaldım. Tek kötü yanları 73TL'lik aşırı pahalı fiyatları. Bu kadar pahalı olmasalardı başka renklerini de alabilirdim. İleride MAC'in outlet satış yeri olan Elca'ya düşenler olursa kesinlikle alırım.

MAC Le Disko koleksiyonu halen MAC Online'da mevcut.. Buradan satın alabilirsiniz.

15 yorum :

  1. Her zamanki gibi mukemmel makyaj 😍😍😍 yeteneginize hayranim 😊

    YanıtlaSil
  2. merhaba,her makyajınız birbirinden güzel oluyor <3 elca diye ( mac outlet ) bahsettiğiniz yer internet sitesi mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Elca İstanbul'da bulunan Estee Lauder grubu markaların (MAC, Bobbi Brown, Clinique, Estee Lauder vs.) outlet ürünlerini satan bir mağaza. MAC'in eski koleksiyon ürünlerini buradan yarı fiyatına veya yarı fiyatından da düşüğe alabiliyorsunuz. İstanbul Ayazağa'da Orjin Plaza'da bulunuyor. Aynı yerde Sun Plaza'da da bir mağaza vardı ama hala duruyor mu bilmiyorum.

      Sil
  3. Farlar harika ama makyajlar onlardan da güzel:)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. O renklere tav oldum zaten yoksa 73TL hayatta verilmezdi. :)

      Sil
  5. of of o ne güzel makyaj öyle sevgili Cansuuuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehe çok sağol :) Gerçi bu makyajda çoğu marifet farlarda

      Sil
  6. Merhaba. Umarim bu yorumu gorur ve bana yanit verirsiniz. Oncelikle blogunuzu uzun suredir takip ediyorum ve lens konusunda profesyonel oldugunuzu dusunuyorum. Sizden bir ricam olacak, belki yanlis gonderinin altina yapiyorum bu yorumu ama daha nasil sizle iletisim kurabilirim bilemedim. Tek umudum bu yorumumu gorup dikkate almaniz. Ricama gelirsem, lise ogrencisiyim miyoplugumdan dolayi zaten lens kullaniyorum. Ama artik renkli kullanmak istiyorum. Kendi gozlerim ela olsada mavi renk hastasiyim. Solotica nin mavimsi grimsi lensleri uzunca bir sure ilgimi cekti (ozellikle graphite) ama cok pahalilar diye alamadim. su diralarda rainbow elite line grey i begeniyorum, miss turkey deki bir kiz o lensi kullaniyormus hatta bunu siz soylemistiniz. Herneyse, yinede beyaz tenli siyah sacli oldugum icin rainbow grey ler bende cok soluk durur diye korkuyorum. Fiyati erisilebilir fiyat ama ane kadar dogal duracak? Solotica gibi populer olmadigindan hakkinda videolar resimlerde bulunmuyor. Sizin bu konu hakkindaki goruslerinizi alabilir miyim? Rainbow elite line grey dogru tercih mi? Veya bana onerebileceginiz guzel dogal mavi lensler var mi? Cok pahali olmayan. Umarim yorumumu gorur ve beni cevaplarsiniz. Sizi seviyoruz ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, gözleriniz ela olduğundan aslında bu konuda şanslısınız. Açık gri değil de koyu griyi almanızı öneririm. Açık grisi çok açık, hatta beyaz gibidir ama koyu gri çok daha doğal duracaktır. Memnun kalacağınızı düşünüyorum.

      Sil
  7. Beni cevaplamissiniz ❤❤❤ cok tesekkur ederim gercekten gorunce cok mutlu oldum 💚 peki mavi goz icin onerebileceginiz dogal ama pek pahali olmayan onerileriniz var mi? Yillikta olabilir. Amanda Steele in goz rengine hastayim bu aralar, gri goz sevgim bitmesede su alacali bulacali maviler de aklimi celiyor 😅

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...