4 Ağustos 2015 Salı

Ipsy Mayıs Makyaj Çantası


Bir süreliğine ortadan kaybolduğum farkındayım. Şu an kozmetiklerimi düzenleme ve az kullanılmış veya kullanılmamış bazılarını ayırıp satışa çıkarmak gibi bir işe giriştim. E tabi bununla beraber iş, ev işleri vs. derken arada bloga zaman kalmadı. Dolayısıyla bu fazlasıyla gecikmiş bir yazı.

Aylık bir kozmetik kutusu olan Boxycharm'a ne şekilde abone olduğumu bu yazıda size anlatmıştım. Boxycharm'a abone olduktan sonra bir kozmetik kutusu aboneliği daha istedim ve Youtube videolarında sıklıkla gördüğüm Ipsy'e abone oldum. Ipsy de Boxycharm gibi aylık bir servis ancak diğer servislerden farklı olarak ürünler kutu içinde değil her ay değişen tasarımlarda makyaj çantaları içinde geliyor. Yine Boxycharm'da olduğu gibi her ay değişen bir konseptleri var. Makyaj çantalarının tasarımları da o konsept ile belirleniyor.

Ipsy Bag'in aylığı 10$.. Fiyatı Boxycharm'ın yarısı kadar ancak Boxycharm gibi tam boy ürün sözü vermiyor. Genelde gelenler seyahat boy oluyor. Arada tam boylar da çıkabiliyor.

Aslında ben bu servise Mart ayında üye olmuştum ancak abonelik için sıra beklemek durumunda kaldım. Sıra beklemek istemeyenler için sosyal medya paylaşımlarına, takiplerine dayanan bir dolu şart sunuyorlar ancak kişisel Facebook hesabımda hiç kimseyi reklam paylaşımlarımla rahatsız etmek istemediğim için sıra beklemeyi tercih ettim. Abonelik için sıranın gelmesi 2 ay aldı.

Ipsy Bag aşağıdaki gibi parlak, fuşya, albenili bir korumalı zarf içinde elimize ulaşıyor. İçinden de içi kozmetik ürünleriyle dolu bir makyaj çantası çıkıyor. Bu ayın çantası aşağıdaki gibi keten bezinden, üzerinde makyaj malzemesi resimleri ve "Contents: Pretty Important Stuff" yazısı olan bir çanta.

Ipsybag Mayıs

Mayıs çantası içinden çıkanlar şöyle:

Ipsybag Mayıs

* It Cosmetics CC Krem Medium rengi
* Jesse's Girl Toz Far Brown Sugar rengi
* Cailyn Extreme Matte Tint Sıvı Ruj Narcissist rengi
* Eylure No.020 Takma Kirpik
* Briogeo Rosarco Milk onarıcı nemlendirici saç spreyi

It Cosmetics CC krem ile başlamak istiyorum. Çantadan bu ürünün seyahat boyu çıktı. Boyutu küçük ancak içinde her gün kullanımla bile 1 ay gidebilecek kadar ürün var diyebilirim. 

It Cosmetics CC Krem

It Cosmetics CC krem üzerinde yazanlara göre pek çok şey vaadeden bir ürün. Cildi nemlendirdiğini, düzelttiğini, kırışıklıkları azalttığını ve gözenekleri küçülttüğünü iddia ediyor. Uzun vadedeki etkilerini test edemedim ama ürünü bir kaç kez kullanma imkanım oldu.

Medium rengi benim açık buğday tenime koyu geldi. Açık rengi eminim daha uyumlu olurdu.
Kapatıcılığı hafif-orta arası. Nemlendirici bir yapısı ve parlak bir bitişi var. Bu açıdan bana pek hitap etmedi. Yağlıya dönük karma cildimi, özellikle bu sıcak yaz günlerinde daha da parlak gösterdi. Kullandığım zamanlarda mutlaka üzerine matlaştırıcı bir pudra kullanmak durumunda kaldım. Bu eksisi dışında cildimde duruşunu sevdim. Sağlıklı, doğal bir görünüm sağladı. 50 SPF güneş koruması olması da ayrıca büyük bir avantaj. Rengi tutsaydı nemlendirici özelliğinden dolayı kışın kullanmayı düşünebilirdim ama bu durumda kullanabilecek birine hediye etmem daha uygun olacak.

Swatch
Sol yoğun sürülmüş, sağ dağıtılmış:

It Cosmetics CC Krem

Çıplak cildim:

It Cosmetics CC Krem

It Cosmetics CC Krem Medium ile:


Jesse's Girl'den Brown Sugar isimli toz far çantadan çıkan başka bir ürün.. Bu yanılmıyorsam tam boy çünkü seyahat boy olamayacak kadar büyük. Alt kısmındaki etikette satılamaz diye bir ibare var. O yüzden tam boy olduğundan emin değilim. Renk olarak mat tabanlı ancak hafif ışıltılı, sıcak, kızıla kaçan kahverengi bir far olarak tanımlanabilir.

Jesse's Girl Brown Sugar

Ürünün pigmentasyonu gayet iyi, rengi de günlük kullanlabilecek cinsten. Toz far olması dolayısıyla ambalajı pek pratik değil. Ayrıca uygularken göz altına dökülme durumu var. Bunların dışında bir şikayetim yok. Rengi çok özel değil ama sevdim. Mavi lenslerle bu rengin harika görüneceğini düşünüyorum.

Swatch

Jesse's Girl Brown Sugar

Gözde görünümü
(Aşağıdaki makyajda tüm göz kapağında kullandım)

Jesse's Girl Brown Sugar

Jesse's Girl Brown Sugar

Cailyn Extreme Matte Tint bence bu çantanın yıldızı olmuş. Son zamanlarda moda olan likit mat sıvı rujlardan biri. Gelen Narcissist rengi çok hoş, günlük kullanılabilecek, fazla canlı olmayan pembeye dönük bir mercan..

Cailyn Extreme Matte Tint Narcissist

Diğer markalardaki sıvı mat rujlar gibi bu da oldukça pigmentli.. Yine de tam kapatıcılık ve eşit görünüm için iki kat geçmek gerekiyor. Kalıcılığı Lime Crime Velvetine'ler kadar iyi değil. Bir yere sürünce çıkmıyor ama yemek yiyince büyük ölçüde siliniyor. Yine de gayet güzel.

Swatch

Cailyn Extreme Matte Tint Narcissist

Dudakta görünüşü:

Cailyn Extreme Matte Tint Narcissist

Cailyn Extreme Matte Tint Narcissist

Eylure takma kirpik başka bir tam boy ürün. Bana gelen 020 numarası kısa ve seyrek olması nedeniyle oldukça doğal bir seçenek gibi görünüyor. Ayrıca içinde yapıştırıcısı da mevcut. Henüz kullanmadım ama günlük bir makyajda kullanmayı deneyeceğim. 

Eylure 020

Çantamdan çıkan son ürün olan Briogeo Rosarco Milk onarıcı ve nemlendirici saç spreyi seyahat boyda geldi. Bu ara kutulardan çantalardan bayağı saç ürünü çıktı. Saçlarım aşırı ince telli ve az olduğundan ağırlaştırmasın diye fazla ürün kullanmıyorum. Kısaca bu kadar saç ürününü ne yapacağımı bilmiyorum. Bu ürünü bir iki kez kullandım. Kabarmaları önlüyor. Hafif bir de parfüm kokusu var. Güzel bir koku, iç bayıcı değil. Yine de ne kadar kullanırım bilmiyorum.

Briogeo Rosarco Milk

Mayıs ayının Ipsy çantası böyle. Haziran ve Temmuz çantaları da elime ulaştı. Bu ara yazıları planladığım gibi yazamadım. Umarım 1-2 haftaya kalan yazıları tamamlayabilirim.

Ipsy'nin sitesine buradan erişebilirsiniz.

14 yorum :

  1. Makyaj çantana toz farına ve mat rujuna bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. böyle bir markayı ilk kez duyuyorum yabancı bir ülkeden mi geliyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sanırım sadece Kanada'ya ve Amerika'ya gönderiyorlar :( Yanlışım varsa düzeltin kızlar

      Sil
    2. Evet sadece Amerika ve Kanada'ya gönderiyorlar. Ben paket yönlendirme servisiyle alıyorum.

      Sil
  3. ya kullandığın her şeyi nasıl da böyle kendine yakıştırıyorsun. hayran oluyorum sana

    YanıtlaSil
  4. CC'nin rengi biraz koyu durmuş bence nemlendiriciyle karıştırıp sürmeyi dene canım, güle güle kullan ürünlerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Evet, CC krem koyu oldu. Bu rengi kullanabilecek bir akrabama vereceğim.

      Sil
  5. Farın rengi çok güzelmiş bence.toz olması kötü ama.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bu İpsy makyaj çantası olayına bayıldım yanlız nasıl alabilirim bilgi verirseniz çok sevinirim sadece Amerika ve Kanada var siz de yönlendirme yapıyorum demişsiniz nasıl oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika'da bir posta adresim var, oraya göndertiyorum. Oradan da buraya gönderiyorlar. Ipsy'ye kredi kartımı verdim, her ay otomatik ücreti çekiliyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...