28 Mayıs 2015 Perşembe

Fyrinnae Farlar 1


Tatil dönüşü yazılarıma devam ediyorum. Bugün bir far yazısıyla sizinle birlikteyim.

Fyrinnae, oldukça enteresan ve orjinal farlara imza atan bir indie markası.. Pek çok indie markası gibi farlarının büyük çoğunluğu toz formunda. Bir ara mevcut far renklerinden bazılarının preslenmiş versiyonlarını da satıyorlardı ancak şu an satışta bu tarz farları var mı bilemiyorum. Bugünkü yazıda Fyrinnae farlarımdan bazılarını göstereceğim. Nude/toprak ton ağırlıklı bir yazı olacak.

Fyrinnae farlar tam boy veya mini boyda alınabiliyor. Ambalaj olarak çok bir şey beklemeyin derim. Zira aşağıda gördüğünüz üzere sade, şeffaf plastik kutularda geliyorlar. 

Fyrinnae far

Far isimleri kutuların arkasında yazıyor:

Fyrinnae far

Bu yazıda tanıtacağım farları toplu şekilde aşağıda görebilirsiniz:

Fyrinnae far

Çok fazla resim olacak ama farları tek tek göstermek istiyorum. Bazı farlar bu yazıda daha önce gösterdiğim Fyrinnae Pixie Epoxy baz üzerinde daha iyi sonuç verdiğinden hem tek başlarına, hem de Pixie Epoxy üzerine swatchladım. Swatch resimlerinin hepsinde sağda Pixie Epoxy üzerine swatchlarını görmektesiniz. Genel olarak Pixie Epoxy tarafı daha yoğun ve ışıltılı görünüyor. Bazı ambalajlarda delikli bir parça olduğunu göreceksiniz, normalde Fyrinnae farlarda bu parça yok, bu parçaları ben ekledim.

Nijiro, kemik renginde, içinde çok renkli ışıltılar mevcut..

Fyrinnae Nijiro

Nijiro Swatch

Fyrinnae Nijiro

Polar Bear, açık altın renkli, bol ışıltılı.. 

Fyrinnae Polar Bear

Fyrinnae Polar Bear

Book of the Dead, gümüş ışıltılı, biraz eskitilmiş altın..

Fyrinnae Book of the Dead

Book of the Dead swatch

Fyrinnae Book of the Dead

Damn Paladins, mavi yansımalara sahip boz rengi.. 

Fyrinnae Damn Paladins

Damn Paladins Swatch

Fyrinnae Damn Paladins

Beholder, orta koyulukta boz kahverengi..

Fyrinnae Beholder

Fyrinnae Beholder

Atomic Afterglow, altın yansımalı gri/boz..

Fyrinnae Atomic Afterglow

Atomic Afterglow Swatch

Fyrinnae Atomic Afterglow

Lucky Charmed, metalik zeytin yeşili..

Fyrinnae Lucky Charmed

Lucky Charmed Swatch

Fyrinnae Lucky Charmed

Aztec Gold, altın yansımalı zeytin yeşili..

Fyrinnae Aztec Gold

Aztec Gold Swatch

Fyrinnae Aztec Gold

Gilded Wings, metalik bakır..

Fyrinnae Gilded Wings

Gilded Wings Swatch

Fyrinnae Gilded Wings

Sumatran Tiger, deniz yeşili yansımalı şeftali..

Fyrinnae Sumatran Tiger

Sumatran Tiger Swatch

Fyrinnae Sumatran Tiger

Görüldüğü gibi farların bazıları bazsız biraz zayıf kalıyor ama renklerin güzelliği bu açığı kapatıyor. Şunu da belirteyim, ben bu farları üç yıl önce almıştım. Sonra Fyrinnae farlarını tekrar formüle etti. Şu anki performansları daha farklı olabilir ama renkler bu şekilde.. Özellikle Aztec Gold muhteşem, başka markada böyle bir renk gördüğümü hatırlamıyorum.

Elbette bu farlarla makyajlarımı yapıp fotoğrafladım. Bunları aşağıda görebilirsiniz. İlk makyajımda gözün iç tarafında ve kaş altında Nijiro, gözün ortasında Atomic Afterglow, gözün ve crease bölgesinin dışında Beholder, crease bölgesinin üst kısmında Damn Paladins kullandım. Boz/gri ağırlıklı bir makyaj oldu.

Fyrinnae far

Fyrinnae far

İkinci makyajda gözün iç kısmında Book of the Dead, ortasında Lucky Charmed, dış kısmında Lucky Charmed mat siyah farla hafif karıştırılarak koyultulmuş ve crease bölgesinde doğru karıştırılmış halde kullandım. Crease bölgesinde ayrıca Gilded Wings bulunuyor. Kullandığım farlardan dolayı metalik görünen bir makyaj oldu. 

Fyrinnae far

Fyrinnae far

Son makyajda gözün iç kısmında Polar Bear, ortasında Aztec Gold, dış kısmında mat siyah bir far kullandım. hatları daha keskin tuttum. Alt göz kapağındaki yeşil Urban Decay 24/7 göz kalemlerinin Covet rengi.

Fyrinnae far

Fyrinnae far

Fyrinnae toz farların tam boyu 6,75$, mini boyu 2,75$.. Miniler defalarca kullanabileceğiniz kadar far içerdiğinden bence tam boya gerek yok. Zira ben de mini boylarını aldım. Sadece bu yazıda gördüğünüz Gilded Wings sample olarak ücretsiz gönderildiğinden çok az miktarda ürün içeriyor.

Firmanın Türkiye'ye gönderimi var, üstelik gönderim ücretleri çok ucuz ancak gümrükten geçebileceğinin garantisini veremem. Bildiğiniz gibi kozmetik yasaklı maddeler arasında yer alıyor. Yakalanırlarsa geçme ihtimalleri yok. Bir de çok ufak bir firma olduğundan zaman zaman siparişlere yetişmek için mağazayı geçici süre kapatıyorlar. Yazıyı yazdığım sırada kapalıydı mesela.. Web sitelerini www.fyrinnae.com adresinden görüntüleyebilirsiniz.

Bu markanın daha pek çok farına sahibim ve aralarında çok enteresan renkler var. Bunlara da gelecekte blogumda yer vereceğim. Şimdilik bu kadar..

14 yorum :

  1. renkler muhteşem makyajlar daha da muhteşem olmuş yine :-)) beholdera ayrıca bayıldım..

    YanıtlaSil
  2. Aztec Gold ve Gilded Wings harika renkler :)

    YanıtlaSil
  3. Aaaay nası güzel renkler bunlar! Hangi birine bayılacağımı şaşırdım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar Fyrinnae'nin en sıradan renkleri aslında, sonraki yazılarda çok daha acayip renklerini göstereceğim :)

      Sil
    2. Postunu okuduktan sonra baktım, cidden ne harika renkler var.

      Sil
    3. Fyrinnae farların renk konusunda üstünde yoktur. Hele Mephisto diye bir renk var, nefis.. Gelecek yazılarda ona da yer vereceğim. :)

      Sil
  4. senin yazdığın blogsa benimki ne acaba. harikasın. bayıldım. aztec golda hala ağzım açık bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, öyle deme, hepimiz sonuçta emek harcıyoruz. :) Aztec Gold gerçekten çok güzel.

      Sil
  5. eline sağlık cansucum yine makyajların 10 numara

    YanıtlaSil
  6. Aztec gold ve book of dead inanılmaz güzel renkler. Keşke elimizin altında, kolay ulaşılır markalarda bu renklere muadil farlar olsa :( Sizin var mıdır öneriniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aztec Gold çok değişik bir renk, muadilleri olduğunu sanmam. Makeup Geek'in Liquid Gold diye bir pigmenti var. En yakını o ama tam muadil denemez. Book of Dead için de Makeup Geek Afterglow olabilir. Türkiye'de satılanlardan muadil bilmiyorum.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...