23 Nisan 2015 Perşembe

Boxycharm Şubat Kutusu


Önceden uyarmak istiyorum. Bu yazı oldukça uzun. :)

Blogdan ayrı kaldığım zamanlarda Amerika'daki güzellik kutusu firmalarından biri olan Boxycharm'a üye oldum.

Uzun zamandır bu tarz kutu almıyordum. Türkiye'deki kutu maceralarımın hepsi hüsranla sonuçlanmıştı. Önce VanilyaClub'a üye olmuş, 1 yıla yakın da aboneleri olarak kutu almıştım. Sonra tesadüfen şu an yazmayan ama o zaman aktif olan bir blogger arkadaşımdan kendi dahil pek çok bloga kutuları ücretsiz gönderdiklerini öğrendim. Sanırım bloglarla kutuları kendileri almış gibi yazma konusunda bir anlaşmaları vardı çünkü kimse basın ürünü olduğunu yazmıyordu. Bu durumu öğrenmem ve çok fazla tekrar ürün çıkmasının verdiği hayal kırıklığı birleşti ve abonelikten çıktım. Ayrıca LilaKutu'ya da aboneydim. Gayet memnundum da.. Biraz fazla cilt bakımı ağırlıklıydı ama parasının hakkını veriyordu. Sonra Lilakutu aylık otomatik aboneliği kaldırıp ayda belli bir gün kutuları satışa açacağını duyurdu. O zaman öyle alırız ne olacak derken her ay kutu satışa açıldığında site çökmeye başladı. 2 ay üstüste bu işkenceyi çektikten sonra 3. ay uğraşılarıma rağmen siteye giremeyip kutuyu kaçırınca bu kadar çileye değmeyeceğini düşünüp bıraktım. Zaten bildiğim kadarıyla bu iki firma dışında devamlı şekilde kutu servisi sunan başka bir firma yoktu. O yüzden kutu olayını rafa kaldırdım.

Uzun zamandır kendi araştırmalarım ile bulduğum (ve gümrük kısıtlamaları nedeniyle mümkün olduğunca gizli tuttuğum) bir aracı sayesinde Amerika'dan alışveriş yapabiliyorum ama kutu abonesi olmayı düşünmemiştim. Amerika'da Glossybox, Birchbox gibi servisler var ancak onlar da cilt ve saç bakımı ağırlıklı olduklarından bana cazip gelmediler. Sonra Google'da ürün araştırması yaparken ismini şimdi hatırlayamadığım yabancı bir blogda tesadüfen Boxycharm'ı gördüm. 21$'a makyaj ağırlıklı olmak üzere en az 4 tam boy ürün vaadediyordu. Sitesine girip baktım, sonra Youtube videolarından geçmiş aylarda neler gönderdiklerini gördüm, mantıklı geldi ve abone oldum.

Şubat kutusu aslında aldığım 4. kutu. Önceki kutuları blogdan uzak olduğumdan yazamadım ama Instagram hesabımda paylaştım. Şöyle ki Boxycharm kutuları ay sonlarına doğru Amerika adresine ulaşıyor. Türkiye'ye gelmesi sonraki ayın ortalarını buluyor. Haliyle bu kutu Mart ortasında elime geçti. Yazısını da ancak yazabiliyorum. Mart kutusu da geçen hafta geldi. Onun da yazısını bir iki haftaya yazacağım. Her ne kadar Türkiye'den ulaşılamasa da içinden çıkan ürünlerin incelemelerini enteresan bulanlar olabilir diye düşündüm. Hem belki Türkiye'den de ulaşılabilir ürünler çıkabilir.

Bu uzun giriş yazısından sonra (söz veriyorum sonraki kutu yazılarının girişini kısa tutacağım) Şubat Boxycharm kutuma geçelim. Her ay kutular belli bir temaya göre şekilleniyor. Şubat'ın temasını elbette Sevgililer günü şekillendirmişti: "Kisses from Boxycharm" Kutumdan çıkan ürünler ise aşağıdaki gibiydi:

Boxycharm February 2015

Boxycharm February 2015

* NCLA Heart Attack oje (tam boy)
* Mistura Beauty Solutions C-2-P Coplexion Corrector kapatıcı (tam boy)
* Jing Ai Velvet Lip Jewel kalem ruj (tam boy)
* Modern Minerals Duo Fiber far fırçası (tam boy)
* Mullein & Sparrow Mini Yüz Maskesi (seyahat boyu)

Öncelikle NCLA Heart Attack oje ile başlamak istiyorum. Şeffaf zemin içinde bol miktarda kırmızı ve uçuk pembe mat kalp şekilli pullardan oluşan bir oje. Fırçaya kalpleri almakta sorun yok ama tırnağa yerleştirmek gerekiyor. Yoksa tırnakta belli bir noktaya toplanıyorlar. Bu ojede üst cila şart, zira kalpler büyük olduklarından pürüzlü bir his ve görünüm oluşturuyorlar.

NCLA Heart Attack

Aşağıda OPI Get Cherried Away üzerine uygulanmış halini görmektesiniz. İşaret parmağına pullar biraz yoğun geldi. resimde de belli oluyor.

NCLA Heart Attack

NCLA Heart Attack

NCLA Heart Attack

NCLA Heart Attack

Mistura Beauty Solutions C-2-P Complexion Corrector kapatıcı yolda gelirken bayağı zarar görmüş olsa da kullanılamayacak durumda değil. Bu kapatıcı sivilce, siyah nokta vb. gibi pürüzler için düşünülmüş. Ben göz altında denedim. Kapatıcılığı fena değil ancak kuru bir görüntü oluşturdu. İçeriğinde hindistan cevizi ve shea yağları varmış. Kremden pudraya dönüşen bir yapıya sahip olduğundan göz altlarına pek uygun değil.

Mistura Beauty Solutions C-2-P Complexion Corrector

Mistura Beauty Solutions C-2-P Complexion Corrector

Bu kapatıcının her cilt tonuna uyduğunu iddia eden tek rengi var. Rengi biraz şeftaliye kaçsa da cildimle güzel bütünleşiyor. Benim NC20 cilt tonumda hiç sırıtmadı ama daha açık veya daha koyu cilt tonlarıyla bu kadar uyum gösterir mi bilemiyorum. Aşağıda solda yoğun sürülmüş sağda dağıtılmış swatchını görmektesiniz.

Mistura Beauty Solutions C-2-P Complexion Corrector

Aşağıda sol göz altı kapatıcılı, sağ kapatıcısız..

Mistura Beauty Solutions C-2-P Complexion Corrector

Jing Ai Velvet Shine Lip Jewel jumbo kalem şeklinde bir ruj. Bana gelen Raspberry Ice, frambuaz/berry tonlarında içinde belirgin bir ışıltısı olmayan ama parlak bitişli bir ürün. Pigmentasyonu güzel ve nemlendirici bir yapısı var. Dudakları biraz boyuyor. Çok farklı bir rengi olmasa da bence güzel. Alttan çevrilerek açıldığından kalemtraşa ihtiyacı yok.

Jing Ai Velvet Shine Lip Jewel

Jing Ai Velvet Shine Lip Jewel

Swatchlar

Jing Ai Velvet Shine Lip Jewel

Dudaktaki görünüşü

Jing Ai Velvet Shine Lip Jewel

Jing Ai Velvet Shine Lip Jewel

Modern Minerals Duo Fiber far fırçasını henüz kullanma şansım olmadı ama sık kıllara sahip bir fırça olduğunu söyleyebilirim. Nasıl kullanacağımı henüz kestiremedim. Kılları aşağıdaki gibi, eğer kullanım önerileriniz varsa alabilirim. :)

Modern Minerals Duo Fiber brush

Son olarak Mullein & Sparrow yüz maskesi aşağıdaki gibi hoş bir cam ambalajda geldi. Bunun için seyahat boyu yazıyor ama boyutları oldukça büyük ve çok kereler kullanılabilir. Toz şeklinde bir ürün, içinde kil ve aromatik bitkiler bulunuyor. Kartta yazana göre bir miktarını suyla karıştırıp ıslak yüze uyguluyor, kuruduktan sonra duruluyormuşuz. Temelde bir tür kil maskesi olduğu söylenebilir. Henüz kullanmadım ama deneyeceğim. Yağlıya dönük karma cildime faydalı olabilir.

Mullein & Sparrow face mask

Kutu içindeki ürünler ve fiyatları da aşağıda:

Boxycharm February 2015

Görüldüğü gibi kutunun toplamı 100$ gibi bir fiyata geliyor. Bu fiyatlara bu ürünleri tek tek almazdım ama 21$'a hepsini almış olmak güzel. Geçmişte daha iyi Boxycharm kutuları aldım ancak bu da hiç fena değil.

Bir hafta sonra Mart kutusunu da ekleyeceğim. Görüşmek üzere.. :)

13 yorum :

  1. Ayy cok harikkalar . Ben de istiyorum boyle yurtdisindan alisveris :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke serbest bıraksalar da herkes alabilse.. Yasak olmasa ilk işim Amerika sitelerinden uygun kargo fiyatlarıyla nasıl alışveriş yapılır isimli bir yazı yazmak olurdu ama herşey böyle gizli saklı olmak zorunda :(

      Sil
    2. keşke anlatabılsenız bızde alabılsek cok uzucu :(

      Sil
  2. Keşke Türkiye'de de böyle güzel ilerleyebilseydi kutu sistemi. Lila'nın böyle bir şey yaptığını bilmiyordum, uzun zamandır kutularından almıyordum ama güvenim sarsıldı açıkçası...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke.. Türkiye'de kutular kendini pek geliştiremedi. Hep aynı markaların ürünlerini vermeleri, yeni markalarla anlaşmamaları nedeniyle VanilyaClub kendini tekrar eden bir firma oldu. LilaKutu iyiydi, popülerdi de.. Neden böyle yaptılar bilmiyorum. Mevcut sistem iyiydi ve rahattı halbuki.

      Sil
  3. harikaymış içeriği bayıldım.. Vanilya Club'ın bloggerlara ücretsiz yolladığında hiç haberim yoktu iyi ki çıkmışım üyelikten o zaman zaten dediğin gibi çok tekrar ürün olmaya başlamıştı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yoktu. :) Bundan 2 yıl önce falandı, öğrendim ki o zaman çoğu bloggera ücretsiz yıllık abonelik açmışlar. Yani bloggerlar bir yıl boyunca aldıkları kutulara para ödememişler. Tabi o zaman benim gibi kendi parasıyla alan bloglar olduğuna da eminim ama kimse basın ürünü yazmadığından kim ücretsiz aldı, kim ücretli aldı bilemiyorum. Şu anda da bazı popüler bloglar kutuları yorumluyor. Onlar da basın ürünü mü değil mi bilmiyorum ama bana öyleymiş gibi geliyor. Sonuçta VanilyaClub yazlarına artık pek güvendiğim söylenemez. Hepsi reklammış gibi geliyor.

      Sil
  4. Kalpli ojeye ve rujun rengine ba-yıl-dım <3

    YanıtlaSil
  5. Gecen ay en son kutumu aldim vanilyadan. Aboneligimi de iptal ettim. Bu yaziyi gorunce iyi ki iptal etmisim dedim. Zaten tekrar etmeye baslamisti urunler. Bi de ojeye bayildim. Ama zemin rengine daha da bi bayildim. :D Hepsini gule gule kullanin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sınırlı sayıda markayla çalıştıklarından sürekli tekrar ürün oluyor. İptal etme sebeplerimden biri de buydu. Ayrıca firmaların bloglara gönderdikleri ürünlerin basın ürünü olduğunu gizleme taleplerini etik bulmuyorum. Basın ürünü kabul ettiğim zamanlarda bu tarz talepleri geri çeviriyordum. Çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...