18 Ağustos 2014 Pazartesi

Eleştiriler Hakkında


Bu, yazıp yazmama konusunda karar veremediğim bir yazı aslında. Muhtemelen tepki de çekecek ancak bu noktada zaten durum olduğundan daha kötü bir hal alamaz diyerek bu yazıya giriş yapıyorum

Son zamanlarda bazı sosyal medya sitelerinde hakkımda pek çok olumsuz yorum okudum. Hatta son zamanlarda hakkımda tek bir olumlu yorum yapılmadığı söylenebilir. Açıkçası bir süredir blogger olarak dışlandığımın farkındaydım ancak ilk kez bunun dillendirildiğini gördüm ve hakkımda yazılanlara gerçekten çok üzüldüm.

Öncelikle Twitter hesabımda çok fazla şikayet ettiğim ve bunu ilgi çekmek için yaptığım konusunda yaygın bir inanış olduğunu görüyorum. Blogumun başarısız olması gerçekten beni üzen bir konu.. Ciddi emek harcıyorum ve karşılığında bir kaç blogger arkadaşım dışında yorum bile yapan olmuyor. Buna inanmayanlar olacaktır ama yazdıklarımı hiçbir zaman ilgi çekmek için değil, gerçekten inanarak ve üzülerek yazdım.  Zaten biz seni çok seviyoruz diyen bir kaç blogger arkadaşımdan başkası da olmadı. Yani bu yazdıklarım karşılığında pek bir ilgi de görmedim. Beni en ufak serzenişte yüzlerce biz seni seviyoruz yanıtı alan popüler bloggerlarla karıştırmayın lütfen. Çünkü gerçekten öyle bir şey yok.

Firmalardan ürün dileniyor kısmına gelince.. Bu fikre insanların nasıl kapıldığını gerçekten bilmiyorum. Firmalardan ürün yağsın istesem direkt firmalara email atardım ki, şu ana kadar tek firmaya ilk benim email göndermişliğim yok. Twitter'da ortaya, kimseye mention atmadan yazmazdım. Kaldı ki şu ana kadar yazdığım basın ürünü yazılarının objektifliğini tartışacak kimse olduğunu sanmıyorum. Firmaların ürün göndermesi tek amacım olsa bu tarz yazılar yazacağıma bol bol ürün överdim.

Bazı firmalara olan tepkimde ise tamamen firmanın benimle önce iletişime geçip sonra yokmuşum gibi davranması yatıyor. Yoksa sadece bana ürün göndermedi diye hiç bir firmayı boykot etmişliğim yok. İstediği blogla çalışmak firmanın bileceği iştir. Ancak bana yazıp iletişime geçtikten sonra benim dışında başka bloglarla çalışıyorsa ve nedeni sorulan emaillere cevap bile vermiyorsa benim o firmayı boykot etmeye hakkım olduğunu düşünüyorum. Emin olun bunu yapan çok firma var ve bir süre sonra gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başlıyor.

Instagram hesabımdan paylaşım yapmayacağım deyip ertesi gün kararımdan dönme konusu.. Paylaşım yapmama kararı sinirle verilmiş ani bir karardı, ertesi gün de pişman oldum zaten ve vazgeçtim. Sinirle ani kararlar almamam gerektiğini de böylelikle öğrenmiş oldum. Bu da ilgi çekmeye çalıştığım şeklinde algılanmış maalesef.. Bu yorumlardan sonra Instagram hesabımı kapattım.

Sürekli şikayet etmemin neden rahatsızlık yarattığını anlayabiliyorum ancak bunu ilgi çekmeye çalışmak için yaptığım suçlamasını kabul etmiyorum. Aynı şekilde ürün dilendiğim konusunu da kabul etmiyorum çünkü doğru değil. Tabi ben ne yazarsam yazayım insanlar istediklerini düşünecekler ama ben açıklamamı yapmak istedim.

Bu eleştirilerin son bulması umuduyla Twitter hesabım ile sadece blog linki ve bazı duyuru paylaşımları yapmaya karar verdim ve son 4-5 gündür bunu uygulamaya koydum. Ürün dilenme suçlaması son bulur umuduyla da firmalarla bundan sonra çalışmama kararı aldım. Elime daha önceden ulaşmış bir kaç basın ürününü yazacağım ve blogumda bundan sonra başka basın ürünü yer almayacak.

Son olarak video çekmeyi düşünmüyorum. Sosyal medya olsun, blogum olsun her alanda ağır yenilgiye uğramışken bir yenilgiyi daha yüreğim kaldırmayacak. Şu an blogu bile ittirerek götürürken emek verdiğim bir şeyin daha başarısızlığa uğradığını görmek istemiyorum. Bu konuda anlayışınızı rica ediyorum.

Biraz uzun oldu, umarım okurken sıkılmamışsınızdır ancak bu konuya gerçekten çok üzüldüğümden bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim. İlginize teşekkürler.

65 yorum :

  1. Kim hakkında kötü konuştu hiç bilmiyorum ama üzülme. Seni yıllardır okurum ve kesinlikle çok sevdiğim bloglardan ve bloggerlardansın. Dobra dobra olmak ve canım cicim yalakalığı yapmamak burda pek sevilen bir davranış değil, öyle oldun mu tutuluyorsun malesef. Ben her zaman okudum seni ve yazdığın sürece okumaya ve desteklemeye de devam ederim. İnsan üzülüyor tabi o kadar emek verdiği şeyin sonucunda böyle durumlarla karşılaşınca ama bardağın dolu tarafı da var. Sevmeyen varsa seven, kötü konuşan varsa iyi konuşanlar da var. Üzme tatlı canını sen♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma düzenli yorum bırakanlardan birisin, bu konuda gerçekten çok teşekkür ederim. Hakkımdaki yorumlar bir web sitesinde yapıldı. Link vermek istemiyorum çünkü o da yanlış anlaşılabilir. Bunca yıllık blog hayatımdan sonra bu tarz suçlamalarla karşılaşmak beni çok üzdü ve açıklama yapma gereği hissettim.

      Sevenlerim sayesinde bu blog yürüyor zaten. 1 tane sevenim kalsa da yürüyecek. Desteğin için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. ben neden bu olumsuz yorumları hiç görmedim yada gördüm de senin hakkında olduğunu hiç düşünmedim.. bu tarz olaylar olduğunu ilk kez şimdi okudum ve çok üzüldüm... Bence bedava ürünlerin gönderildiği bir çok blogdan daha iyi bir bloğa sahipsin, sonuçta kendi paranla aldığın ürünlerin yazısını yazman bence daha çok emek harcadığını gösteriyor...
    Tüm olumsuzlukları kafandan at kendi adıma konuşmam gerekirse kimseyi takma ve bloğunun keyfini çıkar bu konuşmaları kimler neden yaptı bilmiyorum ama çok ayıp etmişler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu yorumları bir web sitesinde okudum. Bir kaç tane olsa sorun etmezdim ama ağız birliği edilmiş gibi ard arda 7-8 yorum okuyunca çok üzüldüm. Olmadığım bir insan gibi tanıtmışım kendimi dedim. Desteğin ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. Öncelikle seni her yerden takip eden biri olarak belirteyim kesinlikle çok takdir ediyorum! Bir blogger olarak açık yüreklilikle söylüyorum senin verdiğin emeğin eminim yarısını göstermiyorumdur ve çevremde de bu kadar emek verenini görmedim! Gerçi bu çok göreceli bir kavram oldu herkes çok özverili ama "aayy canımmss ne şekeer" diyen kazanırken senin gibi dobra olanlar hep kaybediyorlar.. Kesinlikle başarısız olduğunu düşünmüyorum hatta imrenerek takip ediyorum! Yorum kısmına gelince yakın zaman önce bununla ilgili bir serzenişte bulundum blogumda hatta bir kaç arkadaşımı da örgütledim bu konuda aynı yazıyı paylaştık ama inan tık yok! Hala birbirimize yorum yazıp geçiyoruz.. Sanırım bu durumu kabullenmekten öteye yol yok! Suçlamaların hiç birini de senin adına kabul etmiyorum, attığın twitleri zevkle okuyordum hiç de şikayetçi olmadım! İstemeyen okumadan devam etsin bu kadar basit... Eminim bu yazın da ilgi çekme olarak görülecektir, görülsün de lütfen! Ziraa ses çıkarmadığımız için artık küfür yer, dedikodu çıkarılır, hakarete uğrar olduk! Üzülme lütfen ve sen çizgini bozma twitlerine de instagram paylaşımlarına da devam et, hatta bence video bile çek.. Sonuçta burası senin, sen ne istersen o olur, istemeyen çıkar gider... :D Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Bütün bloglar emek veriyor elbet ancak kimisi oluyor, kimisi olmuyor. Bunun tam neye göre olduğunu da anlamış değilim ya, neyse. Yorum bırakma konusunda ben de bazen yazıyı okuyup geçebiliyorum, aslında yorum bırakmam lazım çünkü blogu götüren en önemli faktörlerden biri izleyici ile iletişim. İyi, kötü yorum almak. Bu konuda ben de suçluyum doğrusu. Twitter'da sürekli şikayet eden birini takipten çıkarmak isteyebilirler tabi ki ama kişiliğim hakkında ne şekilde bu kadar yargıya varılmış onu anlayamadım. Bu açıklamayı okuduktan sonra da fikirleri değişmezse benim yapabileceğim bir şey yok. Ağzımla kuş tutsam yaranamayacağım demektir.

      Sil
  4. Firmalar konusunda seni çoookk iyi anlıyorum. Ben de aynı sebeplerden dolayı bazı markaları boykot ediyorum. İnstagram olayına şahit olmadım, konuyla ilgili twitlerini ise (görebildiklerimi en azından) destekliyorum. Gelgelelim kişi yorumlarına... Bir elin 5 parmağı da aynı değildir* demiş atalar, çook doğru. Sen sayfalarca açıklasan da bir kesim insan ne yazık ki 'inanmak istediğine' inanacaktır. Bunları ben de yaşadım/yaşıyorum. Bırak firma hediyesini, çekilişlerden kazandıklarıma bile boy boy laflar yedim vakti zamanında. Diğer kesim ise yazma tarzınının gayet seviyeli ve objektif olmasından dolayı neyin ne olduğunu daha doğru görecektir. Ben bu 2. kesimdenim :) Yorumlarına güvendiğim nadir bloggerlardansın. Hiçç boşuna üzme kendini. Değecek bir konu değil, vallahi bak :) Afedersin ama y*vşak insan ile dürüst insan arası farkı hissedemeyen, bu üzüntüyü de hak etmiyordur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bu tarz şeyleri fazla kafasına takıp hemen moral bozan bir yapım var. İstesem de görmemezlikten gelemedim Gerçekten olmayan bir şeyle suçlanmak çok acı bir şey. Muhtemelen bu yazdıklarım da bol bol topa tutulacak ancak şu an için umrumda değil. Ben yazacağımı yazdım. İsteyen inanır, isteyen inanmaz. Bu noktadan sonra daha fazla yapabileceğim bir şey yok. Desteğin için çok teşekkürler.

      Sil
  5. Blogunuz izlemeye ilk başladığım bloglardan ve sizi severek takip ediyorum . Objektifliğine en çok güvendiğim bloglardan birisiniz. Sürekli aynı tonlarda garantili makyajlar yapıp beğeni toplayanlar yerine renkleri cesurca kullanmanız gerçekten etkileyici. Bence yabancı bloggerlara bile taş çıkartırsınız:) Hakkettiği değeri görememiş olmanıza gerçekten anlam veremiyorum ama inanıyorum ki bir gün sizde hakkettiğiniz yere geleceksiniz. Yılmadan o güzel ve renkli makyajlarınızı ve lenslerini yazıp bizi onlardan mahrum bırakmayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Yazmaktan ve özellikle makyaj yapıp fotoğraf çekmekten zevk alıyorum. Güzel ve çok kötü bir ürün keşfettiğimde aklıma ilk izleyicilerimle paylaşmak geliyor. Bu heyecan devam ettikçe blogum da devam edecek. :)

      Sil
  6. üzüldüm, gerçekten çok üzüldüm. Flormar'la ilgili birkaç yakınmanı blogda okumuştum. Haklıydın çünkü tırnak-oje üstüne başarılı çekim yapan birkaç blogdan birisin. ondan biraz, bundan biraz yazmak yerine sadece başarılı olduğun konular üzerine postlar yapıyorsun -ki fotoğraflarının kaliteleri tartışılmaz. nerdeyse tost makinesiyle çekimler yapan, yüzünü koymaktan imtina eden, aldığı ürünü doğru ışıkta swatchlamayı başaramayan onlarca blog arasında farkın olduğunu düşünüyorum.
    olumsuz yorumlar biraz klavye silahşörlüğünden ibaret. gerçek hayatta yüzüne söyleyemeyecekleri hadsiz yorumları sanal kimliklerin ardına sığınınca/saklanınca çok rahat yapabiliyor insanlar. moral bozuyor mu? evet. çünkü ortada büyük bir emek var. böyle hissetmekte haklısın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flormar konusunu çok abarttığım düşünülmüş maalesef. Bahsi geçen yazıdan malum notu kaldırdım çünkü onun da yanlış anlaşıldığını gördüm. Flormar ürünlerine yer vermeme kararım ise değişmedi. Bundan sonra sadece sessiz boykot olacak.

      Yapılan yorumların bazılarının şikayet okumaktan doğan rahatsızlıklarını anlayabiliyorum ancak ürün dilenme konusunda çok seviyesiz, aşağılayıcı yorumlar yapılmış. Beni esas kıran da onlar oldu ve bu açıklamayı yapmak zorunda hissettim. Desteğin için teşekkürler.

      Sil
  7. Sevgili Cansu kacta kaliteli blog kaldi bilmiyorum ama benim icin blogunun ve senin yerin ayri, twitter den seni takip etmiyorum, olanlardan haberim yok ancak seni bu noktaya getiren insanlar bence asil ilgi cekmeye calisanlar, sahsim adina cok uzuldum, urun meselesinden cok sikildim artik, onun yerine hergun sponsor gelmis ayni urun yazisini okumak bazilarinin hosuna gidiyor demek ki, bedava urun icin blog acanlari da biliyoruz, blogunu, guzel yazilarini ve harika makyajlarini herzaman zevkle bekleyip, okuyacagim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Ürün meselesi açıkçası beni de çok sıktı, firmalarla daha fazla uğraşmak istemiyorum. O yüzden bu kararla için daha rahat olacak.

      Sil
  8. Ben biliyorum galiba nereden bahsettiğini, süslü sözlük değil mi? Ben de orada yazarım, minik bir blogum da var ama blogger ve vloggerlar hakkında yorum yapmıyorum. Prensip kararı da değil hani sadece öyle denk geldi. Bu blogu da ilgimi çeken ürünler oldukça okudum ama her mecrada takip etmediğim için bir şey demiyorum, kim haklı bilmiyorum.

    Yorumların genel olarak sert bir dili var ama bence bu biraz da gerekli. Çünkü bloglardaki yorumlar gerçekten ''çok tatlısın''dan öteye gidemiyor. Orası dışardan bir göz gibi. Belki biraz hoyrat. Önemli olan senin demek ki bu insanları rahatsız ediyor şu beğeniliyor diyerek sonuç çıkarabilmen. Senin için rahat olduktan sonra hiç gerisi önemli değil. Ayrıca aynı mecrada senin hakkında güzel yorumlar da var. Bardağa bu kadar boş tarafından bakma.

    Sürekli blogunun başarısız olduğundan bahsetmişsin. Nasıl bir başarısızlık bu? Neredeyse 2000 takipçin ve 2 milyon tıklanman var. Önemli bu işten zevk alman olmalı. Keyifle mutlulukla başarı kaygısı olmadan içinden geldiği gibi yaz gitsin. Blog da başarılı olmayıversin ne olacak, ki tekrar ediyorum gayet başarılı bir blog.

    ''Çekemeyen anten taksın'' tavrına bürünmediğin için bunu da takdir ederek gerçek fikirlerimi paylaşmak istedim. Umarım motivasyonun kırılmaz ve hep böyle yazmaya devam edersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sitenin ismini özellikle vermek istemedim çünkü o da yanlış anlaşılacaktı. Hedef gösterdiğim sanılacaktı. Bu arada siteye ben de üyeydim ve aynı şekilde hiç bir blogger, vlogger hakkında yorum yapmadım. Başka konularda yorum yapmak zevkliydi ancak başka blogger/vlogger arkadaşlarıma çok daha kırıcı yorumlar yapıldığını gördükten sonra yazdıklarımın hepsini sildim, şimdi de sitenin üyeliğimi silmesini bekliyorum.

      Bana kalırsa bazı yorumların dili biraz fazla sert. Eleştiri almak elbette normal, eleştiriler sayesinde blogumda pek çok şeyi düzelttim ancak eleştiri yaparken kırıcı olmamak esas olmalı, aksi takdirde kulağa eleştiriden çok nefret söylemi gibi geliyor. Bir de internette varlık gösteriyorsan istediğimizi söyleriz, elin mahkum düşüncesi son derece yanlış geliyor.

      Blogumu Nisan 2010'da açtım, bu istatistikler de o zamandan bu zamana alınmış değerler. Yani 2010'dan itibaren aldığım tıkların ve izleyicilerin toplamı o kadar. Bu genele vurulduğunda ve makyaj bloglarının günümüzdeki potansiyeli göz önüne alındığında (ki şu an Youtube daha revaçta olduğu halde makyaj bloglarının altın zamanını da yaşamış bir blog olarak) pek başarılı sayılmaz. Belki vasat denebilir. Şu ana kadar sürdürmemin sebebi gerçekten severek yaptığım bir iş olması. Maalesef bazı şeyleri fazla kafaya takan bir insan olarak biraz fazla şikayet etmiş olabilirim ancak bu yanlışımdan dönüyorum.

      Yorumun için çok teşekkürler.

      Sil
  9. Cansucugum sen benim en severek , en guvenerek takip ettigim kisiler arasindasin. Urunleri yorumlamana, makyaj orneklerine , anlatimina bayiliyorum. Acikcasi bloga surekli yazi girmemen bile beni uzuyor .
    Sana hak veriyorum hatta belki bir nebze olsa da anlayabiliyorum. Insanin cabalarinin karsiligini alamasi hayal kirikligina ugratiyor hatta hevesini kiriyor. Fakat benim gibi seni severek , inanarak takip edenler varken blogunu boslama lutfen. Ben cok keyif aliyorum yazilarini okurken ki boyle hisseden dusunen tek ben degilimdir eminim.
    Urun isteme konusuna gelince bunu soyleyenlere "yuh!" Diyorum. Blog aleminde bence en en genis makyaj koleksiyonuna sahip kisi sensin. Riske girerek yurt disindsn alisveris yapan yine sensin. Neden gecip 3-5 firmanin urunlerinin pesine dusesin ki? Bu sekilde hakkinda konusanlar seni hic takip etmemis , bloguna hic bakmamis insanlar bence. Boyleleri icin de canini skmana uzulmene degmez.
    Sosyal medyada yazilanlari hic takma. Orda klavyesi elinin altinda olan yaziyor. Kendilerini dunyanin merkezi sanip istedigine , istedigi seyi soylebileceklerini sanan ozguven yoksunu bir suru kisi var. ♥♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bloguma düzenli yorum yaparak beni mutlu edenlerden birisin. Bu konuda da çok teşekkürlerimi sunuyorum. Zaten beni en çok üzenler de ürün için yalvarıyor kısmı oldu çünkü gerçeği zerre yansıtmıyor. Benim derdim firmalar bloglara daha çok değer versin, en azından Twitter'dan kendilerine yazı mentionlandıysa RT'lesinlerdi, bunu çoğu kez yazdım. Firmaların çoğu sadece birlikte çalıştıkları blogları kayırıyorlar. Bu sadece ürün göndererek değil, web sitelerinde bu bloggerlara yer vererek, sık sık Twitter'da bu bloglardan bahsederek oluyor. Pek çok blog ise bir linki RT'lensin diye boşuna uğraşıp duruyor. Bunlardan biri de benim. Rahatsızlığımı sık sık dile getirmem başka yönlere çekilmiş. Gerçekten beni takip etselerdi evimde %99'unu benim aldığım ufak çaplı bir kozmetik mağazası olduğunu bilirlerdi ama işte kime anlatacaksın. Göstersen de gösteriş meraklısı olacaksın. Bazı insanların gözünde doğru yapmanın yolu yok. Desteğin için çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. Merhaba, ben de seni uzun süredir takip eden sessiz takipçilerindenim. Sadece sessiz bir takipçin olduğum için kendimi suçlu hissettim. Senin de dediğin gibi bloğu götüren iletişim, iyi-kötü yorumlar.
    Bu yazını da okuyunca çok üzüldüm. Bir şeyler söyleme gereği hissettim. Yorumlarına güvendiğim nadir bloggerlardansın ve yazdığın her şeydeki samimiyetine güveniyorum. Ve benim gibi düşünenlerin hiç de az olmadığını biliyorum. Bu yüzden bence söylenenlere aldırma. Seven kadar sevmeyen de gerekli. İsteyen istediğini söylesin, biz seni biliyoruz. Daha doğrusu gerçek okuyucuların seni tanıyor ve bence önemli olan da bu. Moralini bozma ve bence video çekmeyi tekrar bir gözden geçir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ederim. Yorumlar gerçekten en azından okunduğunu anlamayı sağlıyor. Vurdum duymaz olmayı beceremiyorum maalesef. Bu üzerinde çalışmam gereken bir şey. Bu yazı gerçekten pek çok sevenim olduğunu anlamama yardımcı oldu, çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  11. Blogunu sürekli takip ediyorum ve ürünlerin en objektif ve kaliteli tanıtıldığı blogların basindasin.suan yorum yapmadığım için kendime kızdım. Firmalardan gelen hediyeleri sende ve başkalarından okuduğumda hayrete düşüyorum resmen.Sahsim adina zevkle takip ediyorum ve hakedenin er ya da geç hakkina kavusacagina inaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gerçekten elimden geldiğince objektif yorum yapıyorum, muhtemelen bazı firmaların bir kez gönderip sonra ürün göndermeme nedenleri budur. Firmalarla çalışmayarak bu dertten de bir nevi kurtulacağım.

      Sil
  12. Takip ettiğim bloggerların reklam kokan yazılarını daha okuma listesindeyken açmıyorum.(Takip listesini silmeyi beceremediğim için okuma listemde illaki reklam kokan yazıları görmek zorunda kalıyorum.) senin yazılarını ise severek takipteyim. Özetle herkes herşeyin farkında. Bu yüzden o peşin hükümlüleri hiç üstüne alınmamanı tavsiye ediyorum.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için çok teşekkür ederim. En azından beni doğru anlayanlar olduğuna sevindim. Ardı ardına pek çok benzer yorum okuyunca herkes aynı şekilde düşünüyormuş gibi düşünmüştüm ama öyle değilmiş. :)

      Sil
  13. Bence ne olursa olsun moral bozma çünkü kimseye karşı yenildiğin yok sadece yorum gelmemesi insanda moral ve isteğini azaltıyor gerçekten.Ama video yapsan da izlesek daha çok keyif alırım çünkü makyaj konusunda baya iyisin ve orda yazılanları okuduğum için bu konuda hayal kırıklığına uğramazsın bence hatta sessiz izleycilerin bile yorum yazar tabi ordada unlike veya olumsuz yorumlarla karşılaşıcaksın hatta neden daha sık video yap diye yazanlar olucak hep olumsuzluk ama kötü olan kanalların bile en az 1000 takipçisi var sen olsan daha fazla olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar 1000 altı kanala ben de rastlamadım ama yazdıkların beni de korkutuyor. Bu sefer sesime takacaklar, karşıdan bakınca ağzım biraz yamuktur ona takacaklar, saçıma takacaklar. Bu sefer de onları kendime dert edeceğim. Belki konuşmadan bir şeyler yapılabilir ancak video editlemesiydi, çekmesiydi öğrenmem gerekecek. Bu konular hakkında şu an en ufak fikrim yok. Şu anda düşünmüyorum ama belki ileride moral olarak biraz daha düzeldiğimde olabilir. Şimdilik blogdayım.. :)

      Sil
  14. Ben bloglardan çok şey öğrendim özellikle makyaj bloglarından. Sayenizde ürünler bile ucuzladı biliyor musunuz? Önceden bazı büyük! firmalar insanları kazıklarken sizin gibiler sayesinde piyasada rekabet arttı ve biz ne, nerde, ne kadar ucuz, uygun bunu öğrendik.Ya da nasıl makyaj yapılır,ürün alırken neye dikkat etmeli gibi sayamayacağım kadar çok şey. Emeğiniz için teşekkürler özellikle. Senin blogunda sıklıkla takip ettiklerimden. Hatta blogrollumda da yer alıyor. Hayatta şunu öğrendim. Kimseyi takmayacaksın. Kim ne derse desin. Sen kendi bildiğini yap. Onlar havlar durur. Bir makyaj blogunu tek başına finanse etmek zor. Ben bir ürün için 40 defa düşünürken siz alıp yorumluyorsunuz. Bence bu başlı başına büyük fedakarlık. Firmalardan gelen ürünleri de yorumlamanızda bir sorun yok. Ayrıca firmadan gelip beğenmediğin ürünleri söylemek de cesaret işi. Bizim insanımızın pek yapamadığı bir şey :) Sen kendini geriye çekme. Sıkıntı yapmamaya çalış bence. Senin doğrun neyse onu yap. Ben yazıların, fotoğrafların ve emeğin için teşekkür ediyorum. Kendini başarısız hissetme. İnsanların yapmak istediği bu zaten :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Makyaj bloglarının gerçek hedefi ürün sattırmak olmamalı zaten. Firmalar sayesinde maalesef blog ürün sattırmalı gibi bir görüş oluştu. Maalesef herşeyi kafayı takıp dert eden bir mizacım var, umarım ileride kimseyi takmamayı öğrenebilirim. Bir makyaj blogunu tek başına finanse etmek gerçekten kolay değil ancak neyse ki şu an finanse edebilecek güçteyim. Firma ürünleri anladığım kadarıyla kafa karıştırıyor. Bu şekilde benim de kafam rahat olacak çünkü firmalardan bayağı ağzım yandı. Blogda kendimi ger çekmeyeceğim ama sosyal medyayı kişisel hesabım dışında artık fazla kullanmayacağım. Bu şekilde daha mutlu olacağımı hissediyorum. :)

      Sil
  15. Bu yaşadığın olayları bilmiyorum, sosyal medya kullanamadığım için tam olarak anlayamadım ama ben blogunu zevkle okuyorum. Kendim için söyleyeyim, okuduğum veya beğendiğim yazıların altına teşekkür amaçlı yorum bırakmıyorum, bu kadar çok yazı okurken bu olanaklı da değil zaten :) Yazıyla veya ürünle ilgili söyleyeceklerim varsa yorum yazıyorum. Yani yorum olmayınca yazılarının sevilmediğini düşünme lütfen. Başarılar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. :) Yorum gelmeyince insan okunmadığını düşünebiliyor ancak okunuyorsam ve yararlı olabiliyorsam mutlu olurum. Bu yazıya gelen tepkilerden anladığım kadarıyla okunuyorum ancak her zaman yorum yazılmıyor. Bu beni mutlu etti.

      Sil
  16. İnan bana her blog hakkında çok fazla olumsuz yorumlar yapılıyor. Bazıları açık ortamda bazıları ise gizli kapaklı. Blogun hakkında düşündüğün tüm olumsuz düşüncelerin (aslında var olmayan), bloğuna yansıdığını düşünüyorum açıkçası. Kendi içinde yaşadığın tüm olumsuzlukları yok et. Bu benim nacizane bir önerim. Ben tüm yazılarını, yorumlarını ve ürün incelemelerini büyük keyifle okuyorum. Eğer sen yazmaktan keyif alıyorsan, okuyan birileri olduğunu da sakın unutma!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerin için çok teşekkür ederim. Haklısın, olumsuz düşünmeyi bırakmam gerekiyor. Bu herkesten çok beni üzüyor, yapmamam lazım. Yazmaktan gerçekten keyif alıyorum, zaten keyif almasam çoktan bırakmıştım. Okunduğum sürece de yazmaya devam edeceğim. Sevgiler..

      Sil
  17. Sen bu kadar emek verirken, severek bu işi (daha doğrusu hobiyi) yaparken sırf başkaları bir şeyler zırvaladı diye niye her şeyi çöpe atacaksın ki?

    Beğenmeyen okumasın, abuk sabuk yorum mu yazacaklar; bu onları bağlar seni değil. Her yorum sahibinin seviyesini gösterir.

    Seni uzun zamandır takip ediyorum fakat birkaç aydır hiç blogger'a girip de blog okumaya fırsat bulamıyordum. Birkaç gündür yeniden dönüş yaptım. Eski postlarını çok iyi hatırlarım. O makyajları yapmak her gün belli bir zamanını ve emeğini yatırdığın ciddi bir iştir diye düşünüyorum. postlarının çoğunu da beğenerek okurdum ama ne yalan söyleyeyim çok yorum yazmaya meyilli biri değilim, çoğu kişi de yorum yazmaya yönelik değil gördüğüm kadarıyla. yorum yazılmamasına bence takılma...

    Neyse şimdi bu konulara uzun uzadıya girmeyeyim. Kısacası;

    Sen gayet güzel ve başarılı bir iş yapıyorsun, bu yüzden;

    1-) Asla kendini ve yaptıklarını "yenilmiş - yenilgi" olarak görme,
    2-) Sen yaptığından eminsen eğer işi olmayan çok bilmiş ukalaların yorumlarıyla hayatını yönlendirme,
    3-) Firmalarla yeniden çalış! ki bu senin hakkındır, kim ne derse desin hakkındır! ne münasebet birkaç çirkef konuşuyor diye hakkından vazgeçecekmişsin ki?
    4-) Instagram hesabından paylaşım yapmaktan hoşlanıyorsan o hesabı yeniden aç veya yeni bir hesap aç, hatta hesap linkini ver ben de takibe alacağım.
    5-) Yazılarına devam et! her ne olursa olsun, kim ne derse desin, sen haz alıyorsan asla vazgeçme, kimse onaylamak zorunda değil, kimse beğenmek zorunda değil, sen sadece keyif aldığın için paylaş, kimse bir şey yazmasa da paylaş...
    6-) Blogger arkadaş lazımsa buralardayım mailimi her yerde ilan ettiğim için burdan da yazma sakıncası görmüyorum hulya_karayel@yahoo.com hatta canın isterse blog destekleşmesi bile yaparız, değişime açığımdır her daim. (300 takipçili bir blog ne kadar işine gelir bilemem tabii :))) )
    7-) en az 20 madde daha yazardım da abartmayayım diye durdurdum kendimi! :) devam et! devam et! devam et! içindeki ses ne diyorsa onu yap! dışarıdan gelen o sesler sinek vızıltısıdır!

    Öpüyorum :) ha bi de yazılarının devamını bekliyorum... ne öyle küsmek filan aaaaa amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşenmeden yazılmış yorumun için çok teşekkür ederim. Gerçekten yüzümü gülümseten bir yorum oldu. :) Yorum konusunu biraz daha iyi anladım sanıyorum. Ben gerçekten ilgi görmediği için yorum gelmediğini sanıyordum ama yazılarımı okuyan, seven ancak yorum bırakmayanlar olduğunu bu yazı sayesinde keşfetmiş oldum. Bu konuda şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. Olumsuz düşünceleri kafamdan atmaya çalışacağım ancak firmalarla çalışmayı düşünmüyorum. Bu beni daha mutlu edecek çünkü. Acaba mı, adres aldılar ama sallarlar mı, yazımın objektifliğinden rahatsızlar mı düşünceleri artık aklımda olmayacak. Böylesi çok daha iyi. :) Instagram hesabını da tekrar açmayı düşünmüyorum. Bu benim kapattığım ikinci hesaptı. İlkini de 1 senelik civarındayken kapatmıştım. Anladım ki Instagram olayını beceremiyorum, tag kullanmayı bilmiyorum. Her gün 4-5 resim göndermek gerekiyormuş, benim yapmam imkansız. Bunların yanında bloga yazmak beni mutlu ediyor. Mutlu ettiği sürece de devam edeceğim. Desteğin için çok teşekkürler, bundan sonra takibimdesin. :)

      Sil
    2. Yayınlandıktan sonra fark ettim o kadar uzun yazdığımı :))) Gülümsetebildiysem ne mutlu bana :)

      Blog alemindeki kişileri genel olarak izlersen yorum gelen çok az kişi vardır, onlar da genel olarak sık hediye veren bloglardadır. Yani insan psikolojisi işte o bloga çekiliş için sık sık yorum bıraktıkça bu bilinçaltında bi alışkanlık haline geliyor zamanla fark etmeden, bu sefer de her postuna yorum yazmaya başlayıveriyorsun :) yani sevilmek sevilmemek meselesi değil yorumlar :) en severek takip ettiğim bloglara bile nadiren yorum bırakan biriyimdir mesela ben :)

      firmalarla çalışmak ve instagram konusunda elbette ki senin seçimin. seni mutlu eden neyse onu yapman en iyisi elbette. ben de instagram olayına bi türlü alışamadım :) kırk yılda bir bi tane fotoğraf koyuyorum :))) tag kullanma olayını ben de bilmiyorum diyebilirim :) yani sıkıcı geliyor uğraşmak işte onunla :)))

      Yazılarına devam edecek olmana ben şahsen çok sevindim :) Umarım ben de devam ederim :))) O kadar uzun zamandır post girmiyordum ki unutmaya başlamıştım neyi nasıl yaptığımı :) Umarım keyif alırsın sen de blogumdan (çok sık yazı paylaşmasam da...) :) Hoşgeldin hayatıma :) ve teşekkür ederim takip için ;)

      Sil
  18. blogunu severek takip ediyorum, her ne kadar sık yorum yapamasam da. Twitter ve instagramı takip edemiyorum pek bu yüzden olanları ve sebebini bilmiyorum, ama firmalardan dilencilik yapma kısmına çok kızdım, ne hakla böyle bir şey söyleyebiliyorlar? Bence sen aldırmadan yazmaya devam et, malum kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş, o hesap, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilencilik, yalvarma kısmını ben de anlamadım ancak sanırım bu yorumu yapan arkadaşlar durumu pek algılayamamışlar. Benim de kızdığım o oldu zaten. Destek için teşekkürler :)

      Sil
  19. bence en çok emek harcayan bloggerlardan birisin kesinlikle, onlarca ojeyi onlarca göz farını tek tek özenle uygulayıp fotoğraflamak, yazdığın her türlü makyaj malzemesinin duruşunu göstermek herkesin yaptığı ve yapabileceği bir şey değil, anasayfamda gördüğümde okumadan geçmediğim bloggerlardan birisin ve bu kdr emek harcarken böyle şeyler nsl konuşuluyor şaşırdım, twitterda pek aktif olmadığım için bilmiyordum hiç rastlamadım, ama bence de aynen böyle devam et çünkü yazılarını okumaktan keyif alan, güvenen, fotoğraflarına bayılan benim gibi birçok takipçin var ve onlar sana yeter :) hem de blogum başarısız filan deme bence en başarılılarından biri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum. :) Sosyal medyadan beni izlemeyenler için kendimi bu yazıyı yazmak zorunda hissettim. Blogum devam ediyor, sadece sosyal medyadan kendimi çekiyorum.

      Sil
  20. Tüm arkadaşların yorumlarını okudum söylenicek her seyi söylemişler gerçekten bana pek bişiy kalmamış =)) ben hala sosyal medyayı takip etme konusunda geri kaldıgım için sadece sevdigim blogları bloglardan takip ettiğim için hiçbişiyden haberim olmuyor buraya yazılmadıkça.. Ama son zamanlarda herkes bu tarz seyleri yazar oldu demekki ciddi bir problem var ortada.. Zaten populerleşen instagram sayesinde blogların okunurlugu ciddi anlamda düştü.. Ben uzun zamandır blog okuyucusuyum yorumlarına ciddi anlamda guvendigim sayılı blogger var onlardan biri de sensin bunu söylememe gerek var mı ki =)) blog yazma işinin ne kadar zor oldugunu ben de açtıgımda gördüm.. ki senin yanına bile yaklaşamam bu konuda acemi blogger kısmında kalıyorum ben=) ancak dedigim gibi actıgımdan bu yana ne kadar zor oldugunu gordum fotografları dogru açıda cekmek düzenlemek yazısını yazmak ciddi bir emek gerektiriyor.. Lütfen olumsuz söylentilere kulak asma ben senin yazılarını okumaktan çok büyük bir keyif alıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. :) Instagram pratik bir şekilde kısaca bir şeyler paylaşmak için güzel bir platform. Öte yandan bloglar bir açıdan önemli çünkü Instagram'da bildiğim kadarıyla tag dışında resim arama yok. Ben bir ürünü merak ettiğim zaman hala Google kullanarak bloglara bakıyorum çünkü çok daha fazla ayrıntı buluyorum. Uzun vadede bloglar ve internet siteleri kazanır gibime geliyor. Tabi zaman gösterecek. :)

      Bloga başladığımızda hepimiz başladığımızda acemiydik. Yavaş yavaş piştik. İlk yazılarımdaki makyajlar, resim kalitesi, hatta sürdüğüm ojeler bile şimdikinden çok farklıydı. Bu yeteneklerimi biraz da blog sayesinde geliştirdim. O yüzden değerini biliyorum. Olumsuz söylentilere kulak asmamaya çalışacağım. :)

      Sil
  21. Cansucum,suçlayanları,laf edenleri boşver,hiç kaale almaya değmez öyleleri. Biz seni eskiden beri severek okuyor,takip ediyoruz.Kaliteni de biliyoruz ;) Boşa üzme kendini derim.Tüm yazdıklarına katılıyorum. Hep söylüyorum,son 1 senedir birşey oldu zaten nolduysa,benim yazılarıma da ya 1 ya 2 yorum geliyor,çoğu zaman da gelmiyor. İnan hevesim kaçtı,soğudum bu yüzden blogtan.Yazı hazırlayıp koyasım bile gelmiyor çoğu şey için.Eskiden bir hevesle hazırlar koyardım,o yorumlar insanı mutlu ediyor çünkü.Ama emek harcıyoruz,fotoğrafları çek,yazıyı hazırla,bir bakıyorsun hiç yorum yok.Ben prof.çekmiyorum fotoları ama yine de insan üzülüyor kimseden ses çıkmayınca.150 görüntülenme olan bir yazıma hiç yorum gelmeyince insan bi durup düşünüyor :/ O yüzden videolara yöneldim daha çok. Saçmasapan,ayda 5 çekiliş yapan bloggerların takipçisi artarken,bizim gibiler olduğu yerde sayıyor. Ama yapacak birşey yok,sevenler izleyenlerle yola devam edelim. Öpüyorum seni :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef son 1-2 senede yorum oranı iyice düştü. Geçen geçmiş yazılarımı editlerken farkettim ki özellikle 2011-2012'de onlarca yorum alıyormuşum. Hatta forumda sohbet tadında bir hava varmış, ne güzelmiş dedim. Sanıyorum Instagram ve Youtube popülerlik kazandıkça böyle oldu. Ben de yorum gelmemesini kişisel almıştım ama bu yazıya gelen yorumlara bakılırsa okuyan bir kitle var ama yorum bırakmıyorlar. Ama insanın moralini bozduğu bir gerçek. Ben de öpüyorum. :)

      Sil
  22. Yazılarını bloglovin üzerinden takip ediyorum bu yüzdrn yorum bırakmaya üşeniyorum. Ama sizin postlarınızın yeri ayrıdır. Bir ürün tanıtırken alalade swatchlayıp tek fotoğrafla geçmiyorsunuz tek olarak duruşu tüm yüzde duruşu uygun makyajla duruşu... bir ürün merak ettiğimde baktığım ilk kaynaklardan blogunuz. Ve göz makyajlarınızı çok başarılı buluyorum. Ben bir kişiyim ancak benim gibi bir çok kişinin olduğundan eminim. Artık üşenmicem hep yorum bırakıcam :D bakmayın siz şu uzanamadığı ciğere mundar diyenlere :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. :) Zaten esas uğraştıran yüzde, makyajda duruşlarını göstermek oluyor ama sadece kola swatch yaparak bir ürünün doğru tanıtılabileceğini düşünmediğimden severek yapıyorum. Yorumunuz gerçekten moral verdi. Herkesin kötü düşünmediğini bilmek çok güzel.

      Sil
  23. Az once yorum yazdim ve gitmedi sanirim, bloglovin yuzunden....
    Oncelikle yakinda kozmetik blogu acacagim ve en buyuk motivasyon kaynagim sensin bakip bakip ic geciriyorum, kendine bu kadar haksizlik yapma. Gun icinde kendini ov :)) Insanlari bu kadar ciddiye alma, sonucta onlarin ovmesiyle/batirmasiyla bir yere gelmiyorsun. Yetenegin,zevkin varsa guzel oluyor hersey... Onceden bir blogum vardi bilmem hatirlar misin adi Yaratici Fikirler'di ve sen yorum birakmistin oraya oyle kesfettim blogunu. Lutfen yazmayi birakma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Biraz negatif düşünen, çabuk moral bozan bir yapım var sanırım, bunu değiştirmem lazım. Zaten sorunların kaynağı da bu oldu. Blogunu hatırlıyorum, sanıyorum kapattın ama kozmetik blogu denemende başarılar dilerim. Açtığında linkini atarsan izlemek isterim. Sevgiler :)

      Sil
  24. Seni çok severek takip ediyorum ama genelde yorum yazmayanlardanım. İşini kaliteli yapan -benim nazarımda- tek bloggersın ve bu yüzden isyanını da anlayışla karşıladım ben. Daha iyi yerlerde olmayı hak ediyorsun, umarım olursun da. Bence tek eksiğin videolu çekimler, bunlar daha hızlı sürede yayılmanda çok etkili olurlar. Onun haricinde, aynen devam et. Takipteyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. :) Şimdilik video düşünmüyorum ancak kendime biraz daha gelirsem ileride düşünebilirim. Kalitesiz bir iş yapmak istemem, video çekmek/editlemek bana oldukça yabancı şu an için.

      Sil
  25. Çok şey söylenmiş yazılmış hepsini tekrarlamak istemiyorum.Ama şunu bilmeni isterim senin kaliten farkın gerçekten anlaşılır düzeyde .Ve herkes neyin ne olduğunun farkında.Sen şu anda başkalarını mutlu ediyorsun ,verdiğin emekleri çöpe atıyorsun. Sence değer mi ? Bence bu senin dönüm noktan olsun seni dahada güçlü kılsın.Bırakmayın ortalığı kurda kuşa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gerçekten haklısın. Çok çabuk moral bozuyorum, yapmamam lazım. Blogu bırakma gibi bir planım yok ama kendimi şimdilik sosyal medyadan çekmek iyi gelecek. :)

      Sil
  26. Blogunuzu yıllardır okuyorum, ürün yorumlarınıza önem veriyorum. Açıkçası ben de şimdiye kadar yorum yapmadım ama yapılması gerektiğini de anlamış bulunuyorum, herkesin elbette ki motivasyona, yalnız olmadığını bilmeye ihtiyacı var. makyajlarınızı çok başarılı buluyorum, sizin kadar özgün göz makyajı yapan Türk blogger sayılıdır doğrusu. Ürün isteme kısmına kesinlikle katılmıyorum, çoğu ürünü kendiniz alıyorsunuz, özellikle çoğumuzun daha dikkatle satın aldığımız yüksek ücretli koleksiyon ürünlerini sizin yorumunuza bakmadan almıyorum ve incelemelerinizi çok da faydalı buluyorum. Paylaşımlarınıza devam edin lütfen. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Bu tarz yorumlar beni gerçekten çok mutlu ediyor. Paylaşımlarıma biraz ara vermiştim ama tekrar başlayacağım. :) Sevgiler..

      Sil
  27. Cansucum hep yazdım sana hep dedim çok güzel işler yapan harika bşr bloggersın ben flormar olsam yaotığın makyajı rejlamımda kullanırdım o derece.. Lütfen bu kadar olumsuz bakma benim de hevesim kırılıyor zaman zaman hele bu yaz dönemi yorum sayısı çok düştü boşluğa yazar gibi oluyor insan ama olsun ben eğleniyorum zevk alıyorum kime ne diyorum olumsuz yorumları ise okumuyorum bile twitterda herkes birilerine laf sokuyor kimden bahsediliyor bilmiyorum ben bile olabilirim yani ama ne önemi var :)) firmalara gelince evet insanın hevesini kırıyorlar ama ne yapalım hakikaten canım cicim yapanlarlarla çalışmak istiyorlarsa elden bir şey gelmez.. Sen lütfen o güzel makyajlarından bizi mahrum etme sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Sanırım artık saçma sapan yorumlara kulak asmamayı öğrendim. Yapıcı eleştirileri alıp gerisini sallayacağım. :) Blog dünyasında çok fazla kıskançlık var. Artık kendimi bu dünyadan uzak tutmaya ve işimi yapmaya karar verdim. Firmalarla çalışmayacak olmam da buna yardımcı olacak. Sevgiler. :)

      Sil
  28. Cansu hanım demeye elim varmıyor çünkü seni o kadar süredir okuyorum ki artık samimimiymişiz gibi hissediyorum :) Sosyal medya hakkında kim ne düşünür bilmiyorum fakat ben facebook umdaki kişisel hesabım 1000 arkadaşı görünce ve twitter ım çoktan zıvanadan çıkmışken hepsini kapattım. Niye dersen, o kadar açık bir ortamda aslında yargısız ve açık görüş bildirilen bir yer olması gerekirken insanların herhangi bir yaptırım ile karşılaşmayacaklarını bildiklerinden ötürü alçalabilecekleri kadar alçaldıklarını gördüm. Sana kim ne dedi bilmiyorum ama kamera karşısında izleyicisini hiç iplemeyen şımarık yeteneksiz parası ile bir yerlere gelmiş kız çocuklarından olmadığını biliyorum. Tanıdığım en yetenekli bloggerlardan birisin ve asla sıkıcı olmadın. Sen çizgini koruduğun sürece yoluna taş koyanlara aldırış etme biz burdayız ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkürler. Maalesef haklısın. Internette gizli kimlik arkasına saklanıp tanımadığı kişilere hakarete varan yorumlar yapma hakkını kendinde bulan işi gücü olmayan çok insan var. Yapıcı ve ciddi eleştiri dışındakileri dikkate almayacağım bundan sonra. :)

      Sil
  29. Yorum işine bence takılma bende birçok blogu takip ediyorum bunu ya ürün tanımak yada bilmediklerimi öğrenmek adına yapıyorum ve açıkçası her okuduğum şeyin altına da faydasını görsem bile yorum yazma gereği duymuyorum.amacına ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek istiyosan bence sayfa tıklanma sayısıyla yap bunu çünkü benim gibi milyon tane insan vardır. Ürün tanımak adına yüzünün çok güzel bi tual olduğunu da düşünüyorum bu arada. Firmalarla çalışmama kararını da mantıklı buluyorum.şahsın için söylemiyorum ama bu basın ürünü hikayesinin işin samimiyetini bozduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Yorum almayınca insan ister istemez şüpheye düşüyor ama sessiz bir okuyucu kitlem olduğunu bu yazıya gelen yorumlardan anladım. :) Firmalar konusunda hemfikiriz. Bu şekilde kafam çok rahat olacak. Hem de izleyicilerim samimiyetimi sorgulamamış olacak.

      Sil
  30. Tamam da her kezbanın dediğine takılacak olursan ne yaparsın? Daha imla bilmeyen insanlar mükemmel bir özgüvenle mahalle kavgası yaratıyor. Ki "hakaretler suçlamalar" çok komik, ciddiye alacağına bence yoksayıp onları kendi mahallelerinde bırakmalısın. Ciddiye alınıp bir de açıklama gören kezban iyice coşar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Yazılanlardan bazıları neyi yanlış yaptığımı görmemi sağlasa da maalesef eleştiri sınırlarını aşan yorumlar oldu. Ben yine de iyi niyetle açıklamamı yapmak istedim ki gerçekten yanlış anlaşılan bir şeyer varsa olay açıklığa kavuşsun. Tabi ki bu iyi niyetle yorum yapanlar için geçerli. Kötü niyetle yorum yapanlarla da zaten bundan sonra muhatap olmayacağım. :)

      Sil
  31. Ben bloggerların birbirine destek olması taraftarıyım. Olumsuz yorumları yazmakta bir zamanı kapsıyor... Bence başkaları hakkında olumsuz yazılar tasarlayıp yazmaktansa bloglarımızda yeni postlar üretmek en faydalısı olacaktır... Bu yüzden olumsuz yorumları göz önünde hiç bulundurmayın bence bunları yazanlar kendi blogları için çaba sarf etsinler ve bu arada yazılarınız harika :) Mutlu günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloglar gerçekten birbirine destek olmalı. Sonuçta hepimiz emek veriyoruz, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ancak maalesef öyle olmuyor. Çoğu blogger birbirine laf sokma, kuyusunu kazma derdinde.. Kendimi blog dünyasından çekmemin nedenlerinden biri de bu, artık kafam kaldırmıyor. Olumsuz yorumlar yerine göre faydalı olabiliyor ancak hangi eleştiriyi ciddiye alıp hangisini almayacağımı öğrendim sanırım. Bundan sonra işime bakacağım. Blogumu beğenen okur, beğenmeyen okumaz. :) Çok teşekkür ederim. Sevgiler..

      Sil
    2. Ben beğeniyle okumaya devam edeceğim :)

      Sil
  32. ben yıllardır takip ediyorum blogu, sık sık okuyamasam da hala ilgili bir okuyucuyum. ara sıra yorum da atmaya çalışıyorum aslında :)

    ben burada alamayacağım kadar pahalı ürünlerin de, ucuz bulup yüzüne bakmadığım ürünlerin de uygulanmış incelemesini görebiliyorum. şeffaf kontakt lens kullanıyorum normalde ama renkli de alsam hangi marka nasıl bir etki yaratır tahmin edebiliyorum. kısacası kendi dolabını sergilemeye çalışan birine göre, burada çok daha fazla bilgi alıyorum.

    diğer bloglara göre farklı bir iş yapıyorsunuz bence. sizdeki ürün çeşitliliğini kıskanıyor olabilirler mesela ;) olumsuz yorumlar tam olarak ne şekilde geliyor bilmiyorum tabii ama bence bunlar sizi üzmemeli, yıldırmamalı. ünlülerin de facebook, instagram hesaplarına baktığımda birçok olumsuz, hatta iğrenç yorumlarla karşılaşıyorum. siz de onlar gibi yapın ve sadece görmezden gelin. burası bir blog sayfası. beğenen takdir eder, beğenmeyen okumaz, çekemeyen de olumsuz yorumlar yapar işte.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...