2 Ağustos 2014 Cumartesi

Farmasi All in One BB Krem ve BB Göz Kremi


Ufak bir bayram tatili arasından sonra yeni bir yazıyla karşınızdayım. Bu yazıda Farmasi'nin geçtiğimiz ay gönderdiği paketten çıkan ürünlerden iki tanesini yorumlamak istiyorum: All in One BB krem ve 5 in 1 BB Eye Cream..

Farmasi BB krem

Farmasi BB krem

Ambalajın üzerinde yazdığına göre Farmasi All in One BB krem içinde macademia yağı, B3 vitamini, yulaf ekstraktı, argan yağı, inci proteini ve kolajen yanında SPF15 koruma bulunmakta.. 

Örtücülük olarak diğer Batı tarzı BB kremlerinden daha iyi.. Kapatılması gereken fazla problem olmayan ciltlerde tek başına kullanılabilir. Fazla sivilce, kızarıklık vb. olan ciltler ise ekstra bir kapatıcıya ihtiyaç duyacaktır. Yapı olarak yağlı ve yağlıya dönük karma ciltlere daha uygun. Fazla nemlendirici bir yapısı yok. Mat bir bitişi var. Bu nedenle ekstra matlaştırıcı bir pudraya ihtiyacı yok. Ciltte tuhaf, yapış yapış bir his uyandırmamasını ve cilt ile sorunsuz bütünleşmesini sevdim. Benim yağlıya dönük karma cildime uygun bir ürün olduğunu düşünüyorum. Kalıcılığı iyi olmakla beraber öğlene doğru T bölgemin parlamasını engelleyemedi.

Bana gelen Light to Medium açık buğday tenime tam oturdu. Alt tonu biraz şeftaliye kaçsa da ciltle bütünleşen bir yapıya sahip olduğundan sorun olmadı. Ürün tatlı, biraz yoğun bir kokuya sahip. Beni rahatsız etmedi ancak koku hassasiyeti olanlar bilmek ister diye düşündüm.

Swatch
(Farmasi All in One BB krem, yoğun sürülmüş)

Farmasi BB krem

(Farmasi All in One BB krem dağıtılmış)

Farmasi BB krem

Çıplak cilt

Farmasi BB krem

Farmasi All in One BB Krem ile

Farmasi BB krem

Farmasi 5 in 1 BB göz kremini ilk duyduğumda bana oldukça enteresan gelmişti. BB kremleri görmeye alıştık ancak göz için olanını daha önce görmemiştim. Mor göz altlarına sahip biri olarak kapatıcı ürünler konusunda biraz seçiçiciyim. O yüzden denemek istediğim bir üründü.

Farmasi 5 in 1 BB göz kremi aşağıdaki gibi sünger aplikatöre sahip..

Farmasi BB göz kremi

Bu BB göz kreminin yoğun nemlendirici bir yapısı yok ancak kurutucu bir ürün de diyemem. Bu açıdan kuru göz altlarına uygulamadan önce göz altlarını nemlendirmek gerekecektir. Fazla kapatıcı bir ürün değil, benim orta koyuluktaki göz altı morluklarımı tam olarak kapatamadı. Bir kaç kat sürünce kapatıcılığı arttırılabiliyor ancak o zaman da ciltle çok iyi bütünleşmiyor. Dağıtıldıktan sonra hemen sabitleniyor ve çizgilere dolmuyor.

Bana gelen Light to Medium renk olarak oldukça açık.. Sanırım göz altlarını aydınlatması açısından rengi böyle ancak daha iyi kapatması için birden fazla kat sürüldüğünde göz altlarında fazla açık duruyor. Beyaz tenlilerde çok sırıtmayacaktır ancak daha orta koyulukta tenlere uyacağını düşünmüyorum.

Swatch
(Farmasi 5 in 1 BB göz kremi, yoğun sürülmüş)

Farmasi BB göz kremi

(Farmasi 5 in 1 BB göz kremi, dağıtılmış)

Farmasi BB göz kremi

Göze uygulanmış hali, sol makyajsız, sağ Farmasi 5 in 1 BB göz kremi..

Farmasi BB göz kremi

Makyajsız cilt..

Farmasi BB krem

Tüm yüze Farmasi All in One BB krem, göz altlarına Farmasi 5 in 1 BB göz kremi uygulanmış hali..

Farmasi BB krem

Ağustos katalogunda Farmasi All in One BB krem 24TL, Farmasi 5 in 1 BB göz kremi ise 16,5TL.. Ayrıca bir adet BB krem alana BB göz kremi ücretsiz kampanyası var. Yani iki ürünü 24TL'ye almak mümkün. 

Farmasi Ağustos kataloğunu buradan görüntüleyebilirsiniz.

* Basın ürünleridir. Görüşlerim tarafsız ve objektiftir.

15 yorum :

  1. Aslında gayet iyi durmuş göz altlarında. Kapatıcıyı o kadar çok övdüler ki senin yorumunu okumam iyi oldu :) elimdeki kapatıcılar bitince bir denemek istiyorum bunu. Bu arada makyajsız cildin ne kadar güzel maşallah :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Bir kaç katta kapatıcılığı daha iyi ama cildin üstünde öylesine duruyormuş gibi duruyor.

      Sil
  2. Goz cevrem kurudugu icin bana gore degil sanırım. Oysa ki cok merak etmiştim ben bu urunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çok kurutmuyor ama nemlendiriciliği de yok. :)

      Sil
  3. Merak ettiğim bir üründü. Yazını görünce sevindim. Günlük kullanım için ideal gibi görünüyor =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BB krem gerçekten günlük kullanım için uygun, göz kremi de öyle ancak ciddi seviyede göz altı morluğu olmadığı durumlarda

      Sil
  4. bu objektif değerlendirme için teşekkür etme sorumluluğu hissettim :) okadar övdüler ki iki ürünü de denemeyi çok istiyordum. sizce nc15 olan cildime ikiside koyu mu kalır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Göz kremi kesin koyu kalmaz, BB krem ise belki çok az koyu olabilir. Ciltle bütünleşen bir ürün olduğundan sorun olacağını sanmam.

      Sil
  5. rengi size güzel olmuş bence :)
    Yeni tatilden döndüm ve hangi rengini alsam bilemedim şimdi :( zaten 2 rengi var koyuyu mu alsam ki napsam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu olanları denemediğimden rengini tam bilemiyorum ama göz kremi bronz ten için fazla açık kalacaktır. Koyu olanı almak daha iyi olur.

      Sil
  6. Benimde BB kremim bugün geldi ve gerçek mükemmel bir ürün (Medium Dark Ortadan Koyuya ) olan rengini aldım ...Beyaz tenli olmama rağmen yüzümde çok güzel durdu .Koyu ve açık tenli olanlar rahatlıkla kullanabilirler.
    Arkadaşım esmer onda da denedik gerçekten yüzünde güzel durdu :)

    LensMakyaj Blogu; Güzel paylaşımınız içinde ayrıca size teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle cildiniz bb kremsiz cok daha saglikli ve canli duruyor... gozaltlariniz icin soylediklerinize katiliyorum beyaz durmus, tanitiminiz icin tesekkurler kokulari hakkkinda bilgi edinmek istiyordum cok guzel oldu. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Faydalı olabildiysem ne mutlu :)

      Sil
  8. Çok hoş ve açıklayıcı bir ürün incelemesi olmuş canım. Farmasi'yi seviyoruz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...