7 Şubat 2014 Cuma

Too Faced A Few Of My Favorite Things Palet


Kozmetik sektörünü yakından takip edenler bilir. Sonbahar-Kış sezonunda genelde kozmetik markaları, yaklaşan tatil sezonunun da etkisiyle göz alıcı koleksiyonlar çıkartırlar. Bu yıl da pek çok güzellik piyasaya sürüldü. Bugünkü yazım bu güzelliklerden biri hakkında olacak: Too Faced A Few Of My Favorite Things palet!

Palet aslında kutulu geliyor ancak kutusu yolda bayağı hırpalandığından fotoğrafını çekmek istemedim. İçinden aşağıda gördüğünüz çanta, onun içinden de ürünler çıkıyor. Çanta, palet hepsi altın/pembe renklerde aynı tasarıma sahip. Kutunun üzerinde yazdığına göre bu tasarımı ünlülerin dekoratörü Mary McDonald (ismini ilk kez duydum) yapmış.


Bu sette palet dışında ayrıca tam boy Too Faced Lip Injection Color Bomb dudak dolgunlaştırıcı ve deneme boyu Better Than Sex rimel mevcut.


İlk olarak paletle başlamak istiyorum. İçinde 20 adet far, 2 adet allık, 2 bronzer (1 bronzer çift renkli, yani teknik olarak 3 renk bronzer) mevcut. Far renklerindeki çeşitlilik güzel, neredeyse her renk ailesini içeriyor. Allıklar klasik renklerde. Bronzer'larda ise hem kontür olarak kullanılabilecek mat, hem de bronzer olarak kullanılabilecek ışıltılı renkler var. 



Farlardan Snowflakes ışıltılı/metalik bej/beyaz, Whiskers on Kittens altın ışıltılı açık şeftali, Chocolate Milk mat sütlü kahve, Moon on Their Wings simli bej, Dark Chocolate mat koyu kahve, Cream Colored Ponies mat kırık beyaz, Honey Honey ışıltılı bakımsı altın, Buche de Noel ışıltılı altın/kahve, Evergreen koyu ışıltılı orman yeşili, Blue Satin Sashes altın ışıltılı mat lacivert, Coquet altın ışıltılı uçuk pembe, Taffy ışıltılı uçuk pembe, Crisp Apple Strudel ışıltılı bronz/kahve, Woolen Mitttens mat gri tonlu kahve, Soiree hafif ışıltılı, mat yapılı koyu bordo, Tinsel yeşilimtrak tonlu altın, Bluff ışıltılı morumsu gümüş, Ooh La Orchid mat pembemsi tonlu mor, Party Time mavi simli koyu lacivert, Pure Glam gümüş ışıltılı mat siyah olarak tanımlanabilir.


Farların genelinin pigmentasyonu güzel ama problemli bir kaç far var maalesef. Mesela Moon On Their Wings zayıf pigmentasyonlu ve aşırı simli. Aynı şekilde Party Time da öyle.. Party Time ambalajında harika görünürken sürünce çok farklı bir sonuç çıkıyor. Snowflakes diğerleri kadar az pigmentli değil ancak o da aşırı simli ve biraz topak topak oluyor. Onun dışındaki farlarda biraz göz altına dökülme yapmaları dışında büyük bir  problem yaşamadım.

Swatch
(İlk sıra soldan sağa: Snowflakes, Whisker on Kittens, Chocolate Milk, Moon On Their Wings, Dark Chocolate)
(İkinci sıra soldan sağa: Cream Colored Ponies, Honey Honey, Buche de Noel, Evergreen, Blue Satin sashes)


Swatch
(İlk sıra soldan sağa: Coquet, Taffy, Crisp Apple Strudel, Woolen Mittens, Soiree)
(İkinci sıra soldan sağa: Tinsel, Bluff, Ohh La Orchid, Party Time, Pure Glam)


Paletteki allık ve bronzerlara gelelim. Allıklardan Raindrops on Roses ışıltılı, şeker pembe, Melt Into Spring ise mat şeftali/mercan renge sahip. Bronzerlardan Chocolate Soleil mat kızıl tonlu kahve renkli bir bronzer. Sun Bunny'nin ise yarısı altın ışıltılı açık bakır, diğer yarısı ışıltılı bakır kahve renklere sahip.


Allıklar da bronzerlar da oldukça pigmentli denebilir ama kolay dağıtılıp karıştırılıyorlar. Bu açıdan yapıları çok güzel. Chocolate Soleil benim daha çok kontürleme için kullanabileceğim bir renk. Sun Bunny ise bronzer olarak yanaklara renk vermek için ideal. Allıkların renkleri sıradan olsa da yapılarını sevdim. Özellikle Raindrops on Roses favorim.

Swatch
Raindrops of Roses, solda yoğun sürülmüş sağda dağıtılmış halini görmektesiniz.


Melt Into Spring, solda yoğun sürülmüş sağda dağıtılmış halini görmektesiniz.


Bronzerlar
(Soldan sağa: Chocolate Soleil, Sun Bunny (açık kısım), Sun Bunny (koyu kısım), Sun Bunny (iki kısmın karışımı)


Son olarak Better Than Sex rimel ve Lip Injection Color Bomb dudak dolgunlaştırıcıyı yorumlamak istiyorum.


Better Than Sex rimel aşağıdaki gibi klasik denebilecek ama üst kısma doğru genişleyen bir fırça tasarımına sahip. Birinci amacı kirpiklere dolgunluk vermek. Bu işi de başardığını söyleyebilirim ancak kirpiklerde topak topak görünmesi hiç hoş değil. Bu yazıda kirpiklere uygulanmış halini göstermeyeceğim ama bir sonraki yazımda kirpiklere uygulanmış halini göreceksiniz. Şimdilik bu kadarını yazmak istiyorum.


Paletle birlikte gelen Lip Injection Color Bomb is Bee Sting renginde..Bu renk ışıltısız nude/bej. Fazla pigmentli bir ürün değil, dudağa hafif bir renk veriyor. Başka dudak doldunlaştırıcılar gibi dudaklarda bir hayli karıncalanma yapıyor. Zaman geçtikçe karıncalanma geçiyor ama bu sefer de dudaklarım kupkuru oluyor. Ayrıca öksürük şurubu gibi kokuyor. Rengi güzel ama favori ürünüm olduğunu söyleyemem. 


Swatch
Lip Injection Color Bomb Bee Sting


Paletin içinden çıkan ve ürünlerle yapılabilecek makyajları gösteren mini kılavuz ise oldukça kullanışlı. Bu tarz kılavuzları seviyorum. Hangi renklerin kombinlenebileceği hakkında güzel bilgiler veriyor.


Paletteki ürünlerin yüzümde nasıl göründüğüyle ilgili makyaj yazısı yolda. Normalde makyaj uygulamasını da ürün yazısına ekliyordum ama bu sefer 3 çeşit makyaj yapınca ayrı bir yazı olarak yayınlamaya karar verdim. :)

Too Faced A Few Of My Favorite Things maalesef Türkiye'ye gelmedi. Amerika fiyatı ise 56$'dı. Son zamanlarda Too Faced çok güzel ürünler çıkartıyor ancak bu ürünlerin nedense hiç biri Türkiye'ye gelmiyor. Sephora'ya her gittiğimde Too Faced standını bir köşede unutulmuş, kaderine terkedilmiş bir halde görüyorum. Yeni çıkan ürünleri geçtim stoğu biten ürünler bile tekrar gelmiyor. Bu durum bana Too Faced'in de Sephora Türkiye'nin kaldıracağı markalardan biri olacağını düşünmeye itiyor. Umarım yanılıyorumdur.

6 yorum :

  1. Çok güzel bir paletmiş, farların renklerine bayıldım. Makyaj postunu heyecanla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Makyaj malzemelerini nasıl organize ettiğinle ilgili bi post mükemmel olurdu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek organize edebildiğim söylenemez aslında, feci dağınığım bu konuda. :) Ama düzenleyince neden olmasın?

      Sil
  3. Bu seti satmak isterseniz hemen talibim 😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdilik düşünmüyorum. Teşekkür ederim. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...