23 Aralık 2013 Pazartesi

Oriflame Power Shine Palladium Rujlar

İtiraf etmeliyim ki Oriflame'in Power Shine serisi rujlarına karşı tuhaf bir takıntım var. Sanırım ışıltılı şeylere olan merakımdan olsa gerek. Zamanında bu seriden çıkan neredeyse her ruju almış, hatta burada ve burada da yorumlamıştım. Bu nedenle Kasım kataloğunda gördüğüm Power Shine Palladium rujlara balıklama atladım.

Power Shine Palladium serisinde yoğun ışıltılı 5 adet renk mevcut. Hepsi normal Power Shine serisinin yarı şeffaf, rujdan çok parlatıcıları anımsatan renklerine, nemlendirici yapısına ve meyvemsi kokusuna sahipler. Ambalajları da orjinal Power Shine'larla benzer ancak görünüş olarak Palladium serisi biraz daha şık denebilir.


Serideki rujların çoğu soğuk tonlu renklerden oluşuyor. Normal Power Shine'lardan farklı olarak ışıltıları holografik etkiye sahip. Hatta biraz metalik bir görünümleri var. Holografik geçişlerin tam olarak hangi renklere döndüğünü net seçemedim. Zaten çok güçlü bir holografik etki yok. Sadece Holographic Light'ın ışıltılarındaki mavi/mor geçişler net seçiliyor. 


Gelelim renklere.. Aşağıda gördüğünüz Holographic Light, beyaz renkli, içinde ışığa göre mor/mavi/pembe/gümüş renge dönüşen ışıltılar mevcut olan şeffaf bir ruj. Holografik etkisi çok güçlü değil ancak özellikle mor/mavi yansımalar hemen seçilebiliyor. Beş ruj arasında holografik etkisi en yoğun olanı diyebilirim. Parlatıcı tarzında bir ruj olup, renk değil, sadece ışıltı veriyor. Tek başına da güzel görünüyor ancak başka rujların üzerine de uygulanabilir.



Multi-Faceted Pink, şeftali/pembe bir renge sahip, şeffaf yapıda sayılabilecek bir ruj. Çok fazla renk vermiyor ama yoğun ışıltı veriyor. İçinde ışığa göre pembe/gümüşe dönen ışıltılar bulunuyor. 



Shimmering Mauve, soğuk tonlu bir pembe renge sahip. Yukarıdaki rujlardan biraz daha fazla renk veren yarı şeffaf bir ruj. Yine yoğun, ışığa göre çeşitli renklere dönen ama baskın olarak gümüş ışıltılara sahip.



Fuchsia Palladium, fuşya tonunda, yarı şeffaf yapıda bir ruj. Yarı şeffaf olması dolayısıyla dudaklarda fuşyadan daha çok pembe duruyor. Işıltıları Shimmering Mauve ile benzer. Yine soğuk tonlu bir ruj.



Son olarak serideki tartışmasız favorim olan Sparkling Purple.. Ambalajında siyaha yakın kopkoyu bir mürdüm gibi dursa da, yarı şeffaf yapısı nedeniyle dudakta daha açık bir mürdüme dönüşüyor. Tam kışlık bir renk, içinde ışığa göre çeşitli renklere dönen ama baskın olarak pembe ışıltılara sahip.



Toplu olarak swatch
(Soldan sağa: Holographic Light, Multi-Faceted Pink, Shimmering Mauve, Fuchsia Palladium, Sparkling Purple)


Oriflame Power Shine Palladium rujların kremsi ve nemlendirici bir yapıları var, dudakta yağ gibi kayıyorlar. Dolayısıyla çok kalıcı türde rujlar değiller. Dudakta tuhaf bir his bırakmıyorlar. Meyvemsi kokularını seviyorum ama koku hassasiyeti olanlar hoşlanmayabilirler. 

Kasım kataloğunda bu rujlar 11,90TL'ydi. Tam fiyatı ise yanılmıyorsam 21,90TL. İndirimde yakalanırsa bakılabilir diye düşünüyorum.

18 yorum :

  1. koyu mürdüm ruj arıyorum Sparkling Purple olabilir dedim ama dudakta istediğim gibi durmuyormuş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maalesef rengi göründüğü kadar koyu değil. :(

      Sil
  2. uzun süredir simli rujları kullanamıyorum,genelde hep o simler pütür pütür hissediliyor deli oluyorum :)
    ama bu son ikisinin rengi çok hoşmuş gerçekten ;)
    http://bizimkiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu rujlarda simlere rağmen pütürlü bir yapı yok, tersine son derece pürüzsüz ve yumuşak :)

      Sil
  3. dudakta normlden çok acık renk görünselerde doğal görünümleri cok hoşuma gitti güle güle kullan sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ben çok merak ediyordum ama burada görünce mutlaka deneyeceğim rujlardan oldu gelecek katalogta da varsa mutlaka alacağım =)

    YanıtlaSil
  5. bende oriflame satıyorum simli rujlara hep soru işaretiyle yaklaşılıyo ama bende çok seviyorum bunları özellikle kokularını ve evet oriflame nasıl yapıyorsa hiç kremsi değil hep yağ gibi kayan rujlar yapıyor. bütün rujlarına kalite açısından güvenirim bu yüzden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Oriflame rujlarının geneli yumuşak ve kolay sürümlü, yalnız genelde her seride hep benzer renkleri üretiyorlar. Biraz daha çeşit bekliyorum.

      Sil
  6. Sparkling Purple güzelmiş :) dudakta pütürlü-pürüzlü bir his bırakıyorlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de favorim. :) pürüzlü bir yapıları yok, yumuşak ve pürüzsüz bir sürümleri var.

      Sil
  7. ikinci ve üçüncü rengi beğendim. ikinci günlük olarak bol bol kullanabileceğim bir renk. 3. ise mauve.. Mauve hastası olduğumdan.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim. Hepsi günlük kullanılabilecek renkler, sadece son renk nispeten biraz daha iddialı :)

      Sil
  8. Harika yazı teşekkürler. Mineral ürünler konusunda ne düşünüyorsun? Ben bu konuda yazmaya başladım. mineral makyaj nedir yazımda bu konuya değindim. Bir bakıp düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mineral makyajla pek ilgili değilim, inceleyeceğim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...