28 Ocak 2013 Pazartesi

Solotica Gold Mavi Lens

Uzun bir aradan sonra yeni bir lens yazısıyla karşınızdayım. Bugün size tanıtacağım lensler Solotica Gold markasının mavileri.. Hem yıllık, hem de aylık versiyonları bulunan bu lenslerin bendeki versiyonu aylık..

Önce kabında bu lensler nasıl görünüyormuş, bir bakalım.. Görüldüğü gibi ortasında sarı bir bölüm var, yani bu 3 renkte boyanmış bir lens..


Gözde nasıl göründüğüne gelirsek.. Tasarımını biraz burada tanıttığım Sophistic maviye benzettim ancak renk çok daha koyu görünüyor. Ayrıca haresi daha kalın ve orta boşluğu daha küçük. Biraz damarlı bir yapısı var ancak insanı rahatsız edecek derecede damarlı değil. Renk olarak koyu mavi diyebilirim. Ben buradayım diye bağıran bir renk değil, aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi nispeten daha doğal bir mavi.. 







Lensler son derece rahatlar.. Bütün gün gözümde batma, kaşıntı yapmadan duruyorlar. Tasarımı konusundaki fikrimi sorarsanız genel olarak beğenediğim söylenebilir. Piyasada sıklıkla satılan Freshlook ve Bausch & Lomb'lardan daha doğal durdukları kesin.. Orta boşluğunun küçük olmasını sevdim ancak haresini biraz kalın buldum.

Aylıklarının kutu içinde bir çift lens fiyatı 52-53TL civarı, yıllıklarının ise teki 60TL. Yani bir çifti 120TL'ye geliyor. Kısaca fiyatlarının uçuk olmaması güzel.

Solotica Gold markasının Brezilya'daki Solotica markasıyla ilgisi olmadığını da yazmam gerektiğini düşünüyorum. Solotica Gold, kutusunun üzerinde yazdığına göre Kore'de üretiliyor.. (Evet, aynı circle lensler gibi) Bu gözünüzü korkutmasın, kullandığım Kore yapımı lenslerin geneli son derece rahatlar ve bana herhangi bir problem yaşatmadılar. 

Solotica Gold lensleri Renklilens.com 'dan alabilirsiniz. Kendileri ayrıca Brezilya yapımı Solotica ve daha pek çok markanın satışını da yapmaktalar. Daha önce de pek çok kez alışverişim oldu, her zaman tam boy solüsyonla beraber siparişlerimi çabucak ulaştırdılar. 

Kısacası bu lensleri tavsiye edebilirim. Şahsen ileride yıllıklarından almayı da düşünüyorum.

* Lensler deneme amaçlı gönderilmiştir, yazdıklarım tamamen kendi fikirlerimi yansıtmaktadır.

13 yorum :

  1. Cansu goz makyajını cok beğendim fari nasıl sürdüğünü anlatirmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Cevap biraz geç oldu ama.. Öncelikle iç tarafa Dianne Brill Peekaboo farı sürdüm, pembe kısmını belirginleştirmek için de dış tarafa pembe (şimdi adını hatırlamadığım) bir far kullandım. Orta büyüklükte bir far fırçasıyla ufak dokunuşlarla sürüyorum ve karıştırma fırçasıyla dağıtıyorum.

      Sil
  2. Cok hos durmuslar! Rahatlik en onemlisi tabi Diger renkleri nasildir acaba? Geldigimde bir tane edinecegim. Tesekkurler yazin icin :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım :) Mavi ve yeşil güzel, gri pek güzel değil kanımca..

      Sil
  3. ben www.lensoptik.com.tr den aldım solotica gold mavi ve gerçekten çok beğendim konforlu bir lens bir daha ki ay gri renk almayı düşünüyorum acaba nasıl durur?Cansu önce sende bir görsek çok iyi olurdu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konforu harika.. Grisi maalesef pek güzel değil, çok damarlı..

      Sil
  4. Abla teşekkür ediyorum çok yakışmış. Gri olanını alacaktım senin diğer yazında grinin ne kadar damarlı olduğunu görmüş oldum bu nedenle maviyi alacağım.
    Anladım ki lensler kataloglarda gözüktüğü gibi olmuyor. Solotica ile solotica gold'un aynı olmadığını belirttiğin için ayrıca teşekkür ediyorum. Bazı siteler hatta birçok site aynı markaymış gibi sunuyor bu lensleri.

    YanıtlaSil
  5. Acaba buna cok benzeyen piyasada hangi lens var 5 yıldır bunu kullandığım için farkli bir lens alamiyorum çünkü gold blue ile ozdeslestim resmen ama ulkemizde malesef satışı durduruldu en kisa surede onerinizi bekliyorum :( şimdiden tşk ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yurtdışından alma imkanınız varsa Bella Contour Blue'nun bu tasarımın tıpatıp aynısı olması gerek. Zaten aynı firma üretiyor. http://www.aljaberoptical.com/contact-lens/bella/contour-plano

      Sil
  6. Rengi kodu vs nasıl aynısını istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica Gold artık üretilmiyor ancak AQColors mavi benzer sanıyorum. Ayrıca yurtdışında satılan Bella Contour Blue rengi de hemen hemen aynı.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...