7 Ekim 2011 Cuma

Flormar Pudra No.93


Sanırım blogda daha önce bahsetmedim. Ben bir pudra delisiyim. Neden derseniz burnumun parlamasından hoşlanmıyorum ve maalesef karma-yağlı bir cilde sahip olduğumdan burnum kendi haline bırakıldığında ışıl ışıl parlıyor.

Pudra konusunda hep arayış içindeyim. Hoşuma giden bir tane bulduğumda bile gidip başka marka deniyorum. Flormar'ın daha önce Pretty pudrasını kullanmış ama renklerinden hoşlanmamıştım. En açık rengi bile tenime çok koyuydu/pembeydi. Bu nedenle kullanamadım, yarım olarak hala çekmecemde duruyor kendisi.. Yine de Flormar'ı pudra konusunda tamamen çizip atmadım ve bu sefer normal pudrasını aldım. Şu an hala yazdan kalma bronzluğum devam ettiğinden pudranın 93 numarasını tercih ettim.

Flormar Pudra 93

Flormar Pudra 93

Flormar Pudra 93

Koluma swatch.. Görüldüğü gibi rengi tam uyumlu..

Flormar Pudra 93

Pudranın yapısı biraz yoğun.. Bugün sadece göz altıma ve burnuma azıcık kapatıcı sürdükten sonra tüm yüzüme uyguladım ve anladım ki kapatıcılık gerekmeyen yerlerde bu pudrayı kullanmak yetiyor. Hafif yapılı fondötenlerle ve renkli nemlendiricilerle rahatlıkla kullanılabilir ancak yoğun kapatıcılığa sahip fondötenlerle kullanıldığında biraz maskemsi bir görünüm oluşturabilir. Bugünkü makyajımda pudranın yüzümde duruşu (yanaklarımda aydınlatıcı/allık olarak MAC Porcelain Pink MSF var):

Flormar Pudra 93

Makyajımın geri kalanı:


Emily 202 dudak kalemi + Oriflame Power Shine Festive ruj Golden Pink


Flormar Artliner - Lancome Le Crayon Kohl Waterproof Teal - Maybelline One By One rimel
Lens Solotica Hidrocharme Verde Marine


12 yorum :

  1. Bence rimel başarısız. Senin muhteşem kirpiklerini bile kötü göstermeyi başarmış:(

    YanıtlaSil
  2. göz makyajını çok güzel yapıyorsun pudrada başarılı gibi, flormar aştı artık zaten :) ama bende rimeli çok başarılı bulduğumu söyleyemiycem cnm, yeni aldığım Pastel "Dramatic Look Mascara 5X aldım , bloğuma ekliycem inanılmaz memnunum! Fırçası aynı max factor colorie 2000 gibi cnm...bak mutlaka...harika..

    YanıtlaSil
  3. Göz makyajı harika olmuş,eyelinerın markası ne olursa olsun,sürmeyi çok iyi becermek gerekiyor.Sende hepsi şahane duruyor.

    YanıtlaSil
  4. Çok sağolun yorumlarınız için. Evet rimel Maybelline diğer rimellerine göre biraz başarısız. Benim sürüş tekniğimden mi acaba diye düşünüyordum ama bugün Clinique High Impact kullandım, çok güzel oldu.

    Princess'ciğim dediğin rimeli en kısa zamanda deneyeceğim. Hala tam istediğim gibi dolgunlaştırıcı bir şey bulamadım.

    Kavala'cığım sağol. Bazı eyelinerlar kurumak bilmiyor, bir tek onları sevmiyorum çünkü hemen bulaşıyor. Artliner'ın fırçası çok güzel ve rahat sürülüyor tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. cansucum bende fondoten ve pudra çok seviyorum en iyisini bulsamda aramaktan vazgeçmiyorum:)sen bir ara alixin terracotta pudrasını kullanıyordun sanırım,memnunmuydun ondan?

    YanıtlaSil
  6. Evet canım, memnundum. Onun da yapısı biraz Flormar gibiydi. Yoğun fondötenle kullanılınca maske gibi oluyordu. Bir de onda renk çeşidi çok azdı. 1 numarası biraz bronzlaşınca güzel oluyordu ama kışın çok koyu kaçıyordu. En açık rengi de 1'di maalesef. Ayrıca Alix Avien Terracotta kadar bereketli bir pudraya rastlamadım. Bana normalde pudra dayanmaz ama bu bana bayağı dayandı. Üstelik her gün kullandığım halde..

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler ayrıntılar için canım,ben almak istiyordum onu ama hep unutuyorum:)övenler çok ama renk konusunda ben çok beyazım dediğin gibi koyu olursa diye düşünüyorum bende:( şimdilik dursun bakalım:)

    YanıtlaSil
  8. bende de bu pudranın 93 numarası var ama bana malesef bi ton koyu geliyo oylece tutuyorum makyaj cantamda birine vermeye de kıyamıyorum :( çünkü yapısını ben de beğendim hiç ağırlaşmıyo.flormar güzel ürünler çıkarıyo artık bence.hem de çok pahalı olmuyolar :)

    YanıtlaSil
  9. merhaba.
    yaptığın makyajları bazen abartılı bulsam da lenslerin, seçimlerin, uygulamaların çok hoş. ara sıra uğrayıp inceliyorum yazılarını :) yalnız söylemeliyim ki kaşlarını hiç beğenmiyorum :/ kendin mi alıyorsun, yoksa aldırıyor musun? burnuna yakın kısımları içe doğru çok oyuk, şakaklarına doğru da dağınık duruyor, hiç alınmamış gibi. makyajına gösterdiğin özeni kaşlarına da göstermelisin bence.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Evet şu an bu pudranın tonu bana da koyu geliyor, bronzluğumu kaybettiğimden dolayı.. Şimdi 89 numarasını aldım, daha açıkları da mevcut.

    Nihan, eleştirin için teşekkür ederim. Makyaj konusu biraz zevk meselesi aslında, benden çok daha ağırını yapanlar var. Zaten ağır göz makyajlarını her zaman nude dudakla birleştiriyorum ki abartı durmasın. Kaşlarımın iç kısımlarının içeri oyuk olduğunu düşünmüyorum, zaten orayı almaya kalkarsam tuhaf olur, zira bu hatayı geçmişte yapmıştım, bayağı dalga geçmişlerdi. Dağınıklık konusunda da zaten şu an kaşlarımı kısaltmaya başladım çünkü aksi takdirde başedemiyorum.

    YanıtlaSil
  11. makyajın genel olarak güzel ama rimel bir kabus..birbirine yapışmış kirpiklerin örümcek bacağı gibi görünüyor. demek ki maybelline in bu rimelini kullanmayacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemfikirim, zaten bir daha bu rimelden almadım. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...