9 Ekim 2011 Pazar

MAC Fall Colour koleksiyonundan seçtiklerim (ve zaten bende olanlar)


(Lütfen resimleri daha ayrıntılı görmek için üzerlerine tıklayın.)

Öncelikle koleksiyonun henüz Türkiye'de satışına başlanmadığını yazmak istiyorum ancak benim tahminime göre gelecek Cuma-Pazartesi arası bir zamanda çıkabilir. Tabi benimki tahmin, en sağlıklı bilgiyi MAC mağazalarından alabilirsiniz.

MAC Fall Colour koleksiyonunu duyurduğunda (İlk Cindy Sherman koleksiyonu olarak duyurmuştu ama sonra bazı sorunlardan dolayı ismi değişti) ben dahil herkesi heyecanlandıran tek ve yegane şey Lightscapade MSF'nin geri dönmesiydi. Zira bu MSF bir efsane haline gelmişti ve önceki koleksiyondan çıkanları 100$ gibi uçuk fiyatlara satılmaya başlanmıştı.

Bunun yanında bu koleksiyon hakkında pek söyleyeceğim bir şey yok. Bol miktarda zaten satışta olan, önceki koleksiyonlarda satışa sunulan ve Pro mağazasında devamlı satılan ürünleri içeriyor. Bu nedenle ben bu koleksiyondan fazla bir şey almadım. Lightscapade, Blue Storm-Emerald Dusk-Starless Night pigmentler ve Ash Violet fluidline yeni.. Diğerleri ise zaten bende vardı, bu koleksiyonla tekrar çıkınca tanıtma fırsatı doğdu.

MAC Fall Colour

MSF'lere zaafım var. MAC'in çıkardığı neredeyse tüm MSF'lere sahibim. Lightscapade eksiklerimden biriydi, o nedenle yeniden çıkınca kaçırmadım. Şunu da belirteyim, maalesef bu yeni Lightscapade'ler biraz sorunlu. Eski Lightscapade'ler mavi/pembe/sarı pek çok rengi bir arada bulunduruyordu. Bu yenilerin ise her birinin görünümü birbirinden farklı. Kimisi tamamen bej iken kimisinde eskisi gibi çeşitli renkler var. Mavi ağırlıklı ve renkli olanların peşinden koşuluyor. Online sipariş verenlerin çoğu ise bej ve hiç bir özelliği olmayan Lightscapade'lerle yetinmek zorunda kaldılar. Benim arkadaş online aldığından şansıma ne gelirse yetinmek zorunda kaldım. Yine de çok kötü bir tane denk düşmedi, yine bej ağırlıklı ama bir iki mavisi var hiç değilse. Porcelain Pink ise zaten bende vardı. Bu iki ürün de aydınlatıcı olarak nitelendireceğim ürünler.

MAC Fall Colour MSF
Sol Porcelain Pink, Sağ Lightscapade

MAC Fall Colour MSF
Sol Lightscapade, Sağ Porcelain Pink

Bu koleksiyondaki pigmentlerden sadece iki tanesi tamamen yeni. Starless Night ve Emerald Dusk.. Blue Storm ise yine limited edition ama daha önce bir koleksiyondan çıkmış. Hangisi bilmiyorum. Ben bu üç pigmenti aldım. Starless Night çok koyu/siyahımsı bir mor.. Emerald Dusk gümüş/gri.. Blue Storm ise parlak koyu mavi.. Bende daha önceden minisi olan Violet açık mor, Tan ise açık/orta kızıl kahve.. Bunların hepsi ışıltılı renkler.. Diğerlerinden farklı olarak Starless Night'in içindeki ışıltılar az.. Diğerleri ise çok daha parlak.

MAC Fall Colour pigment
Üstteki Miniler, soldan sağa: Tan, Violet
Alttakiler soldan sağa: Starless Night, Blue Storm, Emerald Dusk

MAC Fall Colour pigment
Soldan sağa: Tan, Violet, Emerald Dusk, Blue Storm, Starless Night

Ash Violet ilk kez çıkan bir fluidline'dı. Ben de bir eyeliner hastası olarak aldım. Aslında renk güzel. İçinde ışıltıları olan koyu bir mor kendisi ancak rengini hiç yoğun vermiyor. Aşağıdaki swatchları alabilmek için 4-5 kat bol bol sürmem gerekti. 

MAC Ash Violet fluidline

MAC Ash Violet fluidline

MAC Ash Violet fluidline

Son olarak dudak ürünleri.. Bu ürünler daha önce bende olan ürünler. C-Thru lipglass içinde hafif ışıltılar olan nude bir renk. Çoğu kişiye biraz açık gelebilir. Ayrıca dudak çizgilerine dolma gibi bir sorunu var. Ruby Woo ise mat parlak kırmızı.. Biraz dudak kurutucu bir yapısı var, bu nedenle çabuk kuruyan dudaklara uygun olmayabilir. Bunun yanında çok kremsi bir yapısı olmadığından uzun süre kalıcı bir ruj. Sürdükten sonra dudağımı dokundurduğumda mendile çok az bir kırmızı renk çıkıyor.

MAC Ruby Woo C-Thru

MAC Ruby Woo C-Thru
Sol C-Thru, Sağ Ruby Woo

MAC C-Thru
C-Thru

MAC Ruby Woo
Ruby Woo

İşte böyle.. Siz bu koleksiyondan neler almayı düşünüyorsunuz?

14 yorum :

  1. ruby whoo alacağım sadece sanırım. sözümde kıyafetime en uygun renk ;)hem mat hem kırmızılığı çok hoş..

    YanıtlaSil
  2. ben sanırım birşey almayacağım,ama c-thru sende çok güzel durmuş.

    YanıtlaSil
  3. Eyeliner ın rengine vuruldum !!

    YanıtlaSil
  4. starless night çok güzel,yetişebilsem onu alırdım heralde:)açık renk glossta çok yakışmış sana herkese yakışmaz:)

    YanıtlaSil
  5. ya bu msf'ler ne işe yarıyor? n'olur bilgilendirin beni...

    YanıtlaSil
  6. Yorumlarınız için çok teşekkürler. :)

    Melike, MSF'ler renklerine göre aydınlatıcı veya allık olarak kullanılabiliyorlar. Açık renk olanlar aydınlatıcı olarak daha çok allık üzerine kullanılıyor. Ben zaten kaş altıma da kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  7. sağol canım :)

    YanıtlaSil
  8. merhaba lightscapadelerin tr de satış fiyatı hakkında bilginiz var mı? taksim mac teki arkadaş kendilerinde satışa çıkmayacagını akmerkez ve istinye parkta satışta olacagını vs söyledi.150-200 tl falan gibi bi fiyata.

    YanıtlaSil
  9. Ben normal MSF fiyatı gibi 72TL civarında olacağını düşünüyordum çünkü önceki koleksiyon MSF'leri bu fiyata satıldı, tabi bu ürün çok revaçta diye fiyatı şişirebilirler, mümkündür. Bugün Taksim'i aradığımda koleksiyon için ay sonuna doğru dendi ama Lightscapade'i sormadım. Zaten aradığımda her bir mua başka bilgi verdiğinden söylenenlere de pek güvenmiyorum, o yüzden net bilgim yok.

    YanıtlaSil
  10. ok. bilgine teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. canm rujlara bayıldım keşke bunlarında satışını yapsan tatlım bizim gibi mac lare ulaşamayanlara çare olurdu :(

    YanıtlaSil
  12. yaa itsbeauty'de zewzeq dye bi kız vardı, o sen misin?

    YanıtlaSil
  13. aaaa! ne çok şey yazardın sen, merhaba:) seni gördüğüme sevindimm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...