26 Nisan 2010 Pazartesi

Solotica marka lensler nereden alınır?


NOT: Bu yazı 02.12.2015 tarihinde güncellenmiştir.

Solotica lenslerin normalde Türkiye'de resmi bir satış kanalı bulunmuyor. Şu an Solotica'nın Türkiye distribütörü mevcut. Solotica.com.tr adresinde web sayfaları var. Numaralı lens stoğu bulundurup bulundurmadıklarını, fiyatlarını veya nerelerde satıldığını bilmiyorum ama bu sitedeki iletişim bilgilerinden ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Bunun yanında lensoptik.com.tr, renklilens.com, adreselens.com gibi bazı optik firmaları da bu lensleri satmakta..

Ben şu ana kadarki tüm Solotica'larımı Brezilya'daki optik firmalarından sipariş ettim. Bu firmalar genelde ödeme için Paypal'ı kullanıyorlar. Kredi kartınız varsa Paypal'a kolayca üye olabilirsiniz: http://www.paypal.com/ Sitesi Türkçe olduğundan zorlanmazsınız. Şu ana kadar sipariş verdiğim firmaları kısaca değerlendirirsek:

Paranalentes: Bu firmadan Hidrocor'u 69$'a, Hidrocharme'ı 69$'a, Natural Colors serisini 75$'a alabilirsiniz. (Fiyatlar bir çift lens fiyatlarıdır) Zaman zaman da %10-%15 indirim kuponları gönderirler. Hidrocor Mel'lerimi, Natural Colors Cristal ve Hidrocharme Azul'larımı bu siteden sipariş verdim. Ben sipariş verdiğimde gönderim bedavaydı ancak şu an gönderimlere de para alıyorlar. 32$ ile normal gönderim, 45$ ile EMS, 70$ ile DHL ile ekspres gönderim yapıyorlar. E-maillerime çok çabuk yanıt veriyorlar (İngilizceleri biraz bozuk ama olsun) ve şu ana kadar hizmetlerinden memnun kaldım. http://www.paranalentes.com/

Lentes de Contato: 2014'ten beri tüm Solotica lenslerimi buradan alıyorum. Site tamamen Portekizcedir, Fiyatlar Brezilya para birimi üzerinden verilmiştir ancak yurtdışına gönderimler mevcuttur. Fiyatları Brezilya para biriminin dolar karşısında çok değer kaybetmesinden dolayı çok iyidir. Natural Colors serisi çifti 33$ Hidrocor 30$'a geliyor. Bu diğer sitelere göre çok iyi bir fiyat. Kargo ücretleri de 30$ civarı.. Bunun yanında İngilizce destekleri yok. www.lentesdecontato.net

Wrlens: Zamanında Hidrocharme Verde'lerimi bu firmadan sipariş vermiştim. Hidrocor'u 79$, Hidrocharme ve Natural Colors'ları 82$'a satıyorlar. Gönderim ücreti de 35$. Benim lenslerim 1 hafta-10 günde gelmişti. Satıcı olarak ilgililer, e-maillere çabuk cevap veriyorlar, İngilizceleri rahat anlaşılıyor. http://www.wrlens.com/

Viallure: İlk Quartzo'larımı aldığım firma. Brezilya'dan yurtdışına gönderim yapan ilk firmadır, güvenilirlerdir. Hidrocor'u 80$'a, Hidrocharme'ı ve Natural Colors'ı 88$'a alabilirsiniz. Fedex Express ile 98$, EMS ile 57$, Fedex Economy ile 68$'a gönderim yaparlar. Lenslerin elinize ulaşma süresi seçtiğiniz kargo yöntemine bağlı olarak 2 ila 20 gün arası tutabilir. İngilizceleri düzgün ve anlaşılırdır. http://www.viallure.com.br/

Otica Bellucci: Diğer sitelerden farklı olarak web sayfaları Portekizce ve İngilizce seçeneği maalesef yok. Doğrudan web sitesinden yurtdışı sipariş almıyorlar. E-mail ile sipariş yöntemiyle çalışıyorlar. Kendilerine istediğiniz model, renk ve numaradaki lensi yazıyorsunuz, size kargo dahil fiyat veriyorlar. Paypal hesaplarına parayı gönderdikten bir kaç gün sonra lensleri gönderiyorlar. Pek çok lensimi bu firmadan aldım, güvenilirlerdir. Eskiden hiç İngilizce'leri yoktu şimdi biraz düzeltmişler. İki tane kargo seçeneği verirler. Standart ve hızlı gönderim. Standart gönderimin gelmesi 3 hafta-1 ay sürebilir. Hızlı gönderimlerini test etmedim ancak 1 hafta diye düşünüyorum. Kargo fiyatı seçilen kargo seçeneğine göre değişir. Fiyat olarak diğer seçeneklerden daha uygundurlar ancak yine de Paranalentes ile aralarında uçuk bir fark bulunmuyor. E-mailleri: oticabellucci@oticabellucci.com.br

Solotica lens satışı yapan ancak benim alışveriş yapmadığım firmalar ise:

Lens Marketplace: Fiyatları Euro üzerindendir. Hidrocor 66€, Hidrocharme 68€, Natural Colors 70€'dur. Solotica dışında Adore, Waicon gibi bilindik başka markaları da satmaktadırlar. Gönderim ücreti ucuzdur. Standart kayıtlı posta için 6€ civarı, hızlı posta için 28€ civarı istiyorlar. www.lensmarketplace.com

Türkiye'de satış yapanlar genelde numaralı stoğu bulundurmuyor ancak istek üzerine getirebiliyorlar.

Brezilya yapımı Solotica lenslerin şu an Türkiye'de optikçilerde satılan Solotica Gold markası ile ilgisi yoktur. Bu marka Interojo isimli bir Güney Kore firması tarafından üretilmekte olup tasarımları farklıdır. Bu markanın tasarımlarını burada görebilirsiniz.

Yurtdışından gelen bazı paketler gümrüğe tabi olabilir. 75 Euro üzerindeki alışverişlerden %20 gümrük vergisi alınmaktadır. Kontakt lens siparişlerinde gümrükçe reçete istenmemektedir ve kozmetik yasağındaki gibi bir kısıtlama bulunmamaktadır. (Yurtdışı alışverişlerde gümrük riski olduğunu bilmeyen yoktur diye buraya not düşmedim ancak siparişine gümrük vergisi ödemek zorunda kalan bir izleyicinin bundan beni sorumlu tutması nedeniyle bu notu düşme ihtiyacı doğdu.)

92 yorum :

  1. color my eyesten ıstettım 10 gunu gectı hala ortada yok gercı ben venus lens ıstettım 128 tl cekmısler hesaptan normalde 38 dolardı fena haşlandım

    YanıtlaSil
  2. merhaba cansu. tavsiyen üzarine hareli grafite aldım paranalentes den. 26 agustos da kargoya verildi ama hala turkiyeye giriş yapmamış görünüyor.verilen link bu: http://websro.correios.com.br/sro_bin/txect01$.QueryList?P_LINGUA=001&P_COD_UNI=RE234689001BR kaybolmuş olabilir mi sence?

    YanıtlaSil
  3. Hala Türkiye'ye giriş yapmaması normal. Genelde 1 ay sürüyor. Haftaya gelmesi gerek..

    YanıtlaSil
  4. Bende paranalentes den quartzo lens aldım,15 iş gününde göndereceklerini yazmışlar,gecikti bi sorun olmasından korkuyorum,en geç ne zaman elime ulaşır siz böyle sorunla karşılaştınızmı.Kargo takip nasıl yapılıyor.

    YanıtlaSil
  5. Şu an lensler gönderilmiş durumda değilse bence e-mail atıp durumunu sormanız gerekir çünkü benim lenslerimin gönderilmesi en çok 4-5 gün sürmüştü, daha fazla sürmemesi gerek ama belki numarası yoksa fabrikadan lenslerin gelmesini bekliyor olabilirler. Lensleri gönderdikten sonra takip numarası veriyorlar. Takip numarası paket Brezilya'dan çıkana kadar Brezilya posta sitesi (Correios) Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ise PTT sitesinden takip ediliyor. PTT'de paketin görülmesi 1 ay alabilir çünkü gelmesi biraz uzun sürüyor.

    YanıtlaSil
  6. Cansu,öncelikle çok tatlısın:)Canım sen paranalentesten bir çok lens almışın,ben ilk defa alıyorum.Bana lensin sevk edildiği mesajını gönderdiler,şu anda gönderdiklerini söyledikten sonra şu anda dördüncü haftaya girdi,numarasız kozmetik lens şehir konya,canım sana sormamın nedeni kaybolmuş olabilirmi.Senin başına geldimi.Nasılda heveslenmiştim:(

    YanıtlaSil
  7. Benim çok başıma geldi diyebilirim. Şunu söyleyebilirim ki Paranalentes'ten bedava gönderimle alındığında Türkiye'ye gelmesi çok uzun zaman alıyor. 1 ayı geçebiliyor. Şöyle diyebilirim ki paket Brezilya'dan çıkış yaptıktan sonra (Takip nosunda Türkiye'ye gönderildi yazar) 3-4 hafta Türkiye'ye girmesi sürebiliyor. correios.com.br adresinden paketin Brezilya'dan çıkış tarihine bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Canım Cansu,buradan lenslerim gecikti diye senden bilgi almıştım,nihayet geldiler,dediğin gibi oldu tam bir ay + bir haftayı buldu neyse kaybolmamışlar,benim durumumda olan arkadaşlar varsa endişelenmesinler.Eşimin işyeri adresini vermiştim akşam deneyeceğim için gözümde nasıl duracaklarını merak ediyorum.Gözlerim koyu kahverengi,lens quartzo.Şimdiye kadar kullandığım lensler,freshlook hareli yeşil çok doğal severek kullandım,emerald zümrüt yeşil pupil çok geniş ve damarlı ama renk harika,adore bigrey renk çok hoş ama pupil çok büyük:)

    YanıtlaSil
  9. Umarım beğenirsin. Ben ilk aldığımda ve taktığımda "vayy" diye bir tepki vermiştim. İlk Solotica'mdı ve hayatımda gördüğüm en doğal lensler demiştim.

    YanıtlaSil
  10. Selam Cansu, bu sayfadan yola cikarak http://www.paranalentes.com/ adresinden lens siparisi verdim, last orderlarima bakinca ard arda 2 farkli satis ve satis numarasi goruyorum ama ben 1 tane siparis verdim...sence bir hata mi vardir ya da biri onaylanmayi bekleyen digeri de onaylanan mi demek..birinde status bolumde; new yaziyor digerinde approved... shippingle ilgili mail de atmadilar, hafta sonu diye mi acaba...? cok kafama takildi :/ tesekkurler..

    YanıtlaSil
  11. Öyle olmaması gerek, belki teknik aksaklıktan iki kez gitmiş olabilir. Ödemesi yapılmayanı tahminen otomatik olarak iptal ederler. Hafta sonu çalışmıyorlar sanırım, lensi gönderdiklerinde takip nosunu email atarlar mutlaka..

    YanıtlaSil
  12. merhaba benım bir sorum olacak size.bende ilk yazdıgınız siteden sipariş etmek ıstıyorum ve gözlerim miyop dereceleride farklı.orda yazan right ve left yani sağ ve sol göz yerine 1,25 e 1,75 yazsam 2 şişede gelicek ve 85 dolar mu ödeyecegim bilgilendirirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  13. merhaba bende paranalentesten lens sipariş ettım..şöle bı mail gonderdıler.

    The following company name will be in your card demonstrative:

    =====================
    Koehler Comercio de Artigos Opticos Ltda.

    ne demek istediklerını anlayamadım :(:( yardımcı olursanız sevınırm

    YanıtlaSil
  14. Kart ekstresinde firma adı Koehler olarak çıkacakmış onu bildirmişler. :)

    YanıtlaSil
  15. Hem makyaj hem lens sevdiğim için sitenizi uzun süredir takip ediyorum Sitenizden beğendiğim renkler oldu. Açıkçası Soloticaları yurtdışından almak istiyorum ama yurtdışı kozmetik yasağı kapsamına girip girmediğini de merak ediyorum. Yasaktan sonra herhangi bir sorun çıkar mı gümrükte? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  16. Yasaktan sonra lens getiren arkadaşlar oldu. Yani lenste sorun yok. Getirebilirsiniz. :)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, solotica nın gold serisi dışındakiler hep numarasız mı? Natural colors serisinden numaralı lens alabileceğim türkiyede bir yer biliyor musunuz?

    YanıtlaSil
  18. Solotica Gold yerli bir marka.. Brezilya'daki Solotica firmasıyla ilgisi yok aslında. Bütün Solotica lenslerin numaralısı var, Türkiye'deki firmalar stok tutmuyor olabilirler ama sipariş verilince getirebileceklerini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba, B&L grey kullanıyorum epeydir ancak batmalar ve kaşınmadan dolayı başka bir marka almayı düşünüyorum. Daha önceden freshlook un grey ini kullandım hiç doğal durmuyordu. Soloticaları gittigidiyordan satanlar var 165-195 tl gibi fiyatlara ama güvenemedim çin malı falan olabilir mi diye, son yorumunu da görünce iyice çekindim, sonuçta göze takıyoruz ve neredeyse her gün kullanıyorum çünkü aynı zamanda -2,25 miyopum.Sadece gri düşünüyorum hangi markayı önerirsiniz? Teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
  20. Adsız, adreselens.com sitesi orjinal Solotica satıyor. Yine de emin değilseniz gri olarak Sophistic lensleri de önerebilirim. Grisi güzeldir. Yıllık istemiyorsanız Sophistic'in aylık versiyonu olan Amazon Colours griyi de alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, sizi beğenerek takip ediyorum..Sizin Solotica sipariş deneyinimize güvenerek, 1 hafta 10 günde geliyor dediğiniz için Wrlens firmasından sipariş verdim,16 Mayısta gönderdiler correios'tan takip ediyorum ama anlayamadım daha yolda galiba..Order forma adresim yanlış yazılmış kargo Türkiye'ye gelince kendim almam gerekecek hem bir süre İstanbul dışına çıkacağım o nedenle panik yapıyorum:((Dediğiniz gibi Wrlens te hem lensler diğer firmalara göre pahalı hem de kargo için 35$ extra ücret alıyorlar ama demek ki gelmesi de uzun sürüyor.Takip formu aşağıda ekledim sizce ne kadar sürer gelmesi transit İspanya filan yazıyor anlayamadım lütfen yardım
    22/05/2012 13:24 ULUSLARARASI BİRİM Trat SAO PAULO - SAO PAULO / SP Referans
    Transit İSPANYA
    22/05/2012 09:43 SITC LONDRA (GMEXP) - SAO PAULO / SP Referans
    Transit RFB - MUAYENE / GÜMRÜK
    18/05/2012 15:31 SITC LONDRA (GEARA) - SAO PAULO / SP Referans
    Transit SITC LONDRA (GMEXP) - SAO PAULO / SP
    18/05/2012 09:44 SITC LONDRA (GEARA) - SAO PAULO / SP Referans
    Transit RFB - MUAYENE / GÜMRÜK
    16/05/2012 14:27 AC Indianapolis - SAO PAULO / SP Referans
    Transit SITC LONDRA (GEARA) - SAO PAULO / SP
    16/05/2012 12:01 AC Indianapolis - SAO PAULO / SP Tarih

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İspanya yazması enteresan.. Ben Brezilya'dan lens getirdiğimde hep Türkiye yazıyordu. İnsan acaba bir hata mı yaptılar diye düşünüyor. Ben wrlens'ten aldığımda 15 günde gelmişti diye hatırlıyorum.

      Sil
  22. Evet İspanya yazması çok ilginç.Bugün itibariyle 12 gün oldu yola çıkalı ve 6 gündür Correios dan da takip edemiyorum son transit İspanya yazdı bir daha hareket yok.Türkiye'ye girmiştir diye Ptt kargodan barkodu sorgulatıyorum ama kargo ortalarda yok malesef.Bu aşamada Wrlens ile mi yoksa Correios ile mi istibata geçmem gerekir acaba?

    YanıtlaSil
  23. cansu hanım iyi geceler. yazınızı okudum ve paranalentes i biraz inceledim ancak bu sitenin ücretsiz gönderim uygulaması sona mı erdi acaba bir bilginiz var mı? bu sitede de şuan 35 dolarlık bir teslimat ücreti görüyor. şimdiden teşekkür ederim iyi geceler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, evet şu an bedava gönderimi kaldırmışlar ve standart postaya 22$, DHL ile gönderime 35$ istiyorlar. Yazıyı güncelleyeceğim

      Sil
  24. merhaba..bende lensmarketplace den alışveriş yapmak istiyorum..adore bi yellow -2.00 numaralı olarak almak istiyorum..sitede var ama numaralı varmı anlayamadım..malesef yabancı dilim yok..sizden ricam bakabilirmisiniz bu lensin -2.00 numarası var mı..yardımcı olursanız size minnettar olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tüm renklerin numaralıları var diye görüyorum. Sayfanın en altından numara ve adet seçilebiliyor. Bir kutuda iki lens olduğundan tek kutu yeterli.

      Sil
  25. Arkadaşlar,Lensmarketplace.com sitesinden alışveriş yapmamanızı öneririmm.Sorumsuz ve duyarsız bir çalışana sahipler,maillerinize bir gün sonra cevap verecek derecede.Ucuz alıyım derken manevi değerlerinizden feragat etmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gecikmişler yani.
      Siz sorunuzu yazdığınızda on dakika içinde yanıt mı almayı bekliyorsunuz?
      Tövbe tövbe :)

      Sil
    2. Bu gecikme meridyen farkından kaynaklanıyor olmasın?!:))

      Sil
  26. sitede geze geze önceki yorumunda cevaplarını buldum tonla soru bıraktığım için özürdilerim ama son bi soru şimdi türkiyedeki lensoptik siteinden almak istiyorum numarasız yabancı sitelerden satın almama gerek yok değilmi numarasızsa lensoptikten getirtebilirim değil mi?

    YanıtlaSil
  27. ha birde lensoptiktedemi tek lens fiyatı var orda yani tek lens 80-90 lira mı şimdi?

    YanıtlaSil
  28. Merhabalar, ben Otica Bellucci ile skype vasıtasıyla konuştum (zira epostalarıma cevap alamadım) ve 130 usd gibi bir rakam verdiler ve 15 gün içerisinde elime geçeceğini söylediler (Ağızlarından kerpetenle bu suallerime yanıt alabildim:D) Paranalentes daha makul bir fiyat sunuyor ama nette gördüğüm kadarıyla o siteden lens alıp da memnun kalmayanlar var, lensin tekinin diğerinden farklı olması gibi sorunlarla karşılaşmışlar. Sizin böyle bir sorununuz olmadı şu ana dek sanırım?

    YanıtlaSil
  29. merhaba cansu ben paralentesten sipariş verdım fakat 1 adetten kast 1 kutumu 1 tane mı a-onu anlamadım lens fıyatı 55 dolar. bana kargo dahıl 90$ fıyat cıktı bı anormallık var gıbı acaba tek bı tane mı aldım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba arkdslar bende wrlensten soloticanin mel rengini siparis vermeye calisiyodm sonra paybal diye bi yere girdm banka numarasi falan isteyince ciktim ama nedense mail geldi bana bizden siparis ettiginiz icin tesekkür ederiz acaba kapidami odeme yapicam? Tekrar banka kayitlarini verip siparis edeyim diyorm ama korkyorm simdi digeride gelirse ikitane lens napcam
      Lutfen yardim edin :(

      Sil
  30. Arkadsslar bnde Wrlensten solotica mel siparis ettim fakat banke numarasi falan vermedm ona ragmen mail geldi bana bizden siparis ettiginz icin tesekkür ederiz falan anlamadm gitti acaba kapidami ödeme yapiyolar?

    YanıtlaSil
  31. Paypal denen bir hesap sekli var hic win at 9 kullanan oldumu aranizda bilmiyorum ama bu paypal net uzerinden acilan bir hesap istedgnz heryerden her hesap turunden( banks karti kredi karti vs hatta Telinize bakiye bile yukleyebiliyorsunuz) para alip para yatirabileeginiz bir hesap once paypal hesabi acmalisiniz tabiki

    YanıtlaSil
  32. selam kizlar ben almayada kaldigim icin hangi site bana uygun olur siparis icin... bende paypal üzeri göndercem... fakat bizde euro oldugu icin www.lensmarketplace.com bana en uygunu sanirim? bana yardimci ola bilirmisiniz? ve bu sayfadan lens alanlar memnun mu rengiyle? tugceee

    YanıtlaSil

  33. Lens Marketplace
    ------------------------------------------------------
    Order Number: 478555
    Detailed Invoice: http://www.lensmarketplace.com/store/account_history_info.php?order_id=47804
    Date Ordered: Friday 08 March, 2013

    Products
    ------------------------------------------------------
    1 x Solotica Natural Colors () = €70.15
    Color Quartzo
    Left Eye Power +-0.00
    Right Eye Power +-0.00
    1 x Solotica Solflex Natural Colors () = €38.95
    Power +-0.00
    Color Topazio
    ------------------------------------------------------
    Sub-Total: €109.10
    Normal Shipping (Registered Mail with tracking number): €5.95
    Total: €115.05

    Delivery Address

    kizlar nolursunuz yardim edin ben simdi bu maili aldim.. ne demek oluyor siparis alindimi? yoksa baka birsey ler daha mi yapmam lazim? ... para falan hesabimdan kesildi.. fakat o yukardaki nr ne icin? tam anlamadim .. lütfen yardimci olun

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar, lens marketplace'ten alanınız oldu mu?

    kaç günde ulaşıyor elimize?? memnun musunuz hizmetten?

    YanıtlaSil
  35. merhaba. ben de bugün lensmarketplace den soleko pueen jade lensi sipariş ettim. ancak bana paypaldan başka mail atan olmadı. onaylandı ya da hazırlanıyor vs hiç mesaj göndermediler. acaba kaç günde elime geçer standart kargo ile gelicek

    YanıtlaSil
  36. ben Paranalentes sipariş ettim sence ne zaman elimde olur eve mi getiriyorlar? birde bende palpaydan ödedim sence kredi kartı dolandırıcılığı olur mu çok korkuyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paypal ile ödemek güvenlidir, Paypal şifreniz sağlam ve bilgisayarınız virüs açısından temiz olduğu sürece bir sorun çıkmayacaktır. PTT tarafından eve teslim olur. İmza ile teslim edilir.

      Sil
  37. right left yazan yere gözün numarasını mı giriyoruz. ben numarasız almak istiyorumda göz büyüklüğümle ilgili bi milimetre girmem gerekiyo mu

    YanıtlaSil
  38. merhaba arkadaslar.ben lensoptik.com.tr den numaralı siparis verdim ve ellerinde vardı.2 gun sonra teslim ettiler.bio true buyuk solusyonla beraber.yurtdısından almanıza gerek yok.paranız turkiyede kalsın..bilgi almak isteyen lensoptikten bilgi alabilir cok ilgililer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lensoptik.com.tr yi ben de severim. Çok lensimi almışlığım var ama Solotica hiç almadım. Deneyebilirim. :)

      Sil
  39. merhaba bir konuda fikrinizi almak istiyorum solotica hidrocor mel almayı dusunuyorum ilk lens deneyimim olacak numarasız kullanacagım doktora danısmama gerek var mı , bir de internet uzerınden almaya korkuyorum acıkcası optikten siparis edebilebilir mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Aslında doğrusu numarasız bile olsa lens kullanmadan önce doktora danışmak ancak ben dahil pek çok kimse bunu yapmıyor. :) Türkiye'de Şişli'de bir optikçinin mağazasında Solotica satışı yaptığını duymuştum ama firmanın ismini bilmiyorum. Onun dışında sadece online satış yapanları biliyorum.

      Sil
  40. Cansu Hanım merhabalar, solotica hidrocharm ice ların yeni versionunu hangi siteden aldığınızı rica etsem öğrenebilirmiyim.Eski versionlar elimde mevcut ancak oldukca eskidi.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  41. Ne güzel. Hiç gümrükteki sıkıntılardan bahsetmemişsiniz.

    Bir haftadır uğraşıyorum. Brezilya'dan siparişi gümrükten almak için.
    Süreç çok uzun
    Kredi kartı dökümleri paypal ödemesi ve fatura istiyorlar
    Doktor raporu veya reçete de
    Üstüne üstlük KDV de ödüyorsunuz.

    YanıtlaSil
  42. Şu ana kadar sayısız lens aldım, sadece iki kez gümrüğe takıldı. Biri PTT ile geldi. Gidip kredi kartı çıktımı gösterip sadece 2,5TL gümrük sunum bedeli vererek gümrükten aldım. Bir kez de DHL ile gelen hediye kazandığım lensler içinde 4 adet tam boy solüsyon olmasından dolay takıldı. İkisinde de doktor raporu veya reçete isteyen olmadı. 150TL vergisini ödesem DHL teslim edecekti ama hediye olduğundan ve benim ödeme yapmamı istemediğinden firma geri çekip PTT ile gönderdi, o şekilde vergisiz, sorunsuz elime ulaştı. Yeni bir uygulama olabilir, yolda pek çok lensim var. Reçete isteyecekler mi merak ediyorum.

    Eğer paket üzerinde 75 Euro'dan yüksek bir fiyat yazıyorsa KDV değil gümrük vergisi alınır, normal prosedürdür. Ben burada sadece Türkiye ve yurtdışında nerelerden alışveriş yapabileceğinizi yazdım, bulunduğunuz ülkedeki gümrük kanunlarını bilmek sizin sorumluluğunuzdadır. Yurtdışı alışverişlerde her zaman gümrük riski vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya yazmayı unutmuşum, gümrüğe takılan lenslerimi Ocak ayında bizzat gidip Başakşehir'deki UKİM gümrükten teslim aldım ve özellikle reçete isteyip istemediklerini telefon açıp sordum, reçete istemediklerini teyit ettiler. Lenslerim yasal sınırın altında olduğundan 3,6TL gümrüğe sunum ücreti ödeyerek aldım. Gümrük ücreti ödemedim. Reçete isteyen de olmadı. Tüm illerin postalarının gümrük kontrolü İstanbul Başakşehir UKİM'de yapılır, gümrük ücreti orada belirlenir. Yani kendileri bu konuda tek yetkili ağız denebilir.

      Kısacası bu Adsız arkadaşın reçete kısmını uydurduğu son derece açık, amacının ne olduğunu da ben anladım ama neyse..

      Sil
  43. bu kadar şeyi yazmak aklına geliyor da yurtdışından yapılan alışverişte gümrük ile ilgili bilgilerinizi yazmak mı gelmiyor üstelik tecrübelisin birde..üstüne cevap vermeyece çalışmışsın bu mu senin okuruna ilgin alakan
    yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok pardon.. Kusura bakmayın, yurtdışından alışveriş yapıldığında gümrüğe takılabileceğini, gümrük vergisi ödenebileceğini bilmeyen olmadığını sanıyordum. Meğerse varmış. :/

      Kozmetikte gümrük konusunda her zaman uyarımı yapıyorum, zira yurtdışından kozmetik almak yasak, gümrükten teslim alınamıyor ve bunu bilmeyenler olabiliyor ancak lenslerinize ödediğiniz gümrük vergisinden beni sorumlu tutmanız gerçekten çok enteresan.Bilginize.. Lenslerinizi gümrüğe ben takmadım, verdiğiniz gümrük ücreti bana devredilmedi. Devletinize verginizi ödediniz sadece.. Bunu neden bu kadar sorun ettiğinizi de anlayamadım. Zira daha önce bu kadar sorun edeni görmemiştim de.. Ayrıca yurtdışından alın diye gırtlağınıza da basmadım. Yukarıda Türkiye'de Solotica satan lens firmalarının adresleri var, keşke oralardan alsaymışsınız.

      Sil
  44. merhaba Adana da yaşıyorum adore marka lens almak istiyorum fakat burada yok bulamadım genelde Türkiye de bir e beş koyduklarından fiyatlar çok fazla oluyor lensmarketplace adresinde satılıyor mesela 27 euro fiyat diyo acaba 1 çift lens için mi fiyat tek bir tanesi için mi? bilginiz varsa diye size soruyorum cevap alabilirsem çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 27 Euro bir çift lens için. Kutu içinde çift olarak satılıyor.

      Sil
  45. http://www.solotica.com.tr/ diye bi site war buradakiler orjinalmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinal görünüyor ama bildiğim kadarıyla Solotica'nın Türkiye'de distribütörü yok. Tam anlayamadım bu siteyi..

      Sil
  46. Merhaba Cansu hanım..Solotica.com.tr Soloticanın Türkiye distribütörüdür.bu konuda Brezilyadaki solotica firmasına e mail ile ulaşıp bilgi alabilirsiniz..ürünlerimiz ile ilgilendiğiniz ve yorumladığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz.Yardımcı olabileceğimiz bir konu olursa memnuniyetle yardımcı olmak isteriz..Çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  47. merhaba adreselens.com sitesindeki ürünler orjinal brezilya malı mı acaba bi bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solotica Gold haricindekiler orjinal Solotica'dır. Gold olanlar Kore üretimi ve Brezilya'daki firma ile ilgisi yok.

      Sil
  48. cansu merhaba ben paralentes.comdan lesn siparişi verdim.28 kasımda sipariş verdim 2 aralıkta yola çıktı ama hala gelmedi.bu normal mi sizce ne zaman gelir?istanbuldayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zaman olmuş gerçi ama normal posta ile Brezilya'dan gelmesi 1 ay alabiliyor.

      Sil
  49. Merhaba Cansu,
    Bende Lentes de Contato sitesinden sipariş verdim. Senin bu siteden ürünlerin ne kadar zamanda eline ulaşmıştı, hatırlıyor musun? Bilgi verirsen çok sevinirim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lensler numaralı olduğundan gönderilmesi 3 hafta almıştı. Gönderildikten sonra 2 haftada geldi.

      Sil
  50. Merhabalar, ürünün türkiye distribütörü mevcut, yurduşıdaki sitelerde bir problem yaşasanız muhatab bulamazsınız.lütfen bu konuya dikkat edin.0212.235 00 35 nolu telefondan türkiye distribütörü ile iletişime geçebilirsiniz..sizi alabileceğiniz yerlere yönlendirebilirler.ayrıca www.solotica.com.br soloticanın brezilyadaki sayfası.burda da türkiye distribütörünün bilgilerini görebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  51. Merhaba paranalens ten sipariş vericem ancak bir çift fiyatı 69 dolar ben sağ ve sol göz diye yazdığımda fiyat iki katına çıkıyor oysaki iki göz numaram da aynı birini yazmamalı mıyım yoksa yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iki göze farklı numaralarla denediğimde 69 dolar dedi. Belki sitede anlık bir sorun olabilir, tekrar denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  52. Merhaba, Bende wrlensden aldım 25inde kargoya verildi görülüyor tracking numarasıyla baktığımda isan 1 itibariyle ptt üzerinden görebiliyorum ama işlem yapıldığı il yerinde brezilya ve şimdide ispanya yazıyor ve bir çıkış bir giden diyor pek anlayamadım. wrlens ile iletişime geçtim ama ne olduğunu anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  53. O iki bölümde göz numarası seçiliyor. Numarasız alacaksanız ikisini de sem grau (plana) seçmelisiniz. Shipping adresini Avrupa seçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  54. Sipariş geçmişinde görünmüyorsa sipariş geçilmemiştir. Ödeme de alınmaz o zaman. Geçmişe dönük siparişleri ana sayfadaki Meus Pedidos bölümünden görüntüleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba, göz numaram -2.75 numaralı solotika da 2.50 yada 3.00 gördüm ara numaralar yokmu acaba Cansu hn?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara numaraların da olması lazım. Benim sol gözüm -0.75 mesela, lensimi de o şekilde aldım.

      Sil
  56. Merhaba Cansu Hn. Uzun zamandır takip ediyorum bloğunuzu. Yazmak bu güne nasipmiş. Öncelikle oldukça faydalandım yazılarınızdan bunun için teşekkür etmek istiyorum. Ancam solotica natural colors Quartzo lar enazından bana gelenler çok koyu durdu gözümde.. Daha açık bir renk bekliyordum. Sizdeki resimler öyle idi. Bana gelenler beklentimi tam olarak karşılamadı sanırım. Ama yinede memnuniyetle kullandım. Batma yapması ve göz kuruluğuma sebep olması dışında. Yeni 2016 sı nasıldır bilemiyorum gidip en kısa zamanda inceleyeceğim sizin bilginiz var ve paylaşırsanız memnuniyetle okurum tabi :) Solotica Hidrocor Topazio nun resimlerini beğendim. Mavi ile yeşil arası bir renk çagrıştırdı şu aralar merakta olduğum bir renk. Birde onu inceleyeceğim. Ancak 260 Tl gibi bir meblağa geliyor. Daha ucuzunu temin edebileceğimiz bir yer varmı, bilen varsa paylaşırsa elbette müteşekkir oluruz . En kısa zamanda cevabını bekliyor olacağım. Ve tabiki takibe devam :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Quartzo'nun aslında oldukça açık bir renk olması gerek. Aldığım 2014 rengi de çok açıktı. 2016'ı sanırım 2014 ile benzer. Koyu hareli yeşil/mavi tonlu gri bir lens. 2014'ü de fazla kullanmadığımdan 2016 almadım. Hidrocor versiyonunu aldım onun yerine.

      Solotica lensler şu an en ucuz lentesdecontato.net ten alınabiliyor ancak Hidrocor Topazio ve Quartzo yok. Bu renkler numarasız olarak paranalentesten alınabilir. Numaralı ve numarasız olarak Türkiye distribütörü solotica.com.tr de mevcut

      Sil
  57. arkadaşlar bugün lensoptik.com dan aldığım solotica hidrocor topazia lenslerim elime ulaştı az önce denedim ve bana yeşil tonlarının daha çok yakıştığına karar verdim faturası kargo kağıdı vs hepsi fotoğraflı 260 tl aldım 200 tl ye satıcam ilgilenenler msjla ulaşabilirler

    YanıtlaSil
  58. lens optik güvenilir mi_

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu firmadan Rainbow lenslerimi aldım ve sorun çıkmadı.

      Sil
  59. Merhaba renklilens.com lens aldınız mı güvenilir bir sitemi spirit ettiğim lensler birebir gelir mi bilgilendirir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, renklilens.com lensoptik.com.tr ye bağlı bir site. O nedenle güvenebilirsiniz diye düşünüyorum.

      Sil
  60. merhaba sizin oneriniz ile lentesdecontato sitesinden daha once alisveris yapmis ve memnun kalmistim. tekrar lens satin almak istiyorum ama sistem eski mail adresimi gormuyor ve katitli degil bildirimi veriyor. buna karsilik tekrar uye olmaya calistim ancak CPF diye birsey istiyor ve ulke sectirmiyor. nasil uye olabilirim tekrar bi bilginiz var mi? bu site cok uygun digerlerine gore :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://lentesdecontato.lojavirtualfc.com.br/ adresinden deneyebilirsiniz. Brezilya ve uluslararası siteyi ayırmışlar.

      Sil
    2. Merhaba ben de ilk site ile benzer sorunlar yaşadım. CPF bilgisi istiyordu. Bu yazıyı görünce ikinci siteye yani https://lentesdecontato.lojavirtualfc.com.br/ ulaştım. Üye oldum. Bu site güvenilir mi ? Siparişleriniz size ulaştı mı? Bu konuda bilgi almak istiyorum. İlk gönderdiginiz site kdr iyi bir uygulama degil , bana sahte olabilecegi şüphesi uyandırdı. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

      Sil
    3. Bu yeni adresten sipariş verdiniz mi merak ediyorum site güvenilir mi ?
      https://lentesdecontato.lojavirtualfc.com.br/

      Sil
    4. Bu site lentesdecontato.net in eski tasarımı. Yeni tasarımdan önce site bu şekilde açılıyordu. Ben lenslerimi hep bu eski tasarımlı siteden aldım. Güvenebilirsiniz.

      Sil
  61. merhaba abla instagramdan bir sayfa buldum solotica_lens diye güvenli midir sende alabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendileri Solotica'nın Türkiye distribütörüdür. Güvenebilirsiniz.

      Sil
  62. Merhaba cansu hanım , öncelikle paylaştıgınız bilgiler için tesekkür ederim oldukca yardımcı oldular. Bi sorunla karsılastım bu konuda yardım almak istiyorum. Burada gördügüm lentesdecontato sitesini oldukca begendim , üye olurken ben de CPF uyarısı ile karsılastım. Önerdiginiz diger siteyi de bu sayfada gördüm , sanırım uluslararası sitesi buymus : https://lentesdecontato.lojavirtualfc.com.br/ bu site güvenilir mi diye sormak istedim. Uygulaması ilk siteye oranla daha kötü bu yüzden cekimser kaldım. Yeni önerdiginiz siteden sipariş aldınız mı? Lenslerin kalitesi iyi miydi ? Bu siteden alışveris yapmalı mıyım bunu ögrenmek istemiştim. Bir de posta kodu kısmına ne yazıyorsunuz en son ödeme kısmında gönderim ücreti hesaplanırken türkiyenin kodu kısa geliyor o bosluga . Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...