14 Kasım 2016 Pazartesi

The Face Shop Magic Cover BB Krem


Merhabalar.. Bugün Kore kozmetiğinden bir BB krem ile karşınızdayım. The Face Shop Türkiye'den çekilmeden önce yaptığım alışverişten daha önce Aura CC krem yazısında bahsetmiştim. Bugün ise aynı markanın Magic Cover BB kreminden bahsetmek istiyorum.

Ürün kutusu aşağıdaki gibi:

The Face Shop Magic BB Krem

Ambalajı ise aşağıdaki gibi tüp içinde ve pompalı:

The Face Shop Magic BB Krem

The Face Shop Magic BB Krem

Aslında bu geç kalmış bir yazı, zira ürünü ilkbahar ve yaz boyunca bayağı kullandım. Tüpü büyük ölçüde bitirmişken son kullanma tarihi geçtiğinden attım. (Zira firma Türkiye'den çekilirken yaptığı indirimde satılanlar elde kalmış, son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlerdi.) 

Kremin aşağıdaki gibi fazla sıvı olmayan bir kıvamı var. 

The Face Shop Magic BB Krem

Kapatıcılığı iyi, yarı mat bitişli bir BB krem. Her ne kadar yarı mat olsa da T bölgemde pudrayla sabitlememi gerektirdi çünkü gün ortasına doğru yağlı T bölgem kremin özellikle burun çevresinde ayrışmasına neden oluyordu. Kullandığım sürece performansından memnun kaldım. İçindeki SPF 20 de güneşli bahar ve yaz aylarında bayağı işime yaradı. Cildimle güzel bütünleşen bir kremdi diyebilirim.

Sanırım en kötü yanı kokusuydu. Eski kozmetikler gibi kimyasal bir kokusu vardı. Acaba son kullanım tarihi yaklaştığından mı böyle diye bir araştırma yaptım ama taze kremler de bu şekilde kokuyormuş meğer. Koku hassasiyeti olanlara önermiyorum. Normalde ben çok hassas değilimdir ama beni bile birazcık rahatsız etti. Kullandığım sürece sivilcelenme veya gözenek tıkama durumu gözlemlemedim.

Bu ürünün Light Beige ve Natural Beige olmak üzere iki rengi var. Ben açık olan Light Beige'i aldım ancak tenime biraz açık geldi. Neutral Beige belki daha iyi olabilirdi çünkü özellikle yazın tenim koyulaştığında kullandım. Yine de üzerine biraz daha koyu bir pudra geçince çok sırıtmadı.

Makyajsız cildim:

The Face Shop Magic BB Krem

The Face Shop Magic BB Krem ile:

The Face Shop Magic BB Krem

Kremi The Face Shop Türkiye'nin kapanan online alışveriş mağazasından 20TL civarına almıştım. Bu fiyata kokusunu saymazsak gayet iyi diyebilirim. İndirimsiz ne kadara satılıyordu bilmiyorum ancak 45-50TL civarı olduğunu düşünüyorum. Bence özellikle markanın yurtdışı satış fiyatlarını da göz önüne alırsak (zira iki yıl önce dolar şimdikinden çok daha düşüktü) The Face Shop Türkiye'nin fiyatları genel olarak oldukça yüksekti. Muhtemelen 2 yıl önce yoğun PR tanıtımları ve bloggerlara ürün gönderimleriyle başlayıp kapanmaya giden yolda eminim fiyatların da etkisi büyük olmuştur.

Sonuç olarak yurtdışında indirimde yakalarsam tekrar alabileceğim bir ürün. Kokusu olmasa daha bayıla bayıla kullanabilirdim.

Aynı markanın bir de Power Perfection BB kremini almıştım. Onun da yazısını ilerideki günlere saklıyorum. Şimdilik hoşçakalın.

4 yorum :

  1. Cildinde güzel durmuş ama yapısı bir tık kalınmış gibi geldi çekimden... Gerçekten Kore'de -arkadaşımdan duyduğum kadarıyla- çok rağbet görmeyen markaların Türkiye'de, Kore'ye göre, fahiş fiyatlarla satılması pek çok markanın 1-2 yıl içinde kapanıp gitmesine neden oluyor. Keşke böyle olmasa... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, evet maalesef gelen markaları çok yüksek fiyatlara satmaya uğraşıyorlar. Sonuçta yurtdışı fiyatlarını herkes bildiğinden kimse almıyor. Kozmetikte rekabet fazla olunca da sonuç böyle oluyor. Sevgiler :)

      Sil
  2. Kore yapımı BB kremler iyi güzel ama hepsinde bir miktar grilik görüyorum ben ve sevmiyorum missha BB'mi de o yüzden kullanamadım ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grilik bu kremde de var. Ben seviyorum biraz grilik olmasını, cildimdeki sarı alt tonları dengeliyor gibi geliyor. Tabi fazla gri olursa ceset gibi de olabiliyor. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...