1 Kasım 2016 Salı

Renkli Lens: Batis Spartax Ice


Tekrar merhabalar.. Batis Spartax yazılarıma Ice rengi ile devam ediyorum. 

Batis Spartax Ice

Lens kabında aşağıdaki gibi görünüyor.

Batis Spartax Ice

Batis Spartax Ice belirgin şekilde Solotica Hidrocor Ice baz alınarak üretilmiş bir lens. Beyaz bir lens ve gözde açık gri görünüyor. Daha önce gösterdiğim Graphite ve Azul rengi gibi ortasında siyah noktaları var. Sanıyorum Solotica'nın gözle karışma efektini elde edebilmek için böyle bir şey düşünmüşler ama bence olmamış. Lensin orta boşluğu çok yuvarlak ve siyah noktalar bence gözle karışmasına pek yardımcı olmuyor. Öte yandan siyah noktalar yakın çekimde net görünse de gerçek hayatta bu kadar net seçilmiyor. Tabi olmasalardı daha iyi olurdu. Orta boşluk büyüklüğünü iyi buldum. Rengi de bence güzel.

Aşağıda solda doğal gözümü sağda Batis Spartax Ice rengini görmektesiniz:

Batis Spartax Ice

Aşağıda solda Solotica Natural Colors Ice, sağda Batis Spartax Ice görmektesiniz. Maalesef bende Solotica Hidrocor Ice olmadığı için ikisini karşılaştıramıyorum. Solotica Natural Colors Ice renginde de ortada siyah noktalar olduğunu belirtmeliyim. Bu lensin yazısını henüz yazmadım ama yakın zamanda yazısı gelecek: 

Batis Spartax Ice

Ve lensin resimleri:

Batis Spartax Ice

Batis Spartax Ice

Batis Spartax Ice

Batis Spartax Ice

Batis Spartax Ice

Herkese hitap edecek bir lens değil. Solotica Hidrocor Ice seven ancak daha rahat bir alternatif arayanlar deneyebilir. Bu lensler de daha öncekiler gibi rahat denebilir. Batis Spartax lenslerle ilgili bilgileri ilk yazdığım Graphite yazısında bulabilirsiniz. Ayrıca aynı markanın Marine ve Azul renklerinin yazılarını da inceleyebilirsiniz. Şimdilik hoşçakalın. ;)

4 yorum :

  1. Natural Colors çok çok daha hoş durmuş; dediğin gibi, herkese hitap edecek bir lens değil; bana fazla buzlu geldi mesela :) Güle güle kullan ^_^

    YanıtlaSil
  2. Cansu Hanım benim genel olarak lenslerle ilgili bir sorum olacak,genelde gördüğüm herkes makyaj yaparken gözün içine kalem çekse ya da far sürse de lense birşey olmuyor. Ben lens kullandığım zaman gözüme ufacık makyaj tozu kaçsa hemen yanıyordu ve lens kendini atıyordu resmen. Çok da iyi bir markaydı, 10 yil önce kullandığım için ismini hatırlayamıyorum ama o günün parasıyla tam 300 liraya almıştım. fiyatını unutamıyorum nedense😄 Şimdi eğer ben bu markadan ya da Solotica alırsam eğer, göz makyajımı rahat rahat yapabilir miyim yoksa dikkatli olmam mı gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine dikkatli olmanız gerek. Ben de özellikle üst göz kapağı içine kalem çekerken dikkatli oluyorum ve waterproof bir kalem kullanmaya özen gösteriyorum çünkü bazı kalemler göz yaşıyla eriyip lense bulaşabiliyor. O zaman da buzlu görüyorum ve gözlerim rahatsız oluyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...