23 Şubat 2016 Salı

Colourpop Fauncy Eyeliner Seti


Merhabalar, bugünün yazısında size Colourpop'un yılbaşı için çıkardığı setlerden biri olan Fauncy eyeliner setini göstereceğim. Bu set aşağıdaki hoş görünümlü, aynalı bir kutu içinde satılıyor:

Colourpop Fauncy eyeliner

Ve içinde üç jel eyeliner, üç kalem eyeliner bulunuyor:

Colourpop Fauncy eyeliner

Colourpop Fauncy eyeliner

Colourpop Fauncy eyeliner

Bu set sayesinde Colourpop'un geçenlerde çıkardığı eyelinerları da test etme şansı buldum. Kalem eyelinerların yapılarını beğendim. Pigmentliler, cilt üzerinde yağ gibi kayıyorlar. Sabitlendikten sonra da oldukça kalıcı oldukları söylenebilir ama dağıtılarak dumanlı efekt verilebilir türde kalemler değiller. Altgöz kapağında kullanılmaya çok uygunlar. 

Jel eyelinerlar için ise çok iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Bir renk diğerlerinden daha kötü ancak genel olarak bir kuruluk ve çabuk sabitlenme durumu mevcut. Bu özellikle benim gibi eyeliner sürerken fırçaya azar azar ürün alıp sürerken titiz davranan biri için hiç uygun olmadıkları anlamına geliyor. Daha sürerken kuruyup pütür pütür oluyorlar. Hele ki ikinci katın geçilmesi gerekiyorsa pütür pütür parçaları göz altlarına dökülüyor. Pigmentasyonları bir renk hariç fena değil. Kalıcılıkları gayet iyi.

Aşağıda görülen jel eyeliner ve kalemin ikisinin de ismi Soiree. Renkleri altın ışıltılı koyu gri olarak tanımlanabilir. Jel eyelinerının pigmentasyonu zayıf ve ikiden fazla kat gerektiriyor. Katları geçerken de kuruyup pütür pütür oluyor, dökülüyor. Jel eyelinerını hiç sevmedim ama kalem eyelinerı güzel.

Colourpop Soiree

Colourpop Soiree

Gözde görünüşleri
(Üst göz kapağı jel eyeliner, alt göz kapağı kalem)

Colourpop Soiree

Colourpop Soiree

Aşağıda görülen jel eyeliner ve göz kaleminin ikisinin de ismi Bustier. Şahsen sürdüğümde ben bu rengi tamamen siyah sanmıştım, zira siyah olarak  görünüyordu ancak sonra bazı resimlerde yeşilimsi bir tonu olduğunu farkettim. Aslında renk koyu yeşil olarak tanımlanıyormuş ancak daha çok siyah görünüyor denebilir. İçinde ince ışıltılar var ama ten üzerinde pek belli olmuyor. Bu rengin jel eyeliner performansı diğer iki renkten iyi. Bu da pigmentli olmasından ve fazla sim içermemesinden kaynaklanıyor. Kalem eyeliner performansı da gayet iyi denebilir.

Colourpop Bustier

Colourpop Bustier

Gözde görünüşleri
(Üst göz kapağı jel eyeliner, alt göz kapağı kalem)

Colourpop Bustier

Colourpop Bustier

Aşağıda gördüğünüz jel eyelinerın ismi Polar, kalem eyelinerın ismi Frill. Polar içinde çeşitli renklerde simler bulunan bir siyah, Frill ise ince ışıltılı, çok açık ve soğuk tonlu bir lavanta rengi. Polar'ın yapısı da biraz kuru ve problemli ancak pigmentasyonu iyi olduğundan Soiree kadar problem yaşamadım. Yine de pütür pütür dökülme sorunu yaşamadım değil. Frill ise bu setten çıkan en iyi şey diyebilirim. Oldukça enteresan ve başka markalarda bulunmayacak bir renk. Açık renk olmasına rağmen oldukça da pigmentli ve kalıcı.

Polar:

Colourpop Polar

Frill:

Colourpop Frill

Gözde görünüşleri
(Üst göz kapağı jel eyeliner, alt göz kapağı kalem)

Colourpop Polar Frill

Colourpop Polar Frill

Jel eyeliner swatchları
(Soldan sağa: Soiree, Bustier, Polar)

Colourpop Fauncy eyeliner

Kalem eyeliner swatchları
(Soldan sağa: Frill, Soiree, Bustier)

Colourpop Fauncy eyeliner

Setin fiyatı 30$'dı. Bence altı eyeliner için makul sayılabilir. Keşke jel eyelinerların iki tanesinin performansı iyi olsaydı. Şu an bu setin fiyatı 25$'a düşmüş. Buradan inceleyebilirsiniz.

Sonraki günlerde yılbaşında çıkan far ve ruj setleri de bu blogda olacak. Sevgiler..

6 yorum :

  1. yani hepsinin rengi harikaymış sana da çok yakışmış :-))

    YanıtlaSil
  2. Son ikiliyi çok beğendim, keşke performansları da iyi olsaymış... Sonuncu jel eyelinerın ortasındaki hafif çatlamadan da kuruluğu belli oluyor zaten (foto yanılgısı değilse). Colourpop'u seviyorum; ama, bence formülasyonlarında bir sıkıntı var kesinlikle. Güle güle kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Foto yanılgısı değil, hafif bir çatlama var. Jel eyelinerları biraz daha kremsi olmalıydı ama renkler güzel

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...