5 Aralık 2014 Cuma

MAC Heirloom Mix Koleksiyonu Pressed Pigmentler


Merhabalar.. Uzunca bir süre blogu yazısız bıraktığımın farkındayım. Bu süre içerisinde iş amaçlı bir Japonya seyahatim oldu. Bunun da yazısını yazmaya çalışacağım ama öncelikle MAC'in yılbaşı koleksiyonu Heirloom Mix'ten aldıklarımı göstermek istiyorum:

MAC Heirloom Mix

Koleksiyon ambalajları genel olarak ışıltılı siyah olarak düşünülmüş. (Ruj paleti hariç) Geçtiğimiz yıllarda yılbaşı koleksiyonlarından çok alışveriş yapardım ancak bu yıl almaya değecek çok fazla şey bulamadım. Ruj paleti, iki far (pressed pigment), bir ruj ve bir ojeyle yetindim. Bu yazıda ise size farları göstermek istiyorum. Bu koleksiyondan toplamda 8 pressed pigment çıkmıştı. Ben Enchantment ve Victorian Plum renklerini tercih ettim.

MAC Heirloom Mix Pressed Pigment

MAC Heirloom Mix Pressed Pigment

Pressed Pigment farlar yoğun şekilde ışıltı içeriyorlar. Victorian Plum (aşağıda solda) soğuk tonlu koyu mor, Enchantment (aşağıda sağda) oldukça karmaşık mor etkilere de sahip koyu lacivert/deniz mavisi bir renk.

MAC Heirloom Mix Pressed Pigment

Victorian Plum

MAC Victorian Plum

Enchantment

MAC Enchantment

Bu farların yapısını daha önce burada gösterdiğim Urban Decay Moondust fara benzettim ancak bu farlar kuru kullanıldıklarında da gayet yeterli renk veriyorlar. Dokunulduğunda sert bir yapıları var. Bol ışıltı/sim içerdiklerinden az miktarda göz altına dökülme sorunları oluyor. Yapışkan bir baz ile kullanıldığında dökülme sorunu yaşanmıyor. Her ne kadar kuru kullanımda pigmentasyon sorunları olmasa da simlerin yerinde durması açısından yapışkan baz ile kullanılmalarını öneririm.

Swatch
(Aşağıda solda Enchantment, sağda Victorian Plum, kuru olarak swatchlandılar)

MAC Heirloom Mix Pressed Pigment

Bu farları kullanarak yaptığım makyajı aşağıda görebilirsiniz. Bu makyajda tüm göz kapağında Enchantment, crease bölgesinde Victorian Plum, onun üzerinde de basit, mat, kahverengi bir far bulunmakta.. Burada farları yapışkan baz üzerine kullandım. Altta koyu renk baz bulunmuyor.

MAC Heirloom Mix Pressed Pigment

MAC Heirloom Mix Pressed Pigment

Kısacası bu ürünleri çok beğendim. Yurtdışından 21$'a almıştım. Bence bu gayet makul bir fiyattı. Fiyatları maccosmetics.com.tr'de ise 71TL. Açıkçası ne desem bilmiyorum, fiyat konusunda yorumu size bırakıyorum. Alternatif olarak farların 4-5 ay sonra Elca'ya düşmesini de bekleyebilirsiniz deyip yazımı bitiriyorum.

7 yorum :

  1. Renklerle oynamana ve ortaya cıkan makyajlarına bayılıyorum. Güle güle kullan Cansucugum :))

    YanıtlaSil
  2. farlara hayat veriyosun muhteşem ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Gerçi bu farlar kendi başına bile olay

      Sil
  3. türkiyede kozmetik yasağı sebebiyle söğüşlenmek zorunda olduğumuz için 5 dolarlık farı 25 tlye, 500 tlye ruj paletini falan almak zorunda görülmemiz normal sanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle.. Dolar arttı falan tamam ama yine bile Amerika'dan daha ucuza alınıyor.

      Sil
    2. Maalesef öyle.. Dolar arttı falan tamam ama yine bile Amerika'dan daha ucuza alınıyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...