19 Ekim 2014 Pazar

Kırık Farlar ve Pigmentler Nasıl Preslenir?


Bugün ürün yorumlarını bir yana bırakıp bir çeşit DIY projesi ile sizlerle beraberim. Geçtiğimiz ay Coastal Scents'ten sipariş ettiğim farlar arasından iki tanesi kargoda kırık gelmişti. 1$'lık farlar olduğundan uğraşmak istemedim. Onun yerine farları tekrar presledim. Bunu yaparken de fırsattan yararlanarak nasıl yaptığımın resimlerini çektim.

Öncelikle far preslemede kullandığım araçları göstermek istiyorum. Aşağıda Likit Cilt Temizleyici yazan kutuda %70 derece alkol bulunuyor. Ayrıca MAC Fix+, Watsons'ta satılan üstüste geçen dörtlü krem kutuları, metal tırnak itici, çay kaşığı, damlalık, TKB Trading'den aldığım presleme kaşesi, ameliyat eldiveni, kulak çubuğu ve yine TKB Trading'den aldığım pressing ribbon (bunu Türkçe'ye nasıl çevireceğimi bilemedim, preslerken fara şekil veren kumaş gibi bir şey)..

Far presleme

Far presleme

Ve tabi ki kırık farlarımız..

Far presleme

Öncelikle malzemelerimizi daha sonra kaldırıp atabileceğimiz bir yüzey üzerinde topluyoruz. Ben beyaz kağıt kullandım. Ayrıca havlu kağıt kullanılabilir. Bu sehpamızın temiz kalmasını sağlayacak, zira bu işlem sırasında ortalık batabiliyor. Sonra eldivenlerimizi giyiyoruz. Eldivensiz çalışınca eller fena boyanabiliyor ve o boyayı tırnaklardan çıkartmak oldukça zor oluyor. 

Watsons 4'lü krem kutularından birini diğerlerinden ayırıyoruz. (Alternatif olarak başka ufak krem kutuları vb. kullanılabilir.) Tırnak iticiyi, kaşığı ve kutuyu kulak çubuğu yardımı ile alkolle siliyor, dezenfekte ediyoruz.

Far presleme

Kırık farımızı alıyoruz ve metal pan içindeki bütün farı tırnak iticinin sivri kısmı yardımı ile kazıyarak krem kutumuza alıyoruz. Metal panı da yine kulak çubuğu yardımı ile alkolle iyice temizliyoruz. (Bu noktada ortalık batmaya başladı bile)

Far presleme

Çay kaşığı yardımı ile farı iyice ezip toz haline getiriyoruz.

Far presleme

MAC Fix+'ın kapağını açıyoruz ve eczanelerde kolaylıkla bulabileceğiniz damlalık ile içinden bir miktar alıyoruz. 

Far presleme

Fix+'ı damlalıkla farın içine aktarıyoruz.

Far presleme

Ve kıvamlı bir macun (veya ıslak kum) haline gelene kadar Fix+ ekleyip tırnak iticinin küt tarafıyla karıştırıyoruz. Karıştırırken topakları mümkün olduğu kadar eziyoruz. Fazla ıslak olmamasına özen gösteriyoruz çünkü o zaman hem preslemek zor oluyor, hem de kuruması uzun zaman alıyor. O yüzden Fix+'ı azar azar eklemek daha iyi olacaktır.

Far presleme

Kıvam tamam olunca farımızı krem kutusundan metal panına tekrar aktarıyoruz.

Far presleme

Pressing ribbon'dan bir parça kesiyoruz. Panın üzerine koyuyoruz.

Far presleme

Ve far presleme kaşesi ile üzerine iyice bastırıyoruz. Bu esnada yanlardan boyalı bir su akabilir. Bu tamamen normal.

Far presleme

Farımız preslendi! Bundan sonra kurumaya bırakıyoruz. (Farın rengi ıslakken kendi renginden daha koyu olabilir. Kuruyunca normal rengine dönecektir.)

Far presleme

Ve farlarımız ertesi gün yeni gibi oluyor. :)

Far presleme

TKB Trading'den aldığın şeylere biz ulaşamayız diyenler olabilir. Presleme kaşesi yerine her yerde bedava verilen buzdolabı magnetlerini farın boyuna ve şekline göre kesip streç filme sarıp ucunu burup sap olarak kullanarak presleme yapabilirsiniz. Pressing ribbon yerine de havlu kağıt, tül veya şekil verebilecek herhangi başka bir kumaş kullanabilirsiniz veya şekil istemiyorsanız bunları kullanmadan doğrudan da presleyebilirsiniz.

Bir konu da benim preslerken MAC Fix+ kullanmam.. Bunun yerine pek çok kişi eczanelerde satılan alkolden kullanıyor, tabi siz de alkol kullanabilirsiniz, uçuculuğu daha fazla olduğundan kuruması daha çabuk olacaktır ancak benim preslediğim pigmentlerden bazılarını alkol sertleştirdiğinden ve Fix+ ile daha iyi sonuç aldığımdan böyle bir alışkanlığım oluştu.

Aynı şekilde kırılmış allıklarınızı ve pudralarınızı da presleyebilirsiniz. Böylelikle ziyan olmalarını önlemiş olursunuz. :) Ayrıca MAC pigmentler de aynı bu yöntemle preslenebiliyor. Toz formundan dolayı kullanamadığınız bir MAC pigmentiniz varsa presleyip denemenizi tavsiye ederim.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Görüşmek üzere.. :)

17 yorum :

  1. Pressleme işlemi gerçekten de hayat kurtarıyor.Hem kırılanlar ziyan olmuyor hem de birkaç pigmenti karıştırıp yeni renkler bile elde edilebilir.Yeni renkler elde etmek için bir ara çok sık kullanıyordum presslemeyi.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle. :) Preslemesem bu farları atmak zorunda kalacaktım ama şimdi yeni gibi oldular. Renk karıştırmak güzel fikir. Sevgiler..

      Sil
  2. Ayyy hic kirilmamis gibi olmuslar ya :)

    YanıtlaSil
  3. Ay eline sağlık ne güzel oldu

    YanıtlaSil
  4. Faydalı bir post. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Yorum için ben teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Aynı işlemi alkol yerine lens solüsyonuyla yapsam da aynı sonuca ulaşır mıyım? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay uçabilen bir madde olması gerekli ama ben Fix+ ile denediğimde olmuştu. Lens solüsyonunu denemedim. Olur mu bilemiyorum.

      Sil
  6. Cansu'cum, o zaman bir soru da benden: Fix+ yerine Su+Gliserin+Gül suyu karışımı aynı etkiyi verir mi? Hani bu şekilde Fix+ muadili yapanlar var ya, o yüzden merak ettim :) YSL toz pudramın bir kısmını şu kırılan Cecile pudranın panına preselemeyi planlıyorum da :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül suyu belki koku bırakabilir ama gül kokusu rahatsız etmezse denenebilir. Genelde çoğu kişi preslerken eczanelerde satılan alkolden kullanıyor ama her toz ürün de pres tutmuyor. İçinde belli tutucu maddeler olması lazım. Belki gliserin bu görevi görebilir.

      Sil
    2. Yanıt için çok teşekkürler Cansu, ben alkol de alayım, su+gliserin+alkol karışımı ile deneyeyim :) sevgiler!

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...