10 Ağustos 2014 Pazar

Frontcover Smoulder Eyes Set


Bir haftalık aradan sonra merhaba diyorum. Uzun ve bol resimli bir yazıyla karşınızdayım.

Bugünkü yazı konum Türkiye'de Sephora'ların sattığı bir marka olan Frontcover'ın makyaj setlerinden Smoulder Eyes olacak. Bu seti geçen ayki Sephora indiriminden %50 indirimle almıştım.

Frontcover genelde ürünlerini komple set olarak satan bir marka. Bir set aldığınızda bir kutu içinde pek çok ürün ve bu ürünlerle yapabileceklerinizi gösteren bir kılavuz geliyor. Bu şekilde göz makyajı setleri, komple makyaj setleri, oje setleri vs. bulunmakta.

Aldığım Smoulder Eyes setinin kutusu aşağıdaki gibi. Oldukça büyük ve fazla yer kaplayan bir kutusu var.

Frontcover Smoulder Eyes

Setin içi ise aşağıdaki gibi.. Görüldüğü gibi pek çok ürün var.

Frontcover Smoulder Eyes

Frontcover Smoulder Eyes

Setin içindeki ürünler birbirine uygun renkler/ürünler ayrılarak dört kısıma bölünmüşler ve bu kısımların herbirine bir isim verilmiş. Ben de bölüm bölüm bu ürünleri yorumlamaya çalışacağım.

Setin Smoulder kısmında iki adet metalik jumbo boy kalem, bir adet siyah göz kalemi ve bir de kalemtraş mevcut. Jumbo boy kalemlerden Hi-Ho Silver gümüş, Caramello bakır renginde..

Frontcover Smoulder Eyes

Jumbo boy kalemler far olarak kullanılabilecek ürünler.. Pigmentasyonları orta ancak göz kapağında bazsız çizgilenme yapıyorlar ve sanki tam sabitlenmiyor gibiler. Kremsi bir yapıları var. Kolay sürülüyorlar ve dağıtılıyorlar. 

Siyah göz kalemi simsiyah bir renge sahip değil ama kolay sürülen, kremsi bir yapısı var. Pigmentasyonu fena değil, iki katta renk veriyor. Dağıtılması kolay.. Zaten arka tarafında da dağıtma süngeri mevcut. Maalesef bu sünger kapaklı değil. Gözümün içine kullandığım bir süngerin açıkta durması hiç hoşuma gitmedi. Hoşuma gitmeyen bir başka tarafı da kalemin hiç kalıcı olmaması ve gün içinde bulaşma yapması. Çok daha iyi siyah kalemlerim var. 

Swatch
Soldan sağa: Hi-Ho Silver, Caramello, Black Kohl

Frontcover Smoulder Eyes

Setin Smoulder kısmıyla yaptığım göz makyajını aşağıda görebilirsiniz. Gözün iç tarafında Hi-Ho Silver, dış tarafında Caramello, eyeliner olarak Black Kohl var. Bu makyajda jumbo kalemleri bazsız kullandığımdan sonuç çok güzel olmadı. Bazla daha iyi sonuç elde ediliyor.

Frontcover Smoulder Eyes

Setin Red Hot kısmında 3 adet far, farları eyeliner haline getirmeye yarayan Shadowline ve bir adet çift taraflı göz fırçası mevcut. 

Farlar fırınlanmış (baked) yapıdalar. Fudge krem rengi, Redfern kızıl, Black Jack ise koyu gri renkteler. Farların hepsi ışıltılı.

Frontcover Smoulder Eyes

Farların pigmentasyonları özellikle kuru kullanımda iyi değil. Islak kullanımda veya yapışkan baz üzerinde daha iyi sonuç alınıyor. Göz altlarına da biraz dökülme yapabiliyorlar.

Elinizdeki farları eyeliner olarak kullanabilmenizi sağlayan Shadowline ise klasik eyeliner ambalajında şeffaf bir sıvı içeriyor. Süngerimsi aplikatörü ile far alınarak eyeliner olarak sürülüyor. MAC Mixing Medium tarzı bir ürün denebilir. Yalnız aplikatör doğrudan sıvının içine girdiğinden her kullanımda temizlemek gerekiyor. Yine de lekeli gibi kalıyor.. Aplikatörün şeklini ise sevdim, sürerken hiç zorlanmadım. Ayrıca eyeliner olarak farı güzel sabitliyor. Kalıcı bir sonuç veriyor.

Frontcover Shadowline

Swatch (Farlar sırasıyla kuru, yapışkan baz üzerine ve Shadowline ile sürülmüş şekilde)
Soldan sağa: Fudge, Redfern, Black Jack

Frontcover Smoulder Eyes

Shadowline ile eyeliner olarak üç far renginin kullanımını aşağıda görebilirsiniz. Gözün iç tarafında Fudge, ortasında Redfern, dış ve kuyruk kısmında Black Jack kullandım. Kendi aplikatörü ile uyguladım.

Frontcover Smoulder Eyes

Setin Burning Down bölümünde iki adet baked (fırınlanmış) tarzda far, bir adet krem far ve Frontcover Shadowbase far bazı bulunuyor.

Baked farlardan Thundersky Purple gümüş ışıltılı patlıcan moru, Cosmic Night mavi ışıltılı siyah renge sahip.. Gold Nugget krem far ise metalik altın renginde.. 

Frontcover Smoulder Eyes

Frontcover Gold Nugget

Frontcover Shadowbase bu güne kadar kullandığım far bazlarından farklı olarak stik yapıda düşünülmüş. Baz, ışıltılı bej renginde..

Frontcover Shadowbase

Baked farların yapıları yukarıda Red Hot bölümünde yazdığım farlarla aynı. Gold Nugget krem far ise orta pigmentasyona sahip yumuşak yapılı, kolay sürülüp kolay dağıtılabilen bir ürün.. Göz kapağında tam rengini vermesi için bir kaç kat geçmek gerekiyor. Bazsız göz kapağında neredeyse anında çizgilenme yapıyor. 

Shadowbase'tan baz olarak fazla beklentim yoktu ancak farı yoğunlaştırma ve sabitleme konusunda oldukça başarılı buldum. Sabah sürdüğüm farda akşam eve geldiğimde çok az bir çizgilenme vardı ki, bu bence yaz sıcağı için oldukça başarılı. Işıltılı bej rengi de kaş altında aydınlatıcı görevi görüyor.

Swatch (Baked farlar Shadowbase üzerine uygulanmış)
Soldan sağa: Shadowbase, Thundersky purple, Cosmic Night, Gold Nugget

Frontcover Smoulder Eyes

Gold Nugget'in göz kapağına uygulanmış halini aşağıda görmektesiniz.

Frontcover Gold Nugget

Setin On Fire bölümü mor ve mavi tonları ağırlıklı.. Bir adet Two Tone likit eyeliner, çift taraflı Double Ended rimel ve üç renkte deniz kabuğu kabartmalı far bulunuyor. Farlardan Angel Violets lila, Mazarine koyu lacivert, Shiso Leaf deniz yeşili renklere sahip..

Frontcover Smoulder Eyes

Two Tone likit eyeliner ambajında ışığa göre mor/yeşilimsi görünen oldukça enteresan bir ürün.. Gelgelelim tek başına kullanmak için maalesef çok pigmentsiz.. Ayrıca göz kapağına tek başına sürülünce metalik mor duruyor ve çift renk etkisini büyük ölçüde kaybediyor. Siyah eyeliner üzerinde daha enteresan durabilir. Kalıcılığını ise başarılı buldum.Üzerinden elinizle ovalasanız bile bulaşmaması güzel. 

Eyelinerın fırçası aşağıda görüldüğü gibi ince uçlu..

Frontcover Two Tone Eyeliner

Farların pigmentasyonu ise Mazarine hariç fena değil.. Mazarine bazsız kullanımda maalesef çok pigmentli değil.. Baz üzerine çok daha iyi sonuç alınıyor. Farların yapıları ne çok sert, ne çok yumuşak.. Tam kararında.

Swatch (Farlar bazsız uygulanmıştır)
Soldan sağa: Two Tone eyeliner, Angel Violet, Mazarine, Shiso Leaf

Frontcover Smoulder Eyes

Two Tone eyeliner

Frontcover Two Tone Eyeliner

Farlarla yaptığım makyaj.. İçte Angel Violet, ortada Shiso Leaf, dış ve crease bölgesinde Mazarine bulunuyor. Bu makyajda farları yukarıda gösterdiğim Shadowbase far bazı üstüne uyguladım.

Frontcover Smoulder Eyes

Double Ended rimel hem alt, hem de üst kirpikler için iki fırçası olan bir ürün.. Alt kirpik için olan fırçayı üst kirpiklerde kullanmayı denediğimde biraz zorlandım çünkü göz kapağına bulaştırmadan sürmek biraz zor oluyor. Sonuç olarak üst kirpiklerde her iki fırça da benzer sonuçlar elde ettiğinden bence kıvrık fırçayı alt kirpiklerde kullanmak daha makul.

Rimel biraz uzunluk ve bir miktar dolgunluk veriyor. Muhteşem değil ancak yine de sonuç beni tatmin etti diyebilirim.

1. fırça (Üst kirpikler için)

Frontcover Double Ended rimel

2. fırça (Alt kirpikler için)

Frontcover Double Ended rimel

Rimelin kirpiklere uygulanmış şekli

Frontcover Double Ended rimel

Sete %50 indirimle 54TL gibi bir fiyat ödedim ki bence içindeki ürünlerin adedini göz önüne alırsak bedava bile denebilir. Ürünlerin çoğu da bir kaç probleme rağmen kullanılabilir ürünler.. Tek şikayetim kutusunun çok büyük olması.. Ancak ürünleri tutan kısım çıkartılabildiğinden farlar rahat depot edilebiliyor. Bu nedenle ürünlerin hepsini kutudan ayırdım ve şu an öyle kullanıyorum.

Şu anda bu marka Sephora'da hala indirimli satılıyor mu bilmiyorum ama hala satılıyorsa setlerine bakmanızı tavsiye ederim. Ben bir setini daha aldım, o da önümüzdeki günlerde blogda olacak.

4 yorum :

  1. Ayy bu set harikaymıs. Ben baska bir set almıstım ama buna daha cok bayıldım. Guzel gunlerde kullan tatlım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ben gittiğimde de bu setten iki tane kalmıştı. Her yerde yokmuş galiba.

      Sil
  2. Cok begendim, gule gule kullan:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...