22 Temmuz 2014 Salı

Farmasi Glamoure Shine Ruj No.08 ve Ultra Shine Lipgloss No.08


Geçen ay elime ulaşan Farmasi ürünlerini yazmaya devam ediyorum. Daha önce ojelerini bu yazıda, göz makyajı ürünlerini ise bu yazıda anlatmıştım. Bugünkü yazıda ise dudak makyajı ürünlerini göstereceğim. Bana gelen paketten Glamoure Shine serisinden bir ruj ve Ultra Shine Lipgloss serisinden bir lipgloss çıktı.

İlk önce rujla başlamak istiyorum. Siyah bir kutu içinde gelen ruj altın renkli, şık bir ambalaja sahip.

Farmasi Glamoure Shine

Farmasi Glamoure Shine

Rujun üzerine Farmasi yazısı ve logosu işlenmiş. Bence ürünü başka markaların rujlarından ayıran güzel bir ayrıntı olarak düşünülmüş. Bana gelen 08 numara sedefli, gül kurusu renginde..

Farmasi Glamoure Shine 08

Farmasi Glamoure Shine 08

Ruj yüksek pigmantasyona sahip olmasa da üzerinden bir kaç kez geçince iyi renk verdiği söylenebilir. Sürümü güzel, dudakta çok yağ gibi kaymıyor ama kuru bir yapısı da yok. Bariz bir kokusu yok, sadece çok hafif, tatlı bir koku mevcut. İlk sürüşte sanki dudakları kurutacakmış gibi geliyor ancak uzun vadede dudakları nemlendiriyor. Bulaşıcı bir yapısı yok ama yine de bardaklarda izi çıkıyor.

Rujun yapısını beğensem de rengini çok tutmadım. 80'li yıllardan kalma sedefli/metalik rujlara benziyor. Sürülemeyecek kadar kötü değil ama biraz modası geçmiş bir renk.

Farmasi Glamoure Shine 08

Dudakta görünüşü

Farmasi Glamoure Shine 08

Tüm yüzde görünüşü

Farmasi Glamoure Shine 08

Farmasi Ultra Shine Lipgloss ise şık/sade ambalaja sahip, sünger aplikatörlü bir lipgloss. Bana gelen 08 numara ışıltılı, soğuk tonlu kırmızı renge sahip..

Farmasi Ultra Shine Lipgloss 08

Farmasi Ultra Shine Lipgloss 08

Bu ürün için klasik lipgloss tanımlamasını yapabilirim. Çok aşırı olmasa da biraz yapış yapış bir his veriyor. Pigmentasyonu çok yüksek değil. Dolayısıyla dudakta kırmızı değil, pembemsi duruyor. Dudak çizgilerine fazla dolmuyor. Bariz bir kokusu yok. Ambalajında içinde bir çok ince ışıltı görülse de dudaklarda çok ışıltılı durmuyor. Günlük kullanılabilecek, doğal bir renge sahip. Bu tarz parlatıcıları tam rengini almak için çok yoğun sürmemenizi tavsiye ederim çünkü bulaşma yapma ihtimali çoğalıyor. Zaten hafif hali dudakta çok daha güzel duruyor.

Farmasi Ultra Shine Lipgloss 08

Dudakta görünüşü

Farmasi Ultra Shine Lipgloss 08

Tüm yüzde görünüşü

Farmasi Ultra Shine Lipgloss 08

Temmuz katalogunda Glamoure Shine rujlar 14,40TL'ye, Ultra Shine Lipgloss'lar 8,80TL'ye satılıyor. Yalnız renk kodlarını çok iyi anlayamadım. Bana gelen her iki ürünün de üzerinde 08 yazıyor ancak katalogdaki kodlama farklı.. Bendeki ürünler hangi kodlara denk geliyor bilemiyorum.

Sonuç olarak çok farklı ürünler değiller ancak bu kötü oldukları anlamına gelmiyor. Ambalaj kalitelerini beğendim. Rujun rengi farklı olsa belki daha çok sevebilirdim.

Farmasi Temmuz katalogunu buradan görüntüleyebilirsiniz.

* Basın ürünleridir. Görüşlerim tarafsız ve objektiftir.

5 yorum :

  1. çoook beğendim sana da çok yakışmış kiiii :))

    YanıtlaSil
  2. ikisinin de tonları çok güzel ve sana da çok yakışmış :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. rujun rengi sana çok yakışmış.Sen beğenmemişsin ama, ben yakıştırdım ve beğendim :)
    avonun güncel renklerinde de bu yapıda rujlar mevcut,hatta frozen rose rengini andırıyor fotodan gördüğüm kadarı ile..
    katalogtan baktım ama 08 no diye bir ruj yok..
    rujun alt kısmında başka numara yazmıyor mu acaba?merak ettim katalogta hangi renk olduğunu.size zahmet olmazsa ,lütfen tekrar bir göz atarmısınız ambalajına??teşekkürler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...