18 Nisan 2014 Cuma

Pastel Ojeler 1


Geçen haftalarda evde pek çok Pastel ojem olduğunu farkettim ve hepsini sürüp deneyimledim. Bu yazıda Pastel ojelerimin 6 rengini göreceksiniz. Bu yazı daha çok sonbahar renkleri ağırlıklı olacak. Baharlık renkleri ikinci yazıya saklıyorum.

No 13, koyu lacivert/gri arası bir renge sahip olan krem yapılı, ışıltısız bir oje. Rengini çok beğendim. Yapısında da bir problemle karşılaşmadım. İlk katta biraz alacalı bulacalı görünebiliyor ama iki katta renk eşitleniyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Pastel oje

Pastel oje 13

Pastel oje 13

Pastel oje 13

No 44, siyaha yakın kahve renkli, krem yapılı, ışıltısız bir oje. Yapısıyla ilgili çok büyük bir problem yaşamadım. İlk katta alacalı bulacalı görünüyor ama ikinci katta renk eşitleniyor. Tam kapatıcılık için iki kat gerekiyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Pastel oje

Pastel oje 44

Pastel oje 44

Pastel oje 44

No 59, sedefli, pembe altın renkli bir oje. Bu ojeyi ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama oldukça eski olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla hala satılıyor mu emin değilim. Renk ve yapı için eski, klasik yerli ojelere benziyor diyebilirim. Tam kapatıcılık için 3-4 kat gerekiyor. Tabi bu da kuruma hızını bir hayli etkiliyor. Aslında rengi çok kötü değil. Kapatıcılığı daha yüksek olsa belki sevebilirdim. Aşağıda üç kat sürülmüş halini görmektesiniz. Dördüncü katı da istiyordu aslında ancak o zaman hiç kurumayacağından bu şekilde bıraktım. 

Pastel oje

Pastel oje 59

Pastel oje 59

Pastel oje 59

No 68, deniz yeşili, krem yapılı, ışıltısız bir oje. Fotoğraf makinam maalesef bu ojenin rengini tam yansıtamadı. Tüm resimlerde renk mavi çıktı, elimden geldiğince gerçek rengine yaklaştırmak için editledim ama yine de tam rengini yansıtamadım. Rengi fotoğraftakinden daha canlı, daha yeşilimsi ve daha koyu diyebilirim. Yapısında sorun yaşamadım. İlk katta biraz alacalı bulacalı görünebiliyor ama iki katta renk eşitleniyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Pastel oje

Pastel oje 68

Pastel oje 68

Pastel oje 68

No 107, altın ışıltılara sahip kahverengi bir oje. Çok hoş, tam sonbaharlık bir rengi var. Altın ışıltılar tırnakta net seçiliyor. Yapısı sorunsuz. İki katta tam örtücülük sağlıyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Pastel oje

Pastel oje 107

Pastel oje 107

Pastel oje 107

Son olarak No 123, sedefli, deniz yeşili bir oje. No 68 gibi bu rengi de fotoğraf makinam tam yakalayamadı. Gerçek hayatta resimdekinden daha canlı ve yeşilimsi duruyor. Rengi çok hoş ama şişesindeki duruşu bana göre daha güzel. Yapısı sorunsuz ama tırnak çizgisini tam kapatması için üç kat gerekiyor. Ben kurumasının hızlı olması için iki kat sürdüm. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.

Pastel oje

Pastel oje 123

Pastel oje 123

Pastel oje 123

Kısaca bir tanesi hariç aldığım ojelerin geneli güzel denebilir. Kuruma hızları orta.. Büyük çoğunluğunu Gratis'ten 2,50TL'ye almıştım. Bence bu fiyatın hakkını fazlasıyla veriyorlar. Özellikle No 13 ve 107'yi tavsiye ederim.

7 yorum :

  1. No: 13, 44, 107 çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Pastel ojelere bayılıyorum ben. Fırçalarını sevmiyorum bir tek kalın olmadıkları için. Kalıcılıkları çok iyi. Keşfetmediğim güzel renkleri varmış, 13,59 ve 107'yi kenara yazdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çoğu ojesini sevdim. Güzel renkleri var. :)

      Sil
  3. Biraz önce no 13 sürdüm cok iyi. Ecevit.g instagramda paylastm

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...