11 Şubat 2014 Salı

Flormar Satin Matte Ojeler


Bugün yine bir oje yazısıyla karşınızdayım. Şu aralar oldukça popüler olan, Flormar'ın yeni Satin Matte serisinden aldığım 6 rengi göstermek istiyorum. Satin Matte serisi oldukça farklı, değişik ojelerden oluşuyor. Işıltılı ancak mat ve yarı mat bitişli bir seri olarak tanımlanabilir.

GS03 Green Flag, içinde ince yeşil ışıltıları olan yarı mat, zümrüt yeşili bir oje. Yapısı biraz ince ancak sürülürken fazla sorun yaşatmıyor. Kuruma hızı fena değil. Tam kapatıcılık için iki kat gerektiriyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.





GS06 Havana, iri yeşilimsi altın ışıltılara sahip kahverengi, mat bitişli bir oje. Pigmentli bir yapıya sahip. Tek katta kapatıcılığı yeterli. Yapısı güzel, kolay sürülüp çabuk kuruyor. Aşağıda tek kat sürülmüş halini görmektesiniz.





GS08 Sky Blue, bol miktarda ışıltı içeren buz mavisi bir oje. Yapısı için pek mat diyemem, zira ışıltı oranı oldukça fazla. Yapı olarak biraz yoğun ve kuruma hızı seride denediğim diğer ojelere göre daha yavaş. Pigmentasyonu da daha zayıf. İki katta bile tırnak çizgisi biraz seçilebiliyor ama rahatsız edici düzeyde değil. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.





GS12 Tile, içinde altın ışıltıları olan soğuk kırmızı tonlu, yarı mat bir oje. Yapısı biraz yoğun ama yine de sorunsuz denebilir. Kuruma hızı orta.. İki katta tırnak çizgisini kapatıyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.





GS13 Orchid, içinde ince pembe ışıltılar olan mor renkli, mat yapılı bir oje. İçindeki pembe ışıltılar tırnakta bariz seçilemiyor. Havana renginde olduğu gibi iri ve bariz ışıltılar kullanılsa mor/pembe karışımıyla çok enteresan bir oje olabilirdi ama öyle değil maalesef. Yapısı biraz yoğun, kuruma hızı orta. Pigmentasyonu iyi, tek kat tam kapatıcılık için yeterli. Aşağıda tek kat sürülmüş halini görmektesiniz.





Son olarak GS14 Oyster, gümüş ışıltılı, gümüş rengi mat bir oje. Yapısı biraz yoğun olmakla beraber kolay sürülüyor. Kuruma hızı orta. İki katta tam kapatıcılık sağlıyor. Aşağıda iki kat sürülmüş halini görmektesiniz.





Ojelerin yapılarının geneli biraz yoğun olsa da sürümleri güzel. Flormar bu ojelerde klasik ince fırçasını tercih etmiş. Klasik fırçayla da sürerken herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca içinde en fazla ışıltı olan renkler bile kolay çıkıyor, yani başka simli ojeler gibi ürünü çıkartırken tırnaktan kazımak gerekmiyor. Bu da bir artı.

Fikrime göre Flormar enteresan bir seri yapmış ve bu sefer ojelere kod dışında isim de vermiş. Daha geçenlerde Twitter hesabımda Türk kozmetik firmaları neden ürünlerinde kod kullanıyorlar, isim verseler daha hoş olur diye yazmıştım. İsteğim gerçekleşmiş oldu. Aldıklarım arasında ise Havana ve Green Flag renkleri favorim oldu. 

Ojelerin fiyatları 5,25TL. Seride 15 renk var. Flormar satış noktalarında ve Flormar online satış mağazasında bulabilirsiniz.

10 yorum :

  1. Bu seriye şuan aşık olmuş olabilirim. :)

    YanıtlaSil
  2. Havana zaten aklımdaydı ama Green Flag da alınıcaklar arasına girdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de favorilerim. Çok güzeller :) Tavsiye ederim.

      Sil
  3. hepsi çok güzel hepsi en son dört renk daha aldım bendeki 6 ya ek olarak :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de bir kaç renkte daha gözüm var açıkçası. Başarılı bir seri olmuş. Güle güle kullan :)

      Sil
  4. Güzel bir seriymiş, en çok yeşil ve her ne kadar ışıltılı olmasa da mor rengi beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir seri sahiden. :) Beğendiğine sevindim.

      Sil
  5. Bu serinin hepsi hafif mat sanıyordum bazıları baya parlak çıkmış üzerine top coat sürmediniz değilmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbirinde top coat yok. :) Bazıları yarı mat gibi, biraz parlaklıkları var.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...