25 Haziran 2010 Cuma

Lumigan macerası


EDIT: Yazının üzerinden 4 yıl geçtiği halde hala Lumigan kullandım, yan etki yaşadım veya gözümü kaybediyordum tarzı yorumlar ve emailler geldiği için bu uyarıyı ekleme zorunluluğu duydum. Lütfen bu yazıyı okumadan önce LUMİGAN HAKKINDA UYARI! yazısını okuyun.

Ve Lumigan maceram dün akşam başladı. Lumigan ne bilmiyorsanız, kirpik uzatma ilacı olan Latisse'in göz damlası formu denebilir. Bu ilaç normalde göz tansiyonu için kullanılıyordu ancak daha sonra kirpik uzattığı farkedilmiş, bunu kullanan ilaç firması Latisse adıyla aynı ilacı içinde fırça seti vb. ile piyasaya sürmüştü. Aslında Careprost (aynı ilacın daha ucuz versiyonu) kullanmayı düşünüyordum, zira göz tansiyonu için kullanılan bir ilacı kullanmak istemedim ama sipariş vereceğim yer kredi kartımı henüz bilinmeyen bir nedenle reddetti. O nedenle bende eczaneden Lumigan aldım. EBay'den aldığım kullan at eyeliner fırçalarım da gelince hemen kullanmaya başladım.

Lumigan göz damlasını fırçaya damlatıp kirpik diplerime ve kaşımın seyrek bölümüne uyguluyorum. Kullandıktan sonra fırçayı atıyorum. Şimdilik bir yan etkisi olmadı, ilk sürdüğümde biraz kaşınıyor gibi oluyor ama şişme, yanma, kızarma gibi bir belirti olmadı çok şükür. Hafta hafta karşılaştırma fotolarını burada bulacaksınız. Öncelikle tedavi öncesi kirpiklerimin fotosunu yayınlıyorum, resimde rimel veya göz makyajı yoktur:

Lumigan

Evet kirpiklerim zaten uzun farkındayım ama takma kirpik etkisini yakalamak istiyorum ve ne yazıkki takma kirpik kullanmayı hala beceremiyorum. Bakalım uzun kirpiklerde sonuç ne olacak..

34 yorum :

  1. Bir zararı olmaz inşallah. Peki fiyatı nedir bunun?

    YanıtlaSil
  2. Şu ana kadar bir sorun oluşturmadı, bakalım devamında ne olacak. Fiyatı 35tl civarı.

    YanıtlaSil
  3. Acaba işe yaradı mı?

    YanıtlaSil
  4. İkinci haftam bitmek üzere ve çok az bir fark görüyorum. Bariz sonuçlar 2 ayda ortaya çıkıyormuş. 14-16 haftada maksimum uzunluğa erişiyormuş. Sonuçları hafta hafta yayınlayacağım.

    YanıtlaSil
  5. çok merak ediyorum durum nedir? bende başladım kullanmaya daha çok yeni 3 gün oluyor sizin son mesajdan sonra bayağı zaman geçmiş son durum nedir kaşlarda işe yaradımı

    YanıtlaSil
  6. e son durum nedir kaşlarda işe yaradımı

    YanıtlaSil
  7. Kirpiklerde kesinlikle işe yarıyor. Kaşları henüz anlayamadım. Net bir fark göremedim.

    YanıtlaSil
  8. reçete ile mi aldın acaba

    YanıtlaSil
  9. e son durumu görsek peki

    YanıtlaSil
  10. ben kullanmay başladım 10 günden fazla oldu ama pek bir değişiklik yok birde senin ilk resimde göz daha açık 2. resimde daha aşşağı bakmışsın o yüzden daha uzun gözüküyor olabilir diye düşündüm o yüzden şu ana kadar son resmi görebilirmiyim emin olmak istiyorum müsait olduğnuda tekrar resim çekebilirmisin?

    YanıtlaSil
  11. Reçetesiz aldım. Eczaneye gidip istedim sadece..

    10 günde bende de çok büyük bir değişiklik yoktu. İlk ayda etkiler belli olmaya başlıyor. Tam etki için 16 hafta kullanmak gerekiyormuş. Sonra sadece uzunluğu korumak için haftada bir uygulama istiyormuş.

    Eve döndüğümde tekrar resim çekeceğim. Şu an çok bariz uzamış durumdalar. Hele rimel sürünce daha bir acayip oluyorlar.

    YanıtlaSil
  12. peki eski haline dönüyo diyo bazı kullananlar o nasıl oluyo anlayamadm acaba tamamen dökülüp yenidenmi cıkıyo

    YanıtlaSil
  13. Benimkisi eski haline dönmeye başladığından cevap verebilirim. Öyle hemen dökülmüyor ama haftada 1-2 kirpik gidiyor ve yerine çıkanlar eski uzunluğunda çıkıyor. Haftada 1 kullanmak şartmış onu anladım.

    YanıtlaSil
  14. bende kullandım evet çok güzel uzadılar ama dökülme olayı da başladı bende de.anlayamadım açıkcası haftada bir sürmeye devam etmem engelliycekmi dökülmeyi peki sizdeki son durum nedir açıkcası merak ediyorum.aydınlatırsanız beni çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  15. biraz telaş yaptım açıkcası çünkü çok hoşuma gidiyor kirpiklerimin bu hali.eski hallerine dönmelerini istemem.son durumunuz ne merak ediyorum?

    YanıtlaSil
  16. kullan at eyeliner fırcalarını nereden alabiliriz ebay haricinde ve onun yerine kulak oamugu da is gormezmi? nasıl surecegiz?

    YanıtlaSil
  17. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. O yüzden çoooooooooooooooooo∞k teşekkür ederim :) Bloğuna sık sık giriyorum zaten ve lumigandanda senin sayende haberim oldu. Senin muhteşem kirpiklerini görüpte denemeden duramazdım :) Denedim ve şu an kirpiklerime bayılıyoruumm . Tekrar tekrar teşekkür ederim. Eğer sonuçları görmek istersen bloğuma beklerim.
    http://sevdalinka.org/rengarenk/lumigan-kirpik-uzatma/
    gerçekten çook teşekkür ederim. Herşey gönlünce olsun ...

    YanıtlaSil
  18. Rica ederim canım. Bloguna da yorum bıraktım, kirpiklerin muhteşem olmuş, böyle bir sonuç elde ettiğin için çok sevindim. :)

    YanıtlaSil
  19. bende başladım lumigan kullanmaya bugün tam 8 gün oldu umarım sorunsuz bir şekilde uzun kirpiklerime kavuşurum.. fakat sizin resimlerinizde gördüğüm kadarı ile kirpikleriniz uzun fakat çok seyrelmiş sizde farketmişsinizdir sanırım bunun sebebi lumigan değilmi bu biraz beni tedirgin etsede sonucu dört gözle bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, ilk uzama belirtileri oluştuğunda seyrelme var gibiydi ama sonuç olarak gayet tatmin ediciydi, umarım memnun kalırsınız.

    YanıtlaSil
  21. selamlar..ilaca hala devam ediyormusunuz..bıraktıysanız kirpiklerinizde eskisinden farklı bir görünüm varmı seyrelme yada herhangi başka bir sorun??

    YanıtlaSil
  22. Evet ilaca hala devam ediyorum. Kirpiklerimde seyrelme yok ancak uzadıkları gibi upuzun kalmıyorlar. Yine de ilk başladığım zamankinden çok daha uzunlar tabi.

    YanıtlaSil
  23. son günlerdeki kipriklerinize baktımm...geriye dönüş olmuş...ara arada olsa kullanıyorum demiştinizz sanırım işe yaramıyorr.....

    sadece şunu sormak istiyorumm...

    eski kiprikleriniz gibimi oldu yoksaa dökülüp yeniden mi çıkıyorlarr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirpikler en uzun haline geldikçe dökülüp yenileniyorlar, eskiye dönüş olmuyor, kirpikler yine uzun oluyor ama en uzun haliyle de kalmıyor.

      Sil
  24. Merhaba
    paylaşımınıza istinaden ben de guvenip hemen aldım. yılbasından beri kullanıyorum. tabi ben resimdeki gibi fırca bulamadım. ebay den eyeliner fırcası aldım. biraz sert. surulsun diye tariş ediyor olabilirim.
    siz de hala kullanıyor musunuz? hala aynı mı goruntusu? bir sıkıntı yasadınız mı?
    paylaşımınız icin teşekkurler
    mutlu yıllar
    Ayşe

    YanıtlaSil
  25. lütfen cevap ben uzun zoamandır takip ediyorum fakat bu kirpik mevzularını kaçırmışım size sorularım olacak... hergünmü sürülecek? gece uyumadan önce mi? ve kulak pomadı olabilirmi? ayrıca sadece siler gibimi yoksa kirpiklere damlatır gibimi? ve ertesi gün makyaj yapsam etki bozulurmu yani soracağım bunu sürme zamanı ve şekli nedir?? =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hergün gece uyumadan önce sürülmesi gerekiyor. Temiz bir eyeliner fırçası ile kirpik diplerine sürülüyor. Ertesi gün sabah temizleyebilirsiniz, sorun olmaz. Kirpiğin tam boyuna gelmesi için 3-4 ay kullanılmalı. Sonra da uzunluğu korumak için haftada bir sürülmesi yeterli.

      Sil
    2. çok naziksiniz gerçekten cvp verecegınızı düşünmemiştim=) inceliğiniz için teşekkür ederim..

      Sil
  26. Merhaba, ben de 5 aydır Careprost kullanıyorum.Kirpiklerim istediğim uzunluğa geldi, minik kirpiklerim çok geride kaldı artık :)

    YanıtlaSil
  27. Lumiganı yaklaşık bir ay olacak kullanıyorum ne zaman bi etkisini görürüm acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben iki aydan sonra tam etkisini görmeye başlamıştım.

      Sil
  28. sakın kullanmayın benim sık olan kipiklerden eser kalmadı

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...