23 Nisan 2010 Cuma

Solotica Hidrocor Mel


Haresiz lensleri pek sevmediğimden iki ay öncesine kadar bir tane bile Solotica Hidrocor'um yoktu. Sonunda merakıma yenik düştüm ve Hidrocor Mel sahibi oldum. Bu arada Solotica'nın şikayetlerden bunalıp, yeni makinalar alıp lensleri daha yoğun boyamaya başladığından haberim yoktu. Daha önce koyu renk gözlerde gördüğüm fotoğraflarına dayanarak yeşil durmasını beklediğim lensleri ilk taktığımda ufak çaplı bir şok yaşadım. Kedi gözü gibi sarımsı durdular. İlk şoku atlattıktan sonra yavaş yavaş lensleri sevmeye başladım. Şimdi ise görüntülerine bayağı alıştım. Hatta alışveriş listeme Hidrocor Grafite ve Ocre'yi de ekledim.

Solotica Hidrocor Mel

Solotica Hidrocor Mel

Solotica Hidrocor Mel

Ve full yüz:

Solotica Hidrocor Mel

Hafta sonu Solotica Natural Colors Icemint resimlerini ve diğer Solotica lensler ile karşılaştırmalarını bu blogda bulacaksınız. Ayrıca zamanım olursa bir miktar swatch yapmayı düşünüyorum. Makyaj dolabımın düzenlenmesi lazım, yine içinde hiç bir şey bulamamaya başladım.

39 yorum :

  1. hayırlı olsun cnm bloğun.. oh yaa artık güzel lenslerini kaçırmadan takip edebileceğim :)

    hidrocor mel çok istediğim bir renkti ama sarımsı duruşu beni hayal kırıklığına uğratıyor. eğer lens alırsam bu seferki tercihim büyük ihtimalle hidrocor ocre veya hidrocor grafite olacak :*

    YanıtlaSil
  2. Sağol cnm :) Eski meller yeşil duruyordu, şimdikiler böyle artık. Yapacak bir şey yok. Grafite ve Ocre benim de aklımdalar. Azul ve Cristal'ler geldikten sonra sırada ocre ve grafite var.

    YanıtlaSil
  3. Cansu makyajin harika görünüyor, göz ve ten makyajin cok uyumlu, mellerle de süper görünüyorsun. Ne diyecegimi nasil söyleyecegimi sasirdim :S

    YanıtlaSil
  4. Zewzeg ben de bi heves aldım deneyerek hem de, denediğim eski seri idi heralde aldığım açık renk çıktı, beyaz ten sapsarı saçlar ve 8.6 göz çapım olunca kullanamıyorum çok çiğ durdu,sarı hareli oldu, esmerlere gidiyormuş ama bakınız sen :) :(

    YanıtlaSil
  5. Şanssızlık olmuş. Denediğin kesin eski seriydi. Eski seriler doğal yeşil duruyorlardı, yeni seriler sarı. :( Sarı hare bende de var, lens iristen büyük olduğundan öyle oluyor.

    Lensin rengini hidrojen peroksit ile solduranlar var ama ben hiç cesaret edip deneyemedim.

    YanıtlaSil
  6. merhaba bloğunuzu yeni keşfettim benim gözüm koyukahve öle çok değil ama koyu yani ben numaralı yıllık lens istiyorum aceba yardımcı olabilrmisiniz bu renklerde aklım kaldı hidrocor mel ama naturel esmeraldalar da çok hoşuma gidiyo hatta topoziolar ama yeşil olsun istiyorum ilk deneyimim olacak tavsiyenizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Sanırım hemen hemen aynı göz rengine sahibiz. Esmeralda ne yazık ki benim çok tuttuğum bir renk olmadı. Özellikle gün ışığında biraz çimen yeşili gibi duruyor. Hidrocor Mel'i önerebilirim.. Meli tercih ederseniz umarım benimki gibi yoğun boyalısı gelmez çünkü benimkiler yeşil duracakları yerde sarı duruyorlar. Daha az boyalıları harika bir yeşil oluyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Ben sarılık göremedim bence Beren Saat yeşili ve harika görünüyorlar! Son sürümleri sendeki gibi duruyorsa hiç tereddür etmeden almak istiyorum çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  9. canım şimdi sen kesın freshlook da kullanmıssındır bırzamanlar. diyeceğim şu ki, solotica daha mı doğal duruyor verılen paraya degıyor? ben o boncuk gıbı goruntuden kurtulmak ıstıyorum lenste freshlook oyle maalesef.haresız lensler mı harelıler mı daha dogal durur?
    bır de sunu soracağım mel renk olarak cok mu koyu, sarımsı demıssın ama sende yesıl-gri görünüyor.herkste farklı emın olamadım:(

    YanıtlaSil
  10. Evet, ilk lensim Freshlook mavi idi. Solotica kesinlikle çok daha doğal duruyor, verilen paraya kesinlik değer. Üstelik Freshlook aylık lensken Solotica yıllık.. O bakımdan da daha hesaplı. Ben haresiz yani Hidrocor serisini daha doğal buluyorum. Mel renk olarak koyu değil, orta karar bir renk. Boyamasına ve kişinin göz rengine göre duruş şekli değişiyor. Kimisinde koyu yeşil de durabiliyor.

    YanıtlaSil
  11. solotica lensleri burada sadece kişi satıyor.nereye baksan aynı kişi çıkıyor ve bu kişi solotica lensleri olduğunun nerdeyse iki katına satıyor.araştırdım ama vetman10,çanakkale yenice ve solotica arzu aynı kişi.tek kişi olduğundan istediği gibi fiyata satıyor.kadınlarlarda fazla alıyorsa haram olsun ama yapacak bişey yok deyip ondan satın alıyor.nerdeyse 85 tl ye Brezilya dan geliyor ama burda 175 tl ye satılıyor.yazık günahyaa.

    YanıtlaSil
  12. Yazdığınız kişiyle zaten aram iyi değildir benim. Hakkında fazla bir şey söylemek istemiyorum, yaptıkları zaten apaçık ortada..

    Aslında Brezilya'dan 72$ ila 85$ arası geliyor ama şuda var toplu alımlarda bu fiyat eminim daha da düşüyordur. Ben nasıl oluyor da o kadar lensi gümrükten geçiriyorlar onu anlamıyorum. Beni iki çift lens için gümrüğe çağırdılar halbuki.. Bu kişiler onlarca lensi sorunsuz geçiriyorlar. Burası Türkiye..

    YanıtlaSil
  13. love how the color looks on you. where did you get them from? can you email me the site please?
    alina.ceusan at yahoo.com

    thanks!!!

    YanıtlaSil
  14. Thanks for the comment. :) I bought them from www.paranalentes.com

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Cansu ben sizi gercekten taktir ediyorum lens ve goz makyaji konusunda cok yardimci oluyorsunuz Ben sizin sayenizde solotica topazio larimi alabildim.Sizden bilgi ve resimleriniz sayesinde.Sizi gercekten takdir ediyorum bir de sizden birsey rica ediyorum.Siz demistiniz solotica hidrocor grafite diye eger bize resim olarak gosterirseniz cok minnettar kalirim sevgi ve saygilarimlarla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Hidrocor Grafite henüz almadım ancak alırsam bloga koyacağımdan emin olabilirsiniz. :)

      Sil
  16. Merhaba lensleri aldığınız siteden memnun kaldınız mı? Ne kadar sürede getirdiler, nasıl ödeme yaptınız? Memnun kaldıysanız siteye üye olacağım. Sanırım Türkiyeli birisi bunu tekel haline getirmiş ve düzenbazlık yapıyor, ondan değil bu bahsettiğiniz siteden alacağım. Vallahi paraya kıyacağım ilk kez renkli lens takıp da balık gözlü gibi görünmeyen resimler görüyorum iyi ki paylaştınız... Hidrocor Mel'i çok beğendim ve hiç de sarı durmamış bildiğiniz yumuşacık bir yeşil.:) Nette Hidrocor Ice ve Ocre resimleri de harika. Kesinlikle devam edin bu lense, makyajla da çok yakışmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. :) Bahsettiğim site zamanında lensleri çok ucuza satıyordu ancak şu an bir hayli pahalılanmış. Şimdi alacak olsam Otica Bellucci'yi tercih ederim. Bu siteden de Solotica lensler nasıl alınır konusunda bahsetmiştim

      Sil
  17. Şu adreste koyu yeşil duran Mel lenslerin resmini görebilirsiniz. Açık duranı da var. Gözlere de bağlı sanırım..
    http://www.flickr.com/photos/kostisargentina/4910486007/in/photostream/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece gözlere değil lensin boyama yoğunluğuna da bağlı.. Solotica'nın boyama konusunda bir standardı yok maalesef

      Sil
  18. Benim hidrocor mellerim geldi ve ilk kez bugün taktım ama benim için hayalkırıklığı oldu.Orta kahve gözlüyüm ve 20 yıldır lens takıyorum, hemen hemen her markayı denemiştim sonunda Solotica denemeye karar verdim.Evet belki Freshlook lensler gibi çok kaba ve bariz lensim diye bağırmıyor ama yine de boyamanın arasındaki çatlaklardan ve pupil boşluğundan alttan doğal renk çok belli oluyor.Şişedeki rengi sarımtrak ama gözümde yeşile dönük durdu.Gün ışığında hiç doğal değil ama yapay ışıkta en azından biraz daha doğal gibi kahverengi ve yeşil harmanlanıyor.Acaba NC mel mi alsaydım diye düşünüyorum fotolardan anladığım NC mel'in boyaması daha sık ve alttaki renk çok farkedilmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak Solotica lensler insanın kendi gözüyle karışan lensler, dolayısıyla alttan doğal göz rengi bir miktar görünüyor, bu normal aslında.. Hatta Natural Colors Mel'de doğal göz rengi daha fazla görünecektir. Doğal göz rengi hiç görünmesin diyorsanız Natural Colors serisinden Topazio, Quartzo ya da Esmeralda'yı öneririm. Bu lensler diğer Solotica'lara göre daha yoğun boyamalıdır ve doğal göz rengini tamamen kapatır.

      Sil
  19. solotica lensi nereden alabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.lensmakyaj.com/2010/04/solotica-marka-lensler-nasl-alnr.html adresinde ayrıntılı bir yazı yazmıştım.

      Sil
  20. Arkadaşlar ben gözlerimin tuba büyüküstün beren saat gibi durmasını istiyorum. acaba natural colors ocre o renge yakın mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden olsa Ocre denemenizi önerirdim ancak şu an hem Mel hem de Ocre renklerinde renk değişikliği yapıldı ve çok koyu hale geldi. Bu nedenle maalesef şu an güzel ela lens bulmak biraz zorlaştı.

      Sil
  21. arkadaşlar ben gözlerimin beren saat tuba büyüküstün gibi durmasını istiyorum. natura colors ocre mi yoksa natura colors mel mi daha iyi olur?

    YanıtlaSil
  22. evet yorum yazma şeklim komik ama blogu yeni geziyorum demin yaptığım yorumlardaki sorularımın cevabını buldum solotico hidrocormuş istediğim doğal lensler ben etrafı çizgisiz bu şekilde doğal duran açık renkili lensleri seviyorum çok hoş duruyor bunlar türkiyedevarmı acaba nerden alabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de lensoptik.com.tr ve bir kaç firma daha satıyor. Bir de Sahibinden.com'da satanlar var.

      Sil
  23. merhaba. ben ılk defa solatıca markası kullanıyorum .goz capım 8.6 olmasına ragmen ,charm mel ben de buyuk durdu .yanı haresını taştı gozumden .

    sonra cor mel denedım ama cor melde de aynen bu fotoda gordugum gıbı sarı hare varmıs gıbı sankı tasma oldu .sizinde fotoyu yakından ınceledıgımde o sarılık gozun beyaz kısmına ınce bır cember olarak çıkmıs bende de boyle durdu .ama dıger solatıca renklerınıze baktım cok guzel oturmus gozunuze .acaba bu mel rengınde uretım hatası oluyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu lenslerin çapı oldukça büyük olduğundan taşma yapıyor. Gerçi bende Hidrocharme'larda gözün beyazına siyah haresi taştığından bariz belli olmuyordu ama Hidrocor'larda aynı şeyden ben de şikayetçiyim ama bunun üretim hatası olduğu sanmıyorum.

      Yalnız bana son gelen lensler eskilerden daha küçük geldi. Belki son zamanlarda tasarımı küçültmüş olabilirler ama emin değilim.

      Sil
  24. merhaba. ben ılk defa solatıca markası kullanıyorum .goz capım 8.6 olmasına ragmen ,charm mel ben de buyuk durdu .yanı haresını taştı gozumden .

    sonra cor mel denedım ama cor melde de aynen bu fotoda gordugum gıbı sarı hare varmıs gıbı sankı tasma oldu .sizinde fotoyu yakından ınceledıgımde o sarılık gozun beyaz kısmına ınce bır cember olarak çıkmıs bende de boyle durdu .ama dıger solatıca renklerınıze baktım cok guzel oturmus gozunuze .acaba bu mel rengınde uretım hatası oluyor mu

    YanıtlaSil
  25. Benimde göz capim 8.4 kullanamazmiyim yani solotica ayrica tuba Büyüküstün un lenside soloticaymis benim gözlerim ve gözbebeğim onun gözlerinden büyük peki bu kadın nasil kullaniyorki bu lensi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanabilirsiniz ancak kayma yapabilme ihtimali var. Belki zaman içinde biraz daha göze oturup kayma sorunu kendiliğinden çözülebilir. Tuba Büyüküstün'ün gözlerinin doğal rengi ela/yeşil, lens kullanmıyor.

      Sil
  26. Merhabalar, Lens hakkında gelen soruları ayrıntılı cevaplandırdıgınız için teşekkürler.Ben hidroocore mel ile natural colors mel arasındayım.sizce hangisi gözde daha doğal duruyor. ve benim göz çapım 8,6 ..soloticanın 8,7 bu onda 1 lik fark çok farkedermi.yani gözümde kayma ve büyüklük bariz belli olurmu merak etmekteyim.bilgilendirirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla farkedeceğini sanmıyorum. En kötü belki başta hafif kayma olabilir ama bir süre sonra oturur.

      Sil
  27. Merhaba,
    Yeni Solotica Mel'leri uygun fiyatla satıyorum http://wwww.sahibinden.com/ilan/alisveris-guzellik-kozmetik-makyaj-solotica-mel-solotica-hidrocor-guzel-gozler-icin-187912716/detay . Gözlerim ela / yeşil olduğu için bende hiç doğal durmuyor, hayal kırıklığı yaşadım..

    YanıtlaSil
  28. İyi akşamlar. Hidrocor mel ve amber arasında kararsiz kaldim. Mel sari amber yeşil diye goruyorum katalogunda siz tam tersini soylemissiniz kafam karıştı biraz :/ hangisi daha açık renkli acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisinin açıklığı aşağı yukarı aynı. Ambarın içinde biraz daha kehribarlık olduğundan daha sarı duruyor gözde.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...