16 Aralık 2016 Cuma

Too Faced Semi Sweet Chocolate Far Paleti


Merhabalar.. Kısa bir aradan sonra bir palet yazısıyla dönmeye karar verdim. Bugün Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar paletini inceleyeceğim. Yanılmıyorsam bu palet daha önce yazısını yazdığım Chocolate Bar paletinden sonra Too Faced'in çıkardığı ikinci çikolata temalı paletti. Çikolata olayı tutunca Too Faced işi abartarak sürekli çikolatalı bir şeyler çıkartmaya başladı. Hem çikolata hem de makyaj sever biri olarak bu durumdan şikayetim yok doğrusu.

Konumuz olan palete dönersek Semi Sweet Chocolate Bar aşağıdaki kutu içinde satılıyor:

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Paletin ambalajı önceki Chocolate Bar paletine çok benzemekle beraber renk olarak daha açık, sütlü çikolata renginde.. Chocolate Bar bitter çikolatayken, Semi Sweet Chocolate Bar sütlü çikolata gibi diyebilirim. Ayrıca Semi Sweet palet daha ince ve daha az yer kaplıyor.

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Paletteki renk seçimleri yine Chocolate Bar'daki gibi naturel/kahve tonlarda ama biraz daha sıcak tonlar seçilmiş. İlk palette diğer renklerle çok ilgisi olmayan bir mor renk vardı, bu palette de aynı şekilde orta koyulukta ışıltılı bir mavi var. Yani renk seçimleri önceki paletle benzer yapılmış. Çikolata/kakao kokusu bu palette de mevcut.


İlk palette renk isimleri palet üzerinde yazmıyordu ve bu pek hoşuma gitmemişti. Semi Sweet Chocolate Bar paletinde renk isimleri palet üzerinde yazıyor. Ayrıca içinden paletle yapılabilecek makyaj önerileri içeren ufak bir kağıt çıkıyor. 

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Paletteki farlardan aşağıdaki gördüğünüz Licorice mat orta koyulukta siyah, Coconut Creme mat sarı tonlu bej, Cocoa Chili içinde altın ışıltılar olan mat koyu kahverengi, Pink Sugar simli uçuk pembe, Puddin' mat orta/koyulukta boz kahverengi, Rum Raisin ışıltılı orta koyulukta boz kahverengi, Mousse mat orta koyulukta sıcak kahverengi, Caramel ışıltılı altın/bakır olarak tanımlanabilir.

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Swatch
(Üst sıra soldan sağa: Licorice, Coconut Creme, Cocoa Chili, Pink Sugar
Alt sıra soldan sağa: Puddin', Rum Raisin, Mousse, Caramel)

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Aşağıda gördüğünüz Nougat mat açık-orta koyulukta şeftali, Truffled mat orta koyulukta sıcak kahverengi, Hot Fudge hafif ışıltılı siyaha yakın koyu kahverengi, Blueberry Swirl ışıltılı, gri tonlar içeren orta koyulukta mavi, Peanut Butter mat orta koyulukta yanık turuncu, Frosting ince ışıltılı bronz kahverengi, Bon Bon ışıltılı açık bakır, Butter Pecan ışıltılı açık altın/şampanya olarak tanımlanabilir.

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Swatch
(Üst sıra soldan sağa: Nougat, Truffled, Hot Fudge, Blueberry Swirl
Alt sıra soldan sağa: Peanut Butter, Frosting, Bon Bon, Butter Pecan)

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Farların yapılarıyla ilgili ilk palet için söylediklerimi harfi harfine tekrar edebilirim. Farların çoğunluğu pigmentasyon olarak iyi, kolay karıştırılabilir olmakla beraber bir kaç farda pigmentasyon sorunu var ve bir kaç farın yapısı biraz sert. Ayrıca biraz göz altına dökülme sorunu da mevcut. Mavi far olan Blueberry Swirl ve uçuk pembe far olan Pink Sugar'ı zayıf buldum. Pink Sugar fardan çok preslenmiş sim gibi iş görüyor. Blueberry Swirl ise pigmentasyon açısından zayıf ve kat kat sürülmesi gerekiyor.

Sanırım tüm paletteki en orjinal ve başarılı bulduğum renk Peanut Butter oldu. Performansı pigmentasyon ve karıştırılma açısından çok iyi. Özellikle katlanma bölgesinde severek kullanıyorum.

Paletle yaptığım makyajlar:

Aşağıdaki makyajda katlanma bölgesinde Peanut Butter, göz kapağının genelinde Blueberry Swirl, göz kapağının orta kısmında yapışkan baz üzerine Pink Sugar, gözün dış kısmında gölge için az miktarda Licorice kullandım. Likit eyeliner ve rimelle tamamladım. Kaş altında ise Coconut Cream var.

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Aşağıdaki makyajda ise katlanma bölgesinde Bon Bon ve Peanut Butter, gözün iç kısmında Caramel, dış kısmında ve kirpik diplerinde Hot Fudge kullandım ve rimelledim. Kaş altında ise Butter Pecan var.

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Too Faced Semi Sweet Chocolate

Biliyorum makyajlar çok orjinal ve çok güzel olmadı ama renklerin nasıl durduğunu göstermek açısından koymak istedim.

Paletin fiyatı ABD'de 49$, yani ilk palet ile aynı. İlk Chocolate Bar paletine sahipseniz bu paletin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ama ilk paleti almamış ancak almayı düşünenler ama daha sıcak renkler isteyenler deneyebilir diye düşünüyorum. 

Bilmeyenler için Too Faced yenilerde Estee Lauder tarafından satın alındı ve belki Elca bünyesinde tekrar Türkiye'ye gelebilir ama şimdilik maalesef Türkiye satışı yok. (Zaman zaman tek tük ürünleri Hot Now kapsamında Sephora tarafından getirilebiliyor) Şu an için sadece Instagram satıcılarında bulabilirsiniz.

Şimdiden iyi hafta sonları..

4 yorum :

  1. Güzel olmaz olurmu bayıldım, çok daha güzellerini yaptığını biliyorum seni tatmin etmedi haliyle ama gerçekten renkleri güzel yansıtmışsın.İlk palet ile arasında sanırım bunu seçerdim,sıcak renkleri seviyorum dediğin gibi..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hiç tahmin etmezdim ama mavili makyaja bayıldım! Bu paletlerin görünüşleri çok güzel; ama almaya gelince elim bir türlü gitmiyor nedense. Güle güle kullan Cansu'cum, sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. Askolsun Cansu abla,o kadar acil soru sordum,yorum yaptim hatta mail bile attim 2 aydan fazla oldu yazmadın😔 solotica hidrocor mel kazazedeleri için hangi lensi önerirsin lütfen yazzz??🙏🏻 gözüm açık kahverengi ve birkaç ton açmasını istiyorum,zombi gibi görünmek değil:s

    YanıtlaSil
  4. Cansu Hanim merhaba. Solotica lensleri sizinle tanıdım ve aldım,çok rahat geldiler fakat renkleri çok açık. ben youtube'da 5,6 hatta 8 yıl önce konulan videoları izledim gerçekten çok doğaldı lensler. fakat son seriler gerçekten çok yapay sahte ve çok açık renkte.lens olduğu belli oluyor ve herkes bu konudan şikayetçi. Siz de biliyorsunuzdur bu durumu.Acaba yetkili kişilere bununla ilgili bir mail atabilirmisiniz? Ben ev hanımıyım,ingilizcem yok,sizin gibi yabancı sitelerden kolayca alışveriş de yapamıyorum.Dolayısıyla bu konuyu onlara açabilecek olan tek kişi sizsiniz gibi geldi. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü benim gibi birçok kişi o eski doğal lenslerden takmak ve paralarının sokağa gitmemesini istiyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...